Valborg!

Jag älskar Valborg.
Valborg har varit min favorithelg, så länge jag kan minnas.
Brukar vara fint väder, som liten rullade vi nerför Himlabacken och blev gröna av gräs och busade, som tonåring drog man runt med kompisar och började festa och nu är det mest grillningen, brasan och stämningen som jag ser fram emot.
Blir antagligen fest hos oss efter brasan, tur att vi har uterummet så att jag kan stänga ut festen och gå och lägga mig när jag vill. Sover ju som en stock när jag väl sover.

Har varit hos doktorn idag och blev sjukskriven på heltid fram tills min semester. Känns både och, skönt att slippa att vakna varje med ångest för att inte orka med en hel dag på jobbet, det har tärt på mig psykiskt. Inte roligt att gå hem så ofta som jag gjort. Men samtidigt e det jobbigt med löneminskningen som detta innebär. Men vi klarar oss.

Nu kom precis svåger F med sambo L och lilla T för att grilla. Ska bli trevligt.

Önskar er alla en underbar Valborg!!!


Härligt med sol

Jaha, så har jag varit hemma i 2 dagar till då. Blir fattigt det här :( men det viktigaste är att jag och bebisen mår bra.
Har haft väldigt ont i övre delen av magen som jag skrivit tidigare, ordentligt tryck och sedan i torsdags har jag haft konstant smärta under revbenen på vänster sida. Det är ine kul. Kan inte göra någonting, sitta gör ont, ligga gör ont. Halvliggandes i en vilstol har varit det bästa. I söndags började jag oxå bli yr och lite illamående som fortsatte igår, så jag fick gå hem från jobbet, och idag känns det lite bättre men jag e fortfarande ltie yr. Chefen vill att jag ska vara hemma, hon ser ju hur jag kämpat på jobbet men vill inte att jag ska slita ut mig på det sättet så vi hoppas på att jag blir sjukskriven imorgon. Har tid hos läkaren imorgon em, lämnade prover imorse. Kunde inte lämna alla prover pga strejken, inte alla labb som är öppna och olika prover skickas till olika sjukhus.

Så vad har jag gjort hemm adå, inte någonting nästan. Mest vilat och sovit. D e hemma denna veckan så det har varit skönt för då fixar han mat å så. Har satt upp böcker i bokhyllan i bebisrummet, det e allt jag gjort idag. Legat ute i solen och vilat och läst större delen av dagen, så nu e jag fläckig och fin ;) Hade solskydd 30 men solen tog hårt på min gravida kropp. Skönt med lite energi iaf.
Vårblommorna har slagit ut, ser så härligt ut!

image225

image226

image227

image228

Gravidyoga

1:a passet på gravidyogan idag. Var inte alltför pigg när jag skulle åka dit så D körde mig. Jag hade ont och var trött men jag ville verkligen komma iväg och det var bra.
Det var jättekul och kändes väldigt bra. Avslappnande och stärkande på samma gång. Ser fram emot nästa gång. Bebisen tycker inte om när jag är avslappnad för då sparkar den på och gör kullerbyttor så sista avslappningen när vi ligger på golvet var hemsk för då gick det runt i magen på mig. Förstår det inte. Ju lugnare jag e desto mer aktiv e bebisen.


Finbesök ;)

Igår kväll så grillade vi med bröder J & M. Älskar att grilla. Jag var helt utslagen, hade väldigt ont så jag låg på soffan med hårinpackning, ansiktsmask och en vetekudde på magen medans killarna fixade maten. Det var underbart! M hjälpte även D att sätta ihop bokhyllan vi köpte dagen innan på Ikea. Alla e så goa när man e gravid och inte mår bra, man behöver inte ens be de bara hjälper till.

Dagen innan (fredag) så slutade jag vid lunch, hade en halvdag att ta ut så D kom in och vi tog en sväng genom K-d. Började på Babyproffsen på Ilanda där vi tittade på babyskydd, hade fått höra av våra nya vänner O & M att de man får hyra på sjukhuset inte e garanterat okrockade och det kändes inte så bra. Vi hittade en som vi funderar på måste bara kolla så ekonomin går ihop. Mkt vi behöver nu. Sen fortsatte vi till Bergvik. Köpte lite på Ikea och bestämde oss för vilket matbord och stolar vi ska köpa till uterummet och som vi sen ska ha i köket. Så idag kunde vi göra klart (allt utom skötbordsavd-den väntar vi lite med) i tvättstugan.

image222image223

Det är väldigt stökigt så jag lägger ut nya bilder när vi fått iordning. Det är så stor skillnad från tidigare så jag är jättenöjd.

Sen handlade vi lite mat och hann med en fika med mina föräldrar. När vi kom hem så ringde O & M och frågade om vi ville komma dit och grilla. Underbart. Det var vad vi hade tänkt och med trevligt sällskap blir det ännu bättre. De hade gjort så god mat och vi var där långt över min sängtid ;) Hade jättetrevligt.

Men tillbaka till igår när vi var här hemma. Telefonen ringde och D´s kompis T frågade om han fick komma förbi. Så klart. T jobbade på Volvo oxå förut men är nu bonde på sin fars gård. En stund senare så hörde vi ett väldigt oväsen utanför, det brummade rätt högt och vi gick ut. Där kom T...
image224
Jag vet att vi bor på landet, men även för oss är detta ett ovanligt fordon att komma på "fest"
i :) Jag fick åka med på en tur. Det var riktigt kul. Traktorn var så sjukt stor och lät en hel del, alla grannar kom ut och tittade. Traktorn var lika bred som gatan :) T e helt galen!

Halvdag :)

Idag ska jag gå hem 11.45, så skönt. Inte långt kvar.
Fortfarande ont i magen/bröstet, rejälvt tryck så jag har haft svårt att sova inatt så känner mig lite trött.
D kommer in till stan och möter mig när jag slutar så ska vi handla lite, kolla babyskydd på babyproffsen-blev lite skraj när jag hörde att de inte krocktestar alla barnstolar de hyr ut på BB. Sen ska vi kanske till Ikea och även handla mat, få se vad vi hinner och orkar med.
Ska bli skönt med lite tid tillsammans iaf.

I helgen har jag planerat att ta det lugnt, D ska ev till Stockholm så det e bara att komma förbi och hälsa på :)
Ska nog pula lite med mina plantor, kanske sy gardinen :) och på söndag kväll e det dax för yoga-det ser jag fram emot.

mina gröna bebisar

För någon vecka sedan så satte jag en del frön på odling och nu har det ploppat upp små växter i alla mina krukor, det är roligt.
Blir en massa hänglobelior-blå och lila, tomaterna växer på snabbt och smultronen växer sakta. Av luktärtorna har hälften av fröna tagit sig. Fick även några pelargoner av min svägerska som växer på fint och jag har fått ut 5 nya av de plantorna. Snart får jag ta hjälp av henne hur jag ska ta hand om dem. Jag har viljan men inte de gröna fingrarna som behövs tyvärr. Jag bara provar mig fram och fungerar det så blir jag glad annars spelar det inte så stor roll, men när man får presenter vill man ju att det ska bli så bra som möjligt.

