Akuten

Gårdagen gick inte till historien som den bästa.
Dagen började ganska bra, hade fått sova en hel natt!!! Inget upp på toa, ingen andnöd pga nästäppa, ingen D som snarkade eller hostade - han var porterad till extrasängen ;)
Vaknade efter 11h sömn och väckte D som var go och tände en brasa så att vi kunde ha en mysfrukost.
Åkte till jobbat och var riktigt laddad för jag hade inte mkt kvar till bonusen och det behövde jag verkligen eftersom jag varit sjukskriven 3v denna månad så nästa lön kommer bli tunn.

Hann jobba nästan en timme när jag fick svårt att fokusera på skärmen, allt flöt ihop och det spelade ingen roll hur mkt jag blinkade eller försökte titta bort, sträckte på mig och drack vatten. Det blev bara värre, allt flöt ihop och jag kunde inte läsa upp vad som stod, hade så klart en kund i telefon. När jag la på samtalet hade det börjat bli svarta moln och blixtrar framför ögonen och jag hade fått en fruktansvärd huvudvärk och kände mig yr. Reste mig upp och stapplade fram till chefen T som följde mig till vilrummet.
Det var så otäckt.
T ringde sjukvårdsupplysningen och de rådde oss att åka till akuten. Då hade även pulsen gått upp och började svettas.
T körde mig till akuten, där jag fick ligga på en säng i korridoren för att en stund senare få åka rullstol till specialistmödravården. Jag kände mig så dum. Tycker inte om att vara så hjälplös, kände mig som ett barn.

På specialistmödravården var de inte alltför trevliga, men jag hade ju inte en så allvarlig åkomma heller. När jag kom dit var läkaren i operation, hade fått ett akutsnitt - så jag förstår dem iofs.
Sköterskan kollade mitt blodtryck som var normalt och mitt HB som hade sjunkit ännu mer, trots att jag dubblerat järntabletterna.
T satt med mig i över 2h innan hon åkte, va skönt att ha henne där. Hon är guld värd!!!

Läkaren kom en stund senare och kunde bara konstatera att han inget kunde göra. Jag skulle avvakta tills idag och om jag fortfarande var yr skulle jag åka till VC i Grums. Idag känns det bättre, är fortfarande svag och har huvudvärk men yrseln försvann sent igår kväll. Det som var skön att höra var iaf att det inte var relaterat till graviditeten utan att det nog var pga förkylningen jag hade i samband med lågt HB och huvudvärken.Verkar ha fått migrän, vilket iofs är pga graviditeten men som inte påverkar bebisen iaf. Men han rådde mig att söka hjälp för huvudvärken om den inte går över. ska avvakte några dagar och känna så att det inte har med förkylningen att göra.

Pappa hämtade mig igår och körde mig till mamma som oxå e sjuk så vi fick ta hand om varandra, han själv hade hela kvällen uppbokad. Nu på morgonen har jag och mamma varit och hämtat min bil, som stått alldeles själv vid Tullholmen. Ska ta och åka hem om en stund.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback