Frustration

Någon mer som får denna känslan när datorn krånglar?

91278-106

Ibland vill jag bara skicka datorn genom fönstret :)


Adressändring

From på fredag bor  jag/vi på:
L M Ericssons väg 21
671 95 Klässbol

Hmm tänker du, skulle hon inte flytta till Värmskog...jodå jag ska flytta till Värmskog, med postadress Klässbol i Grums kommun med Arvikas riktnr, lite snurrigt men jag börjar få kläm på det :)

Inte skaffat telefon än men min mobil funkar bra :)

Kom gärna och hälsa på!

Min alldeles egna bil!!!

Köpte en bil idag, för första gången i mitt liv! Har inte riktigt haft användning för en förut :) Blir många milstolpar denna veckan för på fredag flyttar vi. Flyttstädningen blir imorgon så då ska jag hämta nycklarna sen e det bara att vänta...vill flytta NU! Men David e inte ledig förrän på fredag så jag måste vänta...finns nog en del för mig att packa iaf, har ju enlig mamma spridit ut mig i hela huset ;)

Köpte även ett bord i fredags på Solareturen, det var ett kapitel för sig att få hem det :) Trodde att bilen va större än den var. Fick in 1/3 av bordet i skuffen, fick binda fast bakluckan med kablar -väldigt stabilt- och köra i max 20km/h, tur att ingen farbror Blå var ute på vägarna då. Iaf så har jag lite att göra med det bordet, måste slipa och olja det. Kommer nog bli fint när det e klart, och blir det inte det så e det ok, kostade bra 55kr :) E ett 4-kantigt, lågt bord runt 110cm långt, tänkt att ev. lägga in en glasskiva på medarna som finns halvvägs upp på bordet längre fram. Bordet har iaf potential!


91278-105

Min pärla!


Helgen som gått...

Helgen gick så fort, men det var väl för att jag hade så roligt.
Kan inte bli mkt bättre än att va med underbara kompisar och sin kärlek ute i Väners skärgård vid Lurö och dyka på häftiga vrak medans solen skiner och det är jättevarmt. Åka i land och äta lunch på en mysig ön. Bo i en fyr med får som går omkring, få hemmalagad mat direkt man kommit hem och fått duscha av sig. Haft en toppenhelg. Blev en del öl oxå, inte fel, med levande ljus nere vid vattnet. Kan verkligen rekommendera att åka till Lurö även om man inte dyker.
Vi fick dyka på ett 1500-tals vrak, vi var de första förutom de som fann det som fått dyka på det, båten var väldigt fint bevarad och känslan var enorm. Vi hann med 4 vrak till och ett sökningsdyk, där vi tyvärr inte fann vraket men fick ett mysigt dyk och fick iaf se en superstor Lake!


____________________________________________________________________________________

Idag var jag och D i
Mitt-i-city för första gången och jag tyckte att det var jättefint, gillade verkligen gallerian, hade hoppats på lite fler restauranger i Food courten, men det finns väl inte marknad för det kan jag tro. Mique var den affären som var finast inredd-e inte partisk bara för att jag tycker så mkt om Björn-butiksansvarig :) Annars e jag väldigt glad över att Make up Store och Clas Olson  har öppnat. Överlag var det över förväntan!

___________________________________________________________________________________

Imorgon ska vi till Grums för att titta på en fin, röd Golf som jag hittat på Blocket. Hoppas att den e ok, vill verkligen kunna flytta nu och det går ju sådär utan bil. Lite långt att cykla från Värmskog :)

Lurö

Nu har jag varit onyttig igen :( Har bakat kladdkaka till helgens resa. Tycker om att baka och vara hushållig och kladdkaka e ju så gott...men då får jag sluta klaga på att jag går upp i vikt :)

Om några timmar åker jag till Lurö, ska dit med David, pappa, Viktor, Andreas, Lars och 4 till som jag inte känner men vet vilka de e, ska bli himla roligt att komma ut på sjön, hoppas att jag inte mår illa... Vi ska försöka hinna göra ett dyk ikväll, blir nog nattdyk, sen grilla och mysa. Hade varit kul om David tagit med gitarren, men det har han nog glömt. Resten av helgen e nog upplagd likadant, göra några vrakdyk och sedan mysa på kvällen. Jag längtar...

Ha en underbar helg.
kram


Knappen

Har precis kommit hem från ett sminkjobb. Stylade personalen på Knappen, varje år gör de en kalender som de ger till sina kunder, tillsammans med Linda på Klemner Studio och Mia på Aqua. Vi hade jättekul.
Det är en väldigt bra idé, fler företag borde göra samma sak.

Temat var 50-, 60- och 70- tal och kläder, hår och makeup var tidsenligt. Jättekul att får göra. Roligt när man får va lite kreativ :)


recept

Blev du sugen på att baka?

Nyttiga havretekakor

50g smält smör
3dl mjölk
Värm till 37 grader

50g jäst
ev 1 msk husk  (gör att brödet blir saftigare och håller längre, finns i glutenfriahyllan, liten påse)
Rör i mjölkblandningen, låt husken svälla i 10min

1 msk socker (försvinner vid jäsning)
1krm salt
3dl havregryn (ev fiberberikade)
3dl grovt mjöl (ex. skrädmjöl, graham/rågkross/rågmjöl etc)
2dl mjöl (ex. soja/majs/ris mjöl)

Tips! Byt ut 1dl mjöl mot 1dl linfrö/linser/fibrex etc
Om du bara tag soja- eller majsmjöl blir det ett sötare bröd utan att va sötat och onyttigt.

Blanda samman alla ingredienser, gärna i matberedare. Jag gör 3 satser på en gång, kolla vad din assistent klarar, går utmärkt att röra för hand-gör min mamma :) Degen ska va kletig.
Låt jäsa i 20min. tryck ut platta, runda kakor på bakplåtspapper, med hjälp av blöta händer
, ha en bunk vatten bredvid för att dopp ahänder i mellan varje kaka

Ugn: 250grader ca:7-15min

Lycka till!


En bra dag

Har haft en riktigt skön dag med Anette idag. Gick på stan och tittade på alla saker som jag inte har råd att köpa :) Sen köpte vi sushi och gick hem till hennes och patriks nya lgh. Där vi njöt av vår underbara sushi - I LOVE - och sedan kröp ner i sängen med te och en roligt film "Heartbreak Hotel", med Helena Bergstöm, tycker att hon e skön.

Sen jag kommit hem har jag förberett allt för imorgon, tvätta penslar och packa sminkväskan, e en del at fördereda inför plåtningen med tryckeriet Knappen imorgon. Innan 7 blir jag upphämtad av Klemner studio´s Linda, tidigt som attan, men det ska bli kul!

Jag har oxå varit hushållig och bakat havretekakor, med gröna linser och linfrö i. Nyttigt och gott (inget socker eller vitt mjöl). Var ju tvungen att kompenser för allt jag bakde igår, kladdakaka och 2 sorters muffins :) Jag älskar att baka och jag tycker att det hör hösten till. Idag har det varit en så härlig hörstdag, sånna här dagar e de bästa på året!

Sov så gott. puss och kram


bara en vecka kvar

Förresten så e det bara en vecka tills jag flyttar...gahhh
Lite nervös...
Men jag längtar ihjäl mig.
Ska bli så skönt att få bo med min darling...

Nej nu ska jag se på film :) blir en lätt film "Valiant".
Såg "The Terminal" härom kvällen med D, den var jättebra!

JAG KLARADE DET!!!

Idag e jag glad men totalt slutkörd psykiskt. Det har varit jobbiga dagar sedan i fredags. Är otroligt glad att kursen e över och att jag klarade mig!!! Missförstå mig inte, kursen var jätterolig men det var tungt psykiskt, var mkt att hålla reda på. Provet idag var jag lite nervös för men det gick galant, kändes skönt.
Avslutade med lite kladdkaka, var väldigt gott :)

Nu har jag precis fått jättegod middag av mamma och pappa. Ska fika när syrran slutat jobba oxå.

Helt ok att bli uppvaktad såhär!

Nu ska jag slänga in en film i datorn och krypa ner i sängen, få se hur länge jag e vaken...zzzzzzzzz

Assisterande Instruktör

I fredags påbörjade jag PADI Assistent Instructor utbildningen. Har velat fram och tillbaka en massa men till slut så bestämde jag mig för att börja, och det är jag väldigt glad för. Har lärt mig så mkt som jag även har nytta av i andra sammanhang. Det är väldigt rolig kurs.

I fredags började vi med att ha teori hela dagen och i lördags så hade vi 2 utedyksövningar i Skivtjärn, Deje. Vi var jätteduktiga så jag e nöjd. Ikväll ha vi det sista praktiska, ett teoripass och 2 bassängövningar (e jag som ska hålla allt och bli bedömd). Lite pirrigt och nervöst med kul. Ska fortsätta förbereda mig nu...

dåligt med bloggande...

Har problem att uppdatera bloggen, sen i fredags...får skriva några ord, sen logg ut, logga in igen och då kan jag skriva några ord till. Blir tokig på detta.


