Neo sover

Så här sover Neo, hur sover du?

När D var in till honom för en stund sen, när han grät till, då hade han satt sig upp men somnat igen och fallit frammåt. D hade lagt honom itll rätta men han måste ha gjort om samma sak. Vi la rätt honom innan vi gick ut men efter att vi filmat och fotat :)


Några bilder som inte e på Neo

Så här ser det ut på vår diskbänk.

Groddade linser, blötlagda dadlar, blötlagda cashewnötter, alfalfagroddar, groddad naken havre, blötlagda paranötter, groddade mungbönor, groddad quinoa.

Jag tycker om att slå in paket, tycker om det mesta när jag får göra fina saker...sminka, fixa hår, måla naglar, plocka och färga bryn, inredning, presentinslagning, etc...men att måla eller teckna e jag helt kass på, e nog inte samma estetiska gen.

Tycker om att blanda olika papper och material så att det blir lite roligare. Detta var ett presentkort till Oscar, lite roligare än ett kuvert tycker jag.



Vi skulle fira Annica när hon fyllde år. Det var inget direkt kalas på det sättet men något ville vi ha med, hon älskar choklad, mer än någon annan i världen tror jag, så godis var givet. Men jag tycker att det är lite tråkigt med en chokladask så jag ville snygga till det lite. Köpte en vit vas och satte på "presentrosor", la i en servett och fyllde med godis. Enkelt men ändå har man lagt ner sig mer änatt köpa plockgodis. Gjorde ett gratulationkort som jag eldade kanterna på.

Måndag

Neo har blivit så duktig på att resa sig. Han ställer sig upp hela tiden och behöver inte krångla och dra sig så mkt längre, utan det räcker med att ta ett tag så e han uppe. Igårkväll ställde han sig för första gången, som jag vet, upp i sin säng. Han ville inte sova och när jag gick in till honom stod han i hörnet så nära dörren som möjligt och grät, stackarn. Han var för tött för att orka somna, fick gå in 1gång/min till honom. Nu när han e så mammig så ska vi inte låta honom ligga och gråta som förut när vi körde 5min-metoden, för det kan göra honom orolig och ännu mer mammig.

Han kan även gå längs med möbler nu. Just nu övar D med honom att gå med gåstolen, han älskar ju att spinga runt i den, men nu drog han den framför sig, några steg gick sen gled den ifrån honom.
E så stolt över min lilla pojk.


Igår var vi med Therse och Amanda på Barnmässan i Karlstad. Var helt rätt dag att gå på, lagom med folk. Vi fick så mkt fina saker, prover och en stor kasse med hur mkt grejer som helst. Köpte 2 kortärmade pyjamaser/lekdräkter och en mössa. De kortärmade dräkterna e så fina, och förra sommaren var de guld värda för en varm bebis och jag hoppas på att det ska va lika smidiga denna. Mössan hade perfekt passform, men öronlappar och snöre under hakan, kan verkligen rekommendera, märket e Villervalla, finns i massa färger. Amanda fick en rosa, Hugo kommer få en kornblå och Neo fick en naturvit, alla med stjärnor på i matchande färger.
De kommer va så fina tillsammans, med matchade jackor från Pop :) Neo e en liten wanna-be kusin till dem, nej skämt å sido, men det blir ju så att man köper det som andra rekommenderar, vill ju ha det bästa till sina små och vi pratar ju en hel del med varandra.



Inte den gladaste pojken, men jag tänkte ni ville se hans må risgryn till tänder. Snart kommer det 2 där uppe oxå.

Äntligen hemma

Kommit hem från jobbet. Var helt ok att jobba, roligt att träffa alla arbetskamrater och det var ganska lugnt iom snövädret. Det är väldigt bra stämning bland personalen och med kunderna som ju bor i området och känner alla så det känns personligt och mysigt där. Men det var inte kul att köra dit, var en hårsmån från att krocka, trots extremt låg hastighet så ville inte bilen följa kurvan utan gick rakt, mot en mötande bil som fick hålla ut så att vi skulle missa varandra. Pulsen gick upp vill jag lova och sen vart jag helt skakig, inte kul. Hem gick det bättre, packad snö, plogat, snöade inte längre + mkt mindre trafik.

Nu är jag iaf hemma och ska mysa med min älskling. Har köpt med ost, kex, cider och chokladaskar, för att fira att han fick jobbet. D håller på och tänder brasan spå jag passade på att blogga lite.

Hämtade ut ett klädpaket till Neo idag från tradera, jättefint som det andra. Typ 10tröjor och 3byxor för 80kr inkl frakt, helt otroligt.

Lite blandat

Ikväll ska jag jobba på Ica i Skåre igen. Ska bli kul att jobba men det käns inte så roligt att köra dit, e ju snöstorm ute.
D tyckte inte jag skulle köra i detta väder iom att vi har dåliga vinterdäck, men han åkte precis till Sigurd för att köpa snus :)

Jobba lite igår med, med att klippa. Nina kom hit och ville bli klippt, lite kul. Hon hade sett Karolinas hår och vill oxå. Verkade som att hon blev nöjd.

Natten blev bättre än vi förväntat oss, kanske beror på att vi hade ställt in oss på kaos och ingen sömn alls. Neo har ju i några veckor velat ha välling 2ggr/natt. Det är inte så roligt + att han inte behöver välllingen så jag tror att han ser vällingen som en trygghet mer än mat. Lisbet, BVC, så igår att vi ska sluta mata honom på natten och gosa istället. Jag la mig 22 för att hinna sova lite. Runt 00-00.30 vaknade Neo och skrek, vaggade honom och han somnade men varje gång jag la ner honom skrek han hysteriskt. Till slut somnade han i min famn i vår säng, efter 1h ungefär. Han sov tills D började prata i sömnen och yrde runt vid 4-tiden. E det inte den ena e det andra ;) Sen sov han lite oroligt fram till 8 tiden då D fick ta honom och efter 8 gick de upp, jag behövde sova för att orka jobba. Men det var en massa gnäll från D att han skulle gå upp...

Neo har bytt sovpositon. Förut sov han helst på sidan men nu på mage som en liten groda, med benen uppdragna under sig. Han rullade ifrån mig några gånger inatt för att sova på det viset.

Det här ska vi försöka dra ner på:

Massa kul

Jag har haft en väldigt bra vecka och hittat på en massa saker, därför har jag inte prioriterat att blogga.
Solen har skinit många dagar även om det blåst och varit ganska kallt, så vi har varit ute mkt. Städat och fixat i uterummet och fått ut alla utemöbler nu. Kändes bra. Jag har även plockat bort lite saker hemma som jag inte vill ha kvar.
Många promenader och fika hos vänner har det oxå blivit.

Men det bästa av allt är att D har fått jobb!!!!
Jobbet i Norge, ni vet det vi åkte på intervju på för många veckor sedan, har gett utdelning :)
Han fick inte det jobbet som han sökte då men har haft kontakt med chefen och igår så berättade han att det fanns en ny tjänst som D fick. Börjar 15april och ska börja som lärling mån-tor, sen blir det jobba 7 ledig 7. Så roligt att han fick det. Kul oxå att han kommer bo i samma stad som några andra vänner härifrån gör.
Och gött att vi kommer kunna göra om hemma...äntligen nytt köksbord, och ant nytt kök :)

Har även varit på BVC. Neo väger nu 10185g och är 73cm lång, ökning med nästan 0,9kg och 1cm. En stor pojk som är otroligt stark, även om han väger mkt så e han inte tjock utan kraftig. Märker hur stabil och stark han är när jag håller i andra barn.


En söndag i K-d

Igår åkte vi till K-d för att handla lite. Hade hört att det skulle bli lite sämre väder så det var lika bra att köpa preseningar att lägga över träutemöblerna. De i plast har vi fått sålt, la ut på Blocket och det var många som ringde och mailade, brukar tyda på ett för lågt pris, slutade med att vi sålde dem till svärföräldrarna. Vi har ju fått 2 set i trä samt ett i "smide" och 2 bänkar av mina föräldrar så vi har så vi klarar oss. Men de e ju lite mer oståliga mot väta.

Neo fick nya skor, behövlig, inte för att han går själv men han vill inte ligga i vagnen utan va uppe och röra på sig när vi är ute.



Neo fick sitt första borsta tänderna-kit.


Hälsade på syrran oxå. Hon hade gjort en jättegod grönsakspaj, längesen jag åt paj. Det är så gott och hennes var super! Tackar.
Vi handlade oxå, denna gång lite nyttigare. Fick lite gliringar om chipsen i vagnen förra gången, men ibland får man unna sig :) Neo har avancerat och kan nu sitta där barnen ska.

Mat till mig och Neo: romansallad, babyspenat (inte till Neo), solrosskott, machésallad, morötter, avocado, banan, äpple, ekologiska krossade tomater, frysta jordgubbar och kiwi. Mat till D: falukorv.

Snopet

Gissa om jag blev snopen när jag gick upp imorse, fullt med snö.
Visst såg jag att det snöade igår och visste vet jag att det fortfarande är mars men jag hade ändå hoppats på lite med vår och lite mindre snö framöver. Kändes ju som det gick mot vår.

Tisdag:
Neo gungar för första gången, underbart i solen. Jag hade feber men var tvungen att gå ut en kortis.

Torsdag:
Jag har inget kort men det var strålande sol och relativt varmt, lite blåsigt. Gick hela vägen till södra Näs med Neo, behövde inte ha jacka.

Fredag:
Första fikat på altan. Grannen gjorde oss sällskap. Solen började förvinna från framsidan.

Lördag:
Fika på altan i solen. Neos farmor och farfar kom på förmiddagsfika.

Vi tog fram utemöblerna. Riktigt varmt vid solväggen.


Idag:
klockan 7.50
 

klockan 8.20

Det blir nog en fin dag iaf. ljust och fint av snön. Och mot solväggen blir det varmt och skönt.

Händelserik torsdag

Som ni läste i förra inlägget så började jag må dåligt och dte höll i sig i 1dygn. Fick berg-och-dalbanefeber med febertoppar som gav kramper och frossa, kräktes en stund och fick huvudvärk. Inget roligt dygn. Var jättetrött i 2 dagar efteråt. Vet inte om jag blev matförgiftad eller om det var någon annat. Har hört att barnen runtomkring haft feber, halva dagis har visst varit utslaget. Men nu mår jag bra och resten av familjen har hållit sig friska.
Det positiva under dne tiden var att D fick ta allt ansvar och utan att klaga eller att jag fick säga något, han kan när han vill. Tack alla för era kommentarer, e ju inte så att D e helt lat men ibland måste man få beklaga sig för sen känns det bättre. D e hur bra som helst med Neo och han håller på och lär sig alla rutiner. Inte ska någon kasta tomater på honom heller, vem det nu var som skrev det...skumt!

Igår gick inte till historien som den roligaste. Mkt som hände. Bla så var vi på babyrytmik och det gillade inte Neo, för 3 gången i rad så nu funderar jag på om vi ska hoppa av gruppen. Känns ju inte kul när han blir ledsen och gråter så vi får stå i ett rum bredvid. Vet vad han inte gillar heller, för när vi sjunger de sångerna hemma eller på kyrkis går det bra så det måste nästan ha något med stämningen att göra. Jag vet inte.
Innan det hade DHL ombudet krånglat med mina paket och bilen ville inte låsa sig.

När vi kom hem så slängde jag i mig lite mat och gick på långpromenad. Sen hälsade vi på mistingen i en familj som står oss nära som inte mådde så bra och ville ha stöd. Klart jag kommer, men det gjorde ont långt in i själen. Jag finns alltid här älskade tröllonge!!!

När D kom och hämtade mig på kvällen så hade han som vanligt lämnat nyckeln i bilen och när han tog i bagageluckan så låste dig hela bilen. Hur kunde det hända? Man kan ju kanske tycka att han kunde lära sig att ta ut nyckeln efter förra gången och eftersom bilen är opålitlig...iaf så fick vi tips om hur vi kunde få upp bilen utan att slå sönder rutan, så nu kommer jag väl få ha redskap med mig i väskan när jag åker omkring och känna mig som en biltjuv:)

Idag har vi inte gjort några planer än, en långpromenad ska vi börja med sen får vi se. D matar Neo nu...
Ha en trevlig fredag i solen (om den vill forsätta skina, ser lite disigt ut)


Nu blev det dumt

Fick lite dåligt samvete för att jag gnällde på D nyss.
Jag ligger på soffan och mår illa, antagligen för att jag ätit havregrynsgröt och mjölk, e ju inte van vid det längre.
Iaf så kom D hem, kramade om mig, gick in i köket och satte på te medans han diskade upp efter mig och Neo.
Han e allt go min kärlek.
Jag älskar dig!!!


Lite gnäll...

