Vart är nyckeln?

Min kära sambo är i Sälen så jag har spenderat dagen med min familj. Blir kvar här inatt, inge kul att sova själv + att jag ska gå på stan med en kompis imorgon och kika på mammakläder. Börjat tröttna på att ha klänning varje dag, skulle kunna tänka mig kjol oxå ;) Vill faktiskt ha ett par byxor, kan inte hålla mig längre. Har sagt fram tills nu att jag inte ska köpa några mammakläder men en del dagar vill jag inte ha klänning och då har jag bara mysbyxor att välja på, och det känns inte så seriöst att jobba i mysdress...Få se vad jag hittar imorgon, är förväntansfull :)

Kärleken då, vad hittar han på med...inte åker han skidor eller bräda iaf. Tror inte ens han tog med något. De vart lite fest igår ;) Han ringde mig ng mer än 10ggr under kvällen, svarade de flesta gångerna, det roliga var att han inte kom ihåg att vi pratade mellan gångerna han ringde och det kunde gå 5min mellan samtalen efter ett tag vart det jobbigt så jag stängde av telefonen och la av hemtelefonen. Imorse kom han inte ihåg alls, han vet inte vart han har varit och jackan är borta. Det komiska är att jag nämde att han tappat bort 2-3 jackor den här vintern igår när jag var på 16-års kalas för D´s systerson. Fast nykter de gångerna. Jag trodde ju inte att han skulle gå ut i snön i Sälen utan att märka att han inte har jackan på sig. Han e allt bra förvirrad min lilla D.
 
Till historien hör att han hade bilnyckeln i jackfickan ;) inte så smart. Han fick ringa runt till alla tänkbara platser han kan ha varit på. Till slut hittade ett ställe jackan och hittade D´s nr på deras nummerpresentatör och ringde upp honom, det var att ha tur och vad snällt av dem! Jag har oroat mig lite lätt idag. Men nu känns det bra, fick honom att lägga bilnyckeln i stugan, hoppas han gör det och att den inte försvinner där + att han håller sig lite lugnare eftersom han ska köra hem imorgon.

16-års kalaset. O fyllde 16 i tordags. Vi var där en kortis och grattade, men det var igår som kalaset för familjen var. De hade lagat så god mat, het jalapeño gryta tror jag det hette med ris, nachos, sallad, gräddfil och pestobröd till. Så gott...mums. Trevligt att ha alla samlade ibland, hela D´s familj och jag :) men ingen D. Snällt att jag fick komma iaf...Tycker så mkt om dem!

Nu blir det snart sängen för mig, e så trött. Inte fått sova så bra under veckan pga förkylning och hosta + att jag ligger lite efter sen påsken då jag vaknade så tidigt och grejjade hela dagarna, slet nog ut mig lite, men det var det värt. Hoppas vi kan börja med nästa rum nästa helg...

Bebisen mår bra och rör sig mest hela tiden. Lite hicka emellanåt oxå :)

Nedräkning

Nedräkning 1
10v kvar att jobba, det är inte så mkt.
Räknade precis och om exakt 10 v går jag på semester, sååååååååååå skönt ;)

Nedräkning 2
14 v och 5 dagar kvar tills bebisen ska komma.
Igår gick jag ju in i v.26, det närmar sig

Slutar snart

Dagen lider mot sitt slut, jobbdagen iaf.
Det är så skönt. Fick ATK så jag får gå 16 istället för 17.30.
Ska skynda mig hem tänkte jag.
Sen ska vi hem till D´s brorsa och hans familj, ska bli kul att träffa dem och se hur bruna de är.
Kanske jag inte vill vid närmare eftertanke ;)

Knoppar

Vi bytte ju garderobsknoppar i sovrummet å bebisrummet i helgen och det blev så bra så jag åkte förbi IKEA igår på vägen till jobbet och köpte knoppar till köket och köpte även nya till bebsirummet.
D började ändra i natt och det blev verkligen förändrat i köket. Roligt att så små medel kan göra sån skillnad, och billigt. Knopparna kostade bara 10kr för 2st, det e helt ok.
Till bebisrummet köpte jag gula halvmånar och röda stjärnor, men det finns bara en dörr så få se vilken det blir. Funderade på att sätta upp de resternade på en list och använda dem som krokar.

Fick även an annan idé när jag sprang förbi barnavd, att sätta upp de små 5kr-gosedjuren de har på väggen bakom skötplatsen i tvättstugan. D gillade inte idén att vi ska spika genom dem men det finns kanske något annat sätt. Har ju olika funderingar på att måla något eller så men detta blir ju kul att titta på + att det är lätt + billigt ;)
Ja, vi får se. Det är ju ganska lång tid kvar så jag hinner nog ändra mig många gånger tills dess ;)

Läkarbesök igen...

Var hos läkaren imorse.
Hb´t vill ju som sagt inte gå upp så nu ska jag äta järntabletter 3ggr om dagen. Tyckte att det var jobbigt att komma ihåg morgon och kväll, nu ska jag även klämma in en mitt på dagen.
Fick även recept på medel mot halsbränna och slemlösande, blir helt tjock i halsen mellanåt.
Ska tillbaka om 3v och då göra prover igen och få det utrett. Skulle visst vara några veckor nu som bebisen verkligen tar av mitt järn så nu skulle jag vara extra noga. Jag äter även mutlivitaminer som innehåller järn så jag är så överdoserad att jag inte förstår hur kroppen ska kunna ta upp mer.
Fick även tips om bäckenbälte, ska gå i  på
www.gulare.com och kika lite. Kanske kan göra så att jag kan röra lite mer på mig. Har ju fått lära mig hur jags ka resa mig från stol och säng så det känns mkt bättre nu. Att gå med barnsteg är svårt, små steg är inte lätt för en som brukar rusa fram ;)
Ska börja med bälte så får vi se om jag behöver akupunktur och sjukgymnast sen.

