Gott Nytt År

Gott Nytt År

önskar 
vi alla våra nära och kära.
Hoppas att ni får en underbar kväll.


Mat

Neo har börjat bli så duktig på att äta.
Vi började ju när han var 4 månader men då var han itne alls mogen så vi väntade ett tag till.
När vi skulle börja med kvällsrutinerna så började vi med att ge honom gröt på kvällen. Det gick ganska bra direkt och efter några dagar så älskade han gröt. Nu äter han nästan vuxenportioner av antingen hanvregrynsgröt eller majsgröt, blandat med äppelmos eller mosad banan och mjölk. På julafton ät han tom risgrynsgröt.

I lördags så började vi med grönsaker igen. Då fick han potatis å de gillade han. Sen dess har han fått avocado, palsternacksmos, morot och potatismos med dill, banan, äpple och tom clmentin. Allt han får älskar han. Dill var en höjdare, han njöt av maten när jag provade det på en tugga så det var bara att hälla i.


Polentagröt med banan, mums. Ser ni va stor han har blivit.

Dagen började jättebra, slutade med en smärre kakkatastrof ;)

Imorse kom Annika och André. Våra kära vänner från Holland.
Jag blir så glad när jag de är hemma.
Annikas mage hade växt en hel del, så fin!!!
Neo fick fina presenter, en skallra i trä som han kan rulla och krypa efter och en goseinsekt med olika funktioner.

Vi klädde på oss ordentligt och gick ner till sjön och grillade korv. Det var första gången som Amdré grillad korv på vintern. I Holland får man ju inte göra så, finns så lite skog och det går vakter där hela tiden. De berättade att om de åkte till skogen på helgen för att ta en promenad så var det lika trångt som på Bergvik i mellandagarna ;) Inte riktigt som här.
Jobbar på att han ska vilja flytta hit.



Mysigt hade vi och det var perfekt kallt. David gnällde lite på att grilla korv igen, när vi vaknade, men se orkade han ändå ett helt paket själv ;)

Ikväll så har jag gjort efterrätten tills imorgon. Bestämde mig för Tiramisú till de vuxna och chokladpudding till barnen. Fick redan på att en i gruppen var nötallergiker men tänkte att det är ju inga nötter i så det går ju bra, åkte och handlade. Kom på att det är ju nötter i amaretto-det är ju mandellikör...inte så bra. Men tänkte att jag kan ju ta ut en del av smeten och göra en vid sidan av. Det glömde jag när jag stod och blandade allt. Tur att jag hade lite mer ingredienser hemma. När jag gjort den nya smeten kom jag på att jag inte diskade ordentligt utan bara sköljde av mellan, var bara att slänga och börja om, diska ordentligt, ta ny handduk att torka av på. Vill inte vara orsaken till att stackaren hamnar på sjukhus på nyårsafton...

Korvgrillning

Det var en perfekt utedag idag igen.
Sånna här dagar älskar jag. Solen skiner, närmare 10 minusgrader men ändå inte kallt, vindstilla, en eld, korv och underbara vänner.

Vi hade bestämt sen tidigare att vi skulle hitta på något med Linda, Mattias och Lova. Igår bestämde vi att vi skulle grilla korv och vi hade tänkt åka till dem. Men imorse ringde Linda och sa att Mattias var sjuk så de kom till oss istället, hon och lilltösen alltså. D kände att han villa ha med någen kille oxå så han ringde Jocke och Malin.

Jag och Linda gick bort med barnen i vagnarna och de andra 3 åkte skridskor. Vi kom fram först och lekte med Lova på isen, Neo sov så klart :) När de andra kom så gjorde de en brasa, å vad gott det är med grillad korv. Malin grillade falukorv och det var jättegott, har jag inte smakat tidigare.
Neo vaknade när han kände korvlukten, och då fick han åka pulka på isen. Han var måttligt road, förstod antagligen inte vad som hände.

Charmtrollet Lova med en korv i högsta hugg.

Neo va så söt i sin pulka som han fått av faster Lotta.

Linda och Lova skulle vidare så de gick hem före oss andra. Vi bestämde oss för att laga mat så jag och Malin åkte till Grums för att handla. Killarna beställde knäckebrödspizza och kycklingsoppa, härlig kombination men väldigt gott! Till efterrätt drack vi Tiramisu-kaffe. Åh vad gott. Då hade även Magnus hittat hem till oss ;)

2 port.
Brygg starkt kaffe eller espresso.
Vispa 2 äggulor och 2 msk socker.
Blanda 2 msk mascapone med 2 msk mjölk/grädde och valfri mängd amaretto.
Rör ner äggblandingen.
Lägg lite socker och en isbit i 2 martiniglas, häll på kaffe tills isen smält och toppa med mascaponeblandningen. Pudra kakao över.

Neo älskar Malin så han har myst med henne hela kvällen.
Malin skulle upp och jobba tidigt imorgon så de åkte lite innan 23 och vi andra spelade yatzi. Börjar bli en kvällstradition nu :)

Gårdagen

Igår hade det fryst ordentligt under natten så sjön hade fått en fin is.
Killarna spelade hockey, några grannar åkte långfärdsskriskor och jag kanade mest omkring :)


David, Magnus, Thomas, Oscar och Hannes spelar.

Såhär ser caféet ut på vintern.

David

Neo i säkert förvar bakom bordet.

David igen

Jag gick förbi prästgården en stund medans Neo sov. När han vaknade gick vi ner till isen igen och Neo fick åka runt på isen.


David kör runt Neo och Oscar glider bredvid.
Det kom fler och fler som ville spela hockey, ganska kul.


Jag sitter och försöker komma på vad jag ska göra för efterrätt till nyår. Har lite att välja mellan och jag kan inte bestämma mig.
Vi ska till Linda, Mattias och Lova i Borgvik fö ratt grilla korv och lite sånt sen och då passar vi på att handla så tills i em måste jag ha betsämt mig.
Idag är dte så fint ute, solen skiner och dte är kallt, fullt med frost. Underbart väder, längtar ut!!!

Dagen efter

Igår var det fest, vill jag lova.
Tur att vi lämnade älsklingen i K-d. Men nu saknar jag honom så det värker i kroppen.
Det är det värsta känslan som finns, att va ifrån min lilla räv.

Jag tog det lugnt igår, en 2,8 och 2 st 3,5 :) Fick sällskap av Malin och Therese, vi hade jättetrevligt, och tur att 2 töser ville umgås med mig för jag är ingen pokerspelare. 10 killar kom tror jag, och de spelade poker hela natten och drack en hel del...ljudnivån var hög när jag bestämde mig för att sova, kl.01, fick ta öronproppar + att kära D höll musiken nere och jag tror att han skickade ut dem i uterummet. Ville ta vara på att sova nu när Neo var borta.
Sov till 8.30 så jag blev väckt av sms, en kompis som var ledsen. Väckte D och var vaken 1h tror jag, satte på Musses Jul och somande ganska snabbt och sov till 12 då mamma ringde. Neo hade det bra, skönt. Vi gick upp, gjorde kaffe med choklad, mintdroppar och grädde i, mums och tittade på Musses Jul, den var så bra. Magnus och brorsan sov här oxå.
Nu pratar de om hockey på dammen, jag skulle nog vilja ta en promenad. Men vi ska åka till K-d om 2-3 timmar på middag hos m&p och svärföräldrarna ska med, så får se vad som hinns med. Är inte bakis men seg i kroppen, tror jag sov för mkt kanske.