Här leks det hela dagarna. Neo kräver massa uppmärksamhet och vill leka med mig, klättra på mig och mysa med mig hela tiden. Inte mkt annat som duger. Och det e helt ok, ganska mysigt, men mot slutet av dagen e jag lite less på honom och det är alltid då som D ska iväg, typiskt.

Det kanske e så i alla förhållanden med barn men det är jag som har allt ansvar, D hjälper till. Hur fel e inte det? Ska det verkligen  va så att jag ska behöva be honom att leka med Neo, mata honom och byta löja, borde inte det ske automatiskt. Och att det alltid e han som ska åka iväg, ska jag någonstans ska Neo alltid med mig. Nu vill jag oftas att Neo ska med mig, han e ju min och jag har ju skaffat honom och jag saknar honom om jag e ifrån honom. Men ibland e det skönt att komma iväg en stund, och då ska jag va tacksam för D som har hand om honom, och när jag kommer hem ska jag ta honom direkt för då e D såååååå trött. Jag trodde inte det skulle va så och jag blir så förvånad för hur könsuppdelat det blev, utan att jag ville ha det så. Antagligen har jag gjort något fel men jag vet inte rikigt när. Men på något sätt kan jag ändå inte va arg på honom, han har lindat mig runt sitt finger. Men det är väl så när man älskar någon, man får ta alla sidor  (i sunda förhållanden vill jag tillägga) :)

Dator e hur seg som helst, fattar inte, vi har rensat ut allt onödigt, kört olika program å så men den e ännu segare än innan, skumt. Någon som har något tips?

Varit på lunch hos Marie idag med Therese. Var jättetrevligt och barnen busade :) Kul nu när de märker av varandra. Neo e mest mammig men ibland ålar han fram till de andra oxå. Ska bli så kul att se dem växa upp tillsammans.

Annars har jag under lediga stunder mest kikat på mina auktioner på tradera, både saker jag vill köpa och sånt jag ska sälja. Ropade in ett stort klädpaket till Neo igår, förväntansfullt väntar jag på det. Hinner inte mkt mer innan Neo sover. Men han somnar kl.20 så då har jag kvällen på mig att grejja, borde lägga mig i tid ikväll. Ikväll va han så trött och då protesterar han oftast men somnar på 1min, men på den tiden hinner han rota runt i sängen. Va precis inne och kikade på honom och han ligger längst ner i sängen i en liten hög, jätteobehaglig position skulle jag tycka men han e ju mjuk i lederna, inte som jag :)

Några bilder från i lördags.
Vi var i Grums och handlade, Neo ville inte sitta i "barnstolen" i vagnen utan fick sitt bland maten.


Några bilder från idag.
Imorse fick jag på bild när Neo tog av sig tröjan. Han har börjat med det de senaste dagarna och drar den över huvudet :)

Mitt bland alla sina köksredskap, mammas lilla hjälpreda.

Tidigt

Usch vad tidigt Neo vaknar numera.
6.20 började han klättra på mig. Gav honom välling i hopp om att han skulle somna om, men icke. Pigg som en mört. Va bara att gå upp. Så här sitter jag, trött som tusan med en klarvaken, leksugen krabat som ålar runt på golvet.
Har tagit ur diskmaskinen, diskat, plockat lite och satt på en tvättmaskin. Lika bra att ta vara på att vi e uppe tidigt.
Men jag hoppas att han blir trött snart så vi kan sova en stund till.

Igår vaknade han oxå runt den här tiden. Men då var jag så sjukt trött så jag fick ligga och D gick upp. Han väckte mig runt 11 sen. När vi gick upp på natten för att göra välling så mådde jag så illa att jag fick ta en åksjuketablett, då e man trött. Låg efter i sömn 2 dygn + att jag glömde äta på torsdagen, fick i mig lunch och sen inget mer förrän jag kom hem 22.30.

Få se vad mer dagen har att erbjuda. I em kommer iaf mamma och pappa. Tror vi setts mer sen de flyttade än innan ;)


8 månader och ett besök på akuten

Jag vill börja med att gratulera min lille Neo på 8 månadersdagen. Grattis älskling, mamma älskar dig!!!