Annars verkade allt bra :)

Helgens fixande

Det blev en del fixande i helgen.
Började må bättre på påskafton, men tog det lugnt den dagen.
Mest mat och umgås med familj och vänner.
På påskdagen däremot tyckte vi att vi vilat färdigt och drog igång våra projekt så kom att ta 2 hela dagar.
Men det var det värt, vi blev jättenöjda.
Började smått med att byta garderobsknoppar i sovrummen. Det blev jättestor skillnad. Nu ska vi byta i alla rum och kök, ta bort lite tidig 90-tals känsla ;)

image190
image191

Efter det så började vi med badrumsskåpet. Det var ganska enkelt att göra och blev bra. Kul med möbler som inte alla har. Speciellt eftersom vi nästan bara har IKEA möbler annars ;) Det syns lite av D´s brorsas dykgrejjer oxå, vi förvarar dem medans de är i Thailand men de kommer hem ikväll.

image198image199

Sen fortsatte vi med att göra vår träd-hatthylla. Vilket slutade som en lampa i hallen. Det blev så mysig känsla i hallen att jag inte vill förstöra med att hänga kläder på trädet + att vi har en garderob precis bredvid som e till för att hänga kläder i.

image192 image196image194image195

På måndagen började vi med att fixa smådetaljer på träd-hyllan och sedan började vi med sittbänken som oxå ska vara i hallen. Det var lite svårt för D att såga perfekt med en sticksåg så han fick lite hjälp av farbror Kalle som har diverse maskiner hemma och helt plötsligt hade vi pefekt skurna brädor.

image200image201

Sittbänken är inte riktigt klar, den ska förstärkas lite och så ska de sågade delarna målas.
Känns som vi börjar få en helhel i hemmet :)

25v-kontrollen

Idag har vi varit på 25v-kontrollen på MVC.
Fick lyssna på hjärtljuden och jag som är så blödig började grina, det är så fantastiskt att få höra de små slagen.
Lät visserligen som en hjord med skenande hästar ;) men det var underbart.
Börjar sjunka in att vi snart ska bli 3.
Barnmorskan sa att det var snabba hjärtslag och att det tyder på en tjej. Hon sa att hjärtat slog i 155slag/min och frågade om vi visste vad det skulle bli. Vi svarade nej och innan vi hann säga något mer så sa hon att det ant blir en tjej. Tittade på D som inte vill veta något, men kunde knappt se honom för alla tårar. En liten tjej :) men hon sa att det inte är säkert att det bara är något som man kan ha som riktlinje. Ska bli så spännande i juli :)
Kläderna jag köpt e ju lite killiga iom mkt brunt och grönt men det funkar till tjej oxå. Ska inte köpa mer nu innan förlossningen, ev en pyjamas till men då blir den vit :)

Barnmorskan mätte magen oxå och den låg på övre kurvan, så lite stor e den :) men det betyder inte att bebeisen e en bjässe. Det är ju livmodern som hon mäter och om den fortsätter att vara jättestort så kommer jag bli skickad på ultraljud längre fram för att mäta bebisen och se om den verkligen är stor. Är ganska lugn än så länge.
Nu ska jag iväg varannan vecka framöver.
Kanske blir en föräldragrupp i juni, hon var inte säker på att det blir en men det hoppas jag.

Ska på läkarbesök imorgon för mitt HB har inte ökat, fortfarande 104 samt att jag fått besvär av foglossning. Hoppas att jag kan få lite tips imorgon eller bli skickad till sjukgymnast.


Mat i stora lass

Igår var en dag i matens tecken :)

Började med påskfrukost, jättemysigt att duka lite fint på morgonen.
Sen påsklunch hos svärföräldrarna där även storasyster L och hennes barn var med. Det vr trevligt. Var lite besviken när D sa att det inte skulle bli något där i år. E så roligt att träffa dem. Äldsta barnen M som är 18 år bor ju inte i Värmskog längre utan skaffat lgh och sambo i Arvika så henne ser man ju sällan skymten av. D var även nöjd att han skulle få köttbullar och prinskorvar. Maten var jättegod!!

Sen åkte vi till IKEA. Det var roligt. Lite folk och lugn och ro, vi behövde inte stressa. Var så sköt. Hann gå och titta på det vi ska köpa framöver och planera lite. Fika hann vi med på IKEA oxå. Min vän M kom och mötte upp hos. Hennes sambo hade fått influensan så hon hade några minuter över till oss när vi ändå var inne i K-d. Det var så roligt att träffa henne.

Hämtade upp syrran som jobbar på Skönhetscenter på Bergvik. Middag hos mamma och pappa. Helt underbar mat. Var nog det godaste jag ätit på länge. Ska lägga ut receptet när jag fått det.
Ägghalvor och skagenpaj till förrätt, mums...Sen marinerad skinkstek, potatis, underbar sås, ärtor och morötter och vinbärsgéle. Jag har inte ätit så mkt sen jag blev gravid, tryckte i mig för att det var så gott. Till efterrätt Irish Coffee Cheescake. En perfekt måltid. Orkade inte något mer den kvällen.

Efter maten tittade jag på gamla kort, försökte hitta bra på mormor och farmr men hittade inga tydliga, tyvärr. Får kanske ge upp min idé att sätta upp kort på de som betytt mkt för oss men som inte finns kvar längre.
Mamma och pappa hade börjat rensa på vinden och hittat gamla gosedjur, böcker (bla. Elsa Beskow) och lite leksaker, mest bilar. Jag tog en massa, få se om vi får en som vil leka med bilar, annars få de väl vänta på nästa barn. Böckerna är jag mest salig över. Måste köpa hyllor så jag får upp dem. Var 3 banankartonger med böcker och mamma hade mer hemma. De gosedjur som fortfarande var fins slängde jag precis i tvättmaskinen, få se om det finns något kvar efter det.

Nu ska jag väcka D, ha kramat på honom, öppnat dörren och dragit upp rullgardinen så att solen lyser in från alla håll men han e en sjusovare ;)

Grattis Färjestad!!!

Åh Färjestad, åh Färjestad hungriga som vargar vi SM guld ska ta....

Grattis till vinsten mot Frölunda, sug på den brorsan ;)
Det var allt en lycko-body jag fick av systeryster... hihi

image189


Det var nästan så att vi vart sugna på att gå ut en sväng. Var nog drag på stan igår, påskafton och hockeyvinst.
Men vi nöjde oss med det glada beskedet och tittade på
"Så som i himlen"
som är en alldeles underbar film. Sett den 3 gånger nu och den blir bättre för varje gång.
Många detaljer som jag inte snappat upp tidigare.

25 veckor + 4 dagar

Vi lekte lite med kameran igår.
Ska få riktiga kort tagna av D´s syrra J som e en jätteduktig fotograf, det ser jag fram emot!!


image188

Påskafton med strålande sol-som det ska va!!!

