Stark nacke

Lillkillen börjar bli stor. Han har ju varit stark i nacken ända sen han kom ur magen men i tisdags när vi badade honom så la vi honom på magen en liten stund för att han spydde och då märkte vi att han kunde hålla upp huvudet helt själv. Vi pratade med BM dagen efter om det och hon sa att det var tidigt och blev imponerad.

Fick ett brev från socialstyrelsen igår om faderskapsbevis, ringde dem idag och lämnade uppgifter så vi ska åka förbi någon dag och skriva på papper och bekräfta att David e pappa. Inte för att någon skulle kunna missa vem som är hans pappa för de är så lika.Tur att han har min mun så det känns som han är lite min iaf :)

Idag så tog jag på mig bärsjalen för att han varit lite gnällig och ällskapssjuk några dagar och velat ligga i min famn och för att jag ska kunna göra något annat än bara bära honom. Han trivdes väldigt bra i den men han ville inte ligga så tajt som jag ville utan när jag spände åt bakom han nacke så tog han tag med händer  mot mitt bröst och pressade sig bakåt för att komma loss med huvudet så han kunde böja det bakåt och titta på himlen. Så rolig. Han e stark och har en stark vilja.

Som sagt så har han varit lite gnällig på kvällarna framförallt. Tror att det är en kombination av värmen, sällskapssjuk och magknip. Han är vaken nästan hela dagarna och har då sovit länge på nätterna, gått 7 timmar mellan amningarna men jag vaknar ändå var 4:e för att se om han vill ha mat, har ju vant mig vid det. De sista 2 nätterna har han även sovit mellan ocss och då är han tryggare, jag med. E så underbart att ha honom nära i sängen. Imorse sov vi till 11, det är rekord. Vi brukar gå upp efter amningen vid 9 tiden men idag blev frukost-amningen vid 8 å det var ltie tidigt så då somnade vi om, D skulle till K-d å handla så han äkte då. Vi var i K-d igår och shoppade så vi behövde inte åka med, däremot ska vi nog på en shoppingtur imorgon så vi ska hämta morbror Stefhan på tågstationen. Måste få tag på fotoalbum till alla kort vi framkallat. Köpte på Coop igår men de var för små fickor för fotona.

Matstund

Neo har blivit jätteduktig på att ammas men ibland blir jag lite osäker på om han får i sig tillräckligt så då kommer flaskan fram. Måste ju ändå pumpa ut en del varje dag för han orkar inte allt som produceras, frysen börjar bli full ;) Vid dessa tillfällen kommer även haklappen fram som han fått av "faster" Lisa.


Ibland skiter han fruktansvärt mycket och då blir han avspolad i handfatet. Han tycker att det är jätteskönt att bada även på detta sätt. 
Inte är han så värst rödhårig va ;) Nej, faktiskt så är han inte särskilt röd men i detta ljus vart han det. Jag tycker iofs att han e lite rödlätt, men d tycker inte David.

Hemmamys

Neo är så underbar, vill bara pussa och snosa på honom!!!


Foton beställt

Igår beställde D utskrivna bilder och en förstoring. Det blev nästan 300kort, han valde inte ut några utan tog allihop. Blir till att köpa ett stort album :) Idag låg de på lådan, fattar inte att det kan gå så fort. Förstoringen skulle ta några dagar till. Finns en massa roligt som man kan göra med sina bilder; muggar, väskor, kläder mm. Almenacka ska vi göra en men det blir nog till nästa år, då har vi lite fler bilder oxå :) Det är roligare att ha bilderna utskrivna än i datorn så vi ska försöka framkalla med jämna mellanrum.

Neo är vaken mer och mer nu och längre stunder varje gång. Idag har han varit vaken sen 8.30. D gick precis ut med honom på en promenad, hoppas att han somnar.

Idag blåser det ute och är lite svalare, ganska skönt faktiskt för jag är så trött. Men jag hoppas inte att det är på väg att bli sämre väder för det vill jag inte.

Imorse ringde prästen som vi vill ska döpa Neo. Han ville gärna hjälpa oss och skulle kolla om datumet passade. Vi måste kolla om kyrkan är ledig oxå. Det hade jag inte tänkt på. Ska prata med svärmor. Prästen, Bengt, var präst i Värmskog när D var liten och är en nära vän till familjen. Han och svärmor jobbar en del ihop. Så det vore så roligt om han kunde det datumet som vi vill. Så nu väntar jag på att han ska ringa.