Det var ett tag sen som jag orkade blogga. Denna veckan har gått i ett. Kommer knappt ihåg vad som hänt.
Jag kan ju börja bakifrån, med idag.
Hela familjen åkte till Arvika, D skulle hämta ut linser och vi behövde handla mat. Fikade oxå på Nordells,
När vi skulle gå så hände det som inte får hända. Vi hade satt Neo i vagnen och var på väg ut då slänger han sig ur vagnen. Va han skrek och alla tittade fördömmande på oss. Inte nog med att man får panik för att ungen ligger som en fläck i golvet, man ska må dåligt för andra som sitter bredvid. Kände oss som världens sämsta föräldrar. Det gick iaf bra med Neo, han hade kinden full med kaksmulor och grus men det var det enda. Jag gick direkt till Snövit och köpte en sele till vagnen, den som finns i kan vi inte använda när åkpåsen är i. Oroskänslan kunde inte lägga sig, även om Neo var som vanligt, inte en skråma. Ringde sjukvårdsupplysningen som efter rådgivande med akuten sa åt oss att åka till jourmottagningen på sjukhuset för att kolla, för säkerhetsskull. Neo var världens gladaste på sjukhuset och charmade alla, och doktorn såg inget fel. D va lite sur för att vi åkte dit, han ville hellre åkt hem men jag hade aldrig förlåtit mig om det hade varit något och vi struntade i att kolla upp det. Så jag blev arg tillbaka, bra lösning va!!!
Jag är så medveten om att det kan hända men jag trodde inte att det skulle hända när jag hade honom under uppsikt, men nu vet jag och kommer inte göra samma misstag. Lär av oss och ha aldrig ett rörligt barn i vagnen utan sele på.

Igår då, då var vi först på vagga, gunga, gå och hade roligt. Sen åkte vi till K-d för att luncha med mamma och syrran på Score! De hade superbra lunch, rekommenderar varmt. Sen skulle mamma jobba en stund och vi andra fortsatte hem på fika hos syrran. Mamma kom tillbaka efter en stund. Sen var det dax för mig att jobba. Neo fick va hos syrran och Andreas och jag åkte och hade ett Hud- och kroppsvårdsparty, tack för hjälpen. Hudvård e ju inte helt min grej, jag kan ju smink och en del hudvård så jag hade fått plugga på en del men det gick bra, jag var nöjd och damerna var nöjda. Ska ha sminkparty för samma gäng om en månad.

I onsdags så var det eg kyrkis men jag hann inte dit, dålig planering handlade det om. Jag var tvungen att förbereda mig för hudvårdspartyt på torsdagen och under kvällen skulle jag jobba på Ica så då gick det inte. Ja, jag fick hoppa in och jobba på Ica Skåre några timmar, 15-22.30. Var rikigt kul att gå dit och träffa alla. E en så bra arbetsplats, trivs verkligen där. Men så trött jag var när jag körde hem. D skulle spela med bandet så Neo fick vara hos faster Lotta i några timmar. Tur att vi har så goa människor runt om oss som vill hjälpa oss med skrutten. Tack kära du!

I tisdags så gick vi på promenader men sen gjorde vi inte mkt mer. Fick lite hjälp med disken...


I måndags så fick vi först besök av Malin och sen av Marie, Ola och Noah. Va go Noah e, han har blivit så stor, han e ju 2månader äldre än Neo och kan så mkt mer :) Kul att träffa dem, var så längesen.

I söndags så var det kolbullegrillning i Näs. Var ett riktigt busväder, snökaos, blåsigt och blött men mysigt. Grillade kolbullar, inte jag då, och drack kaffe som kokats över öppen eld. Efteråt gick vi till Fredrik och Linda för att värma oss framför öppna spisen.


I lördags så var det fest hos Thomas för Annica. Det var trevligt men jag var så trött , varför vet jag ej, så jag åkte ganska tidigt.

Det är väl det som hänt sen sist.

Lånat av Lotta...

Detta inlägg hade Lotta på sin blogg idag, tyckte att det var klockrent. Ni som vet, vet vad jag pratar om!

Kraften i att sprida sin dröm

Ett par dagar efter julafton sa min son Robin, sju år "Pappa, jag vill ha en dator." Jag svarade nog som de flesta andra föräldrar hade svarat: "Det har precis varit julafton och jag är inte gjord av pengar." Den metaforen ville Robin inte förstå så han försökte igen: "Men jag vill ha en dator, varför kan jag inte få en?" Jag insåg att jag måste förklara lite tydligare så jag påminde honom om alla paket han fått av mig, sin mamma och tomten. Dessutom kostar en dator mycket pengar... Då log Robin lite för han kom på att han fått pengar av tomten, räckte de till en dator? Jag fick svara att de tyvärr inte gjorde det och att jag inte skulle köpa någon, även om han tjatade.

Men nej är inget hinder i Robins värld. Han gick till sin mamma men fick inget stöd där heller. Borde han gett upp hoppet om att få en dator? Nej, i hans värld finns det fanns många miljoner kvar att prata med. Inom en vecka stod det en dator på hans skrivbord. Men hur i hela friden gick det till?

Jo, Robin hade pratat - vilket han är duktig på. Några dagar efter vårt samtal hade han varit hos grannens son och lekt och fikat. Troligen berättade Robin om sin dröm där, för när han kom hem sa han att han ville ha hjälp med att bära hem dataskärmen han hade fått.

Ytterligare några dagar senare var han hos min bror Per. När jag hämtade Robin sa han glatt "Per ska köpa en ny dator och jag ska få hans gamla. Han skulle bara fixa lite saker i den, sen kan du åka och hämta den." Jag blev tvungen att ringa Per för att höra om det stämde och jodå, visst var det så. "Nu pappa", sa Robin, "behöver jag bara en mus och ett tangentbord. "Kan jag köpa det för pengarna jag fick av tomten?" Jag tittade förundrat på Robin när jag insåg att pengarna skulle räcka och att han faktiskt uppnått sin dröm om att få en dator.

Så vad var det egentligen som hände, varför lyckades han? Jag insåg att Robin, trots att han bara är sju år, pratat med alla han träffade. Men ett ännu viktigare skäl till att han lyckades var att han vågade berätta om sin dröm för alla han mötte. Han var inte rädd för att bli utskrattad, hånad eller för att få ännu ett nej. Istället fokuserade han och jobbade målmedvetet för att få det han ville ha.

Så - om du vill att din dröm ska slå in - berätta den för så många som möjligt. Det är nästan magiskt - möjligheter som du aldrig kunnat tänka dig kan uppstå där du minst anar det. Och själv får du tillfälle att prata om något som verkligen engagerar dig.

Veckans övning:

1. Vad drömmer du om? Vad vill du uppnå?

2. Om du inte berättat för någon ännu, vad är du rädd ska hända om du
gör det? Det du är rädd för ska hända är bara en tanke - släpp den.
Om vissa människor i din omgivning haft synpunkter på dina
drömmar och mål - glöm dem. Det är bara deras tro, i deras värld.
Men du behöver varken dela deras tro eller leva i deras verklighet.

3. Kom ihåg att planer misslyckas - inte du.

4. I början kan det kännas ovant att tala om din dröm. Men det finns
folk där ute som kan vara villiga att hjälpa dig, som ser situationen
ur ett annat perspektiv eller kanske till och med vill ge dig en dator.
Du behöver alltså inte veta hur du ska ta dig till målet. Du behöver
bara ägna dig åt att berätta och fokusera så ökar chanserna för att
du ska uppnå din dröm.

Lycka till och berätta gärna hur det gick.

www.stefanpettersson.se

Neo kryper/ålar

Vi har haft en väldigt underhållande kväll. Neo har börjat krypa omkring, fast mer som en tusenfoting. Så söt och snabb.
Såg igår morse att han börjat kravvla sig fram men idag så fick han riktig spees och drog sig frammåt, sköt upp rumpan och tryckte iväg med benen. Vi la ut nappen och sen en rull-leksak som han jagade. Vi skrattade vill jag lova.

Under dagen så åkte vi till K-d. Började på Bergvik för att köpa födelsedagspresenter. Där träffade vi Fredrik och Linda när vi syndade på MAX. Sen åkte jag och Neo till mitt jpbb och det var riktigt kul att träffa alla igen. Har inte varit där sen i aug/sep, skäms på mig. Efter det var det middag och fika hos syrran och A, jättegott. Sen avslutade vi med att handla på Willy´s. Neo var väldigt trött då så han och D satt kvar i bilen vilket gjorde att jag fick rusa genom affären och kom väl ut med hälften av vad vi eg skulle ha, men men.

Neo har fram tills nu, vinkat med handen mot sig, genom att knyta den och öppna den men idag eller kanske igår, så vinkar han hed hela armen precis som vi gör. Han vinkade till varenda person på mitt jobb idag när vi genom kontorlandskapet, så go. Han vinkar och klappar händerna och är så lycklig när han gör det.