Tredje dagen i rad som jag vaknar 7.20, vet inte vad kroppen ställt in sig på. Kan det vara för att jag sov 12h mellan mån-tis och hela onsdagen eftersom jag mådde så risigt då...kroppen är utvilad.

Ska snart sätta igång att fixa inför kvällens påskmiddag. Ska göra minipajer med skagenröra, mums. Frysta cheescaken gjorde jag igår, skönt att ha det klart. Smeten blev väldigt god så jag längtar efter att få äta den. Är den så god som jag tror kommer receptet imorgon.

Satte en bröddeg i blöt igår morse för jag hade tänkt baka igårkväll men så ringde några vänner här i krokarna, M & L och bjöd hem oss och det lockade mer än att baka. Hade en väldigt trevlig kväll, tiden rann iväg. Kul att lära känna lite fler här i Värmskog, jag har bott här i 1,5 år men känner nästan ingen. Lite synd men jag och L som är i samma situation funderade på att dra ihop en mammagrupp eftersom det är så många gravid och nyfödda här i år. Kul att ha någon att dra barnvagnen med.

Brödet då, jo det får vänta tills imorgon. Dagen i dag är fullproppad. Lunch hos D´s föräldrar, fika med M & D som precis kommit hem från Thailand, och även är nyinflyttade utan bostad i Värmland igen. Utan bostad, jo deras lgh i stan e inte klar och de letar hus, de bor hos M´s föräldrar och i lgh i Sthlm, som de renoverar. Hoppas att de finner hus snart, håller tummarna. Men det verkar tunt på marknaden, flera på jobbet som letar hus som inte finner något.
Ikväll middag med min familj. Ska försöka hinna med Ikea däremellan oxå :)

Vi håller på att fixa lite hemma. D va så duktig igår. Han skruvade ihop en lagerhylla och satte på en baksida i spånskiva som vi ska måla vit och limma fast en spegel på. Tada ett badrumsskåp!
Jag ritade ut ett träd, som jag nästan är nöjd med, få se om jag kan göra några ändringar. D ska sen såga ut och slipa och måla vit sen fästa i väggen och bakom skohyllan och sätta i spotligts i fästena i väggen. Tada hatthylla!
D ska åxå skruva ihop en sittbänk till hallen. Jag kommer med idéerna och han verkställer dem. Känns som att vi har delat upp uppgifterna jämnt ;)

Jag har börjat fundera på hur vi ska göra i tvättstugan/grovingågnen/skötrummet-när huset inte e så stort så får flera saker dela rum :) Har även tänkt ut lite idéer till uterummet, e trött på skidstuge-looken.

Nu ska jag börja med att äta frukost, göra skagenröra och sen degen till pajen-gjorde en igår men jag tror den torkat. Får iaf vänta till sist för jag har en bakfull sambo som sover på soffan. D e att ha pli va, e han full blir det soffan, annars får jag inte sova en blund...han e så go min D. Skulle inte klara mig en dag utan honom! Inte för att han fixar en massa utan för han e han, min älskling!!!


På promenad i Värmskog!

Vårtecken :) Tulpanerna och påskliljorna är på väg och krokusarna blommar. Ser så härligt ut. Speciellt med snön bredvid. Lite kontrast ;)

   

Vår gata. Vi har fin utsikt. Bor i sista huset på gatan utan någon framför. I det fina gula huset som lyser upp hela gatan :) Väldigt nära till fotbollplan, caféet och skolan som ni ser på sista bilden.

   

Värmskogs stoltheter! 2) skolan Liljenäs. 3) Caféet. 4) Kyrkan på andra sidan. 5+6) Dagiset som pyret ska gå på sen. Så vi bor i centrala Värmskog, hihi.

     

Vårt nästa hus. Brovik-we love!! Läget är helt underbart. Precis bakom skolan och dagis men ändå i skymundan. Ligger på en halvö med egen liten bro och sjö runt nästan hela huset. Egen strand och bastustuga.

 

Vacker by va! Tänk då på hur underbart det är på sommaren.

D´s slogan: "Värmskog - ett hem för dig...med affär och allt". Affären som även är en bensinstation ligger 5km bort.

Lite bilder...

Lyckliga familjen Hultstrand-Willman på verandan i skymningen.

image169

Galna familjen Hultstrand!

image170

Jag i favvo-kläderna, inte så mkt att variera med ;)
Så här ser magen ut med kläder på. Några som kommenterat att magen ser större ut på jobbet än på bilderna jag lagt ut i tighta kläder.

image167

Stolt mum-to-be i profil :)

image168

Ny klocka

Vi målade om i sovrummet under nyårshelgen. En blåaktig ton valde vi och en svart fondvägg bakom sängen, där vi satte upp den stora "sten vid stranden" tavlan från IKEA. Blev väldigt fint. Turkosa gardiner och överkast, fint till tavlan och väggen. Alla färgerna tog upp varandra bra.

Jag har sedan dess letat efter stora visare eller en stor klocka som jag kunnat plocka visarna från men inte hittat någon. Så hälsade jag på "lillebror" B på Mique och där på väggen hängde det jag letat efter!!!
Blev så snyggt på väggen. Hade tänkt måla ut 12, 3, 6 och 9 men nu är jag osäker.
Smakråd uppskattas...


image161
image162

Sjuk igen-jag blir knäpp!

Var på VC imorse och lämnade prover inför 25v-kontrollen på MVC.
Har känt att det varit något lurt med halsen sen i söndags och det blev bara värre när jag satt och väntade utanför labb. Fick ringa till sköterskemottagningen, lite lustigt när man redan e på VC men det gick inte att lösa på annat sätt. Fick en tid för att komma tillbaka kl.11.45 för att ta nya prover.
Jag var klar 9.15 på labb och sedan var det bara att vänta. Ingen idé att åka hem tyckte jag så jag handlade lite inför helgen och sedan gick jag till Biblioteket. Hade ganska tråkigt.
Gick tillbaka vid 11 tiden och fick komma in strax innan 11.30, aldrig varit med om att man fått komma in innan sin utsatta tid!!! Fick ta fler prover, visade ingen halsfluss men däremot at jag har något virus i kroppen.
Var helt slut när jag kom hem vid 12.30 och somnade strax efter det för att vakna vid. 16.30. Behövde jag verkligen. Men jag kan inte säga att jag känner mig pigg...

D kom precis hem, skönt att kunna bli ompysslad och få lite sällskap!


FBK´are från första början-så klart!

Fick en present av syrran igår!
En liten FBK-body till bebisen, precis lagom att ha tills säsongen drar i gång i höst.
Hon ville vara säker på att bebisen blir en FBK:are och inte en Frölundare som morbror S.
Syrran hoppades oxå på att den skulle göra så att FBK vinner om jag har den framme när matcherna spelas ;)

image160

Söt va!!!

Badkar!!

Jag har velat ha ett badkar sen vi flyttade in och nä rjag kom hem i måndags så hade D en överraskning till mig :)
Han hade köpt ett badkar av grannen som har renoverat sitt badrum.
Gissa om jag blev glad!!!
Han e helt underbar min älskling...
Nu måste vi bara köpa en ny blandare för den som sitter har helt kalkat igen.
Längtar efter att få inviga!
Ska bli mysigt med bebisen sen oxå, bada tillsammans, men den måste nog kunna sitta först kan jag tänka mig.

image159


Nu ser badrummet ut som ett badrum och inte som en lokal med toa på :)

Kärt återseende!

Sitter och tittar ut över det vackra vinterlandskapet som kom som en överraskning. Solen är påväg upp och det är riktigt vackert ute.

image158


Kan inte sluta småle åt att en nära vän är på väg hem från Thailand, vilken chock att åka från den vämen och mötas av detta :) Nej, ska inte vara skadeglad, tycker synd om henne faktiskt. Men jag e så glad att hon kommer snart, och att hon stannar. Hon flyttade nämligen hem från Paris precis innan resan och letar hus med killen i de Värmändska markerna, ett inte alltför lätt jobb. Ska bli roligt att ha henne på lite närmare avstånd, även om hon kommer va en hel del i sthlm så e hon ju här på helgerna o så.

Välkommen hem min kära vän!!!

Tidigt som attan...

Kunde inte somna om efter att D gått upp. Fattar inte, borde va hur trött som helst.
Somnade inte förrän efter 24 och har vaknat flera gånger i natt för att jag har ont i halsen + blivit väckt några gånger av en snarkande sambo...ändå e jag pigg kl.5!

Ska eg upp 6.45, ska till VC och lämna prover inför 25v-kontrollen nästa vecka. Ska bli intressant att se hur det gått med järnvärdet. Börjar jobba kl.9, tills dess har jag säkert hunnit bli trött ;)

Kallt är det oxå, vi orkade inte elda igårkväll och det straffar sig rejält på morgonen när det är -grader ute. Svinkallt i sovrummet, kanske därför jag inte kunde sova. Satte på elementet som vi har i sovrummet men det hjälpte inte så jag gick upp i istället och eldade i kaminen, snart kommer en behaglig värme att sprida sig i huset, och då ska jag åka...snopet va! Men då e det inte riktigt kallt när vi kommer hem ikväll.

image157

Det här med min hals e ett litet mysterium. Hade lite ont i söndagskväll och i måndags em kände jag mig riktigt hängig, febrig och ont mest överallt så jag åkte hem från jobbet. Igår kände jag mig helt ok, lite ont i halsen ibland och blev lite hes mot slutet av arbetsdagen men inte mkt värre än så. Inatt har jag haft ont och nu på morgonen känns det rätt ok, lite öm i halsen bara. Skumt, kan jag inte få vara frisk eller sjuk, orkar inte att va mittemellan. Vill helst va frisk för det börjar bli tomt i lönebeskedet efter alla sjukdagar jag dragit på mig.

Nu ska jag bädda om, D orkade inte duscha efter jobbet igår och stank olja så det vill jag inte gå och lägga mig i ikväll ;) min lilla lortgris, han e allt bra charmig han...puss på dig älskling!

Helgen då...

I lördags vaknade jag tidigt, D väckte mig när han gick i sömnen vid 7.30 tiden och då hade jag sovit sen 21 kvällen innan så jag blev rätt pigg.
Städade på ställen som jag inte orkar ta tag i så ofta, duschen, tvättmaskinen, torktumlaren...
När D sen gått upp så drog jag u alla kläder ut garderoben och sorterade; kläder att slänga, kläder till insamling, kläder jag kan ha nu och kläder som jag kan lägga undan tills jag e lite mindre. Har packat ihop en kasse med sommarkjolar och klänningar som syrran ska få låna, ingen idé att jag har dem hängandes.
Blev ganska tomt i garderoben. Jag var rätt hård mot migsjälv. Tröjor jag inte använt på över ett år och de som var noppriga åkte bort. Bättre att köpa nytt sen när vi åker till Spanien i vinter och jag förhoppningsvis gått tillbaka till min storlek eller gärna mindre.
D fick hjälpa mig en del, lite svårt att börja mig och bära tungt. Han e en klippa!

På em fick jag ett sms av A att det var ett program på tv4 och bebisen i magen. Jättehäftigt att se. Jag började se runt v.25 och fram till förlossningen, usch vad hemskt det såg ut med förlossning, men det är bara att ställa in sig på att det ska gå bra. De filmade bebisen i magen, riktigt coolt att se hur den rör sig och reagerar på olika musik och mammans stress.

Sen var det dax för fest. S fyllde 30år och hade kalas. Jag och A var lite tidiga men då hann vi prata lite med S för det gick inte resten av kvällen. Var så mkt folk i hennes 1:a och hon fick så fina presenter. Blev att vi hamnade i soffan och tittade på Melodifestivalen och pratade. Så det var prefekt. Har inte träffats så mkt på sistone, så det var skönt att vi fick några timmar på oss att prata :) Behövs ibland!

