Matkurs

Idag var sista dagen på vår mamma-barn kurs i levande föda.
Hur avslutar man bäst om inte med fika-frosseri...mums.
Vi gjorde;
bild1) chokladkräm, chokladglass och hallonglass
bild2) fruktjuice/pure och kokosbollar
bild3) Neo med choklad runt mun
bild 4) chokladpraliner med pepparmynta

Allt baserat på växtriket, inget fabrik-iserat eller onyttigt. Detta godis äter man och mår bra av, det läker dig och gör dig mätt, helt ok att byta ett mellanmål eller middag mot detta godis och gott är det oxå.




Bara genom att äta maten som naturen har skapat den får vi en rätt balanserad kost och vi blir av med div sjukdomar som vi bär på och är resistenta mot sjukdomar som skulle kunna drabba oss.
Tex kan du bli av med ledvärk, muskelsjukdomar, olika sorter av cancer, PMS, mensont, klimakteriebesvär, försurad kropp, mag och tarm problem, Crohn etc etc.
Istället för att förstöra en vara genom att koka eller steka den så tar vi tillvara på hela produkten och förädlar den genom att blötlägga och grodda den, den processen gör att varan blir mer lättsmält och kroppen behöver inte jobba så hårt för att bryta ner den.
Istället för att dela upp varan och kapsla in den så att du måste äta kosttillskott i form av tex C-vitamin, fibrer, juice mm så äter du hela varan ex. äpplet.
Låter det inte intressant???

Jag köpte en hel massa produkter, har ju en del sen innan oxå, så nu kan vi börja lägga om kosten.


Äkta kakao, kallpressat kokosfett, helt bovete, naken havre, russin, dadlar, hampafrön, cashew, mandel, paranötter och kokoschips.

En bild från maten igår.

Då gjorde vi lunch/middag bestående av solrosskott, boveteskott, mungbönegroddar och paprika, alfalfagroddar, tomat-rödlök-dill-kalamata sallad, gurk-och-avocado-dressing, nötbollar och nötpaté.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det ser ju riktigt mumsigt ut det där! :P

Vad duktig du är! jag skulle aldrig orka...

Kram på er!

2009-02-28 @ 19:39:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback