Hotwood

Spelningen igår var så bra. Helt fantastisk!
Jag var riktigt stolt.
Det var skillnad på att se dem på en riktig scen, där alla fick plats och kunde showa lite. D som har lite scenskräck körde på rejält igår och det skitkul att se. Alla var grymma! De själv var missnöjda med ljudteknikern, och visst hade det kunnat varit högre och så men det var ändå inget man tänkte på förrän de påpekade det efteråt. Klart att de känner av det mer som vet hur allt brukar låta, man lyssnar ju inte på det sättet på en spelning.

Själv tog jag inga bilder men jag vet att det blixtrade rejält så jag kommer nog kunna länka till några bilder snart.
Svägerskan, och mamma till Oscar och syrra till min D,
har lagt upp 2 bilder hittills.

Vi kom fram precis i tid igår, hann lämna in kläderna och gå in på dansgolvet så började de spela. Tur för strax efter oss var det fullt och mångas anhöriga och vänner kom inte in, lite synd. Var lite halvkaos i organisationen där igår men jag tror att det var folk som inte har vanan inne som jobbade. Bland annat så var det visst 2 olika inträden beroende på ålder, under 20 år 20kr, över 40kr. Jag -80, och Fredrik -76, betalade 20kr. Övervåningen där spelningen var, var åldersgränsen 16 och nere där barerna och logerna var var åldersgränsen 18. Där fick vi visa leg för att komma ner, trodde att de skämtade.

Idag har jag huvudvärk och e bakis, det e ganska otroligt. Jag har inte druckit alkohol på länge för jag har haft problem med magkatarr i ca2mån. Men jag borde ju inte va fjortis-lättpåverkade kan man ju tycka. Drack 3 öl igår och blev jättefumlig, hade ingen finmotorik och var rejält snurrig. Efter att ha hoppat och sjungit hela spelningen så jag var helt svett och började må illa. Vi gick ner till deras loge och pratade en stund men ganska snart efter det så åkte jag hem med syrran och Anderas. Hemresan var inte kul och jag hade fyllefrossa när jag kom hem. Kan även ha varit så att jag var nerkyld för jad hade spetsstrumpbyxor på mig, dvs typ helt barbent och det var -15-20 grader ute. Mådde illa och skakade i 1,5h innan jag kräktes. Ingen mer alkohol för mig, jag klarar ju uppenbarligen inte av det. D kom hem för en lite stund sen och ligger på soffan och pratar o sömnen. Han e dresserad, går direkt och lägger sig på soffan, han vet sin plats när han e full :)

Nu ska jag sova eller läsa en stund. Sen ska vi hämta neo och efter lunch ska vi åka till mot Molkom och hälsa på min kära vän M som fyllt 30år i veckan. Ikväll åker D till Norge för att jobba mån-fre.

30 januari och Hotwood spelar på Ritz

I torsdags jobbade jag sista dagen på Telia.
Det var väldigt blandade känslor. Jag känner mig väldigt förväntansfull för att starta eget företag, inrikning makeup och kanske tårtor och barnmatskurser. Jag har inte funderat ut allt än men snart ska jag sätta mig och bestämma mig för vad jag ska göra och hur.
Men samtidigt så kändes det tungt att lämna arbetskamraterna, för även om jag jobbat väldigt lite så har de lämnat ett stort märke i mitt hjärta. De är alla helt underbara, och inte minst min chef, som inte heller kommer va kvar på gruppen.
Vi hade långlunch tillsammans då vi 5 som slutar blev avtackade, hade en innan jul för chefen. Jag hade gjort en tårta, som inte blev riktigt som jag hade tänkt mig. Använde mig av marsipan för att täcka tårtan och det var mkt svårare än sugerpaste. Men ganska god blev den iaf.
Gjorde en telia-hatt, internskämt, i form av en rosa cowboyhatt som vi haft som maskot på jobbet.



Chokladtårta med hallonmousse i hatten och chokladfrostning över botten. Rosa jordgubbsmarsipan och rosa vanlig marsipan.

Igårkväll hade vi även avslutningsfest hos chefen. Pizzaslices och bål :) T.o.m. jag fick pizza, tack Norrstrands pizzeria som bakade egen glutenfri pizza, jättegod! Jag följde inte med ut, kände att jag inte skulle orka med 2 kvällar i rad eftersom Neo krånglat med sömnen ett tag. Återkommer till det snart. Trevligt hade vi iaf och jag kommer sakna dem.