Imorgon kommer min älskade vän Annika, Neos gudmor, och André till Sverige. Längtar så efter dem! Hoppas vi hinner ses massor.

Jul i många dagar

Vi har haft några underbara dagar med våra familjer de senaste dagarna.
Jag älskar julen, det finns inget mysigare, och den här har varit den absolut bästa.
Det blir en helt annan sak nu när vi har lille Neo.

Dan för dan
Dagen började med att Jocke och Malin kom förbi på frukost. Jocke kom hem från Asien kvällen innan. Det var så roligt att få träffa dem. De hade med presenter till Neo. Han fick en sidendräkt, byxor och en jacka, typisk Vietnamesisk med 3 knappar fram, jättefin, ullvantar från en jak och en "rasta"-mössa.
Sen åkte vi till K-d för att handla de sista julklapparna och sen stannade vi kvar hos mamma och pappa där brorsan oxå va. Lite senare kom syrran oxå. Vi åt mat, drack glögg, åt godis och tittade på filmer från när vi var små. Det var ingen DVD-skiva vill jag lova, här tittade på film på projektor, med ett sånt där härligt sprakande och "flappande" ljud. Vi såg att Neo var väldigt lik mig, det har vi inte tyckt när vi bara tittat på kort. Det var jättekul att se gamla filmer på oss 3 syskon och mamma och pappa, mormor, morfar, farmor och farfar. Det rullade några tårar när jag såg och hörde dem prata, känns så konstigt att de inte finns hos längre. Farmor gick ju bort redan -92, mormor -04 och farfar i januari. De är väldigt saknade!

Stolt morbror


Neo badade i mormor och morfars badkar, det var skönt!


Julafton
På julafton så åt vi alla, även Neo, tomtegröt (risgrynsgröt) till frukost, då tittade vi i våra strumpor och öppnade de paketen. Efterd et så gjorde vi oss i ordordning och sne började vi öppna paket, det tog tid vill jag lova. Neo hade fått så många paket och David var pedagogisk och fick Neo att öppna dem själv, det hade inte jag tålamod med så när jag hjälpte honom öppna gav jag honom bara presenten. Han fick en gåstol av moster, en gåbil, 2 par vantar, en stor Nalle Puh,  skottkärra, spade och en massa sandleksaker och en skallra av mormor och morfar, en stor nallebjörn med mp3-spelare på magen av morbror.


Efter det åt vi mat och sen myste vi lite innan ci åkte mot Värmskog. Stannade till hemma och lämna och hämtade nytt för att åka till svärföräldrarna. Där var Davids syster Lotta med familj och syter Jenny med familj och föräldrarna så klart. Vi började med att äta och sen efter en stund kom tomten. De har en helt otrolig tomte!!! Neo blev inte rädd och skrattade och drog tomten i skägget.
Neo fick en hoppgunga av farmor och farfar, pulka och bok av faster Lotta, plock-pyramid som spelar av faster Jenny, leksaks-"cd-spelare" av "faster" Lisa, leksaks-telefon av farbror Fredrik, kläder och gosedjurszebra av gammelfaster Birgit, Batman-linne av Naders och Malin och Batman-kalsonger av Magnus. Jag tror inte jag glömt något nu.
AV oss fick han en prasselbok, bok med kännbitar av olika djur, skjorta och slipover, solglasögon, lammullsfäll och badleksaker.


Många paket under granen.

Den underbara tomten

Neo med "farbror" Krister

Tomtens hjälpreda alias kusin Albin

Vi var kvar och pratade och åt godis frammåt 22 sen åkte vi hem och la Neo, som hade varit vaken nästan hela dagen. Sen kom Christian, Magnus, Jocke och Malin och vi spealde maxiyatzi till 03. Sen var jag trött.

Juldagen
Vi åkte till Lotta efter frukost. Kl.14 skulle vi va hos Gunnel och Börje för att äta rester av julmaten. Jag och Lotta gick dit, det var skönt och Neo sov som en stock. Det var godare med julmat idag. Hela familjen var där. Sen åkte vi tillbaka till Lotta och hon hjälpte mig att sy ner hoppgungan, den var för hög under armarna på Neo så blodet ströps och han blev lila om händerna på 2min. Jag anade att det skulle hända för många har sagt att det blivit så med sina små, så vi höll koll på hans små händer.
D åkte och spelade och jag åkte hem, strax efter kom minfamilj. Vi hälptes åt att få ihop Neos julklappar. Brorsan stannade kvar. Magnus och David kom sen å vi åt mat, spelade spel. Vid 00 gick jag och la mig men de höll på till 03. Vaknade av Neo vid 4, då sa D att jag skulle somna om, han skulle ta hand om Neo så jag fick sova en natt, så go han e. Men det betydde att D inte skulle sova, han vaknar inte om han sover. Jätteskönt att få ha sovit och vid 6 somnade även D så sen had ejag hand om Neo, men känner mig väldigt utvilad.

Annandagen

Vill börja med att gratulera min älskade lillebror som har namnsdag idag!!!

Idag står en tur till k-d på schemat, ska handla och lämna Neo hos mamma coh pappa för ikväll är det poker-turnering hos oss, så Neo får det lugnare hos dem.



 

God Jul

God Jul till alla kära vänner!



80-talister

Jag har en vän som skrev något underbart roligt för några dagar sen om oss 80-talister.
Ni som är som jag, född på 80-talet, läs och känn igen er.

Juligt

Dan före dan före doppardan...
snart kommer han, tomten!!!
Jag älskar julen, det är den mysigaste tiden på året. Mörkt ute och alla ljus som är tända i husen.

Vi har precis pyntat klart granen så nu känns det som jul, blir så mysigt sken av ljusen i granen och adventsljusstakarna, inte så hårt som taklampor.


Mycket guldglitter, guld och röda kulor, röda istappar och guldglittriga "snöflingor".

Har oxå gjort några blomdekorationer.



Igår packade jag in paket fram till 01, sen var jag trött och mör i kroppen. Hade några kvar som jag fixade imorse och nu ligger de packade i olika kassar.



Neo är förkyld igen...så det blev inget bad idag tyvärr. Brorsan blev besviken, och jag med. Så typiskt. Men det är itne bra för honom att bada när han är förkyld. Han har varit täppt i näsan i några dagar och nyst och idag har han varit hängig oxå, velat va i famnen hela dagen och inte fått ro att sova tills D tog honom på promenad för då sov han i nästan 4h innan vi väckte honom.


Jocke kom hem idag oxå, han och Malin e på väg från Landvetter nu, kommer nog inte ses ikväll men imorgon innan vi ska till K-d hoppas jag.