Svägerskan L ringde precis och ville komma och snosa på lille farbrorn, klart hon får så det är bästa jag hoppar in i duschen.

Dagarna rusar förbi

Jag förstår inte vart dagarna tar vägen.Tiden bara rusar iväg.
Idag är Neo 15 dagar och han har växt, vill inte att det ska gå så fort. Känner inte att jag hinner med riktigt.
Ja, egentligen känner jag att jag inte hinner med någonting. Dagarna går mest åt till att plocka undan det vi tagit fram dagen innan, mata Neo, byta blöjor och ev försöka vila lite. Vips så har dagen gått.
Men det blir bättre för varje dag som går. Nu börjar vi få till lite rutiner, Neo äter ungeför var 4 timme, utom nu när det har varit varmt då han ätit var annan timme. Så nu får jag sova lite mer så jag känner mig piggare.
Syrran har varit här idag. Var väldigt trevligt att få lite besök och hon stannade hela dagen. Hjälpte mig med Neo så vi fick en massa tid i solen annars hinner jag inte vara ute så mkt. Försökte gå ner till sjön men det var så varmt så vi kom bara några meter innan Neo vägrade, blev som en bastu i vagnen. Nästa gång får vi ta bilen dit. Men det gick lika bra att vara hemma, syrran stack ner till D och hans kompisar och badade en sväng. Jag får ju inte bada på 6v till, lite surt.

I fredags var vi på Bergvik och handlade och då fikade vi med Tommy, Annica och lille Hugo. Så roligt att äntligen få träffa honom och att våra bebbar äntligen kommit, vi har ju följt varandra sen början.

Brorsan har varit har några gånger nu oxå. Han och Malin kom förra måndagen och hade med sig presenter, en radiostyrd Spiderman och en uppblåsbar hoppborg. Riktigt roliga presenter, D älskar Spiderman :) I lördags var vi i Klässbol på linneväveriet och caféet som var jättemysigt. Nu är de i Gbg men kommer tillbaka på fredag. Mamma och pappa är i Spanien, en lite dum vecka att åka dit när det är så fint här men det visste ju inte de när de bokade och de ska ju vara borta i 3v så vi hinner nog få regn på den tiden :) nej det var pessimistiskt. Jag är väldigt glad att värmen och solen är här och Neo har börjat anpassa sig oxå så nu är det lite lättare.

Ingen sömn...inatt igen!

Inatt har vi inte fått sova mkt. D kan iofs sova trots skrik men inte jag. Lillen ville ha mat hela tiden, jag matade honom mellan 01.30 och 6 (men några minuters sömn emellanåt) sen gav jag upp och D fick ta honom. Kl.8 hade han fortfarande inte somnat så då gick Neo och jag och la oss på soffan och då somnade han och sover än. Märkligt.
Jag var tvungen att gå upp 9 för att boka tid på BVC och det tog ett tag innan jag kom fram så jag vart lite pigg men nu kryper tröttheten sig på så jag ska krypa ner bredvid den underbaraste lilla människan i världen och snusa lite till.

Inatt ska jag pumpa ur och ge honom på flaska så jag vet att han får i sig mkt, då sover han bättre och när vi lämnar tillbaka pumpen så blir det erästtning på natten och amning på dagen. 

 


Namn-så svårt...

Vår son har äntligen fått ett namn.
Vi bestämde oss för Neo.
Jag vill att han ska ha Davids efternamn för mitt är så krångligt men tills vi är gifta vill jag ha med mitt namn så han heter Neo Willman Hultstrand, eller ska mitt namn vara först. Det är så svårt med namn tycker jag. Mellannamn har vi bestämt Folke efter min farfar och vi ska även ha ett från Davids sida. D ska prata med sin mamma idag om vad hans mellannamn står för.

Vardagen infinner sig

Vi vill tacka alla så hemskt mycket för sms, brev, telefonsamtal, kommentarer på bloggen och presenter som vi fått. Det värmer oerhört!

vi har landat i vardagen, inte för att vi fått några rutiner direkt och det lär nog fröja oxå men vi trivs här hemma och lillkillen mår bra.
Amningen började fungera nästan direkt, ibland suger han väldigt fel och då gör det otroligt ont och vid de tillfällen är jag väldigt tacksam för pumpen :)

Han sover mest och är inte känslig för ljud eller andra människor. Det är skönt. Han kan sova oavsett ljud runt omkring och nu ligger han och myser, tittar runt med sina stora ögon när hans pappa dammsuger. Att bli buren gillar han och det spelar ingen roll vem det är men det verkar som han vet att jag är mamma iaf för drt blir ett annat lugn när han kommer till mig.

Han e underbar och vi älskar honom över allt!

Dagarna går mest ut på att mata och byta på honom och fika med nära och kära som kommer på besök. Ganska skönt vill jag säga.


En son!!!

Söndagen den 13 juli kom äntligen vår ögonsten.
Han är världens finaste och goaste, men så säger väl alla föräldrar ;)

Kl: 23.08 (efter att ha haft värkar sen 04) kom han ut. Han vägde 4170g och var 53cm lång. Inte alls kort och tjock som sista ultraljudet visade. Han var snarare smal, helt perfekt sa barnmorskan och vi höll med :)
Men för min del var det inte riktigt över än, moderkakan satt fast så jag fick, efter några försök att ta ut den, åka till operation och bli sövd. Inte så kul att behöva lämna bebisen när man precis fått han, men min älskade David tog han om honom. David gjorde ett otroligt jobb under hela dagen med att masera mig. Jag hade ständig smärta i ryggen och kramp i låren. Ryggen blev bättre efter akupunktur och sterila kvaddlar. Vilken otrolig grej, kvaddlarna var min räddning, de sattes 4 stick i ryggen och 4 i buken. Det kändes bra att kunna välja naturlig smärtlindring, jag ville ju inte ha medicinskt om det gick. Men efter ett tag började jag med lustgasen och i det allra sista fick jag bäckenbottenbedövning.
Efter att jag vaknat fick vi ett familjerum på avd.11 där vi stannade tills igår lunch.
Jag har varit lite öm i underlivet men var uppe och gick 10min efter att jag vaknat på Intensiven, så det har gått väldigt bra (sprack inget men fick 2 stygn invändigt för bebisen rev mig på väg ut).
Anledningen att vi stannade var kvar så länge var dels för att det skulle göras undersökningar på mig efter operationen och rutinundersökningar på pyret men framförallt för att amningen inte gått helt bra. Han har lite svårt för sugtekniken men han äter bra när vi pumpar. Jag har med en pump hem så vi pumpar ibland och ibland ammmar han jättebra. Det går frammåt iaf och det känns bra. Är så skönt att vara hemma! Vår lilla familj!!!

På väg till BB, stor som ett hus. Nervös!

Alldeles nyfödd och jättego.

Några timmar gammal.


Ser ut att trivas på skötbordet.

Far och son. Är så stolt över min familj!

När jag inte ammar så får jag mjölk ur en kopp, går mkt snabbare :) Titta hur mina fötter lägger sig när jag äter.

Idag

Inatt trodde jag att det var på väg igen...men icke. Det trycker på och gör ont. Inatt högg det ordentligt i buken så jag ringde förlossningen, blev orolig att något var fel men bebisen rörde sig (efter att jag tryckte på magen) och jag blödde inget så jag behövde inte oroa mig. Det var skönt att höra för då kunde jag somna om.

Måste säga att jag är glad som har en bebis som inte rör sig vanligtvis på natten för det håller förhoppningsvis i sig i början. Om den nu någonsin kommer komma ut.

Är mest lite orolig för att den inte kommer hinna ut innan mina Hollands-vänner åker hem, vore så synd eftersom de är här så länge i sommar, men de åker hem någongång nästa vecka. Veckan efter det åker mamma och pappa till Spanien-det vore ännu mer tragiskt om bebisen inte kommit innan de åker, de kommer bli så ledsna om de inte för vara med från början.

Jag mår fortfarande bra och bebisen verkar må bra, rör sig mkt och blir större-magen är hur stor som helst nu. Det enda som är lite jobbigt nu är jag mår illa ofta, speciellt när jag har ätit. Det är inte så roligt, tur att det finns glass för det lindrar :)

Nästan kraschad dator

Jag har inte kunnat blogga på några dagar för datorn har varit kass, men D fixade den idag.
Fortfarande inget nytt på bebisfronten, tyvärr. Dagarna segar sig fram och vi försöker fylla dem så gott det går.
Rutinerna har ändrat rejält i magen de senaste dagarna, kanske beror på att den är på väg...så nyfiken på vad det blir, en lite tös eller pojk...

Vi mår bra iaf, lite less på väntan och är otålig och uttråkad men känner mig ganska pigg. Har börjat planera för uterummet så imorgon ska vi till Karlstad och titta lite.


Idag är dagen med stort D...

Ingen bebis trots envisa försök att locka ut den.
Bakade bullar, dammsög, svabbade golv och gick på kvällspromenad men det gav mig bara smärtor i bäcknet. Foglossningen  är mild nu men om jag överanstränger mig så kommer den tillbaka. Hade så fruktansvärt ont när jag la mig igår att D fick massera och trycka länge. Fortfarande ont när jag vaknade så jag har lagt ner tanken på att jobba ihjäl mig för att få igång förlossningen. Skulle va snyggt om jag grejjat så mkt at jag inte orkar med förlossningen.

Det blev en så fin kväll igår, vi tog en minipromenad och sen satte vi oss på altan och delade på en öl (alkoholfri såklart). Jättemysigt. Dagen började fin idag med, satt i solen och njöt sen kom de mörka molnen och vinden och jag fick gå in, huttrandes. Linda och Lova kom förbi. Lova har blivit så stor, toffs i håret och så söt. Stark vilja har hon allt det lilla bustrollet.

Tror jag ska vila en stund och nu ser det ut att spricka upp på himlen, ser blå himmel-kanske blir en vilostund i solen.


Kan en dag gå saktare...?!

Dagarna går så sakta, precis som dagen före julafton när man var liten (fortfarande fö rmig iofs för jag älskar ju "ket"=paket). Enda skillnaden är att jag inte vet vilken dag som är "julafton" och det börjar bli ett lidande. Jag är inte så bra på det här med tålamod och jag är så otroligt nyfiken av mig så jag håller på att gå i taket. Inte blir det bättre av det har regnat non-stop i över ett dygn heller för jag har itne varit ute sen igår kl.15. Jag försökte få på mig regnkläder och stövlar men jackan går inte att stänga, byxorna får jag inte upp pch fötterna fick jag inte ens ner i slaftet på stöveln, så jag fick ge upp den tanken.

Det mesta är klart hemma oxå, det som var kvar att sätta upp tyget bakom skötbordet med gosedjur på. Så det har kjag fixat med, blav ganska bra faktiskt. Hoppas att bebisen ska trivas.
Nu väntar jag på att David ska komma hem, han har handlat så då kan jag baka ikväll när han ska repa. Grannen M e fortfarande magsjuk så dit vågar jag inte gå...typiskt.


Försöker få dagarna att gå

Dagarna går sakta frammåt, ingen bebis än...Börjar tro att den ska stanna där för evigt.
Sitter dock inte i soffan och tycker synd om migsjälv utan vi försöker hitta på saker för att fördriva tiden.

I fredags så var vi i k-d med Annika och André hela dagen. Började på golfbanan, killarna slog bollar och vi pratade. Det var så varmt, men jag ska inte klaga på det. Sen åkte vi in till stan och käkade nachos på Kebabhouse, klassiker :) tog ett varv i Mitt i City sen orkade jag inte så mkt mer, sammandragningarna säger ifrån vill jag lova. Vi åkte till mamma och pappa och fikade istället.



I går så grejjade D med altantrappan större delen av dagen, jag orkade inte vara ute så mkt under värsta hettan utan strosade runt inne och fixade med div saker. Mot eftermiddagen så åkte vi till Anders föräldrar där de åkte vattenskidor, jag fick iaf följa med i båten. Det var skönt, molnen började komma så det var lite svalare, skönt för min svullna kropp ;) Grillade efter det men då kom ett åskväder förbi så vi fick sitta inne, varmt var det ändå, trots regn och rejält med blixtrar. Molnet som kom var rätt coolt, D tog kort, ska lägga ut det så ni får se. Var som en vägg som kom på himlen. På kvällen så repade killarna hos Anders, jag följde med och satt på övervåningen och tittade på TV och lyssnade lite på dem. Anders har precis skaffat katt, helt underbar så den lekte och gosade jag med en hel del. Avslutade kvällen med en riktigt sen promenad.



Idag är det Värmskogdagen, vädret hade kunnat vara bättre men det ser ut att spricka upp, hoppas.

Håll tummarna för att bebisen kommer snart, e så less på att bära på magen. Trodde både i tors och fre att det var dax men icke, den bara luras :) Men snart så , inom 2v ungefär ska här finnas en bebis, som då ant inte kommer vara så liten, men underbar ändå! Tips, gå inte höggravid över sommaren, kommer jag inte göra igen om jag får bestämma. Nej, vårbebis ska vi försöka med framöver, men man vet aldrig vad moder natur har för planer.

Kanske sista besöket...

Idag var vi på MVC, förhoppningsvis sista gången innan bebisen är född.
Vi hade en annan BM idag för vår har gått på semester men det gjorde ingenting. Idag fick jag mer info än jag fått på alla besök tidigare tillsammans. De säger ju att man ska byta BM om man inte är nöjd eller inte kommer överrens men det har ju inte varit något problem. Vår vanliga BM är jättetrevlig och vi kommer bra överrens men jag har tyckt att jag inte fått ordentligt med information, svävar lite när jag frågar saker men jag har ju ingen att jämföra med. Kände efter förra UL när jag fick en mer erfaren BM att jag skulle ha valt en annan för kontrollerna men det visste jag ju inte innan och idag blev det helt klart. Nästa gång ska jag ha en som jag känner att jag kan lita på, gärna en lite äldre.

Hjärtljuden tydde på en tjej igen :) blir nog en liten tös.
Magen ligger på samma, men den både känns och ser ut som den sjunkit så jag vet inte jag, bebisen rörde sig, som vanligt, och tryckte upp sig under revbenen så det kan vara det som gjorde ett större mått.
Prover ser bra ut och jag mår bra och bebisen verkar må toppen så det känns bra. Hoppas att den vill ut snart oxå, närmar sig. Tisdag 8 juli är satt som beräknat, ska bli intressant att se när det blir. BM sa att bebisen kommer bete sig utanför magen som den gjorde där inne men det hoppas jag inte för den är vaken och sprattlar dygnet runt, tror aldrig den sover...

En kille från TryggHansa ringde, vi har gravidförsäkring från dem, och frågade hur vi ställde oss till barnförsäkring och det har vi tänkt skaffa ASAP efter födsel. Kunde skaffa direkt bebisen är född behövde inte hela personnr. Jag hade visst en toppenförsäkring som vuxen hos dem, visste inte riktigt vad jag hade för min älskade mor fixar med det. Är lite bortskämd tror jag. Tack mamma!!! Han ska iaf komma på ett hembesök på onsdag om vi är hemma då för att prata om barnförsäkring och vuxenförsäkring för David. Ska bli intressant.

Kärrbackstrand

I lördags åkte vi till Kärrbackstrand där hela Davids familj var för att fira att B fyllde 60 år och gamla minnen. Det var så roligt. Jag skrev lite om det för någon dag sen, nu kommer lite bilder...
Det är väldigt vackert där uppe, och större delen av vägen upp.

Camping precis bredvid Klarälven.


Männen tycker om att fiska, jag att äta upp den ;)

Pelargon

Var tvungen att visa denna otroligt vackra rospelargon som jag fått av D´s syrra. Fick 3 sticklingar från början som blev 12 st till slut. Alla har fått knoppar och flera av dem har börjat öppna sig.


6 dagar kvar...

Nu är det mindre än 1 vecka till beräknad förlossning...
Vi hoppas varje dag att det ska sätta igång men änsålänge händer inget. Jag försöker gå på promenader, röra mig och vilar mitt på dagen...men inget händer...

Så här såg jag ut i helgen.



Rejält svullen, mkt vatten i kroppen.

Rosor

Jag ha rinte varit så förtjust i alla blommor i vår trädgård men nu när jag börjar fundera på vilka jag ska ta bort så vet jag inte om jag vill...En ö med blommor på baksidan ska bort och några buskar ska flyttas men annars är jag nog ganska nöjd. Det är ju så fint när det blommar.

D´s systerson har varit här och klippt gräset idag, så nu ser det mkt trevligare ut. D har fixat med altan, snart finns det en trappa runt hela altan.


Hollands-besök

Igår var min kära vän Annika här med sin André. De bor i Holland, så vi ses inte så ofta, det e synd. Nu är de här i några veckor på semester så det blir itne så stressigt. Annika är förresten fadder till vår kommande bebis.

De kom efter 14 och vi åt grillat till lunch, mums va gott, jordbubbar till efterrätt. Sen tog vi en tur genom Värmskog. André tyckte att det var vackert, han e ju inte så bortskämd med skog och grön mark direkt. I Holland bor ju alla på varandra ;) De var här förra sommaren oxå och då var vi på caféet. Pa fredag ska vi ses igen, killarna ska slå golfbollar på gamla flygplatsen och vi ska väl äta glass eller nåt :)



Vi fick en väldigt fin Orkidé.