Heja VSK

Det förra inlägget blev knasigt i layouten så jag fortsätter på ett nytt.
Har lite söta bilder från några VSK supportrar, Neo, Amanda och Hugo, som visserligen hellre leker i sandlådan än tittar på matchen, men innerst inne så hejar de iaf :)


-Tittut



Äntligen

Nu har jag äntligen fått tummen ur...
Har så många bilder på lillskrutten men jag får väl lägga upp ett urval till er.

Vilket underbart väder det har varit hela veckan. Idag har vi varit ute hela dagen, hemma hos Linda och lilla Erik. Vi har inte sett dem på flera veckor och jag har verkligen saknat dem. Skönt att va hos någon annan, då kan jag ju inte göra någonting. Vi har sola, fikat, lunchat, badat och lekt med barnen. En toppendag för både mig och Neo. Ikväll så gick vi till fam Bengtssons och grillade, vi blev ett stort gäng. Vi gick hem runt 21 då var Neo helt slut, de rest. skulle till Skruvsta-parken på Starboys.

Äter rån i kompis Eriks trädgård.

I torsdags så busade vi massor på kvällen.
Under dagen så var Annica oxh Hugo här. Lille Hugo var jätterädd för Neo, och Neo fattade ingenting, han gjorde ingenting utan Hugo blev rädd när han kom nära. Ant mådde han inte helt bra i värmen. Jättekul att de var här var det iaf, ses snart igen hoppas jag.


Busar på soffan.

























Leker med handdukarna i badrummet, han lekte hur länge som helst och bar runt, runt handdukarna, slängde dem. plockade upp och kastade på nytt ställe :)

Kaffe e gott det :)



Det blommar fint hos oss nu. Blommorna kommer verkligen fram mer och kan växa mer när buskarna inte skymmer. Även gräsmattan e tätare.


Midsommar!!
Vi firade med min familj. Mamma och pappade firade 30år som gifta, så vi träffades allihopa hos oss. Massor med mat, lekar, spel och kul.


Brorsan hoppade så att syrran flög :)

Neo och moster på favvo-studsmattan.

Kubb, tjejerna mot killarna och vi vann!!!

Men killarna vann en match.

Neo var mer intresserad av att plaska med vatten än att spela kubb, även om han snodde gränspinnarna ibland :)

Pappas pôjk :)

Allihopa. Syrran, Andreas, Malin, brorsan, mamma, pappa, David, jag och Neo.



På midsommardagen så gick vi till silvergruvorna.
David läste mest i gästboken och jag blev helt myggbiten. Men det var en skön promenad.
Neo ville som vanligt äta sten men här är det giftigt så jag fick ha "stenkoll".

På söndagen så var vi på Lång Udde, sommaren började. Sen åt vi på Caféet innan alla åkte hem.



På sjukhuset

Vi fick ju vänta i några timmar när Neo hade fått öroninflammtion som sprack. Inte så kul för en liten bebis att sitta i ett rum så länge. Han levde loppan med det som fanns till hans föräldrars förtret.

Så har vi haft det

Ja inte blev det mkt mer bloggande när D åkte och inte när han kom hem heller...
Jag har varit riktigt dålig men det finns själ. Tiden räcker inte till.

Har precis haft en stressig och trött period. Varit för mkt att göra, för lite sömn och resultatet blev en Jessica på väg att gå in i väggen. Tur att det finns levande änglar runt oss så att vi kan få lite avlasting.
Förra helgen var jag ju i Sthlm och då tog Lotta hand om Neo. Då var det mkt utbildning på schemat så jag kom hem tröttare än innan men ändå med ny inre kraft och positiv känsla i kroppen. Tack så mkt Lotta du vet hur mkt jag uppskattar dig!
Under veckan skulle jag måla klart och sy klart gardinerna till uterummet. Tiden räckte inte till med allt som skulle fixas till midsommat så jag fick hjälp av syrran med Neo en em och natt. Då blev det inte mkt gjort, passade på att sova istället. Skrutten hade kommit in i skrikperiod, trodde jag, men det var örat som spökade. Fick iaf gjort hälften och handlade en massa så nu ser är det fint, men jag väntar med kort tills det är klart. Kommer det bli inom kort, inte mkt kvar nu.

Som jag skrivit så fick Neo öroninflammation och innan jag upptäckte det så hade trumhinnan spruckit. Jag har aldrig haft öroninflammation men de som haft säger att det gör jätteont, sa även sjukpersonalen. Så jag förstår inte hur han kunnat va så pigg och inte sagt något när jag tryckt honom på öronen. Han sa inget när det sprack heller utna jag spg att dte kom ut klet ur örat på honom. Nu är han på bättringsvägen men han har ont. Började få ont igårkväll, så var han kinkig och inatt har han skrikit hjärtskarande 2ggr men slutar när han kommer upp fått alvedon och välling, men innan dess så rusar paniken genom kroppen på en. Under dagen har han inte sagt så mkt, trött av antibiotikan men leksugen till 1000.

