Baka paj

Haft en pajlagarvecka :)
En vän frågade om receptet på en av dem så jag lägger ut det här.

Matpaj
ca: 3dl mjöl (jag använder glutenfritt Semper fin mix)
1 krm salt
75g smör
1 dl kesella/creme fraiche
1-2 msk vatten

(uteslut smör och byt en del av mjölet mot grovt för nyttigare deg)

Kör mjöl, salt och smör i matberedare till grynig massa. Tillsätt kesella och vattnet sakta.
Degen ska ej vara klibbig. räcker till en form på 24 cm diameter eller 8 små.
Nagga.
Grädda i 225 grader 10-12 min.

Fyllning
2 kycklingfiléer
1 burk majs
1-2 röd paprika
1 rödlök
2,5 dl matgrädde
ca 1 dl mjölk
vällagrad ost

Skär kyckligen i småbitar och stek. Krydda ordentligt med curry och grillkrydda. Lägg i förgräddade skalet.
Fyll på med majs, hackad paprika och lök i halvmånar.
Blanda ögg, grädde och lite kryddor. Häll över fyllningen. Fyll på men mjöl om det ej täcker.
Smula över ost, tryck ner lite i fyllningen.

Skagenpaj
Gör minipajer i alumininumformar. Grädda och låt kallna.
Fyll med skagenröra, helst hemgjord.
Så gott!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback