Fruktsalsa att dö för...

Skiva banan, mango och ananas i en skål. Kläm ur saften ur minst 2 lime över frukten och hacka ner röd chili, ganska mkt. Jag hällde även på lite spad från ananasen-använde konserverad ananas. Rör runt ordentligt och låt stå i kul någon timme innan servering. Så gott!




Ikväll ska vi ha det till grillat kött men det passar lika bra till efterrätt med glass eller kanske grekisk yoghurt till, eller varför inte till våfflor.

I vanliga fall brukar jag ha banan, 3 olika paprika, rödlök, gräslök, 4 lime och mkt chili men idag kände jag för bara frukt och det blev väldigt gott. Jag har fått dille på frukt till maten, tycker att det är så frächt.

Hot, hot, hot

Idag är det varmt, orkar inte med långa stunder ute.
Har varit lite duktig och klippt bort döda kvistar på rosbuskarna, men det fick göras i många omgångar.

Det har blivit riktigt grönt och fint i trädgården. Ska försöka få tag på hängamplar i år, förra året hitade jag inga utan blommor i.


Lite kärlek måste man ha tid för oxå...


...och lite lek...min D är lite oberäknelig men det är bla det jag älskar honom för!

Seg idag

Igår kväll hade jag väldigt ont i magen, som förra veckan. Spänner ordentligt runt kanterna på livmodern, och mitt på. Magen blir stenhård och toppar sig mitt på och där gör det ont. Bebisen tyckte nog inte om det heller för h*n sov inget heller utan bökade runt en hel del. Började  vid 21 och blev bara värre. Kunde inte ligga ner och försökte slappna av och gå lite, men inget hjälpte. D var hemma så denna gången blev jag inte så rädd men det finns ju inte så mkt han kan göra så jag lät honom sova. Jag däremot kunde inte alls sova, var uppe till strax innan 4, tittade på TV och fick byta position var 10:e minut. Sen blev jag så trött på TV:n att jag gick och la mig men kunde somna förrän vid 5.30 när hade gått upp. Sov till 8.45 och var ganska pigg men somnade om 9.15 och vaknade runt 10.40. Det är så svårt att veta om jag ringa förlossnignen, jag kände ju att bebisen inte var på väg ut men jag vet inte om jag ska ringa och rådfråga iaf, känner ju inte att jag vill vara hispig och ringa för ingenting heller. Men jag vet inte, kanske e bättre att ringa nästa gång de kanske har något tips för vad jag kan göra...
Hoppas jag inte skrämmer någon för att bli gravid med min konstiga graviditet för det är samtidigt underbart att vara gravid och känna att det växer i magen, en sån fantastisk känsla-går inte att beskriva-det e värt all smärta. (säger nu innan förlossningen iaf ;) )

Tänkte sätta mig lite på altan och slappa i solen med en tidning, hoppas jag sover lite till. Ikväll kommer Tommy och Annika och då vill jag inte vara som ett lik. Vi ska grilla, längtar!

D kommer hem snart, finns inget att göra på jobbet så han går vid 13, skönt att han kommer hem tidigt. Han ska nog grejja med altan med sin far men det känns alltid bättre när han e hemma.

Trädgården

Om jag hade varit lite smidigare så hade det varit lite bättre rensat och klippt i vår trädgård. Nu växer det en hel del mellan våra pallkragar, inte så vackert och en hel del ogräs i rabatterna. Men det finns inte en chans att jag tar det, det får växa. Nästa år har jag även bestämt vad som får vara kvar för då ska det vara betydligt mindre rabatter och buskar på gården. Svärföräldrarna var här och plockade en klätterrosbuske ikväll. Skönt att bli av med.

Vackra pioner vid ingången.                                  Det har börjat växa i växthuset. Undrar om vi får vindruvor iår.

Det som finns i krukorna nu är tomater och pelargoner, men det kommer nog mer...

Mkt jordgubbsplantor, tur det eftersom jag inte får äta när jag ammar sen...synd om mig...

Hänglobelior, hoppas de blir fina.

Altanbygge

Så här långt har D kommit med vårt soldäck. Fortsättning följer...


Vi funderar på att bygga altan runt knuten oxå, men det blir nog nästa år tror jag. Den nya altan ska knytas ihop med uterummet som som börjar efter det andra fönstret på bilden. Det kommer bli en stor altan :) Den vi bygger nu blir 27m2, hela kommer blir ca:60m2. Där ska jag odla massa grönsaker och kryddor i krukor.

Hormonsvängningar...

... jag blir knäpp...
Jag är ganska känslig i vanliga fall, klarar inte av att bråka eller att bli arg eller att någon blir besviken eller arg på mig eller se sorgliga filmer etc utan att gråta, men nu är det hysteriskt. Jag börjar gråta hysteriskt för ingenting och om det skulle vara något, tex ett litet tjaffs med D (i vanliga fall skulle det inte vara ett tjaffs men jag är så svag och känslig att allt blir till småtjaffs) så gråter jag tills jag inte kan andas, skrämmer livet ur D varje gång.
Eller som idag, jag e bara lite trött och mår illa- det gråter jag för. Tittar på Greys´s Anatomy (lånat  säsonger) och gråter. Det är inte roligt att vara gravid jämt vill jag lova.

En annan sak jag gråter för:
Tanken på att det är en liten bebis i magen, när den rör sig och buffar till mig när jag stryker med handen över magen gör mig så rörd att jag börjar gråta. Förstår inte vart alla tårar kommer från. Jag vill att D ska vara hemma från jobbet och bara krama mig, men oftast när han e hemma så orkar jag inte kramas för att det är för varmt eller så e jag för trött eller så har jag ont eller...kan inte vara lätt att leva med mig nu!


Jag kommer nog inte börja med några hormon-preventivmedel efter graviditeten, känns läskigt att tillföra mer hormon efter denna berg-och-dalbana som varit. Det måste ju påverka kroppen negativt.

Nu ä det mindre än 6v till beräknad förlossning, det närmar sig.


Shopping

D och hans bror åkte till ByggMax för att köpa brädor till deras kommande altaner. Jag passade på att ta en runda på Bergvik, detta var vad som fick följa med hem :)

En klänning till mig. Magen putar fint under ;)

Några plagg till bebisen.




Så nu har vi hela setet, e för sött. Så smått...

Billig resa till Spanien

Är du sugen på att åka till Spanien?
Jag har 2 biljetter till Málaga på Costa de Sol.
Stockholm-Málaga, direktflyg, 15/6-7/7 för 4000kr för 2pers.

Billigt, billigt!

Hade jag inte varit höggravid så hade jag aldrig sålt dem.
Först till kvarn...


Varmt & gôtt

Solen skiner och det är varmt idag, lite för varmt för min gravida kropp. Men jag ska verkligen inte klaga, kan ju sitta i skuggan, men d e inte lika kul...
Helt underbart att vakna till detta väder. Jag älskar solen!!!

Snart kommer lilla Noah och hans mamma förbi och sen Lova och hennes mamma. Lova som har varit så liten känns nu helt plötsligt så stor när det kommit nya bebisar.

Dagar flyter på, jag börjar få mindre ont i bäcknet däremot trycker det på ordentligt neråt och det känns vill jag lova. Jag är så glad nu när jag kan gå lite utan att dö av smärta.

Hade planterat om blommor igår men de klarade sig inte. Det var hänglobeliorna som var aldelles för tätt sådda osm jag rensade ut och satte i annan kruka men de ville inte ta sig, var nog därför det stod att de skulle planteras direkt i slutkruka. Ska plantera om pellargonerna ikväll, e för varmt i växthuset nu. Har satt ut det mesta som sttt i fönstrena så nu börjar det se tomt ut, msåte nog köpa lite nya växter, eller nytt att så :)

Mors dag

Igår var mamma, pappa och systeryster hos oss. Pappa fyllde år i tisdags och igår var det mors dag så vi firade lite.
De var så gulliga och hade med mat så jag behövde inte göra någonting.
Mamma och pappa hade med potatisgratäng, sallad, marinerad fläskkarré och sås och syrran en underbar tårta: chokladmoussetårta. Jag måste ta en minut och berätta om denna underbara tårta, skulle tagit ett kort. Botten av mandelmassa och choklad, över det chokladmousse toppat med hallon, blåbär och riven choklad. Den var himmelskt god! Jag hade bakat bröd som vi grillade och hade rödlökssmör coh vitlökssmör på, underbart.
Vädret var underbart så vi var ute hela dagen och fick lite sol på våra kroppar. D fick hjälp med att gjuta plattorna till altan och sen tvättade han bilarna, pappa fick oxå tvätta. Kan inte förstå hur kul det kan vara att tvätta en bil...

På kvällen var det yoga-time. Denna gång fick jag lite speciella övningar för att inte påfresta bebisen som ligger så långt ner. Kändes jättebra och ledaren är så proffsig, litar helt på henne. Efteråt kände jag mig så mjuk i kroppen, hade inte så ont i bäcknet heller. Orkade tom en promenad över gärdet till Bengtssons och sen till prästgården. Lille Noah var vaken så jag fick gosa med honom. Han låg och gosade på mitt bröst jättelänge och var helt underbar...sen vart han hungrig och började picka på mig, så häftigt. Då fick mamma M ta över :) Det är otroligt hur mkt känslor dessa små liv väcker i en. Började nästan gråta när han titta på mig, hur kommer det inte kännas med mitt egna barn då...Längtar!

Avslutade dagen med lite mer tårta, D tjatade hela vägen hem :)

Eurovision

Komiskt att Ryssland vann, enda låten jag kommenterade.
Kan inte säga att jag håller med Europa, den var inte bra. Någon som kommer ihåg refrengen?
Nej, denna gång trodde jag verkligen Sverige skulle få bättre placering, ingen favorit direkt men i schlagersammanhang är den riktigt bra.

Nej, tacka vet jag Bandit 106,3 :)


Familjen Hultstrand Willman


Mätt som en präst

Precis kommit hem, lagom till de sista låtarna i Eurovision Song Contest. 
Jag kan ju tycka att yRysslands Dima Bilan borde ha lärt sig lite bättre engelska sen han var med för 2 år sen, förfärligt att höra alla dessa bidrag på konstig svårtolkad engelska, skulle nog hellre höra på deras eget språk.
Ska bli kul att höra genomdraget av alla bidrag snart.

Vi har haft myskväll i K-d ikväll. Körde lilla O och hans kompis till konserten med John Fogerty och då passade vi på att ha lite romance.
Vi bokade bord på Alfie´s 18.30, fullsatt så det var tur att vi kom ihåg att boka. Blev så sjukt mkt mat så jag har fortfarande svårt att röra mig. Man får alltid sallad där till att börja med, sen åt jag Scampi i en sås av olivolja, vitt vin, rödlök, persilja och piri piri och D åt vitlöks- och parmesanbröd. Så gott. Men måste nog säga att scampi i piri piri är godare i Spanien, längtar tills vi ska dit igen. Jag älskar mat och kan längta till vissa platser bara för maten. Tex Linköping för världens godaste glass, egengjord i affären. Smaskens...
Till huvudrätt åt jag plankstek, det har jag längtat efter i flera veckor...D åt köttets lustar, kycklingfilé, fläskfilé och oxfilé med 3 olika såser och potatisgratäng. När vi ätit upp kom ägaren och frågade om vi ville ha kaffe, jag var ganska sugen och skulle precis säga att vi ville ha fast om en stund för vi var så otroligt mätta att vi knappt kunde röra oss, sprängde i magen. Innan jag hann svara sa han att han skulle bjuda oss på kaffe och glass om vi kunde byta bord. Klart vi kunde :) Det skulle komma ett större sällskap som behövde vårt bord oxå och vi fick samma platser fast spegelvänt så det gjorde inte oss så mkt. Vi vaggade iväg och efter en liten stund kom det ut glass: choklad, vanilj, grädde, chokladsås och apelsin. Oj vad det var svårt att äta, väldigt gott men jag höll på att svimma. Då kom en kopp capuccino med en chokladpralin till. Hjälp! Fick i mig nästan allt kaffe men inte godisen, gick verkligen inte. Sen fick vi sitta och andas i 30min innan jag kunde resa mig. Vi var där i 2,5h. Vanligtvis tycker jag att stolarna är grymt obekväma på Alfie´s, men idag gick det jättebra. Vi satt på uteserveringen och det var hur mysigt som helst. Underbart att få vara själv med D och mysa lite. Precis vad vi behövde. Lite romantik i all bebishysteri. Efter maten tog vi en liten promenad runt kvarteret för att smälta lite av maten. Sen åkte vi till Löfbergs arenan för att hämta killarna, musiken hördes ut så D var nöjd, han hade eg velat gå.
Jag är fortfarande så mätt så det spränger i magen coh ska nu lägga mig som en utslagen padda på soffan :) D e hos en kompis där de hade pokerkväll och tog med några öl, hur han ska kunna dricka dem förstår jag inte för han borde vara lika mätt som mig.
Han gnällde på hur mätt han var, men jag kontrade med att fråga om han hade en bebis i magen som bökade runt och tryckte på alla inälvor han hade samtidigt som han var mätt som en präst...vi skrattade en stund. Men det gör rätt ont kan jag säga till er som inte varit höggravida.

De senaste dagarna

Var några dagar sen jag skrev något.
I torsdags trodde jag att bebeisen var på väg ut, men som tur e så hade jag fel. Hade så ont hela kvällen, mest pga att bebisen inte var lugn mer än max 5min åt gången, bökade runt rejält trots att jag bara låg still, och magen började spänna. Gick fram och tillbaka i korridoren för att lugna ner när det gjorde som ondast men bäcknet säger tillslut att nu får det vara nog. Sitta eller ligga var ingen häjdare så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Till slut kom D hem från jobbet och kunde ta hand om mig. Känner sig så hjälplös och osmidig. Men efter ett tag lugnade det ner sig så jag kunde somna.

Igår tog jag det väldigt lungt. Satt mest på en solstol och höll D sällskap. Han har börjat bygga vår altan. Dvs grävt hål i backen för plintarna som ska hålla upp golvet. Kände mig lite lat :) På kvällen åkte vi hem till A & M och tittade på film och käkade popcorn, det var trevligt.

Nu håller jag på och bakar bröd, hunnit sy lite oxå och en fm i solen. Det är fotbollsmach hemma men jag hinner nog inte se så mkt idag, brödet vill itne bli klart och direkt efter matchen ska vi köra D´s systerson till K-d för han ska på konsert och d ska bjuda mig på middag på Alfie´s. Det ska bli gott. Har varit sugen på plankstek i flera veckor så det blir det nog ikväll...mums! Hoppas bara jag orkar sitta på deras obekväma stolar.

Dagen idag är en vanlig dag

Idag har vi varit och fikat på cafet med far och son Lindgren. Pappan ska hjälpa D att göra en altan så imorgon är han bjuden på grillunch och då ska de bestämma hur de ska göra. Skönt att få hjälp av ett proffs, han kan knepen som underlättar.

M kom hit idag på fika, det var väldigt trevligt. Hon är så lätt att umgås med, synd att vi inte ses så ofta. Men det ska nog gå att ändra :) Hon jobbar på Skopunkten där jag jobbade förut så d e ganska kul att prata om gemensamma bekanta, även om jag inte har så många positiva minnen pga hur det slutade, men innan det så trivdes jag hur bra som helst där.

D jobbar kväll denna veckan så d e så tomt på kvällarna, men fördelen är att han e ledig i 3 dgr nu, det är skönt!
Jag har sytt lite mer, ska nog sluta nu innan alla lakan blivit bebislakan :) Fick en massa lakan och påslakan av D´s storasyrra och jag började med att göra lakan men nu har jag även gjort en massa påslakan. Tack så mycket L!!! Det var inte så svårt som jag trodde och faktiskt roligare. Men aj vad stel i nacken jag blir.

Bebisen sprattlar hela tiden och mår antar jag väldigt bra. Jag har mått lite illa av det idag, men nu gör det mest ont. Jag måste ligga ner en stund men bebisen är inte alltid så nöjd när jag ligger på sidan, trycker antagligen på något.
Nu tittar jag Medium på tv4, det e ganska bra tycker jag samtidigt som jag försöker hänga med i hur Simon och Thomas inreder på tv3 men jag insåg nu när det var slut att jag sett det förut. Kände igen resultatet. Men det är kul med inspiration!

Bäddat

Så här söt blev vagnen och vaggan.
Kudden kom idag oxå tillsammans med mina enorma bröstvärmare ;) Ska bara tvätta den sen får den oxå sin plats i vaggan :)



Väskan packad...

Oväntat besök...




I måndags när det var så fint väder på morgonen och jag satt ute i solen och myste så kom grannens katt och la sig på våra stenplattor vid ingången. Katten bodde här först så den kommer ofta hit, vi har dörren öppen så fort solen lyser och då smiter den in, brukar hitta vita tussar lite överallt, speciellt i sängen.

Fixerat huvud

Vi var hos BM idag. Magen växer som den ska, den är inte alls så stor som alla säger. Kanske ser så stor ut eftersom jag inte gått upp så mkt runt omkring. Hjärtslagen slog som de skulle, mittemellan tjej och kille :)
Vi pratade en del om det tryck som jag fått neråt i bäcknet och BM kände efter huvudet, huvudet var så långt ner att hon inte kunde känna det. Där huvudet ska ligga om bebisen har lagt sig neråt fanns nacken. Så bebisen har roterat ner rätt mkt. Ska hålla det under översikt. Så länge som inte vattnet går eller jag får sammandragningar så behöver jag inte oroa mig. Det är inte normalt att bebisen ligger så här men inte helt ovanligt och det är inte alltid som bebisen föds förtidigt. Däremot får jag inte bära något eller böja mig för mkt osv. Jag har tagit fram en mindre väska så jag inte lockas att plocka med mig mkt saker ;) Jag ska ta det väldigt lugnt framöver för att inte sätta igång förlossningen.

Bebisen verkar må bra iaf och det är ju huvudsaken. Kul att D kunde följa med oxå och fick lyssna på hjärtslagen och se hur bebisen rörde sig, syns väl på utsidan nu.

Har väldigt ont av foglossningen nu och det beror ant på att bebisen har roterat ner, detta ska vara positivt vid förlosningen, skönt att det för något gott med sig. Hade så ont när jag gick ur bilen att jag nästan kräktes, tårarna vällde upp i ögonen och D fick hålla i mig. Fick gå med snigelsteg så vi blev nästan omkörda av en rullator ;)

Pappa

Grattis på födelsedag pappa!!!!
Idag fyller min pappa 53år.
Massa kramar från oss alla 3

Pigg idag!!!

Idag har jag mått bra och kännt mig pigg, så skönt. Därför har jag varit ganska kreativ idag.
Vi kom upp ur sängen i relativt god tid, runt 10.30.
Jag grejjade lite med tvätten och packade ner de kläder och saker som ska med till BB, iaf bebisen saker. Känns tidigt men samtidigt vet vi ju inte när det kan bli. Fixade iordnig lite oxå runt det kommande skötbordet. D grejjade ute med nåpgot, han fick även för sig att sätta in babyskyddet i bilen-vi är nog 2 som är förväntansfulla ;) Men jag ska få honom att ta bort det imorgon, kommer kännas dumt annars att köra runt med.

Solen kom fram lagom till lunch så vi bestämde oss för att ta en räkmacka på cafét. Var så mysigt.
Efter lunchen åkte vi för att titta på vad far och son Lindgren hittade på. De höll på med ett byggprojekt på Värmskogs finaste tomt. Läget för den tomten är helt otroligt, drömhus, verkligen!!! De ska även hjälpa oss att bygga altan, iaf göra plintarna.

När D åkt till jobbet så började jag sy. Jag sydde 5 kuddar till bebisrummet, ett väggskydd till väggen bakom skötbordet som jag ska fästa gosedjur på samt 2 täcken. Känner mig nöjd med dagen. Tog små pauser för att titta på Bygglov, Extreme Makeover-Home edition och nu Äntligen hemma. Jag älskar inredningsprogram, tycker om att få inspiration.

Jag är sugen på frukt hela tiden, brukar bli det när våren kommer. Jag har ätit upp nästan alla burkar vi haft med ananas och mandarinklyftor. Fuskade lite med sockret och gjorde lite chokladpudding på kokosmjölk. Mums vad gott det blev, och väldigt mäktigt och det är ju bra för då orkar jag inte så mkt, med mandarinklyftor till så blev det oxå godare, tycker det blir för mkt choklad annars.

Minimundus

Jag beställde lite saker från Minimundus igår. En babykudde-ska var bra för bebishuvud så att de inte blir missformade. Har hört och läst en del om denna kudden och ville ha den, men jag har tittat runt på andra oxå. De som de har på babybutikerna i k-d är dyrare, trots frakt. Ikea e såklart billigast men den e för bred för vaggan + att den är väldigt platt. Beställde oxå ullbröstvärmare och amningsinlägg. Har alltid haft problem med att brösten fryser när jag har mens men sen jag blev gravid har det blivit värre, måste ha på mig tjocka kläder i mataffärer annars fryser vårtorna till is och det gör så ont, ska bli skönt att få värmarna för jag kommer börja använda dem direkt.