Kul gårkväll

Vi hade jättekul igår, men vi gick inte på krogen.
Började med middag med familjen, sen förfest hos syrran. Massa bus blev det och D visade sin tatuering han hade gjort lite spontant under eftermiddagen (utan min vetskap). Batman på höftbenet-det är det inte vem som helst som kan skryta om att de har...Coolt var det iaf, men jag trodde honom inte först, trodde det var en gnuggis men sen såg jag blåmärkena och sticken.



Vi gick vidare till Herrhagen och hem till Anders, men först stannade vi till hos Björn (syrrans kompis) som hade en otroligt fin lägenhet. Hos Anders fanns flera Värmskog-vänner och vi blev kvar en stund. Syrran, brorsan, Anderas och Simon gick till Nöjes och meningen var att vi skulle komma efter men de ringde och sa att det var dött så vi skulle ses på stan och äta istället. D blev fullare och drygare så tilllslut tröttnade jag och gick ifrån och mötte upp de andra. Efter mycket om och men fick jag med D hem. Han tjatad eom hamburgare hela vägen, han skulle ta taxi tillbaka till stan när vi kom fram och allt han stre om, vi försökte locka med smörgåsar men det var ingen hit. Väl inne gick han direkt till soffan och la sig och somnade, inte skulle han ha mat heller. Jag gick och la mig i samma rum som Neo, min lilla ängel!

Neo hade varit underbar igårkväll. När han började lbi trött gav de honom gröt och han åt upp allt, har inte hänt örr och sen drack han en massa mjölk. De myste på soffan till shan klippte med ögonen, kl.22, och då la de honom i sängen (han har fått en resesäng) och han somnade på n sekund, inte ett pip. Helt otroligt. funderar på att han ska få sova här varje natt ;) Han hade vaknat vid 00 och vill eha nappen, sen sova han tills 03.15 då ville han ha mat så jag värmde ersättning till honom. Åh vad jag ville ge honom från bröstet, de var så svullna och gjorde så fruktansvärt ont. Idiotiskt nog hade jag glömt pumpen hemma. Jag sov knappt något för att jag hade så ont. Det var iaf sista gången så länge som jag ammar som jag dricker så mkt att jag inte kan amma honom, det är inte värt det. Jag e inte så förtjust i alkohol att det väger upp att ha så ont. Gott med ett glas vin men det kan jag ju dricka och ölen älskar jag men det funkar lika bra med alkoholfri. Strax innan 7 vaknade han igen, grydde bara lite och tittade på mig, då fick han mat igen och var jättepgg, han låg och prtade i en timme sen la jag honom i hans säng och han blev tyst iaf så han somnade nog. När jag vaknade, D kom in 9.40 då låg Neo helt tyst och bara tittade. Så go, hörde lite kraffsade från när han drog med naglarna på nätet runt sängen ;) Vi har verkligen fått ett lätt barn, skönt när det går så smidigt när andra har hand om honom.

Nu e mamma och pappa på promenad med älsklingen och jag och D ska till bla Ikea och handla julklappar. När vi kommer hem ska vi Lotta och hugga oss en gran. Ska bli kul, va en hel vecka sen vi sågs sist oxå så jag saknar dem!!!

Fullt upp

Min älskade lillebror kom igår. Jag hämtade honom på tågstationen en stund innan 17.
Innan det hade jag handlat julklappar. Jag och David tog en tur till ÖB och sen på Bergvik och fick klapparna till de flesta barnen klara. Sen åkte jag till stan och David åkte till Björn. Jag köpte mer klappar till brorsan, kläder till Neo och lite saker till oss. Det var så mysigt på stan med julmarknad på torget.

När jag hämtat brorsan åkte vi till mamma och ganska snart efter kom syrran. Vid 19-tiden blev Neo trött så då åkte vi hem. D var kvar och festade i K-d. Jag hade sån huvudvärk och Neo var lite förkyld så vi la oss tidigt. Tänkte att han skulle få sova med mig men det ville han inte, han kom inte till ro i den stora sängen så jag fick lägga honom i hans rum. Han somnade 21 och jag 21.30, sen sov vi till 9 med 3 amningsstopp inatt.
Hade en mysmorgon sen åkte vi till mamma och pappa. Lämnade Neo och hämta brorsan och åkte för att kika på mer julklappar. Fick inte allt jag ville ha men en lammullsfäll och badleksaker till Neo fick jag iaf.

Nu ska jag hämta D hos Björn, sen ska vi äta middag och sen förfest hos syrran. Vi ska nämligen ut ikväll. Det ni, första gången på evigheter som jag går ut. Brukar inte ha lust att gå ut utan åker hem efter förfesten eller ser till att det är hemmafest. Men ikväll e tanken att vi ska på Nöjes. Det blir jag och David, brorsan, syrran och Andreas och Andreas lillebror Simon. Kommer bli kul. Men jag ska va försiktig med alkoholen, blir bara öl. Neo sover hos mamma och pappa dit vi åker vi med inatt.

Pyssel

När vi hade lagt Neo igår så gjorde vi lite julgodis. Marsipanfigurer, Mozart-kulor, nutella- och nougat praliner.



Idag så har jag varit hos Linda och pysslat så äntligen är våra julstrumpor klara, (gjorde det sista hemma). Pojkarna fick sina namn i grön filt och jag mitt i röd paljett (syns mer i verkligheten), och alla glittrar fint i guld som jag sprayat på. Roligt att alla har likadana. De hänger vid öppna spisen i väntan på tomten ;)




Skrivaren

För x antalmånader sen köpte vi en skrivare. Vi tyckte att vi behövde en och hade saknat att ha en.
En fin vit HP spontanköpte vi en dag på Expert.
När vi kom hem så skulle D installera den, det gick sådär. Jag tjatade och han ringde supporten som inte kunde hjälpa till så mkt. Han blev runtkopplad, tom till USA. Men vi fick det inte att fungera. Jag tyckte att vi skulle lämna tillbaka den men så glömde vi bort den. Så stor användning hade vi av den :)

Idag så pratade vi (mammorna) om att skriva ut fotoalbum från internet, och då kom jag att tänka på vår skrivare som bara samlar damm och vill få den att fungera. Jag trodde att det hade att göra med Vista, att vi inte hittade ett program som fungerade. I em så var Oscar här, och jag tänkte att en kille på 16år kan nog installera, ju yngre de är desto bättre brukar de va på datorer ;) Det tog 5min så var det fixat. De hittade en del som inte varfast ordentligt. Tackar så mkt!

Mys, AC/DC och kyrkis

Började dagen tidigt...
Bakgrundsinfo: Neo har börjat sova i sin säng hela natten men det resulterar i att jag får gå upp ur min säng ganska ofta. Men jag är ändå mer utvilad än när han ligger bredvid mig. Jag älskar att sova med honom, hans lilla goa kropp bredvid mig, men jag har märkt att jag sover djupare med honom i egen säng.
Igårkväll hade vi mys med hög mysfaktor! Neo somnade kl.21, då dukade vi upp med ost, kex och rödvin. Vi tände en brasa och blåste upp madrassen för att sova framför brasan. Så mysigt och romantiskt.
Neo vaknade runt 3 då gick jag upp och gav honom nappen, gick och la mig på madrassen igen men det var inte så bekvämt, pyspunka på den, men jag var för trött för att bry mig. Neo vakande 4 och ville ha mat, denna gång gick jag och la mig i sängen. D skulle upp 4.40 för att åka till stan och köa för AC/DC biljetter så han väckte mig då. Sen vaknade Neo 2ggr till och kl.7 för mat igen, då gick jag upp för att logga in på ticnet så vi fanns på 2 ställen. Blev inte inloggad förrän 8, sen kastades jag ut, så surt, loggade in igen, kom fram och kastades ut igen, kvart i 9 loggade jag in för 3:dje gången och antog att det var kört,biljettsläpp kl.9. D ringde strax efter 9, då hade de fått biljetter och precis då kom jag in och kunde beställa.Tur, för det hade varit surt om vi varit uppe så tidigt och inte fått biljtter. Förra släppet var det nära att vi blev utan. D ska på 3 konserter i vår, 2 i februari varav en gång med mig och en gång i juni. Han e ett stort fan!
Annars så sov Neo 21-9.30, det e bra det.

Det enda som var bra med att gå upp så tidigt var att jag fick datarummet städat, in med alla papper i pärmarna. Det är sånt jag bara gör när jag e uppe tidigt. Nu har vi det så fint hemma :) Igår fixade vi till Neos rum, ut med gästsängen och tvättställningen, upp med tavlor, foton och in med en amningsfotölj. Fick även upp foton i vardagsrummet som legat och väntat. Kändes bra!




KL.10 skulle vi ha kyrkis hos mig, det var höstavslutning förra onsdagen men vi tycker om att ses så vi va hos mig idag istället. 4 mammor och småttingar kom och vi hade jättetrevligt. Linda och Erik stannade ett tag efteråt och imorgon ska vi hem till dem och pyssla lite. D flydde fältet och åkte till replokalen och grejjade tills alla mammor gått hem.


Neo tittar på TV

BVC

Idag var vi på 5 månaderskontroll, eller ja månadens vägning och mätning.

Neo blev ju 5 månader i lördags och jag tycker att det är roligt att jämföra hur mkt han växer varje månad. Det har börjat plana ut lite nu. 1,5 cm och 560gram sen förra månaden.
Han väger nu 8670g och är 67,5cm.
Sköterskan tyckte att han satt bra oxå. Han e så duktig min lilla skatt.

Nästa gång är det dax för 6-mån sprutan och den 2:a extrasprutan, som då kommer va gratis. Nu kostar den 500kr men inte efter årsskiftet.

Nu ska vi till Grums för 2:a gången idag, badtime!!! Mamma och syrran ska med oxå. De vill oxå gosa med honom i vattnet. Var in på leksaksaffären förut och köpte en badring/stol till honom. Den ska vi prova. Han har en ring sen tidigare men det stödjer honom inte så mkt.

Friluftsmänniskor...nja

Mer grillning!
När vi kommit upp ur sängen och vaknat till (runt 11.30) så gick vi bort till prästgår´n och hämtade upp familjen Axelsson-Mossberg och gick ner till Lång Udde (badplatsen).

Var inte lika fint väder idag, + grader men det var kallt och grått, ruggigt lixom. Mysigt hade vi iaf. Drog vagnarna genom snön, var ju inte direkt plogat dit och det var ingen som hade varit där före oss sen det snöade. Dagens träning.

Killarna gjorde en brasa, plockade ihop lite kvistar och sånt och vi töser pratade, tog hand om barnen och drack oboy med kaffe i. Inte särskilt könsuppdelat ;) Idag lyckades jag iaf att grilla mig en korv ;) Har inte gått så bra de andra gångerna. Men skam den som ger sig så idag grillade jag mig 3st! Duktigt va!!!

Vilka blå ögon!

Det är så fin omgivning på Lång Udde.


Noah, lille sötisen!


Man skulle kunna tro att vi shoppat vagnarna tillsammans, men vi kände inte ens varandra när de inköptes :) Cango Nizza, vår är en -07 och deras en -08, men båda är nya vid inköpet. Vi e ganska nöjda mer vår men det e inte de med sin. Neo har nu vuxit ur babyliften och är nöjd med det för nu kan han sitta ordentligt i vagnen, och e ju mkt lättare att bara fälla ner den när han vill sova än att möblera om allt som förut.

Ola fixar till brasan.

Kan vi grilla snart ;)
Mums.


När vi kom hem blev det en lång dusch, slängde alla kläder i tvättmaskinen och la oss på soffan. Blir trött av frisk luft. Neo sov större delen av dagen och när vi kom hem sov han tills vi väckte honom (efter 1,5h), var lite rädd att han inte skulle sova alls inatt annars. Nu leker han i babygymmet och har hur kul osm helst. Skönt när han underhåller sigsjälv. Han har möblerat om alla leksaker, förstår inte hur för han kan inte vända sig om än men varje gång jag tittar på honom så e allt flyttat på.

Snödag

Vilken underbar lucia-dag!
Snö, lagom kallt och massa utetid.

Det tog ett tag innan vi kom ut imorse. Jag gjorde polkagristryffel och turkisk peppartryffel först och David åkte till affär´n i Degerbyn 2 ggr för att köpa korv och bröd tills ikväll.
När vi väl kom ut så lekte vi i snön. Neo och jag gjorde snöänglar :) Sen gick vi äver gärdet till Ola och Marie. Lånade Noahs pulka en stund och drog runt Neo, sen fick vi kaffe.

Till lunch åt vi julbord. Köttbullar, prinskorvar, potatigratäng, rödbetssallad, räksallad och julmust. Mums!!! Sen vilade vi lite innan vi åkte till Lotta.

Hos Lotta var det mys i högsta grad. De hade tänt marshaller i nedförsbacken på gården och gjort en pulkabacke, nere vid sjön brann en brasa och glögg fanns i termosar. Det var jättekul att åka pulka och madrass. Korv grillade vi och hade mysig. Efter några timmar gick vi in och drack kaffedrinkar. Tyvärr så var vi tvungna att åka hem vid 21.30 eftersom Neo ska i säng ungefär i samma tid varje kväll. På tal om det så gick det väldigt bra ikväll. Han åt sin gröt, sen myste vi en stund och när vi la honom somnade han på 5min.

Nu myster vi på soffan och tittar på Beck.


She´s heaven

eller cheese heaven ;) som den oxå kallas

Det är låten jag lyssnat konstant på sen vi gick upp. Den är grym!!!
Ni e grymma killar!!!!

David har gjort musiken, en tjejkompis till Robban texten, Robban sjunger, David och Oscar spelar gitarr, Anders bas och Magnus trummor. Längtar tills de gjort en riktigt bra inspelning. Tills dess så duger denna bra, är min favoritlåt nu!!!

Kvällsrutinerna

För er som följer Neos "drama" för att lära sig somna själv så kan jag tillägga att han somnade på bara några minuter ikväll. Låg först vaken i någon minut sen grät han i 2-3min innan jag gick in, gav honom tutten, han blev tyst och var tyst i ca5min då kikade jag så att han inte hade täcket över huvudet eller något, men han lekte då och när han såg mig så skrek han lite i 2 min sen fick han tutten och somnade direkt och har sovit sen dess. Så skönt!

Han fick havregrynsgröt med lite mjölk och lite äppelmos ikväll igen och han älskar det. Han gapar efter skeden oh mumsar i sig, spottade inte ut någonting, men lite ramlar ju ut.

Det här går som en glans. Fortfarande så tar jag honom till oss när an vaknar på natten och då vill han äta men det blir bara då och när D går upp, för då vaknar han. Det ska bli intressant att se hur det blir nu när D inte ska upp 5.30 på ett tag.

Davids band, kanske heter de "Hotwood Hangovers", repar ikväll. Ikväll är även Robert med, sångaren, och han har skrivit text, så de gör en demo. Ska bli väldigt kul att höra imorgon. Snart ska jag gå och sova, D blir nog sen men det unnar jag honom. SÅ kul att han har några att lira med igen.

Något annat kul är att Thåström kommer till K-d den 4/4 så då ska jag dit, var det nu blir. Antar att det är på Nöjes som förra gången. D sa att hans syrra Jenny oxå gillar honom så jag kollade om hon ville följa med, så det verkar som att vi ska gå, men jag går även om ingen följer med. Jag älskar Thåström, han har så underbar röst och är så sexig...

Sitter själv

Ja många bilder blir det men det har hänt så mkt denna veckan.
Igår märkte vi att han kunde sitta själv, inte så länge men han kan :)
För säkerhetsskull har vi amningskudden runt honom.

Han har ju satt sig upp själv i babysittern länge men där har han ju mer stöd än när han sitter fritt, men det har gett träning. Det var hemma hos Marie och Ola som vi såg att han kunde sitta utan stöd.


Tomtekläder har Neo på sig för att vi skulle till kyrkan på lussefirande. Barnen på skolan gick luciatåg och det var så fint!


Malin och Anders kom på fika i eftermiddags.

Det ska börjas i tid...skämt å sido, om jag får bestämma så får han aldrig börja snusa eller röka för den delen!


Neo bajsade när han låg i Malins knä :) Han la sig till rätta i ett bekvämt läge och sen small det till ;) Vad vi skrattade!

Snö



Oj, oj vad söt han var i sin overall i snön. Men det snöade lite för mkt för Neos smak. Imorgon ska vi till faster Lotta och åka pulka, grilla korv och dricka glögg-det ska bli trevligt det!!!

Pappamys

Neo älskar att busa och mysa med sin pappa!

Flyga är roligt...


Att stå är roligt...


...men att bli fotad av mamma är inte så roligt. Neo slutar nästan alltid att skratta när kamerna kommer fram :(

För stor...

Jag tror att babysittern är lite farlig för Neo nu. Ser fram emot jul och lite nya saker till honom ;)
Titta på dessa bilder, han vill verkligen upp...



Eftersom det varit luciafirande ikväll så e han tomteklädd, men nu sover han så sött i sin säng.

Godis

Igår så var vi hos Marie och Ola och gjorde julgodis, blev en hel del. Marie gjorde några satser knäck och ischoklad och nougatbollar i kakao, Ola och David gjorde marsipanfigurer doppade i choklad, jag gjorde chilitryffel, hasselnöt och frangelicotryffel, mozartkulor oh marshmallowgodis. Gott, gott, gott. Ungarna lekte, Neo var rädd som vanligt i början :)

När det blev läggdax för Neo så gjorde jag havregrynsgröt som jag blandade ut med lite mjölk och äppelmos, det gillade han. Han gapade och lutade sig mot skeden, det var roligt. Han somnade på 15min och sov i 4h.

När vi vaknade så hade vi vanliga mysstund med kramar, pusar och oftast lite sång. Imorse så stannade vi länge i sängen och sjöng och busade. När han låg på ryggen så märkte jag att han flyttade sig bakåt, han lyfter sig i "brygga" och skjuter ifrån med benen så han kom iväg. Jag provade att lägga honom på mage och han kom frammåt, drog in benen under sig och sköt ifrån och drog sig frammåt med armarna. Han kom inte jättelångt och det gick ganska sakta men det var kul att se. Vi satt även på D´s sida av sängen och därifrån ser man spegeln på väggen så Neo tittade i den och skrattade hela tiden och varje gång jag skrattade så kiknade han av skratt, han e så underbar min lilla skatt!!!

Tisdag

Vi har varit och hälsat på Linda och Lova idag. Lova e så go och hon har blivit så stor.
Neo lånade hennes gå-stol, som hon är för stor för, men det gillade hon inte. Barn e så roliga, finns knappt några barn som gillar att dela med sig. Mamma berättade om mig när jag var liten och satt helt förskräckt i fönstret och tittade på när några barn lekte med mina leksaker som jag lämnat kvar i sandlådan på gatan. Jag brukade vara uppe tidigt, runt 6 eller om det var tidigare, mamma fick veta detta av en granne som började tidigt. Jag kunde låsa upp dörren och gick ut och lekte. Detta gillade inte mamma, utan satte en låskåpa på dörren och den kunde jag inte få upp, utan satt därför i fönstret och ropade "Essans" (det jag kallade mig). Kan inte ha varit många år, vet inte ens om syrran var född.
Fick jättegott fika, som alltid hos Linda :)

Efter det åkte jag till Grums för att handla mat. Tycker om att handla, spec när inte D står bredvid och stressar utan jag får gå och kika i min takt, blir visserligen mer då. Blev lite godis-ingredienser inför godisbaket på torsdag hos Marie och Ola, det ska bli kul. Blev så sugen på hamburgare när jag stod vid kättdisken så jag löpte minutbiff, e så gott med riktigt kött utan massa konstigt i, som vi stekte i grillpannan med pommes till. Åh så gott.

Ikväll kom Malin på besök, var så kul att se henne. Hon har varit ute och rest sen den 16/10 så det var ett tag sen. Fick se lite bilder, ska bli kul att få se alla bilder sen. Har verkligen saknat henne och Jocke, men han kommer inte än på ett tag. Malin e så go med Neo och han gillar henne skarpt.

Neo var jättetrött och ville inte ha gröt, smakade lite men gäspade mest så han fick bröstet, sen lite mys och i säng 21.30. Han skrek till någon minut över 22, så det gick bra. Han sover fortfarande.

Imorgon är det luciafirande med kyrkis och dagis i kyrkan kl.10, det ska bli kul. Neo ska va tomte och min mamma kommer hit för att titta :)

Lite tråkigt som hänt idag är att D fick veta att han blir uppsagd, jobbar mars ut. Så om någon vet något om något jobb så säg till. Han är intresserad av allt! Känns inte så roligt men vi försöker se positivt på det.


Trevlig överraskning

I augusti så beställde jag lite saker på doppresent.se. Grejjerna kom efter några dagar och jag var väldigt nöjd med det jag beställt. Men en sak fattades, jag hade fått ett mail dagen efter beställningen att den nappen var slut men att de skulle skicka en efter 2-3v. Tiden gick och jag glömde bort det oxå för nappen var från 4mån så jag hade ingen stress. I början av oktober kontaktade jag dem och de skulle kolla vad som hänt, fick inget mer svar och kontaktade dem igen i slutet av okt. Då beklagade de sig och jag skulle få pengarna tillbaka samt en kompensation. Idag kom det. Var över förväntan. Det var verkligen hur gulligt som helst.
De har en massa fina grejjer så jag kan rek att beställa från dem.