D ska få gräva lite i landet så att jag kan plantera mer, har en del frön som ska sättas direkt.


Sol idag igen :)

Härlig dag igen. Frukost på altan och fika hos grannarna mitt över åkern. Perfekt start på dagen.
Deras hus är så fint, stor trädgård och perfekt läge med utsikt över Värmeln, lite avundsjuk e jag nog ;)
Vi ska ha barn ganska nära varandra, deras är beräknad till nästa helg så det är roligt att ha någon nära att prata bebis med och gå ut och gå med.

Har fått nya gravidplågor, börjar bli knäpp. Känner att jag inte orkar så mycket mer, börjar bli rejält jobbigt att jobba. Har börjat få ett tryck i övre delen av magen som kommer efter att jag jobbat några timmar. Revben och lungor trycks ihop så jag får svårt att andas och det gör otroligt ont. Släpper inte förrän jag fått ligga ner någon timme.
Försökte ringa barnmorskan imorse men de måste glömt sätta på telefonen för telefonsvararen gick igång hela tiden. Har mailat henne och lämnat meddelande på deras telefonsvarare. Hoppas de hör av sig för jag vill inte vänta till min läkartid nästa onsdag.

Magen i gungning...

Sjösjuk, det rör sig ibland så mkt att jag blir sjösjuk.
Min kollegor retas lite med mig, för det syns direkt när det sprattlar i magen för då tappar jag färgen i ansiktet.
Skönt att känna att bebisen mår bra och rör sig men jag tar hellre sparkarna än "gunget".

Annars mår jag rätt bra, pigg idag med. Har ant med det fina vädret att göra. Vi fick en skön morgon i solen idag med. Frukost på altan i några timmar, inte fel, inte fel...Men det tar emot att åka till jobbet när det är så fint väder, hoppas att det håller i sig!


Inte långt kvar

Nu känns det inte som att det är så lång tid kvar till BF, både roligt och skrämmande!
Gör sista dagen på jobbet tors 5/6, dit är det 6,5v.
BF beräknat 8/7, dit är det 11v.

Hoppas solen lyser tills dess så jag får vara pigg.

Den enda nackdelen med solen är att jag vill sola men det är inte så smart, satt ute igår och blev mörk där jag inte var täckt med kläder. Pigmenten är starka nu men det kan leda till bruna fläckar som inte går bort.


Helgen

Helgen har varit lugn, jag har varit trött. Igår var första dagen som jag inte tog någon/några tupplur-ar.
Har varit hemma sen i onsdags men det känns inte alls så eftersom jag mest sovit. Idag är jag pigg och glad, det känns så skönt. Jag uppskattar så de dagarna som jag är pigg.

Igår så kom mamma och pappa hem till oss en stund, fick se allt vi fixat med hemma. De tyckte att vi fått det fint, tycke rjag med, men det är kul när andra säger det, är u ändå vi som valt det så vore konstigt om vi inte gillade ;)
Vill få klart allt nu, vill grejja hela tiden. Kändes lite konstigt att inte grejja något i helgen, men vi behövde en lugn helg. Nästa helg kommer inte bli lika lugn, då e vi uppbokade en hel del. Då börjar även min gravidyoga-ser jag fram emot. Ska bli skönt att röra lite på sig.

Mamma hade med symaskinen så jag fick sytt kuddöverdragen till bebisrummet, inte alltför svårt men sen skulle jag tråckla ihop sista delen, gick inte alltför bra, jag e kass på sånt, tur att mamma finns. Ska lämna dem till henne så fixar hon dom åt mig. Snällt va!
Ska även mäta ut gardinen och sy dem klart så att jag inte har kvar symaskinen i flera veckor igen.

Efter mina färödrar kom L och lilla L, fyllde 1år förra helgen och har blivit så stor. Hon hittade mkt att utforska och leksakerna jag köpt till bebben verkade få godkänt ;)

Bakade igår oxå, gott med annan smak på bröd, jag gör ju nästan alltid samma tekakor men nu gjorde jag limpa, receptet på baksidan av Icas Havregryn, lite ändrat, och det blev jättegott. Jag älskar havre-tur att jag tål det iaf.

Rökning

Igår kväll åkte vi till svåger F och hans L, lilla T var hos sina morföräldrar. En väldigt trevlig kväll, fikade och pratade en massa. Killarna började dricka öl och då får man ju röka, enligt D. Vi har så mkt disskutioner om det. Rökning är bland det värsta jag vet. Jag har själv rökt, när jag var tonåring, som de flesta, men jag för-rökte (finns det ordet, men du vet vad jag menar) mig en kväll som jag hade även druckit lite för mkt och mådde väldigt illa, inte rökt sen dess och jag är så glad. Mina föräldrar gillade det inte och det sa de samtidigt som de ville att jag skulle ta eget ansvar för det jag gjorde och inte tvinga mig till något, mamma rökte ju innan hon fick mig. Vilken otroligt svår gräns att dra, jag skulle nog inte kunna ha samma lung och lite på att mina barn gör det som är rätt som de har för mig, men de gjorde alltid rätt. Vi hade en ömsesidig respekt som jag inte ville spräcka så jag var "busig" inom de gränser som de satt upp utan att de sa något, hade aldrig några uttalade gränser. Jag var ute mkt och gjorde mer och mindre dumma saker men jag vågade/ville inte vara för vild ifall att det skulle gå för långt och m+p inte skulle lita på mig igen. Jag hoppas att det blir samma mellan mig och mina barn.

Jag tycker att rökning är så fruktansvärt dels för lukten, som är så avskyvärd, men framförallt för skadorna som det drar med sig. Mamma har jobbat inom cancervården sen början av 90-talet. Först som sjuksköterska, sen som specilistsköterska och sedan några år tillbaka som läkemedelskonsulent där hon till större delen har hon jobbat med cancermedel. Hon har fått sett mkt på sjukhuset med patienter i olika stadier och jag har tröstat henne många gånger och vi har pratat mycket om det, och nu andra sidan hur det går till med kostadskalkyler mm för patienter och sjukhus, få se och höra om mkt studier som visar hur bla rökning påverkar så mkt mer än man trott, mer ån många förstår och vet. Alla vet ju att det är farligt att röka men det är så mkt farligare än vad du tror.
Rökningen påverkar mig som valt att inte röka, röken sprider sig till alla runt omkring. Även om man valt att inte röka får man i sig det genom att vara ute, så många som röker runt omkring.
Jag förstår att det är grymt svårt att sluta röka och en stor eloge till er som gjort det. Men om man ställer det mot skadorna som det gör, kan göra och ant kommer att göra så går det inte att försvara rökning, inget kan vara så gott att man är villig att dö en plågsam död, och man kan inte välja om det kommer att bli så för en eller inte. Feströkning är inte en ursäkt, det är inte för sällan, man vet inte vilken cigg som gör skadan. Därför vill jag inte att D röker, och jag blir så arg när han gör det. Jag vill leva med honom tills vi blir gamla, visst det finns ingen garanti att vi får friska liv bara för att vi inte röker, det vore naivt att tänka så, men vi behöver inte spä på riskerna för att någon av oss ska gå bort för tidigt. Våra barn ska inte behöva ha en förälder som röker, de har absolut inte valt det.
När jag ber mamma förklara olika studier så blir han arg på mig och sticker huvudet i sanden, han vill inte förstå och tror att vi hittar på för att han ska sluta, men om det inte var farligt skulle jag ju inte tjata så mkt, finns ju ingen annan vinning för mig i att han inte röker eller snusar utom att han mår bättre av det. Visst luktar det illa men jag skulle aldrig ta alla dess disskusioner för det, tycker inte om konflikter.
Jag känner väldigt starkt för detta ämne och det har blivit ännu starkare under min graviditet. Något som är så skadligt för barnen innan de ens blivit födda borde man inte ville dra i sig.
Nej nu ska jag sluta predika för idag och gå och äta lite frukost.

Solen skiner, alla barnen e glada :)

Igår skulle jag varit ut med jobbet och ätit på casa Nova och firat att det gick bra för oss i senaste tävlingen, men jag orkade inte. Lite ledsen för det. Var hemma på dagen och tog det väldigt lugnt. Gick på en mini-promenad och städade lite, sen fick jag lägga mig. Bäcknet klarar inte så mkt innan jag måste lägga mig och avlasta.
På kvällen kom några vänner och vi åt tacos, jag satt mest och tittade på när de spelade och drack, ingen jätteenergi men de förstod så d var lugnt. Men gud vad sugen på öl jag var...suck. letade efter glutenfri alkoholfri öl på i-net men jag hittade bara lättöl, men det ska ju gå bra att ta någon lättöl, men jag hade velat ha alkoholfri. Jag älskar öl så det e lite jobbigt att kag inte kan dricka det, inte för att jag saknar alkoholen utan smaken av en kall öl.

Idag så var det underbart väder så jag väckte D vid 9 han fick sova i annat rum för han stank alkohol när kom inramlandes vid 4 imorse. Sen åt vi frukost och var ute ett tag, fixade lite i rabatterna, hängde lite tvätt, fick ut utemöblerna, vädrade sängkläder, upp med saker på vinden...så skönt att göra vårsaker :) Fick vila lite sen.

Kaffebryggaren har gått varm, kommit en del vänner förbi. Tur att jag bakade en kladdkaka imorse, kände på mig att det var fikaväder.

Nu e jag ganska trött, ska vila lite igen och sen ska vi nog hem till svåger F och L. Alltid kul att träffa dem.

Humör-höjare!

Precis titta på Kopps, var längesen. Den är så sjukt rolig, perfekt film för att få upp humöret lite :)

Nu ska jag ta en mini-promenad för att få lite energi av solen.
Hoppas att SMHI har rätt att det ska vara sol hela helgen, det vore underbart!

Kontroll

Jag har varit på MVC nu på morgon och fått reda på mina värden.
Järnvärdet har sjunkit ännu mer trots att jag ökat dosen, så det var som jag trodde.
Jag fick en ny tid till läkaren 30/4 för att disskutera om jag ska få sprutor istället för att äta tabletter, jag gör vad som helst. Barnmorskan tyckte att jag skulle vara hemma och vila en dag till, så jag e hemma idag oxå. Väldigt tråkigt eftersom vi skulle ut och äta med jobbet ikväll, så tråkigt att inte orka något.

Bebisen mådde bra, starka hjärtljud som slog som de skulle. Så skönt, det är helt underbart att höra hjärtljuden. Denna gång lite saktare, tyder på kille :) Den kanske är en tvåkönad eller så har den inte bestämt sig för ett kön än eller så är det bara myter om att hjärtljuden kan tala om könet ;) Jag tror nog på det sista.

Magen blev mätt idag oxå å den är normal, skönt. Barnmorskan sa att min livmoder var mjuk så det var svårt att känna en ordentlig kant så hon fick göra några mätningar innan hon kom fram till ett svar, därför trodde hon att hon mätt lite för stort förra gången. Hon tyckte att magen var fin och det tycker jag oxå :) Är stolt över min mage.

Nu ska jag vila lite, göra lite te och ha det skönt. Ska nog försöka ta en liten promenad i solskenet sen.


Fundering kring dop...

Jag vet att jag är ute i väldigt god tid, vår bebis e ju inte ens född men jag tänker ju på honom/henne varje dag och längtar så det ekanske inte så konstigt att man börjar fundera/planera för olika saker...eller så e jag ett kontrollfreak, vad vet jag ;)

Tiden närmar sig för nedkomst, gick in i vecka 29 igår, bara 11 kvar (eg.9-13).
Dopet kommer vara ganska tidigt eftersom jag vill använda samma dopklänning som jag och mina syskon hade och den är liten, gjort för 2-3månaders bebis. Så antagligen någongång i september kommer det bli av.
Dop är vi iallafall överrens om är en självklarhet.
1 fadder/gudmor är klar, få se om det blir en till.

Vi har ju funderat en del på namn:
Tjej                                Kille

Tyra                               Elvin
Maja                              Neo
Freja                             

Dessa är de som vi känner mest för, har en del namn till men vi har nog tänkt oss något av dessa. Var först helt inne på Elvin men börjar mer och mer gilla Neo. Tyra är ganska klart, om inte bebisen absolut inte ser ut som en Tyra. D tycker att Maja låter som ett kattnamn men jag tycker att det är mjukt och fint. Freja har jag alltid gillat, och jag är väldigt intresserad av nordisk mytologi där Freja är/var väldigt mäktig, och nej jag är inte en arisk rasist. Vi har inte bestämt om vi ska ha en andranamn än. Om vi får en son så kommer han nog heta Folke i andranamn, efter min farfar. mIn farfar har betytt väldigt mycket för mig och gick bort, chockartat för mig, i januari. Farfars födelsedag var även den 14/7, det datum som vi hade som beräkat BF fram tills UL då vi fick 8/7. Blir det en tjej kanske hon får heta Kerstin efter mig, mamma och mormor, men ev stava det som momorsmor gjorde Kjärstin. Men jag vet inte, på ett sätt tycker jag att andranamn är onödigt och förvirrande men samtidigt fint att hedra en släkting med. Ja vi får se hur det blir.

Har börjat fundera på hur vi ska göra med fikat efter dopet och vilka som ska komma, att det blir i Värmskog kyrka är klart och vi ska nog försöka hyra cafét. Längre har vi inte kommit i förberedelserna :)


Helt utslagen

Jag har varit hemma i 2 dagar. Trodde först att jag åkt på förkylningen som vandrar från avd till avd på jobbet eftersom mitt halsont blommat upp igen. Men nu börjar jag tro att det har med järnvärdet att göra. Har inte blivit helt frisk i halsen sen jag var sjuk förra gången, men har mest haft ont på kvällar och nätter sen dess så det har gått bra att jobba. Men igår hade jag ont när jag pratade och svalde men idag är det bättre. Men jag är fortfarande helt utslagen och jag bara sovit hela dagen igår och idag.
Imorse skulle jag till barnmorskan för kontroll och jag åkte tidigt för jag skulle lämna prover innan men på vägen ringde de och sa min barnmorska var hemma med sitt sjuka barn idag så jag fick ny tid imorgon bitti. Är lite orolig att järnvärdet har gått ner och att det är därför jag är så trött, spelar ingen roll hur mkt jag sover, jag är lika trött ändå...
Trött på det här :(
Hoppas att jag får några svar imorgon.

Nu ska jag vila lite till innan D kommer hem från jobbet.

IKEA

Var på Ikea idag igen :)
Systeryster följde med så det var väldigt trevligt.
Skulle köpa 2 skohyllor och 2 hatthyllor, röda i namn FRÄN. Tyvärr var hatthyllorna slut, kommer nästa vecka.
Men jag hittade lite annat att köpa oxå, så klart ;)
Köpte:
2 röda och 2 vita badhanddukar till bebben och 2 vita mindre handdukar.
Tvättlapps-handdukar.
Mobil till kommande skötbordet, med samma små djur som jag köpt till väggen.
Vit dubbel-tvättkorg, smidigt att dela upp tvätten.
Röd klappstol till hallen.
Röda galgar till hallen.
Röd-vit blommigt tyg till gardin i hallen.
Rött + blått + grönt tyg till 1 jättekudde var i bebisrummet.
Nät-förvaringskorg, KOre
Ljusgröna servetter till köket.

Tror det var allt :)

Kommer bli så fint när det blir klart. Försöker få allt att gå i rött och vitt i hallen, få se om jag ska måla om skostället som är träfärgat och om nyckelskåpet som är i silver få va kvar, men det bestämmer jag när allt är klart och ser om det stör eller inte.

Bebisrummet har fått en ny tanke ;) Är lite kär i Mammut och Korallserien på Ikea, så klart... Så lite fisktema vore kul. Väggarna är ju gula och vi har en sollampa, men det funkar iaf. Vill ha gosedjur, bläckfisk, sköldpadda, krabba mm och det finns en rolig Korall rev gardin och jättesöta stolsdynor med fikstema, tex sjögräs med en fisk i :) Ja, det blir nog det och inte Bamse tror jag ;)
Vet att jag är velig men jag vill ha ett glatt rum med färger i.

Tråkigt på jobbet

Jag är så trött på jobbet idag, e så trist så jag nästa dör.
Är det lugnt på telefonen, som idag, så är det här väldens tråkigaste jobb.
Vill bara hem, klockan kryper fram och jag e så seg. Går ju inte att motivera sig när det är så här trist.

Poker-SM

Grattis brorsan till SM-platsen!!!
Min lillebror kvalade in till en plats på Poker-SM som kommer hållas i Tallin senare i april.
Jag är så imponerad av honom.

Stora kramar från oss


29 min kvar...

...tills jag får veta om jag får bärsjalen som jag budat på.

image221

De kostar en hel del att köpa nya så jag tänkte prova med en begagnad, vet ju inte ens om jag kommer tycka om den. Jag har läst väldigt mkt om dem och förstår att de skonsamma och avlastar mkt tyngd från min rygg och är ergonomiska för barn. Det låter ju bra :)

Jag vann budgivningen, det var skönt :)
Blev några 100 lappar billigare än en ny, inte fel!

Coola bilder

Hittade lite bilder när jag letad i datorn. Inte så mkt att roa sig med så här tidigt, kan inte lägga mig, mår för illa för det.
Iaf, så här e ni nog inte vana att se mig ;)

image218

image219

image220


Desa bilder togs för något år sedan av en jätteduktig fotograf,
Joseph Moudi. Vi samarbetade flera gånger innan jag flyttade från Stockholm och jag har många fina bilder från honom. Någon gång tog han även kort på mig, lite kul att ha. Jag är ju ingen modell men ibland var det lite kul att få fina bilder på sig själv oxå. Dessa e ganska coola. Tagna en kylig dag på en "flygplats" utanför Västerås. De andra tjejerna är jätteduktiga och jag har sminkat och stylat dem flera gånger. Bl a fick jag äran att sminka Jeanette (blond) på hennes bröllopsdag, var även med som gäst (aug-06).
Känns ganska bra att veta att man inte alltid varit rund som en boll, men jag älskar min mage och det som är i den :)

Vi

91278-37

Sjösjuk

Ja, ungefär så känns det.
Jag känner mig sjösjuk, mår så illa.
Skulle ha jobbat idag, och helgerna e bra att jobba, inte så mkt krångel, korta samtal och mycket sälj + att det ger lite extra OB.
Kände redan när jag gick upp att det inte skulle bli en rolig morgon, men oftast ger det sig eller iaf tonar ner sig lite. Men inte idag, försökte ändå köra till jobbet, tänkte att det lugnar ner sig inom någon timme men det blev bara värre så jag hann någon km innan jag fick stanna och kräkas. Inte så roligt vill jag påstå.
Tårarna rann ner för mina kinder när jag kom hem. Vill inte må dåligt mer. Tur att min älskade D fanns där, varm och go i sängen med en stor famn och många kärleksfulla ord.
Vill ge en eloge till alla ensamstående som fått gå igenom en graviditet själv!

91278-77

Bada, bada, bada

Igår hade vi en underbar dag på Gustavsviks Badhus.
Det tar en stund att köra till Örebro men det var det värt :)
Vi bokade både äventyrsbad och relaxen. Så skönt!
Det var jättelite folk så det var inte så stimmigt och i relaxen så var det vara ett par till så det var jättelugnt och skönt och vi kunde ligga i bubbelpoolen hur mkt vi ville.
Det fanns ångbastu, bastu och värmerum (inget för mig som är gravid) men de var i omklädningsruummen så vi hade inte kunnat sitta tillsammans.
I äventyrsbadet finns Europas längsta och högsta vildvattenfors, vattenpister, laguner, hängbroar, tunnlar och akvarielagun där du kan simma ner och titta på levande tropiska fiskar, bland annat hajar. Fullt med växter överallt för att se ut som en djungel. Jättekul, måste åka tillbaka när jag inte är gravid och kan åka allt som finns. Ni fick jag ligga i poolerna och vänta på D när han åkte. Men han var snäll och åkte inte så mkt utan vi myste mest. Var så skönt att sitta i relaxen i morgonrock och lyssna på lugn musik. Vi behövde verkligen den här dagen.
Bebisen tyckte att det kändes konstigt med bubbelpoolen först för den för runt men sen lugnade den ner sig och myste hela dagen oxå :)
(Om du undrar så var det bara 36grader i poolen, hade på mig dykklockan, så det var ingen fara för bebisen)
image217

Stannade till och åt på MAX och tog en kort tur på Mariebergs köpcentrum innan vi åkte hem. Barnavd på H&M var så mkt bättre och större än i Karlstad så jag kommer nog åka dit när bebisen e född.
MAX förretsen var lika gott som alltid i Örebro, tycker inte om det i Karlstad men i Örebro är det mums. Har älskat MAX sen jag åt där första gången så jag var så glad när de flyttat till K-d men vilken besvikelse. Trodde jag ändrat smaklökar men det är verkligen skillnad, skumt.

På kvällen åt vi ost och kex och myste, men jag var så trött så jag orkade inte vara vaken så länge. Tar på krafterna att bada, och ta det lugnt ;)

Lite av varje

Idag gick vi upp tidigt och åkte till Bergvik. Skulle till Skopunkten för att byta skor.
Jag fick ett par svart/vita vårskor, tygskor lite åt seglarhållet-precis vad jag ville ha. Hade spanat in dem på hemsidan och de kändes bra. D fick ett par svart/vita skateskor. Vi blev båda nöjda :)
Sen åkte vi till IKEA. I love!
Skulle mest titta lite för att planera vad vi ska handla, måste lägga upp en budget. Det vi fick med oss var några badhanddukar och en taklampa til bebisrummet i form av en sol, jättefint. Tyvärr var den vi köpte skadad så vi tar med den till stan och byter imorgon. Hann in på Coop Bygg och köpte roller (måla hallen) och såjord. Köpte lite mat på Maxi oxå. Vi skulle eg ha hunnit till Solareturen och Gengåvan men tiden räckte inte till, D skulle åka till jobbet kl.14.

När vi kom hem var jag så trött så jag sov i lite drygt en timme tills mobilen ringde. Sen började jag att fixa med mina små frön :) Planterade blommor som jag ska ha i krukor på altan och i balkonglådorna där. Kändes bra att ha det gjort. Tänkte eg ha fixat lite i trädgården men det har regnet av och an idag så det var så lerig, får vänta ltie. Måste fixa till och gräva i landet och fylla på med jord innan jag kan plantera och jag tror att D måste hjälpa till med det. Såg att persiljan, citronmelissen och morötterna i växthuset har börjat växa :)

Har möblerat om i uterummet för att se om våra idéer komer funka, och det verkar så. Letade lite efter tyger och möbler på internet så nu börjar jag få en klar idé till rummet, känns bra. Vi har lite olika uppfattning om hur rummet ska se ut. Väggar och tak är i furu och jag e inte så förtjust i det men det är D. Jag vill måla om eller i allafall vitbetsa, men D tycker att det är att förstöra. Vi disskuterar en hel del, men jag kommer vinna ;) Efter detta var jag helt slut igen, inte mkt energi i min kropp inte.

Legat i soffan resten av kvällen, tränade rygg och armar lite med hantlar och då kom D hem. Trevlig överraskning. De hade inget att göra på jobbet så alla fick gå hem, skönt.

Nu har vi packat inför imorgon, då vi ska på love-dag eller Baby-Moon i
Gustavsviks badhus i Örebro. Det ska bli så kul. Jag älskar äventyrsbad!!! Det finns en relaxavd oxå så vi tänkte ta en heldag och sedan mysmat på kvällen. Ska bli så skönt att bara rå om varandra och inte fokusera så mkt på bebisen. Jag har längtat hela veckan...

Nu blir det sängen för min del, helt slut i varenda del av kroppen.

ps. Hade på mig stödbältet idag och det funkade verkligen, lite ont i en stund idag men då spände jag om bältet och sedan har jag inte haft ont mer, helt fantastiskt! ds.

Min lillebror

har varit så duktig idag och klarat svenskaprovet, 1: provet, till polisutbildningen. Han e inte så förtjust i svenska så jag är så stolt över honom, hade gått riktigt bra tom!!!
Nästa är fysprov i sommar och de ska nog inte vara något problem.
Han e smal men otroligt stark och uthållig, fotboll sen 4år lönar sig.

GRATTIS!!!

När jag kom hem idag...

...låg stödbältet på bordet, det hade redan kommit.
Gissa om jag blev glad! Överraskad att det gick så fort, beställde i måndags.
Så nu får jag stöd när jag går, mkt lättare att grejja, kunde dammsuga utan att det gjorde svinont, skönt!!!
image216


Hittade även en skiva i stereon. D sa att han gjort musik idag men jag fattade inte att han spelade in det. Han hade gjort 7 låtar, var riktigt bra. Han e så duktig på att spela, har sån känsla. Inte alltid vi delar samma musiksmak men jag hör ju ändå att han är otrolig på gitarren. Stolt över honom. Ni måste höra om ni kommer hit på besök.

Bebisen sparka och rör på sig en hel del, lugnat ner sig en del men jag får små hälsningar med jämna mellanrum. Jag har verkligen kommit in i en godissvacka, fruktansvärt. Från november till påsken åt jag nästan ingenting men nu vräker jag i mig, fattar inte vart suget kom ifrån, bara sådär. Och det börjar synas. Nyss hade jag bara en mage...nu börjar det bli en del fett på lår och på sidan av magen och på kinderna. Inte roligt. Känner mig som ett fetto. Måste göra något åt detta nu, så jag inte behöver leva på luft tills nästa graviditet.
Vet bara inte hur jag kan träna eftersom jag inte kan gå, skulle behöva en cykel att trampa på framför Tv:n, men det är en så ful pryl att ha så det går bort. Får finurla ut något bra.

Odla :)

Förra året hade jag dille på att odla, jag odlade hur mkt som helst. Varenda fönster var överfullt + att det var en del som såddes direkt ute. Det blev lite väl mkt, så det mesta fick fåglarna äta upp ;)

I år tänkte jag inte odla något alls, tänkte att jag har nog annat att pyssla med...men så tänkte jag att några blommor i balkonglådorna vore ju fint, å kanske några krukor med blommor oxå. Det orkar jag ju med. Köpte luktärt och en hängblomma (glömt vad den heter).
Men jag har så klart inte satt dem på groning än, ska köpa såjord imorgon så jag kan börja odla.

På väg hem från jobbet skulle jag handla lite frukostmat men hade för en gångs skull inte bråttom för jag gick 1h tidigare från jobbet, var så lugnt. Så jag stannade på växtavdelningen på Maxi. Fick med mig frön till busktomater, körbärstomater, sommarmorot, höstmorot och purjolök samt några minidrivhus. Kunde inte hålla mig ;) Egenodlade tomater är så otroligt gott och jag älskar morötter och D älskar lök i alla dess sorter. Förra året odlade jag gräslök och salladslök till honom, men han såg inte skillnad på blasten till salladslök och gräslöken så han åt upp blasten och jag fann inte lökarna, lite snopet ;)
På tal om det kan jag ju berätta om hur otroligt duktig D e på frukt och grönt ;) Bad honom en dag i somras att hämta in bladpersilja och förklarade vart i växthuset som det fanns, han kom in med morotsblast-höll på att skratta ihjäl mig. En annan gång bad jag honom köpa med avocado, vi skulle äta tacos och jag ville ha guacamole-D kom hem med kiwi. Han e så underbar!

Jag hittade även del frön som jag tappade bort förra året. Har ju städat och plockat rätt i garderober och lådor och då hittade jag en kasse från när jag jobbade på Skopunkten, med en risförpackning, olika ljus och mängder av fröpåsar, som jag förra året inte kunde förstå vart de tog vägen. Så jag tänkte att jag kan väl odla en del i år oxå :)

Hade jord kvar i garaget så jag har börjat med smultron-jordbubbar, busk- och körsbärstomater, och lagt luktörten i blöt. Imorgon ska jag plantera luktört och hängväxterna. Så snart det är lite sol ute ska jag sätta morötterna, babysallad, timjan, solrosor, kuddkrasse, slingerväxter och purjolök i landet och växthuset. Är roligt att hålla på med de små växterna, känns som små barn man pysslar om. Bra övning inför bebisen, för plantorna behöver mkt kärlek, uppmärksamhet och omtanke ;)

Vår ska det va!

Va less jag blev när det snöade imorse. Det var väl mest snöblandatregn, men jag vill ha sol och vår!!!
Vill inte gå i vinterstövlar längre, suck...
Men nu börjar det ljusna upp ute, det känns bra.


Min sambo!!!

När jag kom hem igår, till ett tomt hus, D jobbade, så låg det en lapp på en tidning på köksbordet.
Han hade utröstat mig till den han älskar allra mest och mitt pris var en prenumeration på Elvis!!!
1:a tidningen låg på bordet.
Gissa om jag blev glad. D är världens underbaraste.

puss på dig min kärlek

Stödbälte

Beställde äntligen ett stödbälte till bäckenet på Gula Rehab igår.
Skulle komma inom 3-5 dgr.
Längtar, ska bli skönt att kunna gå på en promenad :)

Mango-rummet

image215

Så här blev färgen i pyrets rum.
Mango var ett bra val :)
Känns så varmt och glatt!
Nu ska vi bara bestämma vilka möbler vi ska ha, och hur många färger
vi verkligen vill ha i rummet.
Vi ska ju försöka måla Bamse, Lille Skutt och Skalman på ena väggen och de har ju en del färger
som vi hade en tanke på att ta upp i resten av rummet.
Tanken går mot en soltaklampa (ikea), röd bokhylla (ikea), har ju en blå kudde och några beiga i sängen, tänkte  byta någon till röd, kanske en blå till, ev grön eller något mer, hyllorplankor i starka färger (ikea), ett lågt skåp med dörrar (solareturen), förvaringskorgarröd/vit och blå (ikea)...
Tänkte att rött och blått passar både kille och tjej.
Först hade jag tänkt gult och vitt i hela rummet för att det är fint och ger ett lugnt intryck.
Men det är ett barnrum och där ska man leka (kanske inte förrän om ett år :) )så då vill vi ha ett glatt rum.
Resten av huset är så matchande så det vore kul med ett rum där en färgbomb har släppts :)
...fast färgerna ska ändå ha något med varandra att göra...

Skor

Beställde skor från skopunkten.com och hämtade dem i fredags. 3 par skor, kommer behålla 1par, men det var värt ett försök att undvika åka in till butiken.
Köpte ett par likadana vita gympa/låg skor som jag har men mina e inte så fina längre. De behåller jag.
De jag inte behåller var ett par supersnygga svarta pumps med kilklack som jag löööv, men dessa var skurna så långt ner så det skavde på tårna, typiskt, men jag kanske inte ska gå i pumps framöver heller ;) + att jag har 3 par redan ;) Tredje paret var ett par svarat tygskor, typ loafers men de såg ut som kinaskor-sånna vi hade när jag gick på lågstadiet, nej de gick bort. Har liknande från förra året som var svart/vit randiga men den modellen var mkt snyggare. Ska byta till ett par ballerina eller typ loafer/seglarskor eller liknande och ett par till D.

Jag tycker inte att jag har några skor, slängde en hel sopsäck för någon vecka sedan och har ändå ingen plats, har en hel vägg som skohylla samt på några ställen till i huset ;) och D har typ 3 par (+finskor och träningsskor) och de är trasiga, ändå ska jag ha 2 par ;) men det är rätten man har som flickvän anser jag ;)


måndag igen då...

Var inte alls sugen på att åka till jobbet idag, lite trött faktiskt.
Fick sova nästan 11h inatt men det hjälpte inte när jag inte fått sova i helgen.
Börjar piggna till ;) men det har gått segt att jobba.

Helgen var lugn. Har fixat en hel del men i mitt eget tempo så jag har kunnat tagit pauser och gjort saker långsamt. D har målat hela bebsirummet, blev grundlager och 4 lager fär, han har fått slita stackarn. Men jag kan inte hjälpa honom med min foglossning. Jag har istället städat lite och gjort klart det sista vid ingågen, riktiga hallen. Blev riktigt mysigt. Har flyttat allt från grovingången, kommer inte använda den förrän det är klart där.
Tagit bort allt som inte ska vara där och spacklat alla hål. Ska bli kul att åka till IKEA och köpa nytt. Rummet kommer bli vitt med röda detaljer och lite gosedjur å så väggen. Ska ju vara skötrum där.
Känns bra när det börjar bli ordning.
Jättenöjd med färgen i bebisrummet, mango...mums. Ska försöka få upp ett kort.

När vi väntade på att färgen skulle torka i söndags så åkte vi till D´s syster L. Alltid lika trevligt att hälsa på hos dom. Så varmt och mysigt där, med varmt menar jag gästvänligt. D har en väldigt go familj så jag är glad att vi bor nära dem!

Idag har jag varit sugen på allt, stannade på ica på vägen till jobbet och köpte kakor, kanelgifflar och godis...så nu gluffsar jag ;) köpte faktiskt lite knäckebröd och frukt oxå men det får vänta tills imorgon. Var duktig i helgen och åt bara pyttelite chips, inget mer.

v.27+5

image209image210
image213image214
(i bakgrunden syns vår fina skogfototapet som vi har i vardagsrummet)

Magen bara växer och växer :)
Pyret sparkar och rör sig som en vilde.
Igår ville den inte alls att jag skulle få sova så vi tog lite kort istället
tills han/hon lugnat ner sig.
Det är full rulle i mage från morgon till kväll.
Men det är roligt, börjar synas hur det rör sig och D kan känna sparkarna ordentligt.
Häftigt!

Baby Ticker


Sömnsvårigheter

Hade så ont i bäckenet igår att jag inte klarade att sitta i soffan och titta på filmen. Killarna hade hyrt  Sicko av Michael Moore. Orkade med en halvtimme av skruvandes för att hitta en position som gick bra inan jag gav upp, gick inte att stå heller så jag gick och la mig i sängen, på sidan, med en kudde under magen och en mellan benen. Låg och läste i nya Vi föräldrar en stund innan jag somnade. Vaknade vid 01, hittade D sovandes framför Tv´n. Sen sov jag av och till fram till 4 när jag inte orkade längre. E jobbigt att bara kunna ligga i en position + att halsbrännan började kännas av och jag hade börjat hosta. Vilken natt.
Jag kravlade mig ut till soffan och la mig där och läste i hopp om att kunna somna om...nu är kl.6.30 och jag e fortfarande vaken :(
Börjat bli ljust ute och då har min hjärna svårt att förstå att man kan sova.
Tagit medicin för halsbränna och slemlösande för hostan, hoppas att dagen blir bättre. Kanske kan sova en stund lite senare.


Mango :)

Började målningen idag, mest D men jag hjälpte till lite. Brukar va tvärt om när vi målar de andra rummen, så denna gång fick D dra tyngsta lasset, inte mer är rätt ;)
Verkar som att Mango var ett bra val. Lite starkare än vi först tänkt oss men färgen är jättefin så det gör inget. Bara hunnit med ett lager än, så vi får se imorgon. Är förväntansfull :)
Färger är precis som mango-fruktkött, ovanligt att de träffat så rätt med namnet, brukar aldrig stämma det där tycker jag.

När D har grejjat i bebisrummet så har jag städat och tvättat. Var välbehövligt. Fixade även med det sista i hallen. Är jättenöjd med vår sittbänk och träd-skohylla :) Känns så mysigt där.
Skönt att kunna få ner ytterkläder och tillbehör i bänken så att garderoben som finns i hallen kan vara till hälften till dykgrejjer som vi är rädda om och hälften till gästers kläder.

Vi rensade oxå ut allt brännbart vi kunde hitta, uterummet har fungerat som soprum under vintern. Där har alla emballage till allt vi köpt under vintern hamnat och vi har köpt en hel del. Rensade oxå ut lite ur garaget och tog de träplank som legat på tomten. Lastade bilen 2 ggr och körde ner till den växande majbransan vid skolan.

Nu har jag väldig ont bäckenet och försöker röra mig så lite som möjligt. D och några vänner kommer snart, de har hyrt film och köpt pizza. Orkade inte åka med så jag stannade hemma och gjorde lite mat. Hade lagt kycklig i marinad igår som skulle bli Tandoori kyckling med cintronris idag. Kul att D e bakfull och vill ha pizza ;)
Jag fick iaf äta god mat :) Inte så förtjust i snabbmat, kanske BK eller Max någon gång ibland, men helst inte pizzeriamat, bara i nödfall men jag tycker inte att det är gott.

Graviditeten

Gjorde en uträkning på www.libero.se

Så här ser din graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2008-07-08

Barnet blev till omkring: 2007-10-16

Du är i vecka: 27

Du är i månad: 6

Antal graviditetsveckor och dagar: 26 veckor 3 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 95

i v.27 är barnet är 30 cm långt och väger 1 kilo


Tankar om dagen

Var fruktansvärt trött imorse. Både jag och sambon har sovit oroligt i natt så det har inte blivit mycket sömn.
Inte fått en hel natts sömn på hela veckan...skönt att det är helg nu.
Överväger starkt att sova i eget rum för att få sova ordentligt annars kommer jag inte klara nästa vecka.
Inatt ska jag hämta D och några til i Arvika. De ska på personalfest efter jobbet. Kul för dem men inte så kul för mig ;) Ser inte fram emot att gå upp mitt i natten och köra till Arvika för att hämta hem ett lass med fulla grabbar...
Men vad gör man inte för kärleken...

Beställde skor från Skopunkten förra helgen och fick ett sms att de låg på posten i onsdags, men denna butik har bara öppet till 18 och ligger på helt fel håll från där jag jobbar så jag har inte hunnit hämta dem än. Ska åka dit efter jobbet idag. Ska bli kul att se vad jag beställt, e ju svårt att veta om skor passar genom att se en bild, men hoppas. Annars e det bara att byta i butiken. Men skönt att slippa åka dit.

Ikväll har jag nog tänkt ta det lugnt, om jag orkar kanske städa lite...eller kolla om det finns någon mer ensam själ i Värmskog som jag kan hälsa på ;)

Börjar bli lite piggar, beror nog på att det är ljust och fint ute. Inte direkt solsken men ganska blå himmel, tillräckligt för att längta ut :)


Helgen närmar sig med snigelsteg

Torsdag idag och jag är jättetrött, känns som det aldrig ska bli helg.
Har ett litet yrväder i magen som suger åt sig mina krafter.
Härligt att känna liv från magen men ibland blir det lite mkt, denna veckan har varit otrolig. Började i lördags och har hållt på sen dess, kan tänka mig att det är därför jag börjat må illa igen. D har kunnat känna sparkarna och är överlycklig men det innebär ju att de känns ännu mer för mig, men det är väl bara början antar jag :)

D har kunnat lyssna på hjärtljuden med hjälp av en tom toarulle. Fick tipset av barnmorskan. Sätt toarullen mot magen där vi tror hjärtat är och tryck ganska hårt. Hjärtat hade inte flyttat sig sen vi var på MVC så det var inga problem att hittta, D var hur glad som helst. Häftigt.

Mår inte så illa idag och idag har heller inte bebeisen rört sig så mkt än.
Bebisen har nu hunnit bli 26v, det närmar sig :)
Veckorna går rätt fort faktiskt, och det är väl tur.
Men jag längtar ihjäl mig efter den lilla/e, vill kramas ;)

Igår stannade jag till på Stuvbutiken på Våxnäs på väg hem från jobbet och köpte lite färg. Nu ska lillans/ens rum målas. Spärrfärg så att tapeten inte ska släppa och sedan i färgen mango, tror det blir bra. Lät så fint med mango, så jag valde färgen på namnet, få se hur smart det var på lördag ;)
Blir en gul nyans iaf, tycker att det är en glad färg så det passar vårt lilla liv, för den är ren glädje för oss.