Älskar färger

Har köpt kuddarna jag kikat på, på Lagerhaus...den stora bruna e från Ikea. Ska vara på golvet och de andra i soffan. Tänkt köpa tll bruna kuddar till soffan oxå, men i annat material. Har 2 av varje sort, änsålänge.

91278-100

Inredning på hjärnan

Som jag skrev tidigare så blev jag så inpirerad av Drömhem, så idag när jag eg borde ha pluggat, tog jag mig en shoppingtur till Gengåvan, Solareturen, Noll 54 och Åhléns. Hittade en massa fint som jag nog ska få ihop till något vettigt av :) 
 
På Åhléns hade jag kunnat handla ihjäl mig om min tid inte va begränsad till 15min, fanns så mkt fint, tyger, kuddar, porslin och glas you name it...

91278-9891278-9791278-9691278-9991278-9291278-9191278-9591278-9491278-93

Köpte lite fler saker än vad jag visar på bilderna, blev en del. har äntligen kommit på att man inte behöver ha 12 av varje sort, kan vara rolgit att ha 2-4 st av flera olika istället, så att man kan variera sig. Kommer nog ändå att köpa ett tallrikset med iaf 8/st, om jag känner mig själv rätt, ifall att det kommer mkt folk någongång :)

Va in en kortis på Martins färg och tittade på tapeter, finns så mkt fint, förstår inte hur jag ska kunna välja...vill flytta in nu. Dels för att jag aldrig hinner se D och dels för att jag vill inreda :) 
Inatt kom D efter jobbet, vid 3 tiden och åkte innan 8 imorse för att hinna med dykjobb innan Volvo-jobbet. Enda vi hinner ses denna v, som sagt, jag längtar tills vi flyttar...

Nu ska jag försöka plugga lite innan mamma och syrran kommer hem från Sthlm med mina sista saker. Skönt att det e avklarat nu. puss och kram

Inspiration

Fattar inte hur mkt tid man kan lägga ner på att titta på olika inredningssaker på nätet :)
En sida som verkligen har inspirerat mig är
Dromhem.
Denna människa gör helt underbara saker.
Annars har jag fastnat för porslin, bordtabletter och stolsdynor på IKEA.
Älskar starka färger!!!

Vill man bryta av vardagen med lite skoj kan man titta på
denna video, trodde jag skulle dö av skratt
när jag såg den på P´s sida.


igår och idag

Igår hade jag usel dag och hade bara lust att krypa ner i sängen med en massa godis och vara arg, men så hade vi ju bestämt att ha tjej-kväll hos Elin...dilemma. Försökte peppa mig men det funkade inte så jag ringde och sa att jag inte kunde komma, ville ju inte förstöra kvällen för alla, men Elin, så underbar som hon e, peppade mig så att jag blev på riktigt bra humör och kom iväg. Det var tur det, hade så kul! Blev på tok för ful så jag cyklade hem när de andra gick till BMB, tycker ju ändå inte om det stället. Skönt att träffas, blir ju inte så ofta. Hade med min kamera men som vanlgit glömde jag att ta kort, suck!

Idag så har jag varit i Värmskog, skulle plocka svamp med David, Magnus och Björn men det blev mest en vandring i skogen, med lite sight-seeing :) Vi tittade även på när Värmskogs fotbollslag, div 7, spelade så att jag fick känna mig som en tiktig värmskogsbo :) Kommer nog sakna K-d tror jag.

Sitter med en kopp te, underbart, blev så nerkyld av att va ute hela dagen, även om det var supervarmt under dagen så blev det väldigt kallt när solen gick ner. Sen ska jag försöka lägga mig tidigt, e jättetrött idag.

Te att rekommendera, Friggs
kvällsro, vanilj och kanel.

Jobbigt att jobba :)

E så trött, trodde inte att det skulle va så jobbigt att börja jobba igen :) E iaf jättekul och jag e glad att det e mkt att göra och att det e jobbigt och ganska tungt. Blev inringd strax innan 13 idag, mina planer för dagen var annars att tvätta sofföverdragen från hemkörning i regnet i onsdags och en kort fika med Stina som hade varit trevligt, va så längesen jag träffade henne, men får bli en annan dag. E glad för alla tider jag får.

Klemner Studios makeupartist ringde oxå så nu ska jag göra ett sminkjobb med dem om 2, ska bli kul. Ska även träffa en kvinna på Värmlandsoperan nästa vecka, så nu rullar det på, känns väldigt bra.

Tänkte ta en tidig kväll och krypa ner nu. natti natti

Lagerhaus, I like...