Kom ett paket med en resväska i. I väskan fanns en body från Lundmyr med texten "Lilla grodan", napp med vit elgitarr på och texten "Rock on" (den jag hade beställt från början), en bok av Elsa Beskow "Putte i Blåbärsskogen" och 2 st kontaktinfo-armband att ha på Neos arm om vi ska iväg någonstan där han kan springa bort.

Pyssel

Suck och duck ikväll igen.
Träff med andra kvinnor i Värmskog och ikväll stod julpyssel på schemat.
En del gjorde kransar av ris och mossa och en del gjorde julkort.
Jag gjorde julkort, de blev helt ok. Jag var inte så duktig på att klippa rakt men det var roligt. Nu vill jag åka till Panduro och köpa massa grejjer :)


Nästa år ska jag försöka att bara göra egna julkort.
Vi skickade efter färdiga julkort iår + några foton som jag ska sätta i mina egentillverkade julkort.

Nu har vi precis lagt Neo, han var trött, ögonlocken hängde tungt på honom när han myste med oss på soffan så vi kände att det var dax men han skriker väldigt. Osäker på när han ska få lägga sig. Han ska va jättetrött men när vet man att han är tillräckligt trött. Igår somnade han nästan direkt, sov 30min och skrek i 1,5h. Ikväll är det tuffare. Nu börjar han lugna ner sig, skriken kommer mer sällan, klockan är 22.35.

Vi började kvällsrutinerna med att ge honom gröt igen, majsgröt. Ikväll var det inte lika gott men det gick ganska bra. Var ju inte nykokt, så kan ju va så att han e kräsen. Jag tyckte oxå at den var godare igår. Han fick även smaka äpple när D kom hem från jobbet. Först var det konstigt men sen gick det ner, men jag tror det blev för mkt, antingen var det för surt eller så fick han i sig för mkt, det kom iaf upp ganska fort. Gröten kladdade han mest runt, vispade runt i munnen, svalde ytterst lite, resten spottades ut och handen kletade runt på kroppen. Han var nämligen bara iförd blöja så det blev små majskorn på hela kroppen.


Folktandvården

Usch vad det var svårt att få en tandläkartid.
Har stått i kö i Grums i över ett år, finns inga tider.
Men nu har jag ont i en tuggtand, sen några månader tillbaka och känner att jag inte vill vänta längre. Men det finns inga akuttider att få heller så de rek mig att ringa Arvika, som inte heller hade några tider utan rek mig att ring k-d. Så jag ringde till Haga där jag gick förr och jag fick en tid, inte förrän 15/1 men jag fick en iaf.

Vad svårt det ska va.

Och prata inte om läkarköerna, har stått i kö i Grums i 2 år men itne fått någon läkare än, visserligen har jag inte behövt någon men om jagbehöver har jag ingen att ringa. I våras när jag behövde fick jag bara en AT-läkare som inte ens hade vett att ringa och tala om mina provsvar utan dem fick jag på MVC när jag beklagade mig.

Hur gick det då...

Lillen sov till 02.50 sen låg han och gnydde, svårt att veta om han sover eller är vaken för han blundar. Men jag läste igår att så små barn inte drömmer mardrömmar, det börjar de med om några år så därför tog jag upp honom och la honom hos oss. Han ville ha mat då så då fick han det. Runt 7 vaknade han igen, var jättetäppt i näsan så han fick nässpray och det är hemskt ska ni veta, han gallskriker, så han fick lite mat som tröst. Dumt, jag kom på det, så inatt ska jag försöka hålla honom från maten när han kommer till oss.
Efter 3-4månader behöver de inte mat på natten och det är ju det vi vill komma ifrån med att lära honom sova själv. Men jag var trött och tänkte inte riktigt.

Taktiken för närmaste veckorna är att  vi ska lägga honom själv och när han vaknar på natten ska han få komma till oss under 1-2v, beroende på hur det går, sen ska han få lära sig att somna om själv oxå. Om nappen blir ett problem, att han vaknar för att han tappat den, så kommer vi öva bort den med.

Vi känner oss nöjda iaf och det var lättare än vi trott. Älsklingen är vaken och pigg och glad idag som vanligt. Vaknade strax efter 9, jag hade ställt klockan på 9.15 men vi behövde inte använda den. Ska försöka komma upp tidigare om dagarna så att han kan somna tidigare + att jag vill utnyttja ljuset nu på vintern.

Snart ska vi hälsa på Marie och Noah. Vi ska baka julgodis på torsdag så vi ska bestämma vad vi ska göra och vad vi ska handla.


Sover...

Jag kan inte fatta det.

Vi satte ihop sängen, bäddade och väntade på att klockan skulle bli 21. Då gjorde jag polentagröt (majsgröt) kokad på mjölk för att ge till Neo. Hade väl inga större förhoppningar, men vet du vad han älskade det. Gapade stort och böjde sig mot skeden, hade velat ge honom hela portionen men kände att det nog var bäst för hans mage om han bara fick några skedar. Han ville så klart ha mer, var ju hungrig. Han fick nöja sig med bröstmjölk och det gick ju såklart bra.
Sen tvättade D av honom, tog på pyjamas och sen myste vi i soffan en stund. Kl. 22.06 la D honom i sängen och sa godnatt. Han pratade i några minuter sen började han skrika, efter någon minut gick jag in, stoppade in nappen och sa godnatt och div kärleksförklaringar, klappade honom och gick ut. Han var så trött. Han skrek en liten stund till men inte mkt, han var för trött. Sen ca.22.15 har han sovit.
Det måste va för bra för att va sant.
Hoppas han sover ett tag.
..........................................................

Kl:22.48 vaknade han. Rätt arg. Han har skrikit sen dess, vi går in ca: var 5:e minut. Tycker så synd om honom, han förstår ju inte vad som händer. Men vi ska klara det...
..........................................................

Kl:23.24 började skriken ebba ut, e tyst en stund mellan.
..........................................................

Kl.23.30 började han skrika hela tiden igen tills 23.50 då det ebbade ut igen.

Har läst på internet och insett att vi gjorde fel, jag gav Neo kroppskontakt och försökte trösta när jag gick in och det var fel, det gör bara barnen förvirrade samt att vi la honom för tidigt. Imorgon får vi börja senare.Tur att vi iaf kan lära av våra misstag.
............................................................

Kl.00.06, nu sover han igen. Jag känner att vi gör rätt iaf och blev mer övertygad när jag läste
detta inlägg. Vi följer Berdt Eckerbergs metod. Precis som "Saring i Mammaland" skrev så lär sig Neo att somna själv men inte ensam, vi finns alltid för honom!
..........................................................
Kl.00.18, nu går vi och lägger oss. Håller tummarna att han sover en stund. Min 1h bör han sova, men sen om han vaknar inatt ska han få ligga hos oss, små steg ska vi ta. Berättar imorgon hur dte gått.
Godnatt mina kära vänner!!!