Hur lite kan du göra på en dag?

Det är ganska ofattbart hur lite man kan göra på en dag.
Vaknade vid 9 och gick ut på altan och åt frukost i solen, det kändes så bra.
Försökte få D att vakna men när det inte gick så tog jag med mig boken "från A till bebis", kuddar och stolsdynor ut i solen igen. Tror jag fick sitta 30min innan det började hagla, tänkte att det går nog över snart för molnet såg inte så mörkt ut, men jag insåg ganska fort att så var inte fallet. Det regnade nästan non-stop till 15, så tji fick jag.
Mamma ringde så jag pratade en stund med henne, hon fick mig att förstå att det inte är något fel med att be om hjälp, klarar ju ingenting numera, känns det som. Skönt att ha henne!
Försökte väcka D igen, han vaknade och kramades lite, men jag fick inte upp honom. Kom på att jag skulle ringa BM så jag lät honom vara. 
Fortsatte fm på soffan och somnade nog tillslut för D väckte mig när han fått för sig att vakna vid. 12.30. Jag låg kvar en stund när han tände en brasa och tände grillen för vi bestämde oss för att grilla tjockkorv.
Gick upp för att hjälpa till med maten och efter vi ätit satte jag mig i gungfotöljen framför brasan och läste nya "Vi föräldrar". D åkte till jobbet 15, då la jag mig på soffan igen. Började sortera bland fotona vi hade på datorn och på externa hårddisken, tog ett bra tag. O kom förbi med efterrätt-inga fel. Efter det har jag bara legat på soffan tills jag för en liten stund sen fick för mig att fixa till madrassen till vaggan. Köpte en spjälsängmadrass för 99kr på Ikea, tyckte att det var bättre att köpa den och skära till den istället för att köpa en på i babybutikerna för runt 200-300kr. Så nu är det klart, torkade av vaggan lite oxå. Imorgon kanske jag tar tag i täcket, köpte ett på Ikea för 99kr som jag ska dela på för att få ett till vaggan och ett till vagnen, ekonomiskt tänkt av mig va!

Åh, glömde nästan, jag gick faktiskt hela vägen ;) till växthuset för att vattna-var några dagar sen. Var lite orolig för mina pellargoner och tomatplantor som jag satt ut, men de mådde bra. Men D kanske får bära in dem imorgon så att de inte dör när det börjat bli så kallt om nätterna.

Föda-inte än va!

Igår tog jag det väldigt lugnt hela dagen. Det är ju min favoritsyssla nuförtiden ;)
På kvällen var det dax för yoga. Jag hade så fruktansvärt ont av foglossningen men jag tog mig iväg.
Det är så skönt med yoga, avslappnande och stärkande, men en övning var nog inte så bra för mig. Man sitter på en stol med benen brett i sär och böjer sig framåt så långt man orkar. Igår kom jag ingenstan och efter en liten stund blev det ett otroligt tryck neråt. Jag reste mig och gick mot toaletten, då trodd ejag att bebeisen skulle ploppa ut. Var så otäckt. Jag har haft svårt att göra knipövningar sen i början av förra veckan och i lördags började dessa tryck neråt. Känns som huvudet borrar sig ner i bäcknet och trycker på för att komma ut. Jag blev lite nervös.
Ringde till BM imorse och fick en tid på onsdag för at kolla så att verkar bra. Hon tyckte att jag skulle ligga ner mkt och ta det lugnt, inte så svårt-e ju det enda jag gör. Om jag känner så igen ska jag ringa förlossnigen så får de säga vad jag ska göra. Kan vara så att jag öppnar mig. vet att jag sagt att jag vill ha igång det tidigt men inte 1,5 månad för tidigt.
Idag har jag inte kännt samma att huvudet är på väg ut men däremot är trycket kvar, känns konstigt.

För ett tag sen fick jag en massa bär och svamp av O & M. Igår tog jag fram en påse blåbär och gjorde blåbärskräm, så gott. Jag älskar det!!! Idag gjorde jag ännu mer, mums. Helt blå i ansiktet :) 

På tal om att få saker av O & M så kom O förbi och lånade några filmer förut och då fick jag chokladmousse med grädde, gulligt va. Underbara vänner, tänk om alla vänner kom förbi med choklad ;) Hoppas jag blir fri från förkylningen snart så att jag kan hälsa på dem och lilla N.

Pyret har fått presenter

Igår gjorde jag inte mkt. Var så uttråkad men orkeslös. Bestämde mig för att åka till ÖB men bilen startade inte:( då vart jag ledsen, känslig förstår du :) När D kom hem tvingade jag honom att åka någonstans så vi åkte till hans brorsa. Det var så roligt att få prata med någon. Lilla T var rädd för min mage så hon smög mest omkring innan L lovade att jag gömt magen under bordet, då vågade hon komma till oss och leka. Så go. Hon har hållit sig ifrån mig sista gångerna vi setts och jag har funderat på varför hon nu blivit blyg för mig igen, men så har hon sagt att tycker att min mage är läskig. Stackarn :)

Idag har jag varit i K-d hela dagen. Har haft väldigt ont i bäcknet hela natten så jag var inte så sugen på att åka in men min kompis A är hemma i helgen från Gbg så jag åkte så klart. Passade på att handla lite oxå när jag åkte in till stan. Blev en tur på IKEA, ganska dumt med tanke på att det är en bit att gå. Köpte skötbordsmadrass, sängmadrass, kudde, täcke, handdukar och tyg. Sen åkte jag till Jysk och köpte sängkläder, de hade till vagga/vagn. Täcket jag köpte på Ikea har jag tänkt att dela i 2 för att ha ett i vaggan och ett i vagnen. Kände att jag ville ha en del klart, bebisen kan ju komma när som helst. Har ju som sagt redan flyttat ner sig långt i bäcknet. Syns verkligen på magen att den sjunkit, det är skönt. Nu hoppas jag på tidig förlossning men bara därför kommer jag väl dra över 2 v...
Sen var det dax för fika på "T". Är så mysigt där och väldigt gott kaffe har de oxå. Kul att träffa A och E som oxå var med. Var så längesen, men vi bestämde att de ska komma ut till V-skog i sommar. E har fortfarande inte varit här men det är inte så lätt att ta sig hit utan bil.

På tal om bil, jag blev helt vansinnig igår när jag hörde att bensinpriset kanske skulle gå upp till 27kr. Finns det inga politiker som bor utanför Stockholm, Böteborg eller Malmö??? Det är inte acceptabelt i af.

Var förbi mamma och pappa innan jag åkte hem där jag fick ett paket med bebiskläder. Mamma ville visa mig att jag inte behöver handla mer :) De hade handlat i julas i Spanien, helt underbart mjuka kläder. 3 st sparkdräkter, 3 bodies, 2 haklappar, mössa och vantar i ett paket och 6 lika mjuka bodies i ett annat paket. Fick även ett paket från deras städerska som vi gett väldigt, väldigt mkt kläder till som hon skickar till Polen. Lika mjuka och goa som de från Spanien, tror de är bättre på att göra bebiskläder längre söder ut! Fick en sparkdräkt, mössa och 2 tröjor av henne. Så roligt att få presenter :)

Ikväll så blir det en lugn kväll. Hade så ont när jag kom hem så jag fick lägga mig en stund, sen fick jag ryggmassage av D, värmde en vetekudde och la på och gjorde lite yoga så nu känns det bättre.

Vi åt väldigt god mat ikväll som jag kan rekommendera. Kycklingfilé som skärs i "nuggets"-bitar, peppras, doppas i ägg och sen i finhackade saltade cashew-nötter och några i kokos. Ringla lite olivolja över och in i ugnen ca:30 min i 225grader. Till det basmatiris, melon, mango, vindruvor, torrostad kokos, grekisk yoghurt och sallad. Mums!!! Ser väldigt fräscht ut oxå när man lägger upp frukten i olika skålar, kan ju ta vilket frukt som helst och ju fler man är desto fler olika varianter kan man ta.

Nu ska jag gå tillbaka till soffan och min darling för att gosa lite:)

Matvrak

Länge har jag varit så nöjd över att jag inte varit sugen på något speciellt, många har frågat om mina cravings, men jag har inga. Jag har oxå ätit mindre portioner än jag gjorde innan jag blev gravid, tror det satt i sen illamåendet. De sista veckorna har dock portionerna blivit normala och jag fått tillbaka sug efter godis, normalt tjejsug inget gravidsug. Men förra veckan och ännu värre denna veckan så är jag hungrig och sugen på mat jämt. Jag får inte ner så stora portioner pga att det inte finns så mkt plats i magen, men det går bara några minuter så är jag hungrig igen. Vill hela tiden stoppa i mig något, mat, godis, kakor, kex och cola. Jag har knappt druckit cola på flera månader men nu vill jag ha hela tiden.
Nu kommer jag inte köpa hem godis och cola mer, bättre med frukt, bär och ev glass.

Berättade för D om mitt problem, jag har tömt frysen på allt fikabröd på 1v och äter ananas ur konservburken. Han skrattade och sa att det är nu gravida brukar bli feta, jag vill inte bli fet, jag vill inte äta som en gris men vet inte vad jag ska göra. Jag vill bara sova och äta. Låter så hemskt. Längtar efter att kunna träna igen!


Trött, så trött

Jag har varit så otroligt trött i 2 dagar nu och törstig. Vet inte om jag är förkyld eller om det är pollen som retar min näsa. Är iaf helt täppt och nyser och snorar hela tiden. Låg på soffan hela dagen igår och idag och halvsover.
Skittrist att inte orka göra någonting. Längtar tills D kommer hem så jag får sällskap.

Träffade min familj igår och syrran fick känna ur bebisen rör sig för första gången, hon blev helt överlycklig. Så roligt att se hennes ansiktsuttryck, men hon är ltie avundsjuk på att jag och magen får mer uppmärksamhet än henne. Syskonkärlek ;)

Har fått låna en bok av M, "Från A till Bebis" av Ann Söderlund och Hannah Rosander. Den är riktigt bra, mkt roligare än de faktaböcker jag läst. Denna innehåller så klart fakta men är skriven på ett så roligt sätt och många inlägg från gravida och deras sambor och makar.

v.33+1

Var ett tag sen jag uppdaterade med bilder på magen.

Så här ser det ut när jag tittar ner, 2 stora boobisar och en jättebula till mage ;) Vet knappt hur mina fötter ser ut. Inte konstigt att det tog ett tag innan jag upptäckte bristningarna på magen.


Bristninganra är inte vackra men för mig representerar de att man är mamma, ant pga min mamma har bristningar och jag har associerat det till att vara mamma.


Magen ur olika vinklar :) Så här stor är den och stenhård. Linjen som går över hela magen är väldigt tydlig och naveln ser lite rolig speciellt mitt ärr från min navelpiercing, som jag tog ut för 8 år sen.


Är ganska trångt för bebisen så den sparkar inte längre utan knuffar runt en massa, hela tiden och det är underbart. Jag får tårar i ögonen rätt ofta när jag ligger på soffan och känner att bebisen rör sig, är så häftigt, då gör det inget att det gör så ont i bäckenet hela tiden, det är värt det!!!

Högkonjunktur

En nära vän till mig skrev på sin blogg att många i vänskapskretsen väntar barn och att det kan bero på högkonjunkuren. Det kan mycket väl stämma men inte på mig, om det inte var undermedvetet. Kan nog vara bra att gå efter sånt men så välplanerad är jag inte. Vi tittade på varandra en dag och frågade om vi ska försöka få barn - ok - bebis i magen. Inte så svårt :)
Hade vi varit lite smartare hade vi väntat tills jag jobbat 1år och fått mer ersättning från jobbet, men vi gick på känsla, visste ju inte heller att jag skulle få jobb på Telia då.

Planerar nog mer ur åldersperspektiv,vi vill ha många barn och jag blir ju inte yngre så det kommer nog bli ganska tätt mellan telingarna, om allt går bra och jag orkar.


Uppdatering

Jag har ju glömt att säga att jag inte hade brsötcancer, men det kanske ni redan räknat ut. Jag e hypokondrier-light. Tror alltid det värsta när det är något. Var bara en liten hudflik som jag kan ta bort när bebisen kommit ut, men det kändes bra att få det bekräftat.

Annars är dte rätt bra, trött mest hela tiden som vanligt. Har börjat sova som en stock om nätterna, det känns bra, inte vaknat av något på 2 nätter, utom toabesök då men det hara bara varit ett/natt. Inte ens D´s väckarklocka har jag hört och jag brukar vakna av ljudet som blir innan signalen går igång, tur att han vaknat själv annars brukar han lita på att jag har koll på att han ska upp.


Försäkringskassan

Igår var vi på föräldrainformation på Försäkringskassan och då frågade jag om min lön.
Man ska ju skicka in en blankett från arbetsgivaren med en beräkning på vad jag skulle tjäna framöver, min arbetsgivare skrev i min grundlön och la bara till ob och bonus för december och januari, blev väldigt låg årsinkomst och jag har varit lite frustrerad. Kvinnan som hade mötet sa att det ska göras en uträkning på alla 12månaderna under året och att jag skulle ringa min handläggare. Det första jag gjorde när jag vaknade var att ringa så jag fick min årsinkomst höjd med 33000kr, det gjorde ganska mkt för vad vi kommer få ut. Man måste ligga på.
Handläggaren var väldigt otrevlig när jag ringde och skulle kolla upp det och mitt mod sjönk men när hon ringde upp var hon jättetrevlig och hade gjort ändringen + att hon gör ändringen from när jag gick hem sjukskriven så att jag skulle få höjd sjukpenning.

Väntar på blankett från kassan oxå för min sjukskrivning. Från den dagen som de får ett brev från min arbetsgivare att kassan ska börja betala så ska de skicka ut en blankett som jag ska skriva på och skicka in och sen hade de 30dgr på sig att besluta om jag får ersättning eller inte. Lång handläggningstid det. De har ju redan fått intyget från läkaren men de måste även ha ett från mig, hade jag ju kunnat skickat från början.

Jag är iaf glad att jag fick min årsinkomst ökad, nu blir dte itne lika tajt med ekonomin, känner att jag bidrar med något iaf att D inte behöver dra hela lasset.

Besök på MVC

Var hos BM imorse. Ser alltid fram emot dessa besök, älskar att höra hjärtslagen :)
Det var några minuter över när jag kom dit så jag passade på att väga mig, inte så smart. Det var 3:dje gången som jag vägt mig sen jag blev gravid, brukar inte väga mig så ofta annars heller, och det var BM bett mig. Vågen stannade på 90,0kg-inte illa det. Höll på att börja grina. Int ekonstigt att jag känner mig tung och osmidig, men fortfarande är jag inget fläskberg. Såg framför mig de man ser på "Du vet vad du äter", och fick panik, känns ändå br att det är en del bebeis och sånt och bröst som kommer försvinna snart. Men det gäller att börja träna så fort jag kan sen. Man ska väl vara lite försiktig i början, men sen ska kilona brännas :) Vill bli som jag var innan jag flyttade till V-skog, tränad och stark!

56 dagar kvar till BF och det är exakt 8v. Känns ganska bra.

Bebisens hjärta slog jämnt och starkt som det ska, snabba så denna gången var det en tjej igen, varannan gång. Har börjat vänja mig vid tanken att det blir en tjej, en liten söt tjej som jag kan klä i klänningar och få vara blomsterflicka på bröllopet, och kanske en liten flickvän grannens lilla N. Magen höll sin kurva oxå, strax över normal. Alla värden såg oxå bra ut, förutom järn då så klart.
Fick tid till läkaren imorgon iaf för att få en remiss till sjukgymnasten och så ska hon titta på min bröstvårta så att jag kan avfärda oron för cancer, BM tyckte att den var lite misstänksam men ant. är det inget.

Bebisen huvud låg långt ner, kollade inte om det fixerar sig men hon kände huvudet. Så coolt! Det är därför som jag kännt ett enormt tryck neråt och kissar flera gången i timmen. Den lilla bulan som jag fått där är huvudet, ibland känns det som en boll som trycker i buken. Otroligt häftigt tycker jag iaf. Men så e jag ju gravid så allt gör mig rörd ;)

Dator-dag

Lite kyligare idag så jag har varit inne vid datorn hela dagen. Man blir lätt bortskämd, hade det varit för 2v sedan så hade jag suttit ute hela dagen för att få så mkt solenergi som möjligt.

Helgen var skön. Varmt och vi har bara gjort som fallit oss in och umgåtts med vänner. Mkt fika har det blivit, men det gillar jag ;)

Igår var det konfirmation, vi hade ingen aning, fick ett sms av svägerskan kl.10.20 att hennes dotter skulle sjunga i kyrkan kl.11. Kan ju vara trevligt tänkte jag och väckte D. Kanske inte den bästa väckningen:
-"Älskling, vakna, vi ska vara i kyrkan om en halvtimme".
-"Va, kyrkan, vad säger du".
-"M ska sjunga".
Då hoppade han upp och vi blev klara väldigt fort.
Väl där märkte vi att det var konfirmation och en massa vänner på plats, roligt att vara med på.
M sjöng så fint att ögonen tårades.

Fotboll på kvällen, inte så överdrivet intresserad men det är mysigt att vara där, snacka lite skit :)
Fika på cafét efteråt.

Cafét hade premiär i lördags, gissa om det var mkt folk...Vi var hem till svåger med fam på em och fikade på cafét på kvällen. Men det blev ingen räksmörgås för mig, inte alls sugen, inte någon av gångerna, märkligt.
Något annat som e lite märkligt e att jag inte e pollenallergisk denna våren. Hörde av en tjej på gatan att hon inte heller var allergisk under sin graviditet. Men jag klagar inte :)

Vad har jag gjort hela dagen vid datorn då, förökt småplanera för dop och bröllop med allt vad det nu innebär. Tänkte göra en budget så vi vet hur mkt vi ska spara. Kommer bli en hel del gäster tror jag. Ska visa D när han kommer hem så får vi se vad han säger.
Försökt leta klänning på internet men jag vill inte ha en brudklänning, vill mer ha en enkel fest/balklänning, men det e inte så lätt att hitta bland alla miljoner hemsidor. Får väl ta en tur och titta i affärer istället, längre fram när jag inte e så rund :) Kommer inte nämna några datum än, e fortfarande hemligt ;)

Trångt i magen

Nu börjar de nog bli trångt för lilla bebisen i magen. 58 dagar kvar. Pyret knuffar runt i magen, e så häftigt när jag ser hur han/hon rör sig. Magen guppar omkring och hoppar runt, men när det sparkas/trycks på urinblåsar eller någon av de delarna så gör det riktigt ont. Jag går på toa flera gånger i timmen, rätt drygt. Måste hela tiden ha koll så det finns en toa i närheten.

Det är riktigt häftigt och D blir mer involverad, hittills har han bara kunnat känna sparkar om de varit starka men nu kan han se hur det rör sig, känna oxå så klart. Det blir roligare då. Är inte så långt kvar nu.

Är sjukt törstig hela tiden oxå, känns som det bara åker igenom, att kroppen inte tar vara på det. Jag vet inte ens hur många liter jag dricker på en dag.
Förut så var jag tvungen att göra något för att det skulle göra ont men nu har jag ont från jag vaknar. Vaknade kl.7 för att gå på toa och då hade jag så ont att jag inte kunde somna om, det är irriterande. Min kropp mår inte bra av att sova i sängen, får så ont i ryggen och bäcknet. På dagen ligger jag på soffan och sover eller i solstolen det är bättre avlastning men kan inte sova på soffan för solen går upp så tidigt där och vi har inga rullgardiner i tv-rummet.

Yoga ikväll, veckorna går så fort, det ska bli skönt. Brukar kännas mkt bättre efter de. Förra gången hade jag träningsverk i flera dagar efteråt.

Håller på och funderar på hur jag ska göra med täcke till vaggan och vagnen. Hade tänkt köpa sovpåse till vaggan för att inte behöva köpa så mkt sängkläder för den korta perioden bebisen sover där, samt att den inte går att sparka av så jag tror det är mysigt för bebisen. Till vagnen hade jag tänkt ha en filt, men det kanske behövs ett täcke, jag vet inte. Har fått varma overaller av L att ha till kyliga kvällar, det kanske räcker. Kudde ska jag köpa iaf, funderar på att beställa från
Minimundus. Kände på den på Barnmässan och det verkade bra, och är ekologisk. Tiden börjar rinna iväg nu, så jag måste nog bestämma mig snart för vad jag vill ha.

Underbar dag

Idag har varit en underbar dag!!!
Började med att vi satt på verandan och myste i morgonsolen. Sen kom vi på att vi skulle åka till Lång Udde, badplatsen. Där var helt underbart. En svag bris som svalkade, vattnet som kluckade mot klipporna, fåglarna kvittrade...vi låg där i någon timme, hade med fika, inna D blev rastlös, jag hade kunnat ligg ahela dagen. Sen åkte vi hem och jag var ganska sliten så  jag vilade lite medans D åkte till Karlstad för att träffa en kompis.
Gjorde en lasagne till lunch, som blev väldigt god. När D kom hem hade han med en present/muta :) för att det är "Jag älskar dig"-dagen. Han e så go, hittar på sånt hela tiden. Muta skulle man kunna se det som för jag fick en present, en assistent-riktigt brödknådarmaskin för att D skulle köpa en cross.
D åkte iväg och köpte en cross medans jag vilade lite till.
När han och M kom tillbaka så fixade vi i ordning lite grillmat och gick hem till M. Hans familj bor mitt över gärdet, grannar till prästgården där Värmskogs nyaste tillskott bor, lilla Noah.
Noahs föräldrar O & M satt ute och åt så jag passade på att hälsa på medans killarna fixade med maten. Lillen var så söt, så liten och sov så gott i vagnen. M mådde väldgt bra, återhämtat sig väldigt bra efter förlossningen. Hon sa innan att hon nog inte vill ha fler att det isf skulle bli adoption pga de svåra smärtor hon haft bla foglossning men alla de känslorna försvann när hon fick lilla N. Jag längtar så efter vårt lilla knyte.
Imorgon ska vi dit och fika och gosa lite mer med lillen. Men det var väldig kul att träffa dem en stund idag, har sett fram emot att de skulle komma hem.
Sen var det dax för grillning. Älskar grillat och inte fel med trevligt sällskap, till slut hela familjen Bengtsson.

Så en dag på stranden, hunnit vila, fått present, god mat, gosa med bebis och grillning i kvällsvärmen samt att jag har en underbar sambo. Perfekt dag!


Klättra

Jag har fått en idé, inspirerad av Äntligen hemma i tisdags.
Jag har alltig velat ha en klättervägg och nu när jag ska ha barn så kan jag ju göra det till bebisen.
Funderar på en ribbstol och några klättergrepp med madrass under med massa kuddar på. Har en 120-säng som inte e alltför bra som vi tänkt slänga när bebisen ska sova i spjälsängen men nu så tänkte jag om. Ta av benen på sängen och ställ den mot väggen där ribbstol och klättergrepp sätts upp. Kommer bli jättecoolt. Tror även det kommer uppskattas av div .fulla vänner till D när de är här på fest ;)

Vill ju fortfarande ha havstema i rummet så jag fundera rpå att måla hav på halva väggen, jag vet borde kanske tänkt på det innan vi målade gult, men men...man kan väl ändra sig ;)

D gillar idén men tycker kanske att jag e ute i lite god tid, ungen kommer ju inte klättra de närmaste 2åren kanske. Men jag vill ha, kan inte vänta när jag kommer på något :)

Jag hittade en dubbelribbstol på blocket för 500kr och klättergrepp för barn för ca:400kr. Det kan nog bli toppen.

Pannkakor-idag igen

Underbart väder ute och här står jag i köket å steker pannkakor...vet, vi åt de för bara några dagar sen, men när fantasin tryter så är pannkakor bra att ta till ;) ganska gott e det oxå, men mkt havregryn i så känns det lite nyttigare. Det finns nog ingen som älskar havre så mkt som mig, var nog en häst eller liknande i föregående liv. Jag vill ha havregryn i allt, tur att jag tål det, finns ju ganska många med celiaki som inte tål, inte har heller märkt något av att jag äter de vanliga heller-skönt. Det är skillnad på Rent Havre för 17kr/500g eller vanligt 12kr/2kg.

D klipper gräset, vi var till hans föräldrar och lånade deras gräsklippare. Våran fungerade inte så bra, måste fixas lite med den. Åkte förbi M på vägen där även hans mamma och syrra var. Skönt med litet kafferep mitt på dagen. Jag träffar ju inte så många nu när jag e hemma. Ikväll tänkte jag prova på vattengympa, hoppas det känns bra för det vore skönt att röra lite på sig, och vattnet avlastar ju kroppen. Får tänka mig för bara så jag inte gör övningar som anstränger bäcknet men det ska nog gå bra.

Nej, nu får det nog vara färdigstekt för nu vill jag tillbaka till solen. Min favvoplats är stolen på verandan för den kan jag tipp abakåt så att magen inte trycker på revbenen.

Grattis

Vill gratulera våra vänner i prästgården O & M som imorse fick en liten son. Vad underbart! Är så glad för deras skull och längtar ihjäl mig efter vår. Allt hade gått bra och familjen är trött men lycklig. 3690gram och 51cm men namnet glömde jag fråga om i allt luckorus. Satt på helspänn hela morgonen innan de ringde. Hoppas de kommer hem i helgen så jag får se dem snart.

Jag hoppas att vår vill komma snart. Magen är så tung när jag sitter eller ligger att jag blir knäpp. Ständigt trött men annars mår jag bra. Imorgon går jag in i v.32, inte så långt kvar. Nervositeten kommer smygandes, inför förlossningen och allt som kan hända men framförallt för det som kommer sen. Vi kommer snart få ansvaret för en liten krabat, som ska tas om hand och uppfostras. Känner man någonsin sig redo för det???

Ska gå ut på en mini-promenad i solen, D ringde precis och sa att det är jättevarmt ute och här ligger jag på soffan. Det duger inte ;)

Jubileum

Idag har jag och min älskling varit tillsammans i 2 år, tiden går fort.
Jag fick tårta direkt jag vaknade, han vet precis vad jag vill ha :) fick även en elektriskt insektsdödare, tror presenten eg är till D ;) men jag är glad att insekterna försvinner och D e glad när han får ta död på dem så det är en win-win situation. En stor grön växt med rosa blad/blommor.
Till D hade jag bakat bröd, bullar och chokladmuffins. Köpte melon, vindruvor och hjärtformad salami till frukosten.
Vi fick en skön, avslappnad morgon och lunch tillsammans. Vill verkligen bara umgås och mysa med D fram tills BF, det är ju bara vi i 9v till, vill ta vara på tiden.


Trött

Började dagen med frukost i solen. Det är så underbart att kunna äta ute.
Sen hjälpte D mig att så några frön i landet. Ska bli gott med morötter om några veckor.
Efter detta var jag dödstrött, orkar ingenting numera, så jag la mig på soffan och halvsov tills 15.30 då jag bytte om för att åka till badhuset i Grums för att bada med L & lilla L. Det var jättekul, L e så underbra, skrattade hela tiden.

Ikväll så har jag bakt bröd och lite fika. Imorgon firar jag och älsklingen 2 år, tänkte vi skulle mysa lite innan han ska till jobbet.

Ska sova, väntar bara på att tvättmaskinen e klar, tar längre tid när det nästan e stopp i avloppet. Fattar inte vad som är fel, vi spolade rent för 2 dagar sen men det e redan stopp. Det var 3:dje gången som D rensade rören. Helt ofattbart. Nu börjader det bli helt stopp i alla avlopp så jag börjar bli nervös och vill ta hit slambilen men D vill försöka själv, det frustrerar mig lite. Vill få det fixat, NU!

Har förresten träningsvärk i rygg, rumpa och baksida lår från yogan igår, trodde inte att det var så mkt träning, känns mest som man stretchar och andas avslappnande.

Det kanske låter som jag gjort mkt idag men det är det verkligen inte, mest legat och tagit det lugnt, ändå e jag dödstrött. Kan ha att göra med att jag sov dåligt för jag hade ont i bäcken och mage inatt. Hoppas jag e piggare imorgon. Ska hålla tummarna för grannarna som får bebis tidigt imorogn bitti. E så förväntansfull för dem. En liten bebis!!!

Visdomsord

Dagens visdomsord lyder:
"Hoppa inte i en hiss på fyllan (eller annars) i tron om att den går snabbare."

Detta fick några vänner erfara i natt. De fastnade och fick bli uppvevade för att komma ut. Ingen höjdarnatt, de skulle till krogen men kom inte så långt ;) Men skam den som ger sig, de hann iaf med en pub innan det stängde.

Så vild var inte min kväll, vi blev hemringda till J & M på grillkväll, lite spontant vid 21-tiden igår. Väldigt trevligt. Mer sånt!!!

På dagen igår så kom familjen hit, mamma, pappa och syrran på en kortvisit. Trevligt när de kommer förbi sådär. Vädret var inte så fint i K-d som här i underbara V-skog, så klart. Så de fick åka hit för att få sol :) I sann V-skog anda så tog jag med dem på fotbollsmatch. Halva V-skog är där och kiosken är öppen så man kan köpa glass, korv och dryck :) Väldigt trevligt. Jag har blivit en sånt lantis och är stolt. Stämningen är så mkt bättre här än i stan. Alla som e hemma samlas när det är match tex. och så umgås man.

Trädgårdsdax

Det är mkt som ska fixas med när man e husägare, både roligt och mindre roligt...
Idag är det rensning av lande och plantering av morötter, purjolök och sallad, ev några blommor som står på schemat. Hade hoppats på att D skulle klippa gräset men det är för blött. Solen ska skina i några dagar sa grannen så det ska nog hinnas med.
Rensningen av jordgubbslandena är inte så kul, sitter med magen i vädret och är allmänt  klumpig, kan ju inte böja mig som jag vill. Bäckenbältet är hårt åtdraget så jag har ett bra stöd men jag får ta många pauser...kommer ta ett tag innan jag e klar, blir nog inte idag och det är bara 5st pallkragar men med mkt ogräs...

D är iväg och tittar på en cross, ska inte köpa bara titta. Vad han komemr tjata sen :( han vill så gärna ha en och han ska få en, snart...

Jag har förälskat mig i en tapet på Stuvbutiken och ett bord och stolar på Ikea så nu vill jag göra om i köket. D tänkte sig att vi bara skulle byta luckor och golv men jag vill byta allt, käns onödigt att inte byta stommen oxå, e så gammal den vi har och jag vill ha lite mer ergonomiskt utformat kök eftersom jag bakar en hel del å så. Har iaf gjort en ritning på Ikea Home planner, blev så fint och itne så dyrt heller tycker jag, kommer nog landa på 60000 från golv till tak, allt inkluderat. Men vi betsämde att at det till våren och bygga ut verandan och göra om i uterummet nu, känns bra det oxå :) + en cross till D och en cykel till mig :)

Har stekt blåbärspannkakor som jag ska kasta mig över, vi fick en massa blåbär och svamp mm av O & M, jättesnällt. Jag älskar blåbärspannkakor, D tycker inte om blåbär så mer för mig ;)

Grilla är underbart

Idag har vi slappat hela dagen, det var så skönt.
Låg på soffan och åt godis större delen av dagen :)
Var så sliten från igår, så ont i bäcknet. Det tog på krafterna att gå fram och tillbaka till ksolan och stå där i flera timmar. Gick i snigelfart hem, de som såg mig sa att jag såg ut som en full pingvin när jag gick hem. Små, små vaggande steg. Vi skrattade en hel del åt mig, men eg är det inte så kul att ha så ont, men jag vet att de inte skrattar åt det.
Valborgsfirandet var jättebra. Hörde inte så mkt av kören gick mest runt och pratade med vänner. Brasan var jättefin och värmde bra och sedan var det fantastiskt fyrverkeri-hade de verkligen lyckats med. Valborg är så mysigt.
Efteråt gick vi, J & M och F hem till oss, jag låg i soffan med massor av kuddar och de drack några öl men de var bara kvar till runt 23 för M skulle upp och jobba. Skönt att det inte blev någon fest, för jag var helt slut.
D sov på sängen i bebisrummet, hans plats när han druckit och det var nog tur för han kan bli vild. När jag var uppe på toa i natt så hörde jag ett brak rån rummet och risade dit, där låg D över alla leksaker i en hög. Han hade fått för sig att krypa allt han hade i sömnen och for rakt ur sänger ner på leksakerna och det står bredvid sängen. Såg rätt kul ut, och folk frågar sig varför jag inte vågar ha bebisen i sängen...hmmm

Ikväll så har O & M varit här och grillat. De skulle kommit hit på fika, "maja", men vi bestämde grillning lite senare istället. Så gott att grilla. Grillade hela förra fre+lör och denna ons+tors, kanske blir någon mer gång i helgen beroende på väder. Ikväll blev det lite blandat, lammfärsspett, kyckling och flintastek med lime-salsa, potatissallad a la Jessica och vitlökssås, saknade den kalla ölen...snyft. Så trevligt att lärt känna så underbara människor här, skönt att man inte måste planera flera dagar i förväg utan bara lyfta på luren och kolla vad de hittar på. E lite avundsjuk på dem för på tisdag ska de få barn...vill oxå...kommer nog gå den "långa" biten över gärdet och gosa med deras bebis en hel del jag ;)

Nu är det nog dax att sova, D är iväg och spelar poker. Fattar inte hur han orkar, men så är han inte gravid heller ;)

Babyskydd

Vi blev lite skrämda när O & M sa att det inte är garanterat att de babyskydd som man kan hyra inte har varit med i en krock så vi köpte oss en. Känns lite tryggare.
Den är jättefin, svart och grön från Brio. Liten och nätt :) smidig att bara kunna klicka i och ur bilen och ta med vart man vill, det känns bra. Vi hade först tänkt oss en svart-brun som skulle matcha skötväskan ;) ville eg ha en turkos för dne kändes så fräsch och glad men efter övervägande kom vi fram till att brun skulle bli bäst. Säljaren gick iväg och skulle ta fram en brun som var inplastad och kom ut...med en grön...tog den direkt!!! Jag älskar grönt :) och det är lite grönt i skötväskan ;)

image232image233

v.31+1

Igår gick vi in i v.31, närmar sig BF :)
Så här ser jag ut nu...ganska stor
Det finns inte mkt utrymme till mer än bebis, fattar inte magen ska växa i 9-10v till, e tungt som det är nu...

image230image231