Shopping i hög grad

Har varit i K-d och shoppat idag.
Skulle dit och låna lite saker av mamma och träffa syrran. Så tänkte jag passa på att åka till Bergvik för att köpa strumpor till Neo för han har växt ur sina. Kom ut från H&M med 5 par strumpor, 1 mössa, 1 par vantar, 1 overall, 1 par byxor och 1 body till Neo samt en vinterjacka till David. Men jag hade nog överskattat Neos längd för benen räckte knappt under grenen på overallen ;) Så den ska jag lämna tillbaka. Tror även att det räcker med den han har redan, provade den och han har ca:15 cm till godo så jag tror den räcker ett tag. Jackan till D var däremot för liten och jag e inte ens säker på om han tycker om den. D e så sjukt kräsen, kommer nog aldrig göras en jacka som han tycker om. Så han får ant. gå utan jacka denna vinter med. Hur det kan va bättre kan jag inte förstå.
Kommer bli pinsamt att lämna tillbaka detta imorgon för det blev så krångligt när jag handlade så de fick göra om kvittot mm. Jag hatar att krångla, har ju stått på den sidan av disken oxå men de hade faktiskt gjort fel. Tar det nog på stan istället...

Imorgon ska jag till k-d igen. Ska hålla en sminkkurs för några damer på Plaza Hotel. Det ska bli riktigt kul och skönt med lite extra klirr i kassan. Ska då ta en tur på stan, köpa lite tyg och göra julstrumpor så att tomten kan lämna paket till Neo och David, själv har jag redan en, fick ev några vänner i Lkp när jag pluggade där. Den e glittrig och fin :)

D har fortfarande inte fått tag på något jobb, han söker som fasen, men han e ju inte direkt ensam om det. Känns lite olustigt att det är så många som får gå. Hörde nu av svägerskan att ännu fler ska sägas upp på Gruvön. Hoppas inte att hon blir drabbad denna gång. D har iaf till slutet av mars på sig. Vi har ju tänkt att i värsta fall får jag gå tillbaka å jobba då så får han va pappaledig men som det ser ut nu på marknaden så e jag orolig att jag inte kommer ha något jobb kvar. Riktigt olustigt!!! Men vi får inte gräva ner oss för detta, får ta det som det kommer.

Finbesök

Min älskade vän och fadder till Neo, Annika, kom till oss idag.
Hon bor i Holland så det blir inte så ofta som vi ses men det är lika roligt varje gång.
Jag älskar dig vännen!!!

Annika är nu gravid i 21:a v och hon hade med sig bilder från ultraljudet. I Holland så får de en cd med 15bilder på, tyvärr kunde inte vår dator läsa skivan men hon hade 2 bilder utskrivna så de fick vi se. Kändes som en evighet sen som vi var på det men jag minns hur känslosamt det var. Jag är så glad för deras skull.

Vi passade på att åka till Grums för att bada. När D kom hem från jobbet så körde vi iväg i snöstormen, usch vilket väder det var. Snön snöade åt fel håll liksom, vågrätt. Det har blåste något enormt idag. I badhuset väntade Neos kompis
Amanda med sina föräldrar Therese och Thomas. VAr så rolgit att bada. Amanda är en riktig vattentjej och visade Neo hur man kan skvätta. Neo "bara var" som vanligt i början men efter en stund så fattade han att dte var kul och skrattade och försökte simma. Benen sprattlade som tusan på honom och han "kravlade" med armarna. Såg så kul ut. Annika tyckte att det var jätteroligt att bada så vi ska se om vi kan bada när hon och Andre kommer hem i mellandagarna.




Nu sitter vi framför TV:n och tittar på ett fruktansvärt program. "500-kilospappan" på kanal5 och de visa kraftigt överviktiga personer men det värsta var när de visade en mamma gav sin 5 månaders gamla baby en snabbmatshamburgare, hon matade honom med den. Jag blev förbannad, och detta verkade inte vara något ovanligt i USA. Fruktansvärt, de måste ju fatta att det inte är bra, eller kan man vara så okunnig??? Vidrigt är det iaf!


Skrällarnas afton

Idag fick Neo morot igen och det gick bra!!!
Vet inte om det berodde på att mormor och morfar tittade på så att han showade, men bra gick det iaf.

Sen somnade han i vaggan!!! Har han inte gjort på 3 månader.

Han låg på mage på soffan förut och gjorde kryprörelser. Lyfte på rumpan och försökte sparka sig frammåt, dröjjer nog inte så länge nu. Filmade honom, hade visat om jag visste hur man la in filmer.

Blir bara en kortis för han ligger och nyper mig och vill leka...mer imorgon kanske.