Nätterna då. Neo har krånglat med sömnen sen nyår och det har blivit värre för varje vecka tycker jag, eller så e det bara så att jag blivit tröttare och det känns jobbigare. Sen i november har han haft jobbigt med att David e borta och han vill ha tutten hela tiden, han vill va i famnen hela tiden. Nu har det blivit bättre med separationsångesten som han haft och både jag och David duger båda 2 igen. Men nätterna har inte blivit bättre så i torsdags ringde jag BVC. Fick rådet att ringa en psykolog för småbarnsföräldrar och att läsa vad Eckerberg skriver på internet. Vi tog hjälp av hans metoder när vi skulle lära Neo att somna själv på kvällen. Så vi började om med det i torsdags och nu kan han somna direkt själv igen + att vi ska lära honom att somna om själv på natten och inte behöva oss. Natten till igår gick bättre än förväntat även om det var jobbigt. Han vaknade 2 ggr och grät i ca10min innan han somnade om till 6.40. Inatt vaknade han inte förrän 5.40 men då fick han somna om och sov till 7.10. det är stora förbättringar på bara 2 nätter. Vi är imponerade och hoppas att det håller i sig.

Nu e han jättego och tittar och dansar till en koncert-dvd med AC/DC som D satte på.
-Ooooh, jitack (gitarr), säger han.



Ikväll blir det Hotwood på Ritz i Arvika. 3st fyller 18år och ska ha fest och sen spelar Hotwood. Många anmälda så det kommer nog bli riktigt kul. Neo ska sova hos farmor, farfar ska på Hotwood :) Själv ska jag till Malin och Jocke på förfest, bara det kommer bli kul.
Har ni inga planer för kvällen så bege er till Arvika.

Myskväll

Ikväll åt vi god middag.
Lövbiffsrullader, fylllda med fetaost, rödlök och knaperstekt bacon, till det pressad potatis, fetaoströra och sallad. Mums!

Snart kommer Martin hit och vi ska disskutera vad vi kan göra framöver för VSK, först och främst på sportlovet. Har du något förslag på aktiviteter så säg till! Kan vara allt mellan himmel och gjord, i sport- och fritidssammanhang, som passar vuxna och/eller barn.

Besviken är bara förnamnet

...på vad jag är idag.
Ligger på soffan med datorn i knät men eg skulle jag varit på väg till jobbet.
Hade velat jobba de här dagarna som e kvar. Passa på att umgås med arbetskamraterna å så, e ju bara nästa vecka kvar och sen e jag hemma ett bra tag.

Lisa tog Neo igår för att jag skulle få sova och då orka jobba idag. Sova fick jag, nästan 12h. Gick upp när klockan ringde, inte jättepigg men ok ändå. Duschade och fixade till mig, kände mig lite yr, käkade frukost - tänkte att det var ju rätt längesen jag åt eftersom jag la mig så tidigt igår, blev mer yr och fick svårt att gå rakt. La mig ner och det kändes ok men jag blev illamående av yrsel. Tog det lugt och ringde VC som öppnar 8, kom fram direkt och skulle få en tid - men de va slut, hur kan de var det samma dag, direkt på morgonen?! Fick en tid i imorgon för att kolla blodtryck och HB. Va så hör i julas med när jag var slutkörd. Kanske inte hjälpte med 1 natts sömn, ska bli skönt när D kommer hem på lör då får han ta Neo några nätter. Han har ju varit på lyxhotell i en vecka och ätit och druckit gott och myst framför brasan...bläääää. Ja lite har han väl "jobbat" oxå, de har ju utbildning hela dagarna. Jag unnar honom det och e glad för hans skull men när man sitter här med bara vakennätter så e man ganska missunnsam.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite och kommer nog sova en stund till. Neo kommer i em så jag ska ta det väldigt lugnt tills yrvädret blåser in genom dörren :)

Thåström

Äntligen fick jag tag på en biljett till Thåström.
Ska bli så kul.

Tors 4/2 åker jag och Neo till sthlm och stannar till mån 8/2. På lördagen spelar Thåström, fre oxå, på Annexet. 2  vänner från Värmskog ska oxå dit, lite roligare än att gå själv som jag först hade tänkt mig.

If I don´t sleep nobody sleeps...


Det här kortet passar bra för tillfället.
Iaf texten på Neos pyjamas.

Han grät i sömnen vid 3, sen hade jag svårt att somna om. Kl.4  och 5 skulle han upp, men fick honom att somna om med 5.20 ville han inte längre. Så strax före 6 så gick vi upp.
Hoppas inte Lisa läser för då ångrar hon sig nog om att ha honom i natt...

1 timme för Haiti


Jag jobbar en timme för Haiti.

http://www.lakareutangranser.se/timme
http://www.aftonbladet.se/nyheter/haiti/article6450835.ab

Änglar

Som jag har skrivit förr så är vi välsignade med att ha massor av änglar runt om oss, i detta fall syftar jag på de levande. Utan att låta för religös så hoppas jag att ni vet hur tacksam jag är för den hjälp jag/vi får.

Just idag har jag fått ta del av hjälp av 2 sådana. I em följde svärfar med mig och Neo till K-d för att hämta bilen på verkstan, lite svårt att köra 2 bilar själv.
Nu ikväll så ringde nästa, Lisa, och erbjöd sig att hon och Anders tar Neo imorgon natt så jag får sova ordentligt och kan jobba.
Det är inte så lätt att få ihop allt när jag är ensam hemma. Även om det är jobbigt att D är borta så är det ju så mkt bättre när han e hemma, och oftast så får jag ihop det när vi e själva oxå tack vare alla underbara nära och kära vi har.


Zombievarning i Prästbol

Jag e så trött, har varit en zombie i 2 dagar.
Neo vaknar och e jätterädd på nätterna, han e helt hysterisk och spänner sig som en båge om jag försöker lägga honom, han vägrar ligga ner. Det enda som hjälper, oftast iaf, är välling. Han har druckit nästan 1 liter välling natt. Sen äter han dåligt på dagen men det e så svårt att inte ge välling på natten.
När han vaknar på morgonen, mellan 6 och 8, så känns det som jag blivit överkörd.

Var tvungen att gå ut och gå efter frukosten för att få lite energi och orka tills hans vila. Förkyld e jag oxå, var jättesnorig i lördags men sen blev det inte värre men idag känns det inte alls bra, snorig och hängig. Svårt att veta vad som beror på sömnbrist och vad som beror på förkylning. Hade huvudvärk och magproblem igår, men det berodde nog på bilen som e på verkstaden det.
Men jag vet att när jag inte får sova, stämmer säkert för många, så orkar inte kroppen och immunförsvaret går ner och jag blir förkyld. Blir väldigt sällan sjuk, men är ofta hängig och orkeslös och det tror jag beror på Neos sömnvanor. Hade knappt haft några sjukdagar innan jag blev gravid med Neo.

Nu ska jag krypa ner och sova en stund medans Neo sover, har jag längtat efter sen vi gick upp.

PS. Neo har gjort något med DVD´n så den inte fungera dvs ingen Emil i Lönneberga, och något med TV´n så att vi inte har något ljud dvs ingen Disney Playhouse. Men hör och häpna, vi överlever ;) Radion går istället och vi dansar när det kommer någon låt, inte så många för P4 är inrattat och jag har inte orkat ändra. DS.

Bilder

Runt lunch åkte D till Norge få konference i en vecka, kommer på lördag igen. Saknar honom så mkt när han e borta. Men han kommer nog ha det bra, verkar va ett flott hotell de bor på.
Vi istället har varit på julgransskakning på skolan, där jag var med arrangerade eftersom jag är med i föräldragruppen. Gick lite sådär att hjälpa till eftersom jag hade Neo själv. Men en stor eloge till lille Neo som klarade sig väldigt bra.
Lite rädd var han under teatern, och vi fick ställa långt oss sidan, men annars så var han så tuff och sprang runt med alla sina vänner. Han trivs verkligen med alla han lärt känna på dagis/fritids/skolan. Känns tryggt att det är så. Neo var helt genomsvett och kom till mig för vatten och klagad epå att det var "vaaamt" några gånger. Väl hemma så la sig på soffan och sa "nelling" (välling=sova).
Verkade som alla hade kul och vi var nöjda med "kalaset".

------------------------------

Jag lovade lite bilder så här kommer ett gäng. Från mobilen så kvalitén e sådär, har ingen lampa så det blir inte så bra i mörker.



Liten kille lufsar i djup snö.



Neo älskar att åka pulka. Hämtade honom i den nästan varje dag i december.


Det är aldrig fel tillfälle att sparka fotboll ;) tycker Neo iaf.

Julafton, en liten tomtenisse äter pepparkakor i morfars knä.