Våfflor

Jag älskar våfflor, men jag äter dem inte så ofta längre. Är ju inte den bästa maten direkt men åh så gott. Idag blev jag iaf väldigt sugen på våfflor, det enda jag velat ha idag.

Hade ingen mjölk och jag orkade inte vänta på att sambon skulle komma hem med mjölk. Så jag tog kokosmjölk istället, i hopp om att det skulle funka.

Använde mig av receptet på baksidan av Majsstärkelsen, väldigt gott i våfflor och glutenfritt :)
Men de jag gjorde idag blev så sjukt goda, blev väldigt överraskad att kokos kunde göra så mkt. De blev mkt högre än vanligt, mkt godare och mkt frasigare. Behövdes inget på men på några hjärtan tog jag lite Åkersbärsylt, som är så gott, fick av brorsan och hans sambo i julklapp.

Så om du tycker om våfflor testa detta nästa gång, ca 8st
2ägg
3/4 av Ica kokosmjölk 400g
3dl majsstärkelse
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1krm salt
2msk olja, jag använder raps eller oliv
0,5dl kokosflingor

Vispa ihop och låt dra några minuter medan järnet värms upp. (först blöta produkter sen i med de torra)

De var de absolut godaste våfflorna jag ätit, prova!

En gris

Det är tråkigt att vara sjuk, ligger med datorn i soffan och letar efter saker som kan underhålla mig :)
Hittade ett kort på mig från makeuputbildningen.
Alla vet ju att jag tycker om grisar, här är jag förvandlad till en...

image209

Sjukling...eller bara gravid...det e frågan

Fick gå hem från jobbet igår. Mådde så illa och det kändes som jag skulle spy hela tiden, jag ska inte gå in på detaljer om vad som hände ;)
Mått illa på förmiddagarna under helgen oxå men det har gått ganska bra, men igår gick det inte över så vid 16 tiden orkade jag inte längre utan fick åka hem. Kan ju inte springa på toa när det behövs eftersom jag sitter i telefon med kunder hela tiden.
När jag var uppe på toa i natt så var jag yr, trodde först att det var för att jag var så trött eller för att jag rest mig för snabbt men det var kvar på morgonen.
Supertrött, trots 10h sömn 3 dagar i rad.
Blir knäpp på att må illa, tog postafen men det fungerar ine. Vill inte va tillbaka på illamåendet igen. Men om det är gravidillamående och inte blir värre än i början så kan jag jobba med det men inte med yrseln.
Hade ju problem med yrsel för några år sen men då berodde det alltid på infektionen i hörselgången som påverkade balansen och gav feber men nu har jag ju inget sånt.
Får ringa MVC imorgon om det inte blir bättre.

Får inte i mig några kosttillskott heller när jag mår illa så det påverkar nog att jag blir trött. Får iaf i mig järntabletterna för de tuggar jag så jag behöver inte svälja dem. De jag behöver svälja får jag kväljningar av nu.

Färjestad

Tyvärr höll inte bebisbodyns tur så länge, kanske fungerar bättre till hösten när det finns en bebis i bodyn ;)

Presenter

På söndagkvällen kom en kompis till oss förbi, underbara, glada L.
Hon hade med sig underbara presenter till bebisen :)
Titta och njut...
Vi och bebisen tackar jättemycket!

91278-206
Mjuk lurvig plyschoverall för kalla sommarkvällar. Kan vika undan fötterna och händerna om de ska få vara fria eller vika igen om de ska vara inpackade, så smart.
91278-207
Mjuka, goa plysch-kanin-tossingar för de små fossingarna.
91278-208
Grönt är både min och L´s favoritfärg :) Kan ni se framför er när den goa bebisen ska äta med dessa grodtillbehören...Kommer va så söt!!!

Shoppingsöndag :)

Bloggen har legat nere så jag har inte kunnat uppdatera på några dagar.
Så nu kommer en uppdatering från helgen.

D kom hem ordentligt i söndags efter en helg i Sälen med jobbkompisarna. Han fick tillbaka jacka och bilnycklar. Jag måste medge att jag var lite orolig i lördags innan han fått tillbaka sina saker. Men det är typiskt D och han klarar sig alltid på något mirakulöst sätt. Han hade haft jätteroligt och det är ju det som är viktigast.

Jag passade på att umgås med min familj och vänner hela helgen. Stannade i k-d hela helgen.
På söndagen hade jag en shoppingdag :) Det var längesen och väldigt roligt. Började med mamma på IKEA där jag (eller ja, bebisen) bla fick en lejonfilt. Jättefin!

image202

Skulle dit och köpa Fritiof pallar för 9kr, hade helt velat ha gröna men de var slut så jag köpte svarta, 4st, billigt det. Skönt att ha när det kommer många på besök/fest :)
Fick även med mig en bak-springform, värmeljushållare - som ska vara runt badkaret och 5kr gosedjur, köpte en av varje (5st) så att vi kunde börja planera, men det blir nog lika många till.

Sen åkte jag till stan för att träffa A. Så kul att umgås med henne, var så längesen men nu har vi träffats flera gånger :) Skulle kika på mammakläder, halvt förväntansfull, halvt negativ. Började på H&M. Jag blev positivt överraskad. Vad sköna kläderna var! Mammabyxorna var underbara så jag var såld ville köpa flera stycken...men höll mig till ett par svarta linnebyxor med dragsko i foten, mkt snyggare än jag väntat mig och skönt med mudden över magen :) Köpte ett par beiga mammashorts, ett svart mammabrottarlinne, ett svart och ett vitt maglinne, som bara ska vara vöer magen för att värma och dölja ev glipa mellan byxor och för kort topp, ett tukost brottarlinne, ett brun-svart randigt brottarlinne, en turkos v-ringad "sladdrig" topp och en likadan naturvit. Så jag var nöjd med mina inköp :)

Var ju tvungen att handla till bebeisen oxå...
Köpte en jacka, 2 kortärmade bodys och ett badlakan med huva på.

image203

image204

image205

Fina köp va ;)

När jag kom hem på kvällen med alla kassar skrattade D. Hela bagageutrymmet på v70´n var fullt :) Hade även fått med mig lite andra saker. Mamma och pappa håller på att rensa ur vinden så jag har fått gå igenom mina saker, slänger en hel del men till min stora lycka hittade vi mina skolkataloger som jag letat efter så länge, låg väl gömda i en kasse. Fick med en del andra foton och lite sånt som jag ville ha kvar.