Neo is my name

Neo har gjort små framsteg igen ;)

I måndags så var vi ju på BVC och då frågade hon om han börjat lyssna till sitt namn men det hade han inte. Men om det var på kvällen eller på tisdagen så började han reagera när vi sa hans namn. Var så roligt. Jag vet inte om han gjort det tidigare heller men vi märkte det inte förrän då. Han vänder sig mot den som säger hans namn och ler. Häftigt!!!

Sen har han under veckan hittat sina fötter, eller iaf sin vänstra fot. Den drar han i hela tiden.

Han blir bättre och bättre på att greppa och kan få tag på saker han slängt i väg, om de är nära såklart. Han kan ta ur nappen och ibland få in den i munnen igen.

Neo försöker sätta sig upp hela tiden, han drar sig uppåt när han ligger ner, försöker nästan gå upp i brygga. Sitter han i babysittern så sätter han sig upp hela tiden. Om han ligger på rygg och jag håller honom i händerna så att han ska sätta sig upp så nöjer han sig inte förrän han står upp :)



Så här lycklig blir jag när jag klarar sätta mig upp själv.


Är så stolt över min lilla älskling!!!!
För mig finns det inget vackrare än min Neo!

Badkille

Vi har varit och badat i Arvika med Neos kusin Tindra och hennes mamma, papporna dök i stora poolen och provade utrustning.
Jag blev väldigt imponerad av badhuset, var verklgien barnvänligt. Vet inte om jag vill åka till Grums mer... Här fanns ett uppvärmt rum där barnpoolen var och massa leksaker. I omklädningsrummet fanns ett rum för bebisar med tjock matta på golvet som barnen kunde ligga på och ett skötbord. I duschen fanns det mattor (badleksaksmaterial) som de kunde ligga på när mammorna duschar, var även lätt att tvåla in honom när han låg på den. Det var även ett varmrum innan bastun så han inte behövde gå in i bastun för att bli varm. Väldigt bra!!!!

Tack vare att det var så varmt i poolrummet så kunde vi va i vattnet länge, blev nästan 45min. Neo var väldigt trött efter det, jag med. Blev McDonald´s på vägen hem...vi var så hungriga.


Vi fortsätter

Ja, inte var det någon hit att få mat i munnen enligt Neo. Bröstmjölk ska de va :)
Han fick morot igår igen, när vi lurade in det i munnen på honom så gick det bra. Men han vile inte öppna munnen när skeden kom, han gjorde allt han kunde för att skeden inte skulle komma mot munnen. Men när han väl gapade och fick in lite morot så svalde han och det gick bra.
Idag så provade vi havregrynsgröt när  jag åt frukost, malde i morteln så att det skulle bli en slät gröt. Det var svårt att få till en bra konsistens när det var så lite jag kokade så jag fick göra om 2ggr. Inte åt han för det. Han kväljdes när han fick in det i munnen, provade även lite sylt men han gillade inte det heller så det spelar nog ingen rol vad han får. Han är bara så ovan vid mat så allt kväljer honom, e bara att fortsätta med smakportioner så går det nog bra framöver.

Jag vill ju att han ska amma mindre på natten och hittils har jag så fort han gråtit gett honom bröstet men igår så pratade jag en del med L och fick lite tips. Han har varit rätt lätt i några nätter, bara ätit 1-2ggr men inatt var han ledsen, visste jag direkt vi gick och la oss för han var så gnällig och somnade bara i min famn, försökte massa olika. Men tillslut tar vi till det vi vet funkar. Iaf så fick han mat en gång, då var han riktigt hungrig åt i 15min tror jag men de andra gångerna han vaknade och grät så fick han nappen och lite klappar och han somnade om, tills imorse. Kändes bra att det funkade, han har nog varit lite puppsjuk bara, inte hungrig alla gånger jag gett honom mat. Vi får fortsätta att prova. Än vill jag inte lägga honom i egen säng för då får jag ingen hjälp av D, han skulle aldrig resa sig ur sängen men när Neo ligger mellan oss så kan han vagga honom lite och ta honom i famnen så jag får sova några gånger. Imorse var han så söt, Neo låg i min famn för han var så gnällig och D märkte oxå att han var gnällig och trodde att han oxå hade Neo i famnen men han hade Neos filt och kudde som han vaggade, jag skrattade!!! Inte lätt när man är pappa och trött...

Morot

Potatis gick ju sådär så vi provade morot, det gick sämre...
Han ville inte alls få in det i munnen men när han gapade gav jag honom litegran och han kväljdes av det. Tyckte synd om honom. Ska prova imorgon igen så får vi se. Potatis gick ju ganska bra igår så det kanske det gör med morot om några dagar oxå.