På söndagen så var jag och mamma och pappa på Livskraft, Karolinen.De hade öppet hus och vi var där för att visa upp kosttillskotten, som jag nämnt förut och ett vattenreningssystem. De som kom förbi var verkligen intresserade och jag förstår dem, produkterna är otroliga.
Vid 14 tiden kom och D och en kompis och hämtade upp mig, då var jag så öm i fötterna. På tal om det så pratade jag mer en kiropraktor som hade monter mittemot oss och han skulle ta sig en titt på mina fötter och bäcken och rygg. Ska bli skönt att få det utrett och se om det går att göra något åt det. Han var optimistisk!
Pratade även med en tjej från syrrans jobb som var där i en monter. Hon har en dotter på 14månader så det vart lite bebissnack :) hon lugnade mig otroligt för förlossningen och hon är jättesmal så om hon kan kan jag med mina breda höfter tänkte jag ;)

När vi kom hem satte vi igång och fixade min sminkhörna i nya datarummet. Var lite trixande att få dit allt men det blev bra tillslut. Gick sen igenom mitt smink och slängde en hel del. Har ju 2 märken som jag helst jobbar med och det andra som var ok sparade jag fast i en låda för att ha när jag ev jobbar. Vill inte ha det i mitt ansikte, då vill jag ha ekologiska produkter som låter huden andas, det är viktigt för mig. Vi höll väl på till midnatt, så det var lite segt imorse...

Nu ska jag äta fruksot och se om jag kan köra iväg. Ska prova iaf.

Snö...va f**n!!!

Gick upp tidigt idag för jag skulle åka till syrran å äta frukost och sen till optikerna innan jobbet.
Trodde jag var kvar i en mardröm när jag tittade ut genom fönstret och såga lla snö. Går ju knappt att se ut genom fönstret. Vilket skitväder, jag haatar att köra i sån´t väglad. Får testa och se hur det går, e skeptisk om de inte plogat, e långt att köra.

Annars e det bra, lite ont i halsen. E ju täppt och torr i nosen hela tiden så då blir det att jag andas mer genom munnen och torkar ut halsen och blir lite kraxig på rösten. Magen mår bra och jag är mkt piggare. Känns bättre hela tiden. Vilken tur att jag fick tipset att byta järntabletter. Apoteket e skit! Visste jag att det var kosttillskott och inte medicin som jag trodde hade jag aldrig köpt från Apoteket, men dum som man är tror man ju på barnmorskorna.
Jag bytte mot riktiga tillskott, ekologiska som ej är syntetiska utan gjord på riktiga växter, som de andra tillskott jag äter och efter 1,5 vecka mådde jag bra och så nu har jag mått bra i 2veckor, känns underbart!!!

Fredagen

Efter jobbet igår så träffade jag min goa vän A. Vi har inte setts på så länge så det var jätteroligt att få träffa henne. Vi skulle handla present till en annan kompis som fyller 30år idag! Ska dit på fest ikväll :)
Det gick väldigt fort eftersom vi visste vad hon änskade sig. Så jag hann in på Change och köpte en bh.
Köpte en för några veckor sedan som avlastar väldigt bra men det gör att boobisarna ser ut som på en tant. När jag köpte den gick jag på komfort och hur bra den var för rygg och axlar men ibland vill man få en fin figur oxå. Kommer ju inte ha dessa jätteboobisar så länge så det e ju kul att utnyttja det :) Köpte en balconette-bh med smalare band så att jag kan ha linnen framöver oxå. Bh:arna ser enorma ut när man inte har dem på sig, vill inte veta hur det blir med mjölk i oxå.

Sen fikade vi med ytterligare en vän och hennes lille son, 13månader, på T. E mysigt där, men jag tycker att det inte känns som samma sak som när de öppnade. Har tappat lite "magi" men det kanske blir så att jag vant mig, trots att jag bara varit där 2ggr tidigare.
Lillkillen var så duktig, kan inte va kul att sitta still när mamma ska fika med vänninorna :) Han underhöll sig med bussarna som körde utanför och hade jätteroligt i det stora fönstret som vette mot Järnvägsgatan.

Vi hann med en liten sväng och tittade på kläder oxå. E inte så roligt att titta på kläder när jag e så stor så jag tittar på bebiskläder istället. Blir kläder till mig i höst i stället, så nu spränger jag sönder kläderna jag har istället :)

När jag kom hem hade D lagat mat. Fick skagentoast til förrätt och fläskfilé med pommes och bernaissås. Det var en trevlig överraskning, och gott!
Sen var jag helt död. Hade ont i ryggen och magen spände som tusan. Så jag höll mig inte ens vaken till 21. D den stackarn fick en ensam fredagkväll, men han har ju sin älskade dator så det gick ingen nöd på honom.

Magens förändring

Så här har min mage växt,e rätt fantastiskt :)

1:a bilden har jag varit gravid i 16v.
2:a bilden 18v.
3:dje bilden 20v
4:e bilden 23v
5:e och 6:e bilden 24v



Mellan 4:e och 5:e skiljer det sig 3 dagar. Tog en bild igårkväll när jag hade sammandragning för då är magen hård som en boll och riktigt stor. Brukar inte kännas så mkt mer än att det är häftigt att ta på den men igår gjorde det riktigt ont.Spände så jag trodde magen skulle spricka.

Sista bilden visar oxå den kraftiga hormonrand som jag fått. D kallar den för raggarsträng :)
Den började komma runt v.17 på undersidan och sedan på ovansidan runt v. 20. Det är så häftigt hur kroppen förändras. Brösten har växt enormt, 5strl har de gått upp och är hårda. Blodådrorna har kommit fram från halsen och ner över brösten, det började runt v.12. Mkt hormoner på gång i kroppen. Men det är så roligt med allt som händer, blir fascinerad över alla småsaker.

Jag hade en piercing en gång i naveln, ärret är kvar. Kommer väl aldrig att försvinna trots att det är 8 år sen jag tog ur den. Ärret/hålet syns ännu mer nu när magen sväller upp :(

Baka paj

Haft en pajlagarvecka :)
En vän frågade om receptet på en av dem så jag lägger ut det här.

Matpaj
ca: 3dl mjöl (jag använder glutenfritt Semper fin mix)
1 krm salt
75g smör
1 dl kesella/creme fraiche
1-2 msk vatten

(uteslut smör och byt en del av mjölet mot grovt för nyttigare deg)

Kör mjöl, salt och smör i matberedare till grynig massa. Tillsätt kesella och vattnet sakta.
Degen ska ej vara klibbig. räcker till en form på 24 cm diameter eller 8 små.
Nagga.
Grädda i 225 grader 10-12 min.

Fyllning
2 kycklingfiléer
1 burk majs
1-2 röd paprika
1 rödlök
2,5 dl matgrädde
ca 1 dl mjölk
vällagrad ost

Skär kyckligen i småbitar och stek. Krydda ordentligt med curry och grillkrydda. Lägg i förgräddade skalet.
Fyll på med majs, hackad paprika och lök i halvmånar.
Blanda ögg, grädde och lite kryddor. Häll över fyllningen. Fyll på men mjöl om det ej täcker.
Smula över ost, tryck ner lite i fyllningen.