Andra advent

Idag har jag "julat" massor.
Började dagen med att göra knäck sen kom underbara lilla/stora Karolina och vi gjorde pepparkakshus. Det blev jättefint! Och roligt hade vi, iaf jag:) När vi var klara myste vi på soffan med pepparkakor och julmust.

Kl.15 var det dax att bege sig till skogen och tomtens hus. Hela Willmans-släkten med respektive släkter var på plats. Se bild på
svägerskans blogg.Började med glögg, korvgrillning och mingling. Sen gick vi allihopa i skenet av marshaller ovh div ficklampor till "teomtens hus". Tomten var fenomenal och barnen var överlyckliga. De fick lämna sina önskelistor och fick paket och tomtebloss.
Mina föräldrar, syrran och Andreas var oxå med och de stannade efteråt på fika. Pepparkakor med ädelmjukost, saffransbullar, knäck, glögg och kaffe. Mums!

Nu ligger jag och Neo på soffan och väntar på att D ska komma hem från spelningen, sen ska vi börja med Neos sovrutiner. Håll tummar och allt annat ni kan komma på för vi kommer behöva det ikväll. Ser inte fram emot att låta honom ligga och skrika, gör ont i mig bara att tänka på det, men det ska jag inte visa. Måste va bestämd! Kommer sakna att ha honom i sängen, älskar att ha hans lilla varma kropp bredvid mig, vakna av att han pratar på morgonen, men jag gillar inte att amma honom hela nätterna eller att ingen annan än jag kan få honom att sova för natten.

Önska oss lycka till!!!!

Liten tomte tittar ut...

Ett estetiskt "misslyckat" kort,  men med världens sötaste tomte...;)

Glad andra advent!!!


Komiskt

Jag har ju glömt att berätta om vårt lilla missöde med bilden i söndags ;)

Vi var hemma hos grannarna på julmys. Jag hade gått sit med Neo i vagnen och D kom senare i bilen för han hade spelat. När vi runt midnatt skulle åka hem så skulle D gå ut och lasta in vagnen och sätta igång bilen så att dne skulle va varm för lillens om vi skippade att att på overall på. När vi kom ut så stod bilen och gick, nyckeln i tändningen såklart, dörrarna stängda...och låsta! Jaha, vad gör man nu??? Vart är extranyckeln, ju o handsfacket...som by the way oxå gått i baklås, vilket inte hjälpte oss särskilt mkt. Ola fick köra hem oss, D hoppades fortfarande på att extranyckeln kanske ksulle finnas någonstans, jag har aldrig sett den. Det var ju hopplöst så de åkte tillbaka, fick tag på en lång stålvajer elle rliknande och kunde få upp låset, biltjuvarna :) Dörran var inte helt stängd utan man kunde få upp en glipa. Tur att de slapp slå in rutan. Bilen var varm och go när D kunde köra hem.

Detta har jag varit rädd för ända sen bakluckan började gå i baklås för ett tag sen, jag vågar aldrig stänga bilen med nyckeln i. Det är så att man måste använda myckeln när man ska öppna bakluckan och då låses resten av bilen, tänker man inte på det och stänger dörrarna så e man ulåst. Jag fick lagom med drama på Bergviks parkeringen för ett tag sen då jag hade Neo bilen, hade precis tagit ut vagnen och stängt bagageluckan, då är ju bilen låst, jag hade nyckeln i handen men knappen för att låsa upp hade hoppat ur och det går inte att låsa upp med nyckeln i dörrarna, och när man låser upp bakluckan så låses dörrarna, fick lite panik. Tillslut gick det, men då rann svetten. Visst hade det gått att krypa in i bagagen och fått ut Neo men de är inte kul.

Trevlig lördag

Lillrôtta ligger å sover själv i vår säng, kors i taket. Vi har precis kommit hem från en jättetrevlig kväll i Grums hos Therese, Thomas och Amanda. Många barn blev det och många nya ansikten för mig, jättekul! D fick träffa en massa gamla vänner och var väldigt nöjd och ville inte följa med hem, varför e jag förvånad?! Jag förstår honom men samtidigt kan det va lite kul att va en familj som håller ihop ibland med. Neo var så trött tillslut att vi fick åka. Han kan inte sova när det är massa folk runtomkring, får inte ro. Han "sjöng" och gnällde för att hålla sig vaken, kändes inte rätt mot honom att göra så. Innan han satt i bilen så sov han. När vi kom hem vaknade han till när jag klädde av honom overallen (hade förberett med ny blöja och pyjamas inna vi åkte) men somnade direkt han hamnade i sängen och där ligger han och sussar så gôtt. Han e så underbar min lilla knodd. Han har varit en ängel ikväll, som han brukar.

Faktiskt så har han varit så duktig med sömnen i flera dagar nu, hela v tom. Jag har börjat med att försöka få honom att somna om utan att äta. Började i söndags med att han bara åt 3ggr, samma i måndags och tisdags. I onsdags och torsdags åt han bara 2 ggr och inatt så åt han inte alls. Han vaknade när han tappade nappen och när han sparkar runt sig så han låg nedanför kudden. D sov nämligen på soffan för han var på fest igår så det var så gott om plats i sängen att han kände sig lite orolig. Men ingen mat ville han ha när han vakade, jag provade. Så när han väckte mig imorse, runt 10, så var jag helt utvilad, det var längesen. Men jag tror inte att detta kommer hålla i sig, för så här är det ibland och sen drar det igång igen, så vi ska följa planerna och börja med sängrutinerna imorgon.

Idag så fyller även Lotta år!
Grattis, grattis, grattis!!!
Vi där där och fikade, hon gjorde min favvoefterrätt: mintchokladmousse...mumma!!! Neo försökte klappa hennes ena katt och fick tag på honom ibland, med reslutatet att katten gick därifrån och Neo hade handen full med hår. Neo pratade väldans och med hög och gäll röst så hundarna undrade var det var för filur :)

Igår så var ju som sagt D på fest, julbord med jobbet. Jag ville inte va ensam hemma utan åkte till K-d. Gick på Ikea med mamma och köpte spjälsäng och saker till den. Hade kikad på internet att de hade inne, var ju slut häromdagen. Men när vi kom till hyllan där de ska ligga så var de fortfarande slut. Irriterande, men jag gick och frågade, fick då veta att de finns på 2 ställen. Kunde det inte stå det någonstans då. Då fanns de ju såklart förra gången med. Sen fikade vi och myste. Syrran, hennes Andreas och pappa kom lite senare oxå. Var skitväder, ännu värre i K-d än hemma, massa slask. Jag hade fuskmockavinterstövlar som funkade förra vintern men det var för blött igår så jag blev genomblöt om fötterna, inte kul att gå med en sjö i skorna. Jag hade som tur var ombyteskläder med mig så jag fick va torr när vi kom in men när jag skulle åka hem var jag ju tvungen att ta på mig skorna igen. Var rejält kall om föttern när jag kom hem, usch.

Mer sömn...

Nu ligger D med Neo i sängen och ska få Neo att sova utan mig eller mina bröst.

Det gick inte så bra. Neo skrek så mkt och vi vill inte börja halvdant med hans kvällsrutiner utan väntar tills sängen kommer och då kör på ordentligt. Känns lite lättare nu när vi lärt oss att han skriker för att han är arg och inte för att han äe ledsen. Han har lärt sig att somna gör man i mammas famn eller när man äter, han vet inget annat och när han är trött och vill sova och jag inte finns där blir han arg. Han vet inte att han kan somna på annat sätt, det är det vi ska lära honom.

Idag har vi tagit det lugnt, jag har bakat lussebullar och pepparkakor och D har målat en stund i garaget. På kvällen så spelade D så jag och Neo följde med och träffade Malin. Hon är nyopererad i foten och tar sig ingenstans stackarn. Roligt att hälsa på, var ett tag sen nu, förutom i måndags men då var det så mågna här att jag itne hann umgås med någon.

Jag gjorde inga lussekatter i år, de blir så torra, spec glutenfria. Så i år provade jag ett nytt bullrecept som jag hade saffran i och bakade ut till bullar med fyllning av vaniljsocker, mandelmassa och riven apelsin i några och kanel, socker och nejlikor i några. Blev så mkt godare och saftigare. Väldigt bra recept, kändes som riktiga bullar.

Trött

Vi har inte börjat med sovrutinerna än. Igår åkte vi till Ikea för att få tag på en säng till Neo men de var slut och vi shoppade kläder till D istället :)

Jag är delad i tanken på att få honom att sova i eget rum. Känns så hårt, att låta den lille kraken skrika. Men som sagt så orkar jag inte amma honom hela nätterna längre så vi måste hitta på något. Just nu e han så otroligt kelig å gnällig, precis som att han vet att han ska passa på. E lite jobbigt för jag får inte mkt gjort.
Jag ska försöka hålla er uppdaterade.



Sova i eget rum

På BVC fick vi rådet att lära Neo sova i eget rum. Känns lite jobbigt just nu. Men jag vet att det kommer bli bra.
Ingen av oss får någon bra sömn som det är nu och som både Lotta och vår BVC-sköterska sa så kommer det bara bli svårare med tiden, så det e lika bra att köra igång.
Nu på em har vi myst på soffan, har sovit tillsammans och det är så underbart att ha honom nära, snosa på honom och pussa på honom, min lilla älskling!!!

Vi ska åka in till IKEA och köpa en spjälsäng till honom de närmaste dagarna och sennär vi vet tat D kommer va hemma några kvällar så ska vi börja med kvällsrutiner oh få honom att sova. Men jag får inte lyfta upp honom så D måste va med. Vi e inställda på att det kommer bli tufft.

Han hade växt 1,5cm sen för 2v sen och gått upp 340g. Nu väger han 8450g och är 67cm lång.


Nästan en veckas info :)

Nu var det längesen jag bloggade. Vissa dagar har jag verkligen inte tid, eller lust. Men idag fick jag några minuter över. David sover fortfarande och Neo håller på att somna i babysittern.


Neo är täppt i näsan igen, så jobbigt. Han har haft svårt att andas inatt och vaknat mågna gånger men han har inte velat ha mat utan det har räckt att jag klappat honom och lagt honom på sidan. Faktiskt så har han bara ätit 3ggr inatt. Men det är för mkt ändå så idag ska vi till BVC för att få lite tips på vad vi kan göra för att han ska äta mer på dagen ochmindra på natten + att kunna sova utan mig bredvid sig. Jag älskar att sova med honom så det kommer bli svårt men jag vill verkligen att vi alla ska få sova bättre.

Vad här hänt de senaste dagarna då...i onsdags så var vi i K-d för att handla och träffa syrran, det var då jag handlade så mkt. Så i torsdags så lämnade jag tillbaka den alldeles för stora overallen och jackan till D. Jag var i K-d för att hålla en sminkkurs för några kvinnor från ScanModule i Glava. Det är så kul att hålla kurser. De var 6st och de var väldigt osäkra på hur de skulle göra så det blev väldigt mkt + at vi var i ett hotellrum så det blev trångt men ändå uppdelat eftersom några var på toa. Bättre hade varit att va i en lokal, alla suttit vid ett bord med speglar. Men nu fick vi inte låna något rum så vi gjorde det bästa. Kvinnorna verkade ha kul iaf. Skönt med lite extra inkomst oxå.


Neo försöker kravvla dig frammåt...går sådär :)


Neo har börjat få tag på leksakerna i babygymmet, bara den blå tycker han om.

För några veckor sen åkte jag ju på böter när jag skulle till Charlottenberg med Malin och boten kom häromdagen, fotot var inte särskilt vackert. Detta tycker D är superkul och jag får itne skicka in det innan alla sett det...ja ja det får jag väl bjuda på. 2000kr blev det för att köra 83 på 70väg.

I min gammla overall/åkpåse.

I fredags så städade vi och började julpynta. Jag gjorde några satser knäck, måste ju finnas till 1:a advent. Marie, Ola och Noah kom hit på fika, så kul att få träffa dem äntligen, var så längesen. På kvällen så kom några vänner till D hit och spelade poker så då myste jag och Neo i sovrummet. Neo somnade tidigt, skönt.



På lördagen så åkte vi på julbord i Arvika på Gate Gästgiveri. Det var Celiakiförbundet som ordnade, och det var väldigt gott. Jag åt så mkt vörtbröd :) Eg skulle Linda & Mattias medmen Lova var sjuk så de stannade hemma. Synd! Så hemskt när de små blir sjuka. Neo hade vi hos hans farmor och farfar så vi åkte dit och hämtade honom på vägen hem. Där sov han i farafrs famn på soffan, såg så mysigt ut. Stannade till en kortis hemma så D fick vila bort lite huvudvärk sen åkte vi mot Molkom för att hälsa på M och D, de hade gjort så god mat. Vi har verklgien velat åka dit så många gånger men tiden rinner mellan fingrarna tycker jag, så jag var så glad att vi fick till det. En väldigt trevlig kväll blev det! Tack så mycket kära vänner!!!


Det kliar i munnen.

Sen blev det söndag och 1:a advent och jag bakade lite pepparkakor på morgonen. Sen åkte vi till Arvika på julmarknad. Mötte upp med Fredrik, Linda, Tindra, Eva och Perra. Blev lite besviken,t rodde det skulle varit mer, men när kvälen kom så blev det mysigare. När vi kom hem så åkte D och spelade, jag slängde ihop en kaka, mjuk pepparkaka med äppelmos och grädde på. Väldigt gott, tycker jag. Sen tog jag med den och Neo å så gick vi till "prästgår´n" för att äta lite julmat. Hade en myskväll med dem, D kom efter en stund oxå. Fick jättegod mat.

Igår var det måndag och då bakade jag en massa fika inför kvällen, syrran kom hit och myste med Neo så jag fick dammsugat oxå. Kl18 hade vi hudvård- och sminkparty och 19 tjejer kom hit. Halva Värmskog ;) Jag tyckte att det var jättekul och vi hade ett bättre upplägg än vi haft tidigare. Pratade en del med Lotta om att starta eget, jag ska fundera mer på detta...