Har varit en kortis i k-d idag. D skulle dit med sin pappa för att köpa gipsplattor till garaget så då följde vi med och hämtade lite saker hos mamma och pappa. Vi fick bla rabattkuponger på blöjor, det behövs verkligen för oj vad mkt blöjor det går åt. Det fanns i  ICA-tidnigarna som kommer till k-d men inte i de vi får, så tur att de kollade. Vi fick 3st och jag och D har dividerat om det. Jag tycker att det är bra att använda dem för vi ska ju ändå köpa blöjor frammöver å då kan vi ju passa på att köpa fler nu, billigare, men han tycker att det blir dyrare eftersom vi köper så mkt på en gång. Vi ser inte på saken på samma sätt.

Leksaker

Nya favoritleksaken

BVC

Så var det dax för BVC igen. Är så roligt att få se hur han växer ;)
Nu har han blivit 65,5cm lång och väger 8110g. En stor gosse som mår toppen!
Han följer sina kurvor jättebra.

Idag bestämde vi oss även för att ta den extra vaccinsprutan. Ont gjorde det i hans ben men så fort sprutan var borta så var det som vanligt igen. Han e så duktig :)

Var lite osäker på hur han skulle reagera på sprutan eftersom han sov i 2 dygn förra gången, men idag mådde han bra. Syrran kom hit i em och vi hade eg tänkt bada med Neo i grums men vi struntade i det om han skulle varit trött men sen kände vi att det blev för stressigt och vi ska ju till Arvika och bada med kusin Tindra någon gång under veckan. Skönt att ha syrran här, både för att prata med men oxå för att hon älskar Neo så mkt och tar hand om honom. Hon e helt underbar med honom och han är så trygg med henne, skönt för mig att få lite avlastning.

Jag och David har även tagit en långpromenad idag, vi gick ut så hårt att vi var helt slut efter halva vägen och promenaden tog väldigt lång tid...men men det var skönt iaf och Neo fick frisk luft, för kallt var det.


3:e gången gillt

Ja idag fick Neo smaka potatis för 3:e gången och det gick ganska bra. När han fick för andra gången i fredags så åt han men spydde upp det, och lite till, efter en stund. Idag så tyckte han att första skeden var konstig men sen så gick det bra och han fick i sig lite grann. Han är ju inte så duktig på att svälja än men det går frammåt. Blir potatis någon dag till sen byter vi till något annat. Är jättekul att prova mat!

Vi har även börjat med ersättning på kvällen. Det funkade jättebra första kvällen och han åt bara en gång på natten då men det har inte gått lika bra sen. Visst äter han det, om det är rätt temperatur, men han verkar inte bli mättare utan ska ha hela natten ändå. Vi försöker få in lite kvällsrutiner men det går inte riktigt som ja vill. I fredags så somnade han kl.18, sen vaknade han bara när han skulle ha mat (ungefär varannan timme) tills 6.30 på morgon, då ville inte jag upp så han fick leka en stund tills hans somnade. Jag gick sen upp 7.30 för vi skulle till k-d och hjälpa mamma och pappa att rensa ur deras förråd, garage och vind. Vi fick en massa bra saker och de fick slängt en massa. Kändes skönt. Hoppas de får sålt huset snart oxå!!! Håll tummarna för dem. Tillbaka till sovandet...Igår så somnade han 21, tänkte att då kanske han sover bättre, kanske inte vaknar så ofta när han e jättetrött. Men han skulle ha mat varannan vartredje timme och mellan 3-4 så var han pigg som en lärka så det var inte mkt annat att göra än att läsa en bok för oss, vi bara skrattade åt det, vad ska man göra...han låg och pratade och hade jättekul tills han tvärt somnade. Strax innan 10 var det morgon för honom, och det går ju bra. Ikväll så har han inte somnat än men så kom vi hem för en liten stund sen oxå. Varit på konsert i Mikaelikyrkan i Arvika för att Neos kusin Karolina har sjungit, åh vad duktig hon var. Tårarna kom fram vill jag lova, blir ju så stolt!!! Neo sa inte ett pip i kyrkan, han e så duktig. Myste i min famn och var så go. Däremot var det inte lika kul på vägen hem, han blev för varm, svetten rann å vi fick stanna och klä av honom men det blev inte bättre förrän han fått av sig allt här hemma. Så svårt när det är minusgrader ute och kallt när man sätter sig i bilen och sen går tempen upp efter en stund. Inte blir han svalare när han skriker heller.

Anledningen till att vi vill ändra på kvällsrutinerna är för att Neo brukar somna runt 23-24 och sova till 10-11 på  morgonen och det vore nog bättre att somna tidigare och vakna lite tidigare. Skulle gärna vilja amma lite mer sällan på natten oxå. Ska till BVC imorgon så då ska jag fråga vad hon har för tips.

Tillbaka till saker vi fick  från mamma och pappa...de skulle slänga 4 rejäla trästolar som vi tog istället. E ju helt galen på de vi hade för de knakade så. Nu har vi sköna stolar, men inte så vackra. Märkte även att det var i iläggsskivan till bordet som det blev brännmärke på halloween så vi har nu ett litet runt bord i köket med rejäla stolar till, ser inte så vackert ut men det funkar tills vi köper nytt. Jag kan iaf äta utan att störa ihjäl mig på knarrandet :)

Du är vad du äter

Tittade precis på "Du är vad du äter" och jag blev så peppad. Sara Löfgren hade en 5månaders bebis och lite gravidkolon, inte i närheten av mig iofs men ändå lite samma bana. Vill verkligen gå ner i vikt och bli tränad igen.
Jag kan ju inte lägga om kosten för mkt eftersom jag ammar och det är farlig för Neo om jag frigör massa slaggprodukter mm i kroppen och då i mjölken. Men träna kan jag göra och det är ju så svårt att få till det iom att jag har en liten bebis med mig hela tiden. Men jag ska börja träna mer med barnvagnen, gå fort och försöka springa med vagnen. Jag gick ju nästan varje dag för någon v sen men sen kom mörkret och regnet och det blev jobbigt, men det ska jag f**n skita i, ut med dig. Regnkläder har ju både jag och vagnen ;)

Googlade lite och hittade info om att gå innan frukost, har jag ju hört förut men inte förstått varför, annars 2h efter maten. Ska försöka komma upp tidigare och gå ut, det enda jag e rädd för e att dagarna ska bli för långa, så vi får se hur tidigt det blir ;) Om vi går upp tidigt måste jag ju hitta på saker att göra. Ska iaf börja med att lägga oss tidigare, ska krypa ner strax och läsa istället för att sitta vid TV eller dator.

Smakprov

Idag fyller Neo 4 månader!!!
Stora killen :)

På 4 månadersdagen får man börja ge barnen smakprover på mat. Vi hade eg tänkt vänta ett tag till men vi skulle äta potatis så då kokade jag en i en egen kastrull till Neo (han får ju inte äta salt än). Mosade potatisen och blandade med bröstmjölk. Fick den inte helt slät, kanske ska köpa en vitlökspress till hans mat.

Ni kan följa bildserien för att se hur det gick...

Börjar lyckligt ovetandes ;)














Nej, någon höjdare var det väl inte. Men skam den som ger sig. Imorgon ska ha få smaka igen.
Ska fortsätta med potatis några dagar och sen ska vi prova majs, ärtor mm.
Ska bli så roligt. Vi kunde inte hålla oss för skratt idag.

så var det onsdag igen

Neo var så trött när jag väckte honom kl:9.15. Inte så tidigt eg men min skatt vill sova länge.
Tog bilen till kyrkis för att det regnade, annars tar det bara 5-10min att gå. Det vara jag och två mammor till där, förkylningstider,för de andra hade anmält sina msåttingar sjuka. Men det gick lika bra att va få. Vi gjorde ljus, stearinströssel i olika fäger som vi hällde i ljuslyktor, blev ganska fint.
Neo var jättetrött och varm, vet inte om han oxå håller på att bli sjuk eller om han bara e trött. E ganska varmt där borta så röda kinder behöver inte betyda så mkt. H´s småttingar Hugo och Ellen va oxå trött och gnälliga så det kan ju va det trista vädret som drar ner humöret. Till fika fick vi glass idag, så jag fuskade med mitt godisintag idag.

Jag och D har bestämt att vi inte ska äta godis och sött varje dag, får en dag i veckan. Sen Neo föddes, började nog 2-3v innan, så har vi ätit godis eller kakor varje dag. Har byggt upp ett sånt behov att vi fått abstinens. Vi började i måndags och då var det jobbigt, tisdagen gick bra tills efter träningen då var det jobbigt. Idag har jag itne varit sugen men t lite glass förut, ville eg inte utan åt för att det fanns. Så dumt!!!

Imorgon är det Ostkakans dag så då ska jag prova ett recept från svägerskan L som äter LCHF-diet. Smakade den i söndags och den var god, men jag ska nog ha i mer mandel, love nötter.