Var ju uppe så sjukt tidigt imorse så då passade jag på att titta på Studio 54, hade glömt bort hur bra den va, nu vill jag se den igen :) Sen somnade jag om några timmar. Gick upp och åt en långsam frukost, jättskön laddning innan jag skulle skriva om resterande prov på Dykmagasinet, som för övrigt kändes bra.
Tog en sväng på stan med Elin, men som vanligt när vi ses tröttnar vi på affärerna efter en halvtimme, max, och hamnar på Wayne´s :) Idag hittade jag iaf en massa fint på
Lagerhaus, vill ha några kuddar i olika färger och en svart väggklocka, första jag hittar som gillar, e så svårt med klockor tycker jag.

Nu ska jag ut i garaget och börja sortera bland mina grejer, mamma hintade lite att det kan va bättre att göra det nu och inte när jag kommit till Värmskog, och det kan ju va bra :) Mammor e allt bra att ha. Idag fick hon ett infall att hon inte vill att jag ska flytta och kramade mig jättehårt, e så söt.

Ha en fin kväll. kram kram

Uppe innan tuppen :)

Vaknade galet tidigt, kl.5 och kunde inte somna om, vad e det för fel? Har nog för mycket att tänka på kan jag tro. Så då kan ju passa på att uppdatera om min dag igår :)

Åkte till Dykmagasinet för att titta på proven jag gjorde förra veckan, hade inte gått så dåligt som jag trodde, det var skönt, så jag rättade till mina fel så nu ska det nog gå bra. E glad igen :)

På eftermiddagen hade studenterna, tror att det e ekonomerna som anordnar, ett flottrace i älven, start vid teater och nedstörm en bit mot sjukhuset. Jag och Johan var där i Johans båt som räddningsdykare, ifa något skulle gå snett, fulla studenter på hemmagjorda flottar i ström älv, hmmm kan gå fel. Var kul att titta på dem, en del tog sig knappt till start :) Men som tur var hände inget.

Sitter och lusläser på
Blocket efter möbler (som nog de flesta vet :) ), så i tisdags hittade jag en soffa jag ville ha, Ekeskog från IKEA...blev så lycklig, med fåtölj Ekorp och pall Bromma, allt i vitt. Kul att hitta precis det man vill ha. Så än en gång, e nog inte sista, fick David och Magnus ta med släpet och hämta möbler, denna gång i Edsvalla. Jenny på jobbet tipsade även om ett företag på internet, Bemz, där man kan köpa överdrag till IKEA möbler. Har beställt hem tygprover.

Aa en bra dag och framförallt sov längre än mig :)

Svärföräldrarna

Har nu äntligen fått träffa Davids föräldrar och de var jättegulliga. Vi tog en fika sista kvällen för säsongen på cafét i Värmskog. Där jag även fick träffa mina kommande grannar, goa gubbar.
Sen gick jag och David på en promenad och satt en stund nere vid vattnet, e så mysigt i Värmskog, och David blev så romantisk. Han e så go när han vill.
Tänkte att vi skulle ta ett nattbad, kom så långt att vi stod i vatten till knäna sen la vi ner, var fruktansvärt kallt. Så den säsongen e nog förbi...synd! Nu e det filt, te och levande ljus säsongen som drar igång. Helt ok det med, så länge det inte regnar hela tiden...


Sov så gott. puss och kram

91278-77

Friskis och svettis

Försökte få över Anette på en fika slutade med att hon övertalade mig att följa med på Friskis och Svettis, jag har inte tränat med dem sen hösten-98...va ett tag sen. Men det var kul, lite för lätt kanske, men bra uppvärming efter en lat sommar. Imorgon ska vi spinna kl.12 och innan det gå ut med Gucci. Hurtig jag låter va ;) Känner mig flera år yngre och mkt fräschare än på länge, skönt att svettas genom träning, känner sig mkt lättare efteråt.

Måste oxå gratta lillebror som vann 820euro på poker tidigare idag! Kul för honom va! E inte alls avundsjuk :)

Mörkbrun

Färgade mitt hår igen, nu e det nästan svart. Köpte mörkbrun, Schwarzkopf Vision 3,0. Tycker verkligen om deras färger, köp inget annat än Schwarzkopf, på Maxi är det tom billigt. Tror jag betalde 79kr för ett paket. Brukar färga 4,0 men ville bli riktigt mörk, funderde först på svart eller blåsvart, men e rädd att det blir grått när färger går ur, så jag tog mörkbrun, i redan ganska mörkbrunt hår. Känns bra. Färgade även mina ögonbryn, så nu e de mörka, har sparat ut dem i flera veckor och nu börjar de bli tjocka och fina, e trött på smala bryn. Syrran måste komma hem snart och färga mina fransar, tycker att det e obehagligt att gör på mig själv.

Ska nog klippa mig lite oxå, klippte mig förra veckan men blev inte helt nöjd.
91278-82

Filmkväll

Igår hade jag myskväll med mina goa vänner Anette och Linda.
91278-90
(bild från e fest hos Anette)

Vi låg i sängen hos Linda och tittade på "Matchpoint" och käkade popcorn, väldigt mysigt. Filmen var däremot sådär, kunde inte bestämma oss för om vi gillade den eller inte. Var en Woody Allen film och det säger ju en del, e inget fan av hans verk. Första 1 h och 25 min var filmen lite seg men det var ltie mysigt att följa deras liv,sedan blev det en helvändning och filmen gick in en psykos och blev lite av en thriller, fattade ingenting, och slutet kändes avhugget som att de inte hade råd att göra klart. Men på något sätt gillade jag den iaf...
Kan nog inte rekommendera den.


Först dagen på jobbet

Första dagen på jobbet var igår...det var jätteroligt. Tiden gick hur fort som helst, massor att göra hela tiden, precis som jag vill ha det. Mina arbetskamrater verkar hur gulliga som helst, tror jag kommer trivas :) Men ett litet problem som kommer med jobbet är nog att jag komemr köpa mkt skor, fick med mig 6!!! par igår. Jag som inte har några pengar...men de e så fina, men jag vet at jag måste lämna tillbaka några, men vilka...
 
   
Blev kär i dessa stövlar och de e sköna oxå. Rött som e så inne i höst, och grönt som e min favvo-färg, vill ha allt  i grönt :) Passar till min favvo-väska oxå. tycker oxå om att jag kan ta fram min lilla röda väska igen, e supersnygg, och nu modern :) Perfekt
      
Sen e ju jag en Ballerina-tjej :) De första e ett par som jag köpte i somras, de e ltie lika par 2 som jag köpte igår, men de e så ksöna och inte helt lika så jag vill ha dem :) De gula e ju sååååå söta...
 
Sen e det pumps, som e så snyggt, tantigt och såååå rätt i höst. Men kommer jag använda dem. 1:a paret e grymt sköna, 2:a paret grymt snygga, vet att både E och P har dem + halva stan :)
Men 3 ska bort, vilka???

När jag kom hem med mina påsar, tog mamma mig i armen och ledde runt mig i huset och pekade ut alla mina saker som finna i alla rum, och skällde lite på mig, har mer saker än dem i deras hus. hon tycker tat jag ska skärpa mig, pappa kallar mig shop-aholoc, men jag har ju kannp shoppat i sommar, bara lite men det måste man ju för att må bra.


håll humöret uppe

91278-78

Igår var en mörk dag

Igår var en fruktansvärd dag...eller dagen var helt ok, hjälpte till med att få upp de nya kläderna från Billabong, både kill och tjej kläder, på Dykmagasinet, jättesnygga kläder så sväng gärna förbi och titta. Blev kär i några hoods, både för killar och tjejer. Den här hösten gillar jag verkligen modet, mysiga koftor, kjolar med leggings, rött...Känns feminint och tufft på en gång. I like! Även Billabong är med på det modet även om deras kläder är av helt annat typ.
Men det var på eftermiddagen som det gick åt helvete...så ledsen. Klarade inte Divemaster proven, som jag gjorde för någon månad sen. Trodde jag kunde det, men jag hade glömt bort en massa och rörde ihop det så nu får jag antagligen inte går Assisterande Instruktörs utbildningen, få se idag hur mkt jag missade. Var helt knäckt efteråt, jag som inte skulle äta socker på en månad, åkte hem och åt glass...inte bra det heller. Vi var tvungna att klara alla gamla prov för att få gå nästa kurs, e självklart att vi måste kunna för att kunna lära ut om en månad, så därför e jag så besviken på migsjälv. Känner att jag inte hinner plugga så mkt som jag borde, e så mkt nu med nytt jobb och huset, tar första prioritet.

Hittade utemöbler på Blocket som vi ska iväg och köpa idag i Deje, ringde på 2 soffor oxå men det var sålda, lite synd. David och Magnus ska komma och hämta upp mig vid 10-11 tiden.

Elin från Skopunkten ringde igår och erbjöd mig att jobba imorgon, kändes jättebra. Skönt att få in lite pass även om jag inte kommer att gå på schema förrän om en månad. Så en liten solstråle i mörket :)

Hoppas att denna dagen blir bättre, solen skiner iaf och det e alltid bra.

91278-80