Familjen åkte idag, tomt utan dem. Vi har haft en jättebra midsommarhelg. Inte gjort mer än ätit, umgåtts, spelat spel, busat och gått lite promenader. Skönt. Kunnat sova några kortisar under dagarna oxå så nu ska jag väl va utvilad ;)

Imorgon ska jag jobba, Neo ska till moster för D e är i Gbg på AC/DC och kommer imorgon em.

Kul men ändå inte...

Ja nu ska ni få höra något kul, eller jag tragiskt kanske jag ska säga...
Vi har ju haft på slut på ved länge och det har varit ok, efter att jag fick Neo blev jag väldigt varmblodig och trivs när det e svalt. Men nu till midsommar så  kommer ju min familj och de e ena riktiga fryslortar hela bunten.
Iom att de lovar regn (som vanligt) under helgen så blir det nog kyligt.
Så jag frågade grannen om jag kunde få köpa en kasse vad av honom, gullig som han e så gav han mig en kasse.

E det inte märkligt, ska det inte va varmt i slutet av juni, ska man verkligen behöva elda då!!!???

En tur till akuten

Idag hade vi så mkt vi skulle göra, massor med förberedelser inför midsommar och ett kalas.
LIlla söta Amanda fyller 1 år idag. Grattis!!!!

Vi åke till k-d, började på 4Sound och sen blev det mat och alkohol på Bergvik. Jordgubbar förståss men usch vilken kö, stod nog i 30min tror jag och Neo charmade alla. Sen åkte vi till Stuvbutiken för att köpa matta till uterummet, då såg jag att Neo var kletig i örat. Jag hade märkt det lite tidigare på dagen men då trott att han kletat snor som han gör överallt annars ;) Ringde sjukvårdsupplysningen som sa till oss att ringa VC. Där fanns inga tider utan de skickade vidare till akuten,  dit vi kom innan 15, som skickade oss till barnakuten där vi fick sitta i 1h innan vi fick gå tillbaka till akuten, för att barnakuten stängde...suck. Kl. 18.15 kom läkaren och konstaterade sprucken öroninflammation. Inte konstigt att han skrikit om nätterna, stackarn. Så nu får han antibiotika och ska väl bli frisk hoppas jag.

Känner mig så dum för att jag gnällt på att skrikit sen han fick feber förra helgen. Men han mådde bra och jag klämde på hans öron och han sa inget så jag trodde inte han kunde ha det då. Sjukvårdsupplysningen har sagt att barnen skriker om man klämmer dem på öronen om de har det så jag trodde på det. Men ändå känner jag mig dum. Hoppas att det inte gör ont längre nu när det har spruckit iaf, det ska ju lätta då. Min lille skatt.

Kvällen nu är lite stressig. Jag fixar med mat och D, Christian och Magge fixar med matten i uterummet. Blir så fint!!!

Trion

Förra onsdagen åkte vi med kyrkis-gruppen till Troll-Eva i Svanskog.
Det e hon som gjorde rumpnissarna i Ronja Rövardotter, och mkt annat. Hon har ett museum för sina troll och det var kul att se. Neo ville ju leka med alla troll så vi fick mest va ute. Men det var inte fel, fika alla 28 på stora gräsmattan. fullt med bollar fanns det så barnen var nöjda :)

Neo med bästis-kusinerna.

Synd att Hugo inte hade sin Villervalla-mössa på sig...


Jag har massor med bilder men de e ju på alla barnen och jag vet att inte alla vill ha sina barn på internet så ni för nöja er med dessa 3, inte så illa va :)

Efter trollen så åkte vi till Amål och åt glass. Vi tog upp mer än halva caféet :) Avslutade dagen på McDonald´s i Säffle men där fick inte Neo något. En lång men otroligt rolig dag var det!!!

Bal och student

Kände att det var bäst att göra ett inlägg för imorgon åker jag till Sthlm och då blir det inget på några dagar.

Idag har det gått i ett, men vi har haft så kul.
Började med att jag och Annica skulle sminka och göra håret åp Tinette och Sofia som skulle på 9:an bal ikväll. Therese och Amanda kom oxå så att vi hade någon som höll koll på busfröna. Ni kan se massa bilder på
Hugos blogg.
Det jag kan bjuda på e ursöta Amanda i Sverige-träningsdräkt och "hår" och bilder på de underbara baltöserna.



Med sov- och matstunder för barnen så tog allt lite längre tid än det brukar så vik höll på från 11.30 - 15.
Efter det var det dax för mig och Neo att göra oss iordning för att åka på Davids kusin Erik´s studentskiva. Hans mamma Birgit hade fixat en massa god mat, speciellt god var marängtårtan som hon bakat...mums.
Neo levde bus och var inte blyg en sekund, helt underbar!!!

Finkläder som kan va bekväma, ja de finns faktiskt ;)


Det fanns en lekplats utanför kalaset. Gunga e ju så roligt!

Såklart Neo hittade en boll :)


Sen åkte vi till syrran som kommit hem från Spanien. Det var så längesen så vi var tvungna att stanna på väg hem. Neo fick busa lite mer och var helt slut och somnade på 2 röda sen. Moster och lekfarbrorn hade köpt presenter till lillskiten, 4 par strumpor och en jättefin tröja.

Läggdax

Jag håller på och lägger Neo.
Denna kväll med skrik och gråt. Det gör så ont i mig när han gråter sig till sömns.
Oftast så somnar han direkt, protesterar högst tills jag gått ut ur rummet men en del kvällar som ikväll så vill han inte alls. Fast jag vet att han e jättetrött. Då kör jag 5 minuters metoden och han somnar ju efter några minuter, 5-10min. Men på ett sätt känns det ändå som att han kanske får men av att gråta sig till sömns, känner mig som en dålig mamma som inte vaggar honom tills sömns men jag har testat det och det har inte hjälpt, då har jag fått sitta med honom i timmar. På BVC så rekommenderar de denna metod och jag vet ju att jag pratat bra omd en förut, och den fungerar men alltid med att han gråter sig till sömns och det känns så hemskt, men jag vet inte annars hur jag ska göra.
För oss fungerar det ju, alltså att han somnar inom några minuter och sen sover hela natten (oftast, ibland får han välling 1 gång), men det som e jobbigt e att höra honom ledsen och ibland arg.
Min lille prins...


Bla bla bla

Har ingen lust att blogga när  D e hemma, därför blir det långa uppehåll.
Imorgon åker han och då kommer jag skriva mer igen, behöver ju underhålla mig om kvällarna då :)

Neo har varit förkyld sen i söndags. Började med att han var lite snorig på lördag em och i söndags så hade han feber och hade det tills imorse. Idag e han bara lite snorig och jättepigg så han e nog frisk kan man säga. Men vi får hålla oss hemma 1 dag till så han inte får tillbaka febern.

D e på stan med gitarren, den blev överkörd av basisten i bandet prcis innan spelningen i lördags, men den klarade sig ganska bra. Hoppas han kommer snart för jag e hungig och vi ska grilla då...

Utflykt

Neo fick en stapelclown från Brio i doppresent av Sandra och hennes föräldrar. Den tycker han är hur kul som helst att ta isär och slå vilt med pinnen som blir kvar. Ansiktet på clownen brukar han springa runt med och slänga på olika ställen och när han inte når den står han där och piper, inte alltid jag ser det lilla ansiktet direkt heller ;)

Idag skiner solen, tur, det blåser lite men bara det inte regnar så e jag glad. Eg behöver den nysådda gräsmattan lite mer regn men vi ska på utflykt med kyrkis idag så jag hoppas på uppehåll. Kommer ta med sulkyn och den har jag inte köpt regnskydd till än, i kris går det ju att använda det till liggvagnen men det passar inte över hela men Neo är skyddad iaf.
Vi ska till Troll-Eva i Svanskog, fråga mig inte vad det är men det ska va kul för barnen, kan berätta mer i em. Vi blir 28 som åker! Fika när vi kommer fram, en tur hos trolen sen mat och fika på marinan och McDonald´s i Säffle på vägen hem. Jag har sett fram emot denna dag för det är så underbara mammor och en pappa och barn i vår grupp. Kommer sakna kyrkis till hösten om vi inte kan gå, även om vi kan gå så jobbar ju de flesta andra mammorna.

Nu ska jag packa iordning och göra oss klara medans jag lyssnar på Bandit 106,3 på webben. Älskar Bandit (om man inte lyssnar varje dag för då blir det samma). De spelade precis en av mina favvolåtar, "Running in your veins" med Renegade Five.

Varmt och gött

Vilket underbart väder vi haft i några dagar nu.
Igår åkte vi till Kvarnen och fikade med Malin familj och efteråt spelade vi crocket, middagen serverade hos Jockes föräldrar...så själv på mors dag blev jag inte :) Tack ni goa som tänkte på mig!

Idag så kom en annan Malin. Neo var lite kinkig, tredje dagen med lite mindre mat och sömn...
Tur att Malin var här och kunde avlasta mig, han blir så lätt uttråkad och jag orkar inte underhålla med nya saker varannan minut själv. Efter en stund gav vi upp att försöka ha honom i skuggan och gick till Lång Udde. Där tog jag årets första dopp, inte alls kallt utan riktigt skönt. Neo plaskade i strandkanten, när han råkade doppa rumpan så sa han "Usch" och sprang iväg men kom strax tillbaka, för att tappa balansen igen...så gjorde han några gånger, så go!
Han är iaf fascinerad av vatten och det är kul. Hans första kontakt med sjön.

Det blev en runda till Lång Udde till på em, ett dopp för mig och en sovstund för Neo.
Solen tog hårt på oss, jag ick huvudvärk under dagen och Neo var helt mör mot em. Vi skulle eg till K-d och träffa en vän till mig men vi orkade inte. Får göra ärendena imorgon och träffa henne nästa vecka. Synd att det blev så för jag har verkligen saknat henne.

Trots att alla leksaker var i skuggan så skulle han va i solen.

Neo "badar" för första gången i sjön. Malin håller i honom.

Helt utslagen, med 1,5 flaska välling i magen, på väg till Lång Udde för andra gången.