Skagenpaj
Gör minipajer i alumininumformar. Grädda och låt kallna.
Fyll med skagenröra, helst hemgjord.
Så gott!!!

v. 24

Idag har bebisen varit i min mage i 23 veckor, bara 17 kvar :)
E inte alls långt...suck!
Jag vill att den ska komma ut nu, e så nyfiken på hur den ser ut...

Så här ser jag ut iaf, inte konstigt att jag fått ont i ryggen :)


 

91278-147

tappa.se

Vi har startat ett lag på jobbet för att bli smala till sommaren, gäller inte mig då :)
Så nu ska vi ha stegräknare på oss och logga in hur mkt vi går varje dag.
Det är intressant att se hur lite man går, ska ju eg gå 10000 steg/dag men det kommer jag inte upp i.
Försöker att gå så mkt det går men det finns ju så mkt som ska göras hela tiden, undanflykter jag vet...

Ikväll ska jag baka tänkte jag, det är min tur att ta med fika till jobbet på fredag och D tjatar om jag ska baka till hans jobb oxå. Såg att jag inte hade något bröd kvar heller, så nu vet jag vad jag har att göra hela kvällen.
Men det är faktiskt roligare att baka än att titta på TV.


Könsfördelning :)

Vi har haft stopp i avloppet i köket...igen...det var inte längesen vi fick hjälp av en kompis att slå rent i röret.
Men nu så har det varit stopp i någon vecka så vi har fått springa med vattenhinkar, tog ur proppen så att allt vatten rinner direkt ner i en hink och inte ner i avloppet. Inte så kul :( Det e rätt tungt speciellt när jag har så ont i ryggen, foglossning, tackar så mkt.
Men idag så fick vi äntligen låna ett avloppsrens från en vän på Grums Kommun, det var snällt. Så D åkte iväg tidigt och hämtade den och fixade avloppen i köket och badrummet, så skönt att slippa kånka på tunga hinkar mer :)

Jag hann laga mat medans han grejjade, gjorde flygande Jakob och kycklingpaj. Så vi har varit väldiga steriotyper för könsfördelning idag, hihi
Men jag tycker om att laga mat och kan inget om det där som D fixade med. Skönt att ha en riktig karl :)

vi har även pratat med Ds brorsa och familj som är i Sydostasienoch reser runt. Saknar dem så mkt, bra att det finns Skype så att man hör av dem ibland. Lilltösen var så go, hon var lite fundersam över vad vi gjorde i datorn och hur stor min mage men hennes kusin i är :)

Helgen som varit...

...har varit lång och fullproppad och alldeles alldeles underbar!
Började i torsdags med att jag fick gå tidigare för att fira syrrans 25 års dag. Brorsan hade ju kommit kvällen innan oxå så det var jättetrevligt att fika hela familjen, både m+p hade fått gå tidigare från jobben. Brorsan har ju inte varit hemma sen i somras så det var jättaroligt att få umgås allihopa!

Fredagen var jobbig. Vaknade väldigt tidigt och var ledsen. Försökte skriva ett tal men jag bara grät. Jag gav upp tänkte att jag får säga det som kommer upp på begravningen.
Det började med en minnesstund i församlingshuset med utsikt över den del av prästgården som farfar och farmor en gång arrenderade och över tjärnet. Det är stora fönster som vätter åt det hållet och mot det står altaret, så det var väldigt vackert. Vi hade satt upp kort på oss i familjen tillsammans med farfar och blommor runt urnan på altaret. Davids mamma och 2 vänner till farfar höll i ceremonin. Sedan gick vi tillsammans till farfmors grav där det var förberett för att sänka ner urnan. D´s m höll en predikan, sedan sänkte pappa ner urnan och höll ett underbart tal. Alla gick fram med sina blommor och sa några sista ord till farfar. Det mest fantastiska var att det på fältet bredvid satt 2 fåglar och tittade på under hela ceremonin. Jag ser gärna liknelser i det mesta och för oss i familjen var detta farmor och farfar som satt och övervakade oss. Vi avslutade med mer minnen i församlingshuset och sedan var det fika. Det var en väldigt fin dag även om det var otroligt jobbigt.

Efteråt åkte vi hem till mig och D och åt middag, tacos tillsammans med D´s föräldrar. En trevlig kväll och ganska tidigt i säng kväll för alla var väldigt trötta efter den emotionella urladdningen under dagen.

Lördagen gick jag upp tidigt (inte lika tidigt som D som började jobba 6) för att åka in till stan och gå i affärer med brorsan. Vi åkte till Toys´r´us-han jobbar där i Luleå-och köpte leksaker till pyret. Var jätteroligt. Köpte babygym, bitleksak, skallror och mjukt tåg med prassel, vibrator och skallra i :) Så roligt att handla ;)
Sen åkte vi till Ikea. Handlade inte så mkt faktiskt, tittade mest, visst en och annan småsak fick jag ju med mig...
Efter shoppingturen åkte vi hem till m+p och jag klippte brorsan. Sen kom D och syrran och vi hade födelsedagsmiddag och sedan Melodifestivalen som var lika kass som de andra gångerna, ska sluta titta, lovar det varje gång men nästa år ska jag på sin höjd bara titta på finalen. Det är verkligen inte min musiksmak.

På söndagen gick vi upp ganska tidigt igen. Vi hade inget vatten så vi fick åka till m+p för att duscha å så och sen gick vi på Barnmässan. Det var kul att få känna och se alla saker. Jag är ju helt uppe i en bebishysteri så jag tyckte att det var jättekul. Lite besviken på tjejen som hade hand om bärsjalarna för jag hade hoppats på att få lite info och få prova men hon var rätt ointresserad, konstigt.
Vi åkte förbi Bergvik på väg hem och köpte en skrivare och fick en sladd till en trådlös router som jag fått av mamma, men den saknade strömkabel så en snäll kille på SIBA gav en till oss. Nu kunde vi äntligen börja flytta rum. Har inte kunnat byta datarum innan vi fått trådlöst BB eftersom vi inte har uttag i andra rummet. Så nu åkte vi hem i brådska för att flytta runt :)

Vattnet hade kommit igång men jag vet inte om jag vill kalla det vatten, det var lera som kom i kranen och sedan något som såg ut som choklad :) Var inte så sugen på att dricka vatten ur de ledningarna sen.

Vi började iaf att flytta rum, var mer jobb än vi trodde. För när vi började ville vi göra det ordentligt. Allt gick vi igenom, hittade bla en router med sladd och allt som jag hade glömt att jag hade och här har vi gnällt i flera månader :) Vi plockade bort allt som vi inte behöver, ska ge vår stationära dator till D´s p. Slängde tidiningar och annat papper och skräp som fyllde 6 stora pappkassar, det tog sin tid, men det var roligt. Hittade en massa som jag hade gjömt att jag hade, bla foton.
När vi var klara blev det så fint. Vaggan e så fin i nya rummet och datorn med tillbehör passade mkt i andra rummet. Denna flytt var däremot itne så bra för mitt bäcken för idag har jag så ont att jag knappt kan gå, men just nu känns det som att det var värt det :)

Vill hälsa till min lillebror och säga att det var jätteroligt att ha dig på besök och jag ser fram emot att du/ni kommer i sommar!!! massa kramar

Snart slut för dagen, ska få åka hem och några minuter. det ska bli skönt.


så söt

Det är en sån här jag vill ha...
Tänk att få gosa med den här :)
Fick ett mail med underbara bilder av min kära vän M.

minigris

Begravning idag...

...så idag är jag inte som jag ska.
Har inte varit migsjälv på hela veckan, stressad, orolig, okoncentrerad, ont i magen och allmänt lättretlig. Kom på igår vad det berodde på. Är nervös inför idag. Egentligen inget att vara nervös för men det är otroligt jobbigt. Har försökt i flera veckor att skriva ett tal men det går inte. Satte mig nu på morgon, vaknade innan tuppen tror jag. Fick ner några tankar men jag får säga det som kommer fram när vi väl är i Kila.
Det är underbart väder och det känns lite lättare.
Vi ska ha en liten samling i församlingshemmet och sedan gå till graven och sänka ner urnan och ha en minnesstund och sedan fika. Davids mamma ska hålla i minnesstunden, det känns väldigt bra.
Efteråt åker vi hela familjen och Davids föräldrar till oss för att äta middag.

Lyssnar på
Bandit för att peppa mig när jag går runt och grejjar och förbereder mig.

kalas-dax

Jag får gå hem nu, det ska bli skönt. Nu ska det ätas kakor :)
Få se lite solljus idag oxå :)
Ska hämta brorsan på vägen så ska vi åka på fika hos systeryster.

Dagen på jobbet har gått ofantligt sakta...det är ett väldigt segt arbete när det inte ringer på. Hade precis ett samtal på nästan 30min och det var inte vad jag behövde idag, mina siffror blir inte bra idag. Det enda som är positivt e att man hinner surfa en del :)

Igår bokade jag in mig på gravidyoga tillsammans med A. Det ska bli kul! Börjar 27/4. Då ska vi bli smidiga och lära oss andas rätt. Vi ska gå på Yogaskolan i Karlstad. Jag har aldrig provat yoga förut så det ska bli intressant, kommer nog känna mig som en elefant första gången, och kanske resterande oxå ;)

25 år idag!

Min lillasyster fyller 25 år idag!
Stort grattis!!!
Jag hoppas att jag får gå tidigare idag så att jag hinner fira med henne.

Tuffa jeans


image145

Igår var jag på så dåligt humör efter jobbet, var en riktigt hemskt dag, värst hittils. Men så är jag ju lite känsligare emellanåt oxå.
Iaf...det bästa botemedel mot dåligt humör, är för mig, att shoppa :) I love shopping!!!
Är inte så sugen på att handla till migsjälv, e mkt roligare att köpa barnkläder. Lite klurigt bara för jag tror ju att det ska bli en kille så jag tittar mest på kläder som inte är rosa för att det ska funka och då blir det att kläderna är mer killiga men det ska nog gå till en tjej oxå. Spelar ingen roll vilket kön det blir, vill ju iaf ha en liten tuff bebis :) inte så puttinuttigt, inte min grej det.
Verkar iaf som det är en liten kopia av David jag har i magen, för bebisen vill bli klappad annars sparkar den. Om jag klappar på magen så vaknar pyret och när jag slutar klappa får jag sparkar tills jag klappar igen. Speciellt på natten eller tidigt när D går jobbet så klappar han magen hejdå och då får jag ligga med sparkar i en halvtimme om jag inte konstant klappar. Precis som D, vill ha uppmärksamhet och kärlek ;)
Men det är mysigt, så jag klagar inte. På dagtid så rör sig pyret bara, känner bara lite kittel i magen.

Idag kommer lillebror!!!

Är så glad idag, känner mig speedad :)
Min älskade lillebror kommer till Värmland och det ska bli så roligt!
Har inte sett honom på evigheter känns det som, vet inte när han var hemma senast.
Han bor ju med sin goa Malin i Luleå. Det är långt bort...
Och jag har varit en dålig syrra som inte hälsat på. Men det ska väl bli snart hoppas jag.
Har iaf lovat åka upp när bebisen är född, då kan jag ju stanna några dagar eftersom jag e mammaledig.

Hoppas att de inte kommer försent ikväll så jag hinner träffa honom.
Mamma skulle hämta honom på Arlanda och sedan skulle de stanna hos vänner och fika på vägen, kan bli sent e jag rädd för :)


Vaggan

Här är den underbara vaggan.
Håller på och funderar på vad jag ska inreda den med...

Kan inte fatta att den är så gammal och i så gott skicka.
Jenny har visserligen fixat till den, slipat och målat men ändå...

Kan se vårt lilla pyre ligga i den.
På tal om pyret, är så häftigt att få gensvar.
När jag klappar på magen får jag en rörelse tillbaka.
Det är mäktigt!


91278-143

Meckar-dag

Tankade ur kameran på bilden och hittade ett kort på D när han bytte bromsar på bilen senast.
Han kom in och ville ha en puss, tror du han fick en... ;)
läpparna var svarta av olja!


91278-144

En dag i Värmskog

Det är så underbart när solen skiner.
Gick på morgonpromenad idag igen. Hade tänkt åka till gymmet men vill passa på att vara ue när det är så fint!

Jag gick ner till gamla kyrkan, är så vackert där.

91278-14291278-141värmskog

Det röda huset är det berömda "räkmacke-fiket".
Baom ligger skolan och fotbollsplan och på andra sidan vägen bor jag.


Min nässpray är slut, buhu

Var så underbart väder idag så jag studsade upp :)
trots att jag eg var väldigt trött, hade ett snarkande monster bredvid mig inatt ;)

Började dagen med att baka. Tycker om att baka, även om det denna gång inte var till ett roligt itllfälle.
Kakorna ska vara till begravningsfikat på fredag när min älskade farfar ska begravas i Kila kyrka.
Det kommer bli jobbigt, jag ser inte fram emot denna dag. Har försökt skriva ett tal med börjar bara gråta varje gång så det verkar som det får bli ett tyst samtal vid graven.
Min farfar var något alldeles extra, hade velat haft honom kvar för alltid. Världen var en bättre plats när han levde.

Bakade iaf kärleksmums och kokostoppar, så det var inte så avancerat.
satte på en maskin tvätt och gav mig ut på en rask promenad till Lång Udde i solskenet. Var riktgit varmt och skönt i skolen + att man får så mkt energi av solstrålarna. Börjar må bättre oxå kände jag för det var inte jobbigt att gå, trots att vägen är kuperad. Annars har jag stått och flåsat med huvudvärk bara jag ska över en trottoarkant ;)
Hann städa köket oxå.
Blev en produktiv morgon :)

Varit desto slöare på jobbet. Min nässpray e slut, och ni som känner mig vet hur illa det e..hihi
Försökt så många gånger att sluta men så blir jag förkyld och sen e det kört igen...får åka hemifrån tidigare imorgon och åka till Apoteket för att handla min kära mentholnässpray...har haft dåligt inflytande på D oxå för han brukar sno min nässpray ur min väska...

Mindre än en halvtimme kvar.
Jag tycker om att jobba kväll, inte så mkt för att gå upp morgonen så jag vill ta det i min egen takt. Få se hur det blir med det när pyret kommer till världen.
Pyret verkar må bra. Magen växer och han/hon sprattlar ganska mkt, det känns bra.
Har däremot fått lite problem med vätskebrist, får kramper i vaden på natten. Började förra helgen och har fått det 2ggr till denna vecka. Väldigt jobbigt att vakna av kramp och jag dricker mkt, men jag vet att jag hört det tidigare att det är ett gravidsymptom. Fick kramp några gånger för många år sen och då fick jag höra att jag var gravid ;)

Ikväll ska jag visualisera en hel natts sömn ;


30min kvar

Bara 30min kvar av denna arbetsdag. Dagen har gått relatvit fort men nu är jag trött i huvudet och vill hem. Hem till min darling och kramas.
Ska åka förbi Bergvik och handla med något gott, sugen på ost och kex.
Kanske ska hem till L & M & lilla L ikväll och titta på Melodifestivalen, e väl det jag orkar med :)
Ska ju upp tidigt imorgon och jobba då med och D ännu tidigare. Han ska till Sthlm och jobba imorgon, visserligen jobba på framtid så det är ju ett roligt jobb, men han åker kl.6 hemifrån, d e tidigt.

Nedräkning...20min kvar ;)

Idag ringde en kund och ville ha numret till Optimal Telecom, hur tänker man då?
Haft en gubbe oxå som ringde för att han inte kommer fram på ett nummer, det har varit upptagen sn stund. Vad ska jag göra åt det, kasta mig i min privata helikopter, flyga dit och be dem prata klart för det är någon annan som vill ringa er...detta samtal är inte ovanligt faktiskt


3min kvar...


Fredagen

När jag vaknade igår morse så mådde jag toppen. Hade vaknat tidigt för att gå på toa, börkjar bli trött på d :) men då så visualiserade jag att jag ska må bra så sen när jag skulle upp på riktigt så kändes allt bra!
Nu ska jag tvinga bort huvudvärk och migrän och allt sånt jobbigt.

Solen sken och det gör att allt blir så mkt lättare och roligare. Vaknade med ett oerhört sug efter att shoppa, tycker alltid att det är mkt roligare att handla när solen lyser. Jag är inte den som åker in till stan och knuffas när det regnar, då vill jag ligga på soffan och titta på film.

Iaf så åkte vi till Arvika för att besikta bilen, hade tid 9.40. Det gick hur snabbt som helst. Jag har aldrig besiktat bil förr och hade väntat mig lång väntetid. Vi kom in innan vår tid och det tog bara 5min och allt var bra! Det var så skönt för vi hade varit lite nervösa. Bilen har ju krånglat ltie men D bytte bromsar för någon vecka sedan och sedan dess har bilen gått bra så det var skönt att få det bekräftat.

När det var klart så gick vi på stan en sväng på stan. Var lite blåsigt men ändå skönt att vara ute.
Gick och tittade i affärer, finns inte så många så det var ganska snabbt avklarat. tycker attd et är så mysigt att gå runti Arvika, e så skön atmosfär.

När vi hade föstershoppat klart ringde vi D´s syrra J och åkte hem till henne och sonen Á för en kaffe. Stannade en liten stund innan de skulle bege sig till värmskog. Fick med oss en vagga och en spjälsäng. Vaggan är jättefin och gammal. Känns så roligt att ha en som alla D´s syskon och deras barn legat i. Lite mer speciellt än en ny. Nu ska jag skaffa madrass och annat behövligt till vaggan :)
hann äve leka lite med A innan vi åkte, han e ett riktigt charmtroll. Lånade mamma J´s rollerblades och åkte på gatan med stavar. Var så söt, önskar jag tagit ett kort.

Innan vi åkte hem åkte vi förbi Helmia så jag fick drömma mig bort i en XC70, vill eg ha en XC90 men båda går bra. gillar rejäla bilar :) Tog med kataloger hem för att klippa ut bilder och sätta på kylskåpet.

När vi kom hem hann jag dammsuga det värsta innan det var dax att åka till nästa syster L för att hjälpa till att bära kaninbur. De har 2 kaniner som barnen inte tycker e så roliga längre. Så nu skulle de bortskänkas och det var en hel del grejjer de hade. Jag gjorde inte mkt nytta, för frusen för att orka vara ut. Men jag hann med en fika innan köparna kom så jag var inte så osocial.

På kvällen åkte vi hem till några vänner i Kil för att titta på film och äta jättegoda smörgåsar :)