Annandagen bjöd på mycket snö. Vi hade sen tidigare inbokat en "korvgrillnings- och pulkadag" i Fjöle hos Malin och Jocke med Malins familj. När vi tillslut kom fram, efter att det blivit plogat så hade de redan grillat korv så vi fick göra egen brasa men det gick bra det med ;)

Vårt hus, tycker att det ser så mysigt ut med all snö och alla ljus. Lite trist att man ska plocka bort allt nu, skulle redan varit gjort men vi har inte hunnit/orkat.

Neo sitter vid trumsettet han fick av Lisa och Anders i julklapp.

Pussas med alla han tycker om, även killkompisar :) De e för söta tycker jag. Började med att de pussades genom fönsterdörren bakom dem men sen hetsade kanske jag och kompisen mamma dem att pussas och de gjorde det, tittade på oss och skrattade. Pussar kan man inte få för mycket av.

Min dator på jobbet.

Världens lyckligaste lillkille och storkille. Så brorsan du kan va lugn Neo e inte rädd för boben/snowracern längre.


Mitt underbaraste



Tack så mycket mina kära svärföräldrar för detta underbara collage!

18 månader idag

Idag e lille skrutten 1,5 år.
Tiden går så fort.
Ska försöka få in lite nya bilder på honom, mitt lilla yrväder :)

Sen D åkte i fredags å han sovit hos mig mer eller mindre hela tiden, mysigt men lite jobbigt. Vaknar ju så fort han rör sig. Men jag e glad att han e så mammig eftersom jag inte e värd vatten ens när D e hemma.
Inatt däremot var det synd om honom. Han hade sån magknip att han skrek, fick massera med en temp och sen blev det bra. Lite "mimmi" (Emil i Lönneberga) efter det så var det bortglömt. Någon mer som tittade på Emil kl.02 i natt?!

Julhelgen i stort

Jag har knappt suttit vid datorn på hela julhelgen. Ganska skönt faktiskt men jag har fått pikar om jag borde blogga lite.
En liten resumé i bilder kommer på beställning :)



Neo vinkar hejdå till pappa D när han åker till Norge. Han drar själv dit bordet, klättrar upp och vinkar. Sista gången för dec, han kom hem igen 16/12 och åker 6/1, bra ledighet d.


Julgranen kläddes kvälen före jul, lite i senaste laget för mig men vi hann inte tidigare. Neo blev glad när han vaknade iaf. Massa "et" under granen. Som vanligt blev granen röd och guldig, rejält med glitter blev det iår.




Emil i Lönneberga är det bästa Neo vet och han vill titta så fort han blir minsta trött. Så varje morgon, efter middagsvilan och på kvällen ska Emil eller"mimmi" som Neo säger sättas på.

Det var visste fler som gillade Emil :)
Den stora hunden Neo har i knät fick han i julklapp av oss och han älskar den, han drar den till sig och gosar.


Mer jul än så här blir det inte. Annandagen.

Besök av mitt goa lilla gudbarn Chanel

De sov kvar så här e barna nyvakna och goa.

Nyårstårtan

Hur go som helst. Riktig vuxentårta med kaffe-mousse, arraksmousse med chokladbitar, chokladbottnar dekorerad med sugarpaste, chokladfrosting, toffifee, mörk choklad och guldglitter.
Mums.
Vi firade hos Jocke och Malin med 2 vänner till Jocke och deras tjejer. Riktigt kul. Alla hade varsin rätt att laga och allt var fantastiskt gott. Skagentoast med cayennepapper till förrätt, supergott, lax med en himmels sås med bla kräftstjärtar, pressad potatis till huvudrätt, tårta till efterrätt och varma mackor med champiunjonstvuning/mögelost/croque moiseur(?) till nattamat.
Neo var hos syrran och på nyårsdagen åkte de till Sthlm. Gissa om det varit och är tomt i huset, ska hämta honom i em. Saknar honom så mkt.
Men vi har hunnit att greja och det har varit skönt.

Har fixat i Neos rum, han fick så mkt i julklapp att vi var tvungna att möblera om :) Vi har oxå fått upp krokar i hallen, spegeln är målad och ligger på tork, sågat putsat och målat på trädet i hellen, fått bort granen, bytt modem och fått upp det på väggen, städat och fixat, satt upp massa tavlor, fått upp spegel å mätsticka i Neos rum. Lite smågrejs som inte går att göra när Neo "hjälper" till. Dessutom har vi haft superroliga kvällar med Malin, Jocke och Magnus, tittade på "Inglorious bastards" i förrgår och åt thaimat, igår spelade vi Wii och åt tacos och paj. D har ocå varit i studion och ska dit ikväll och göra klart sen får ni gå in på deras myspace sida: hotwood music.