Värmer mitt hjärta

Det vackraste jag vet är när mina älsklingar ligger tätt och sover tillsammans.
Neo har drömt mkt inatt och fick komma in till oss lite tidigare och då hinner han vända sig mellan oss ett antal gånger under natten.
Är helt underbart att se dem så goa tillsammans, det värmer mitt hjärta!
När Neo bestämde sig för att jag skulle vakna så kröp han upp på mig och sög på allt han fick tag i i mitt ansikte. Han attackerade min näsa och slet i den med sina små klor.

Nu leker han på golvet och jag ska fixa frukost, sen ska jag träna lite om han tillåter.

Ha en bra dag allihopa och stort GRATTIS på födelsedagen till min lillasyster!

Bilder från veckan och lite till

Svar till tidigare kommentarer: Jag fortsätter att lyda och lägger upp bilder :)
Klart man kan ta bort bilder i framtiden men så fort man lägger ut dem på internet så har man ju gjort avtryck och jag vet inte om det går att få bort det helt. Någon som vet hur det är om man sätter lösenord på bloggen?
Jag kommer ant. att fortsätta precis som jag gjort men det var bra att få en liten funderare.
---------------------------------------------------------------------------

Kyrkis, förra onsdagen då vi lärde oss sätta färska blommor i oasis.
Väldigt roligt att kunna.
De första har jag gjort och den andra bilden är som ni ant. förstår Annicas,
och söta Hugos.



På stan i lördags så tittade jag efter jackor till Neo och hittade
denna coola skinnjackan.Kände att det kanske var lite onödigt,
han får nog vänta tills han kan gå iaf, för stor var den oxå.
Men den var snygg, finns på H&M.



Det är en sån här jacka som jag ropat in på Tradera, fast inte en rosa då.
Jag var bara tvungen att prova Amandas på Neo för den var så fin + att jag ville kolla strl. (kyrkis igår)



Tv-spel kväll med grabbarna igårkväll.

Torsdag

Ikväll har vi tittat på hockey, Gevalia mot Löfbergs Lila. Klart vi vann. Killarna hade satsat pengar på olika resultat och Christian vann, hade satt 0-2, vilket det blev med 5 sek kvar av matchen.
Neo var helt vild och glad och kröp fram och tillbaka i soffan.



Annars har vi varit på babyrytmik idag. Neo brukar tycka att det är kul men inte idag. Fick väcka honom imorse och då blir det aldrig bra. Han var gnällig och ville inte alls dansa eller ligga still, bara stå och klänga på mig eller gå, men det är ju för hans skull så han fick som han ville. Fikat efteråt är ju nästan det roligaste ändå.
När vi skulle åka så fick goa Anna hjälpa mig med att spänna fast Neo i bilstolen, jag har inte lärt mig den än. Fattar inte alls hur jag ska göra, känner mig så tjejig  när jag måste ha hjälp, inte e kul känsla. Har sagt i flera dagar att jag ska kika på den när Neo inte sitter i den så jag vet, för det är inte så lätt när han går upp i brygga och sprattlar. Hade tänkte handla på vägen hem men det var bara att glömma.

I em städade vi huset, känns alltid bra när det är gjort.
Vann även en budning på en skaljacka från PoP på Tradera, ska bli kul och se om den var lika fin som på bilden.

Imorgon ska vi till K-d för att titta på skor till Neo, han har växt ur de vi har till honom. Fötterna har växt fort på honom, har inte ens hunnit anväda de han fått. Ska sen hälsa på på jobbet men framförallt så ska vi fira syrran som fyller 26år.

Grattis älskade lillasyster!!! (en timme för tidigt)

Min kära vän
Annika är ju gravid i Holland och nu är det inte långt kvar. Hon skriver om hur det är att va gravid i Holland och hur förlossningen går till där. Läs och bli avundsjuk. Det låter ju som värsta lyxen jämfört med här. Först när hon berättade om hemförlossning tyckte jag det lät primitivt och osäkert men nu tycker jag tvärtom. Skulle mkt hellre va gravid där...Men gumman, kom hem iaf,saknar dig!

Är det fel att lägga ut bilder?