Jag och Neo åka till syrran strax. Skulle eg spinna men Neo sover fortfarande och jag vill inte väcka honom och då blir det tajt. Styrketränar istället då behöver jag inte passa en tid. Skönt att dte finns de som vill passa skrutten ;) som ber mig åka och träna så att de får ha honom...hihi


Tränat

Åh vad skönt det var att träna.
Har så mkt energi att göra av med när tisdagen kommer.
Det är veckans höjdpunkt att få gå ner själv, prata med de andra honorna och skutta runt.
Ikväll så såg det mörkt ut först för D skulle spela, brukar annars vara på onsdagar, men som tur var kunde Noes faster L passa. Hon och kusin K kom och tog hand om min skatt och det hade gått bra. Han hade gnällt lite men det fixade L galant. Känns tryggt att lämna honom hos henne. Hoppas att hon inte blev skrämd utan vill ta honom igen.
Tack för hjälpen!!!

Dagen har gått så fort. Hade tänkt gå upp tidigt men vi vaknade inte förrän 11. Då tog vi en promenad och sen rusade dagen förbi en väldig fart. Neos farbror F med fam kom förbi på kaffe, det var trevligt. D dricker knappt kaffe hemma och jag är ständigt sugen så jag tackar för de som vill komma och göra mig sällskap ;)

Imorgon ska D kjobba, kommer kännas konstigt nu när han varit hemma så länge. Men dagen kommer gå fort, ska på kyrkis och sen till K-d. Hälsa på syrran och träna.


Sukk & dukk

Ja som jag skrev för några dagar sen så hade vi tjejmys i sportklubben i Värmskog.
Det var väldigt trevligt initiativ från de två som ordnade denna första kväll. Fika, brainstorming inför kommande kvällar och tjejsnack. Kom upp många bra idéer så vi kommer ha teman för några år framöver, vi har nämligen tänkt träffas var 6:e v ungefär. Nästa gång ska det bli julpyssel/scrapbooking och det valde vi att ha den 8 december kl.18. Alla som bor i Värmskog och är av honkön, alla åldrar, får komma. De två som håller i det nästa v kommer ut med mer info längre fram, kommer finnas lappar på dagis och i affären samt info på div. bloggar och ant. kommer en del sms skickas runt.

Bada, bada, bada

Igår fick vi äntligen åka till badhuset. Lillkillen har inte varit täppt i näsan på en vecka, eller är det kanske två nu. Ja, dagarna de bara glider ihop, har ingen koll nu när jag bara e hemma. När man jobbar så har man ju stenkoll på vilken dag i veckan det är, om det är helg eller vardag och alla röda dagar mm. Jag är glad om jag vet om det är morgon eller kväll, vilket iofs är ganska klurigt nu när solen sällan visar sig ;)
Iaf så kom vi iväg till badhuset och det var så mysigt. Neo har ju blivit nästan 2 månader äldre sen vi var där sist och det märktes. Ny tyckte han att dte var roligt, han skrattade och myste. det var mkt varmare oxå s vi började inte frysa utan kunde gå upp när vi tröttnade istället. Och hör och häpna vi frös inte då heller, kunde duscha båda två i lugn och ro och sen torka oss i bastun. Inget gnäll utan det flöt på perfekt. Vad lite värme kan göra skillnad, hoppas att det är samma nästa gång. Vi ska iväg nästa v oxå har vi tänkt, då är det även dax för 4månaders kontroll, ev spruta och vägning å så. Ser jag fram emot! 


Fars dag

Grattis alla pappor på Fars dag!!!
Speciellt min kära sambo David och min pappa Bruno!!!


Började dagen med att fira D med frukost och paket på sängen, han var väldigt trött så han förstod inte så mkt :) Neo somnade 5min innan vi skulle väcka honom så han missade det tyvärr...
Sen åkte vi till K-d för att äta lunch med pappa, mamma, syrran och Andreas. Väldigt trevligt och gott. Mamma hade gjort en fläskfilégryta med potatisgratäng och syrran Tiramisú till efterrätt. Mums!!!

Nu e vi hemma och jag väntar på att klockan ska bli 17, då vi ska ha tjejmys på skolan. Ser jag verkligen fram emot. Kommer tyvärr bryta regeln och ta med en kille...har ingen som kan passa Neo så han får följa med. E ju söndagkväll och då spelar D med bandet och de andra nära ska ju oxå på träffen.

Lite kort

-Spyr, jag, nej det tror jag inte ;)


Ett Spanien-fan.
-Undra om nallen går att äta?


När jag plockade upp kläderna ur shoppingpåsarna så hamnade en på soffan, vid Neos fötter. Den var rolig att sparka på, prasslade väldigt.

Charlottenberg-bättre än jag trott.

Jag har fått sova massor inatt igen, Neo vaknade bara 2ggr. Visserligen väldigt ledsen båda gångerna för han hade ont i magen men han somande om ganska fort igen. Andra gågnen i sin pappas famn. Tror att det kanske va det som gjorde att sova så bra. Neo brukar vakna oftare och oftare ju närmare morgonen vi kommer men om han sover med D så sover han mkt längr. Fick byta blöja båda gångerna i natt oxå men det gick bra oftast blir han piggelin av det men inte inatt. Det lustiga e att de nätterna som jag fått sova mkt e jag  mkt tröttare när vi ska gå upp. Neo vaknade strax innan 9 men vi låg kvar och gosade till 9.30. Han skriker aldrig på morgonen, nä rha vaknar så ligger han och sparkar lite med benen och pratar, gurglar och skrattar tills vi går upp. Visst, tar det för lång tid så säger han till att det är dax :)

Igår så åkte jag och Neo med Malin till Charlottenbergs shopingcenter. Jag har inte varit där förut (bara ätit på McDonalds på väg hem från flygplatsen). Det var mk bättre än jag trott, fräscht, lite folk och bra affärer. Handlade lite kläder till Neo, en mössa till mig och ofantligt mkt godis. Godisaffären var den största jag varit i, kunde handlat ihjäl mig. Var helt oplanerat att åka dit. Malin kom förbi på fm och hade inget att göra,sa att hon var sugen på att shoppa så vi bestämde att åka dit. E ganska trött på Bergvik.  Typiskt nog, för at spä på vår otur, så körd ejag förs fort. Jag trodde att dte var 90-väg och fattade ingenting när kameran blixtrade till, var 70. Så surt. Blev så ledsen, när sånt händer blir jag kall och illamående. Men jag ville inte att det skulle förstöra min da,g så jag skakade det av mig, inte mkt att göra.

Jeans + skjorta, nyårskläder :) Köpte jag för några dagar sen. Skitsnuggt tycker jag! Mjukta och goa myxor även om det inte ser ut så. (H&M)


Tomtedräkten är jag inte säker på att vi ska behålla. Lite töntig tycker jag, tror jag ska försöka få tag på tröja och byxa istället. Vi får se. (Kappahl) Mössan e till mig, tjock å go till vinterpromenader. (Cubus)


3 för 2 på Kappahl. Börjat köpa 74/80 nu. Tröjan bredvid med skjorttryck på är strl 86/92 på men jag var tvungen att köpa den. Rock-bandanan köpte jag för ett tag sen men den e lite stor, kanske passar när tröjan passar. (Allt från Kappahl)


Denna myströja köpte vi här omdagen. Han e så söt i den. (H&M)


När vi kom hem spelade killarna så vi följde med Malin hem och myste på soffan med vårt godis till de spelat klart. De bastade och drack öl oxå (iaf de myndiga i gänget), blev lite avundsjuk, lät så gott.

Nu ska jag fixa lite frukost och sen väcka min kärlek.

Värmskog-anda

Imorse vaknade Neo före mig, trots att jag ställt klockna på 8.30. D gick upp med honom innan 8 så jag fick sova lite till. Annars brukar onsdagar vara så jobbiga iom att jag får väcka honom för att vi ska till kyrkis. Allt har klaffat med hans sömn idag så det var jätteskönt.
Vi var många på kyrkis idag men det gick väldigt bra, Neo blev inte alls stressad. Kan bero på att vi inte kom dit med andan i halsen utan att jag var där i god tid + att han fått sova tills hans vaknade + att jag bar in honom i vagnliften så han fick vakna när han ville där inne, vilket iofs var nästan direkt.
Idag så började vi med sångstund och det är kul, Neo förstår mer för varje gång och idag skrattade han en massa. Efter det så pysslade vi och Neo gjorde en sak till sin pappa, han e så duktig ;) Fikar gör vi sist. Jag stormtrivs med de andra mammorna och var bland de sista därifrån...som vanligt!

Jag har ju varit lite orolig över att jag har för näringfatig mjölk till Neo eftersom han vill snutta hela nätterna med J som är mamma till lilla E-S hade precis samma problem och hennes gullunge e lika gammal som Neo. Några av de andra mammorna sa att de hade varit med om samma sak och att det blev bättre när de slutade amma. Känns bättre nu och jag kör på så länge jag orkar.

När vi kom hem från kyrkis skulle vi äta mat tillsammans med D och sen åka till BVC för föräldrautbildning. Ringde D på väg hem och han åt redan, hade inte orkat vänta, typiskt...men det var ok. När jag kom hem såg jag att bilden låg i 1000 bitar på gatan. D hade glömt att vi skulle iväg och hade börjat byta bromsar och det krånglade så han väntade på fler delar som hans bror skulle köpa med sig. Så det blev ingen träff för oss, lite synd. Tur att solen sken för då kunde jag sitta ute och hålla honom sällskap i en solstol och läsa "Vi Föräldrar" och "Ikea-tidningen". Neo sov i vagnen i några timmar.
D´s bror m fam. stannade på fika. Väldigt trevligt när de kommer förbi. Lilltösen T e så go och om någon månad kommer det en till...längtar!

Jag känner av lite träningsvärk från igår, gôtt!!! E riktigt kul att träna och alla e så gulligt där. De flesta kommer även på söndag på "Suck och duck" då allt kvinnfolk som bor i Värmskog och har lust är välkomna till Sportklubben kl.17 för att fika och umgås lite, få se vad vi ska hitta på men roligt e jag övertygad om att det blir.

Inget särskilt

Så här fin blev Matilda med hela maskeraddräkten på.
Jag har lagt in bilder på henne tidigare när jag hade sminkat henne.

Vi har varit på stan idag, eller ja Bergvik. D skulle handla på Biltema och jag och Neo skulle handla till honom. Blev en tröja och kanske någon present till fars dag på söndag. Hade tänt åka till Ica Skåre för tat handla mat och hälsa på min gamla arbetskamraeter men vi ville hem så vi snabbhandlade istället. Pratade med chefen-Christina förut om att hoppa in på helger så hon skulle ringa när de behövde hjälp, vore bra med extrapengar. Spec nu när det blev så att jag var tvungen att betala tillbaka lön till jobbet för att de f***at upp det.

Har försökt fixa till min blogg men jag fattar inte så mkt av kodmaller, tittat på www.designadinblogg.nu men jag fattar inte alls. Ska be L om hjälp, hon har fixat till sin så fint.

Är väldigt trött idag, inte fått sovit så mkt igen...Neo är tät i näsan...igen och har svårt att andas. Skulle köpt ersättning för att testa om han blir mer mätt på det men vi har ju minne som guldfiskar så vi glömde så klart. Har tänkt att träna snart, orkar eg inte men jag måste. Tränar hellre vid lunch eller fm för på kvällen e jag så trött.

Om ni någonsin blir ledsna så titta på Tiankov TV, det måste vara det roligaste. Har ingen aning om vad det är men de visar svindåliga musikvideos från något rysk-aktigt land. Man kan inte sluta skratta!!!

Renoveringstankar

Städdag...fy vad det såg ut här. Vi orakde inte städa igår så vi tog i tu med det idag, fick göra i etapper...
Plockade och diskade hela fm och en stund över lunch sen tog vi en långpromenad-var riktigt skönt. När vi kom hem lagade vi mat och sen tittade vi på Sex and the city filmen, jag älskar den. Tycker att filmen har allt en film ska ha, glädje, komedi och massa skratt, spänning (lite), drama och tårar, kärlek, vänskap...ja allt! D tyckte oxå att den var bra. Sen dammsög jag och torkade golven medans D lekte med Neo.

Vi håller på och funderar och disskuterar vad vi ska göra med huset nu när D är ledig i flera veckor. Vi har lite målning kvar i tvättstugan och en hallmöbel jag vill byta färg på. D ska även fixa till bilen och vill isolera garaget och jag vill måla uterummet, ja vi får se vad vi ska hitta på. Köksbordet ska vi iaf byta, jag har ju tjatat om det ett tag och på festen så gick en ljuslykta söner och brände ett stor märke i bordet, svart klibbigt blev det när ytan smälte, var någon sorts laminat så nu blir det av. Möblerna vi har nu köpte jag second hand, innan vi flyttade hit, och slipade och målade om och de har sjungit på sista refrängen ett tag.

Neo är lite gnällig, han e trött men vill inte sova så jag har tagit en paus och lämnat över honom till D så jag fick en stund vid datorn, vill gärna läsa alla bloggar jag följer.

Jag är ju helt inne på att göra om köket men jag håller med D om att vi ska vänta tills vi vet om han har jobb, men jag vet ju precis hur jag vill ha det. Vet inte om mina planer funkar praktiskt, en del jag måste kolla upp. Jag vill nämligen flytta spisen till hörnet vid fönstret men vårt värmesystem i huset är kopplat till fläkten så jag vet inte om den går att flytta. Sen funderar jag även på vilken sorts köksbord jag ska köpa. Jag vill helst ha ett vitt
bord från Ikea med vita stolar men jag vet inte om det är så praktiskt med barn som vill rita och pyssla, visst kan man lägga på en duk men det kommer vi säkert glömma eller skita i och då blir det ant väldigt fult men samtidigt vet jag inte om jag ska välja efter det, kanske borde gå på det jag verkligen vill ha. Alt är ett brunsvart bord med svarta stolar, samma modell som de vita. Det bordet vill jag eg ha i uterummet eftersom det går att göra till 12pers.
Funderar även på att göra om badrum och uterum, och jag vill ju göra det NU, har lite svårt med det där att vänta...Faan att man inte e gjord av pengar...suck!!!

Liten FBK:are

Var tvungen att ta några kort på älsklingen i FBK bodyn. Han e så söt i den och tyvärr så början den bli för liten.


Alla helgona

Denna dag har vi inte gjort alltför mkt :)
Ganska sega efter festen igår. Jag är väldigt glad idag att jag var nykter igår för fy för att va så bakfulla som de andra är:)
Neo var hemma + att jag ammar så jag drack inget.
Lite duktig har jag iaf varit. Jag har rensat bort alla vissna blommor och tomatplantor mm som vi haft på altan på framsida och vid ingången, tog växthuset för några veckor sedan och nu var det dax tyckte jag. Var skönt att va ute när det var så fint väder. Neo sov i vagnen och D låg på soffan och spelade v-spel med några kompisar. När Neo började vakna så gick vi på en minipromenad så han sov en stund till, då passade jag på att plantera om lite växter inne. Han sov i 4h ute idag, han var rätt trött efter igår, inte kunde han sova när det fanns så mkt kul att titta på och så många att prata med. Han gjorde succé i stålmannendräkten, som han spydde ner efter 30min ;)
Jag var oxå lite utklädd. Blev så sugen när jag förberedde för att sminka tjejerna igår. Blev rosa djälvulshorn, rosa ögonbryn som jag drog ut i en sprial, rosa ögonskugga och jätteögonfransar, röd klänning och svarta strumpbyxor. Det skar sig inte som det låter, utan blev lite kul. Ville inte ha för mkt så att jag hade skrämt Neo.

Här e tjejerna jag sminkade.
Snövit!


Fallen Fairy! Coola fjäderfransar.


Celiaki

Fick ett underbart besked idag.
Trygg Hansa ger mig 17500kr för min glutenintolerans, det tackar jag för.
Hade inte en tanke på att jag kunde ansöka om det så jag e tacksam att säljaren berättade om det när vi tecknade försäkring för Neo och D. Och att det funkade när det gått så många år...lite tur i allt jobbigt som hänt på sistone.

Nu kan jag köpa köksbord och sköna stolar :)

Happy Halloween!!!

Vi har hunnit med en massa idag.

Imorse kom
tokan hit och fikade. Hon kom innan 10 så vi hade precis kommit ur duschen. Vi är ganska sega på morgonen. Hon tyckte att vi har ju småbarn så vi borde ju va uppe tidigt, inte vår son inte ;) Det var jättetrevligt att hon kom och perfekt att det blev tidigt så blev inte dagen stressig.

När hon åkt så åkte vi till Grums för att handla lite inför kvällen, mat och en tur till systemet. Sen åkte vi till Säffle och Kila. Ville åka till farmor och farfars grav, det är ju 1:a Alla helgona sen farfar gick bort i januari, farmor gick bort redan 1992, så då ville jag sätta ett ljus. Skänka dem lite värme för tankar skänker jag dem nästan varje dag. Vi passade även på att åka förbi deras gamla hus. Familjen som bodde där hade verkligen inte gjort förbättringar, usch vad fult de målat å så. Men det var ganska bra att de gjort om för då kändes det inte som deras hus och jag fick inte samma pirr i magen som jag alltid fick förr. Detta har annars varit en så speciell plats för mig och det gjorde väldigt ont när farfar sålde och flyttade till Spanien. Men det kändes ändå ok eftersom jag visste att det var bättre för honom att få bo i värmen.

Det blåste och var väldigt kallt på kyrkogården så vi blev inte långvariga utan åkte hem och lagade mat. Fläskfilé och potatisgratäng sen förberedde vi maten inför kvällen. D´s syrra och familj skulle komma på tacos. Skönt med mat man kan förbereda, jag brukar annars få stå i köket större delen av tiden som vi har besök och det är inte så kul. Men ikväll så gjorde jag iordning allt utom köttfärsen så det gick väldigt snabbt när vi väl skulle äta.

Sydde iordning Noes Halloween-kostym, han blev så söt.


Efter 18 så åkte D för att hämta familjen, under tiden Halloween-pyntade jag lite. L var tvungen att åka till jobbet, en maskin krånglade och tyvärr blev hon fast hela kvällen men vi klarade oss bra. Hade jättetrevligt. Tack så mkt för att ni ville komma och tack för presenten. En jättefin kruka med lyxgodis.

Neo och hans vackra kusiner K och M.



Nu har jag kört hem familjen och D och snutten sover så gott tillsammans, det är så underbart att se dem tillsammans-blir jätterörd! Älskar mina killar!!!



Denna Halloween har varit väldigt lyckad. Även om vi har den riktiga festen imorgon, på fel dag :)