Pratade med min kära bror förut och han efterfrågade mer kort på Neo. Jag kommer uppfylla han önskan men har ändå en liten molande röst bak i huvudet som säger att jag kanske inte ska lägga upp så mkt bilder.
(Har lagt in bilder i ett tidigare inlägg oxå)

Fick "Vi föräldrar" igår, tycker om att prenumera på den tidningen. Ledaren "Helenas krönika" handlade denna gång om bloggandet och utlägg av bilder på våra barn. Det enda jag har tänkt på är att inte lägga ut nakenbilder just för att de inte ska hamna i fel händer annars har jag inte tänkt så mkt mer på det. Helena öppnade upp ögonen lite mer när hon skrev att våra barn ju är framtidens offentliga människor som skådisar, politiker, artister mm. Framtidens journalister kommer ju ha jättelätt att kartlägga hela "personerna i fråga"´s liv.
Men samtdigt är det ju så kul att läsa om varandras barn och vad som händer, även kul att gå tillbaka i sin egen blogg och se utvecklingen.

Neo kan hålla vällingflaskan helt själv.

En dag ute i snön!


Lunchdax!

Försöker bita i bordet...

Huvudet på sne e nya grejjen, till det följer ett samanbitet uttryck.

Neo brukar dra in armen i tröjärmen men sen kan han inte få ut den igen.


Nya jackan som jag ropade in på Tradera.
Fin va!

Insnöad

Idag har vi varit inne hela dagen. Har snöat som tusan så det blev ingen promenad.
Var ner till sportklubben imorse en snabbis men då snöade det inte så vansinningt som det gjorde resten av dagen.

D åkte till stan med sin bror och skulle kika på en mixer till mig men det fanns ingen sa han, visst.
Han ringde på vägen hem och sa att han hade en present till mig, varje gång han säger så så vet jag att det är något tråkigt, som en räkning eller något men ändå så hoppas jag att det är något för jag älskar ju paket.
Han hade köpt något till Neo oxå...Det Neo fick var koksaltdroppar för hans snoriga näsa, tur att han inte förstår vad en present är än. Jag fick en Färjestad-tröja, kanske inte var så dumt eg, men vi går sällan på matcher + att den eg var till D. Han sa att vi kan ju ha den tillsammans, att mysa i hemma(!). Ja, sen hade han köpte en hockey-klubba till sig och ikväll ska de spela i Nor. D har på sig Färjestad-tröjan, jag tror inte att jag vill ha på mig den efter det. Jag avskyr hockeysvett, det är bland det äckligaste jag vet, finns inte mkt som luktar så illa.

Lillråttan har varit på myshumör idag. Vi har kramats och busat och han har sovit en hel del idag.
Vi hade tänkt gå ut och leka i snön när D kom hem men då var Neo så trött så vi lät honom sova istället.

Jag har en hel lista med saker som ska göras här hemma, men inget har blivit gjort. D e så svårt att sätta i arbete och jag kan inte göra så mkt när Neo e vaken. Många skaer behöver vi göra tillsammans men han har så många ursäkter. Önskar han kunde gå en kurs hos svägerskans stora O, då hade det hänt lite här hemma. Lite avis e jag, men jag e ändå helt galen i min late karl ;)

Tradera

Ja nu har jag oxå snöat in mig på tradera.
Annica fick mig intresserad när hon berättade om allt hon budat på och fått till Hugo.
De var här på tacos igår och vi hade en jättetrevlig kväll ochnär de gått så satt jag på tradera till 2 tror jag :)
Hittade en massa fint som jag budat på, lätt att skena iväg, tur att några budade över för annars hade jag haft lite för många räkningar :)
Fick en jacka till Neo iaf, en jättefin, fodrad beige manchester, hoppas de e lika fin i verkligheten.

Malin och Jocke kom förbi en sväng de oxå. Malin e rolig att leka med.



-Det började bli sent så jag fick på mig pyjamas och skulle sova jag.
-Hugo han fick allt va uppe han, se va finklädd han va oxå...fuskigt.

Hugo myser med pappa T i soffan.


Jag har även beställt lite böcker från Adlibris. "Supermat", "Hemlige kocken" och "Raw Food på svenska". Allt till priset av en i bokaffären.

Jag har ju glömt att berätta att Neo fick sin första tand i veckan. Det var i onsdags som Lotta kände den, en liten vass flisa. Var ant därför som han var så ledsen i fredags. Jag trodde att det var för tänderna men eftersom jag inte kände något så visste jag inte, men den kom upp efter några dagar.