Dophelg

Vi har varit på 2 dop under helgen.
Igår för Annie som hölls hemma i prästgården.

Idag för Chanel, mitt lilla gudbarn, i Forshaga kyrka.
Prästen var så go så det blev en rolig grej, inte alls så stelt och nervöst som det brukar va. Kändes så mysigt men ändå högtidligt såklart. Trots att jag stod där framme med Chanel och familjen och läste evangeliet så var jag itne det minsta nervös.
Chanel hade en helt underbar dopklänning på sig. Så fin!!!
Utanför kyrkan skulle vi ta lite kort men det blåste något enormt så vi fick avbryta.




4 generationer:gammelmormor, mormor, mamma och dotter.


Mina prinsar.


André med sin mamma, pappa, Annika med sin gammelmormor och lilla prinsessan!


Sen somnade barnen och vi vuxna kunde fika i lugn och ro :)
Massa kakor och en jättetårta...som jag gjorde.
Började igår med att göra fyllning och bottnar. Imorse fick vi gå upp tidigt för att först hämta D i Grums (spelning igår) och sen va i Döle runt 9. Tog en stund att fixa tårtan men det blev bra. Nöjd faktiskt och den fick posivit respons av gästerna, både utseende och smak...Roligt!


Ckokladtårta med hallonmoussefyllning, garnerad med grädde, mörk choklad, vit choklad och jordgubbsmarsipan.


Tradera


Många inlägg blev det visst ikväll :)
Men jag vann precis en auktion på Tradera. Det blev ett par termobyxor från polarn och pyret som ser väldigt fina ut, ska bli kul när de kommer. Har räknat med att de ska passa till Neos jacka som vi köpte i våras. Det som behövs till är en fleecetröja/jacka så har han ett komplett vinterställ.
**Marinblå termobyxor stl 86**Po.p, PolarnoPyret, pop**

Jag har oxå bestämt mig för den gröna overallen. Den jag budar på nu e dovt grön (säljaren sa att dne e lite dovare än den e på bilden) med mörkgrönt axelparti. Tror den blir fin. Har även en matchande mössa under bevakning.
POLARN O.PYRET, PO.P, POP VINTEROVERALL, STRL86

Fredag

Idag har inte Neo varit kul.
Han har varit trött och uttråkad nästan hela dagen.
Arg på mig och skulle bara va hos D, han fick inte sätta ner honom en sekund för då grät han floder och slängde sig i backen så jag trodde han skulle bryta varenda ben i kroppen. Men han lugnade ner sig mot kvällen och var sitt vanliga goa jag.
Vi gick en tur till gungorna vid Sockenstugan efter lunch och det var roligt. Han fick gunga, gräva i sanden och klättra och springa omkring.

Man måste så högt upp det bara går, säger Neo och klättrar på stora (lilla) stenen på gräsmattan. Därifrån såg han en stor pinne som han var tvungen att ha och att slå den i mammas huvud var superkul. Hårt oxå, pinnen gick av...aj. Sen såg han ett staket som han bara var tvungen att klättra upp på :)
Sen var han trött och somnade i vagnen...

Det var allt han fick va ute för sen regnade det hela em och vi fick va inne, och det avskyr Neo. Det var därför som han protesterade så.

En stund sov han iaf och så passade jag och D på att möblera om lite. Satte in spotlights i vitrinskåpet och flyttade det, runt några gånger. Sen flyttade vi runt alla soffor för att komma fram till att de nog ska va där de var innan :( vi får de hur det blir. Hade ju tänkt flytta tv:n till vardagsrummet men vi har ingen antenn till parabolen därifrån så det sket sig så vi fick tänka om. Lösning kommer snart...


Nu e D och repar och förbereder sig inför spelningen imorgon.

IMORGON MÅSTE NI GÅ OCH LYSSNA PÅ HOTWOOD PÅ CHEERS!!!
De e så bra.

Jag har tyvärr ingen barnvakt så jag komer inte kunna va där men vi har lite att fixa inför Chanels dop så jag blir inte helt själv utan jag och Neo åker och sover hos dem.
Iaf så kommer killarna att sälja skivor för er som vill kunna lyssna på dem hemma. De e oxå med i nyaste Slitz på deras nykomling lista. Coolt va!!! Top 5!!! Imponerad!? Jag är det....
Nu väntas bara skivkontrakt men det e på G, kanske, de har fått ett spår men jag säger inte mer...


Davids "födelsedag"

D fyllde 23 år i tisdags och igår så hade vi fika för honom.
Hade tänkt att det skulle va lite lugnt och städat, men som vanligt så blev det fullt hus. Vi tycker ju om det och hoppas att vi inte skrämmer bort våra gäster. D va orolig att folk hädanefter kommer tacka nej för att det är för stökigt (inte orent) hos oss.

Vi började dagen med ta med Neo till tandläkaren för första gången och det gick bra. Hans tänder var fina, det lilla hon fick se. Han gillade det inte alls. Fick massa info men vi gör redan som vi skulle, lyssnade bra på Barnmässan när vi var där när vi väntade Neo, kanske kunde borsta lite bättre men det är inte helt lätt, han vill ju själv.
Sen åkte vi till K-d. Lunch på Ikea och en liten shoppingtur :)
När vi kom hem så började jag göra iordning tårtan som jag bakade hos Lisa. JAg ville inte att D skulle se så det blev en massa smusslande och "titta inte hit" osv..

Resultatet:


















Försökte göra en kopia av Davids gitarr, Gibson SG Angus Young. Helt lätt var det inte men väldigt roligt. Jag älskar att få göra sånna här saker.

Runt 16.30 började gästerna komma och efter en stund var vardagssrummet fullt. Tror att Neo och Tindra hade roligast av alla :)



Trött kille säger godnatt!


Innan jag fick lägga mig så sa jag heldå till de sista gästern, D hade gått för längesen, skulle repa han. Sen klippte jag Nina som, om jag för säga så, blev skitsnygg i håret. Så vill jag ha det, jag hoppas att hon blev nöjd för jag fick helt fria händer och då vet man ju inte...
Sen packade jag in Annies och Chanels doppresenter och gjorde egna kort till dem.
Planerade lite för Chanels doptårta oxå, sen var det sängen. Trodde jag, men Neo hann före...
Han vaknade och var så ledsen och orolig. Han ville inte va i sin säng utan bara ligga i min famn. Somnade direkt jag vaggade honom lite men klarvaken när ja la ner honom. Så det var bar att sitta upp, tills ryggen ömmade för mkt och vi la oss i min säng. Det gick bra, men han ville ligga så tätt så tätt och var genomsvett så jag försökte flytta mig lite men det var lönlöst. Han vaknde hela tiden och kände så jag var nära och borrade in sig i mig. Lille plutten. Vid halv 2, eller var hon halv 3, orkade jag inte mer utan väckte D på soffan som fixade välling och sen somande han i sin säng och vi fick lägga oss i vår. D somnade på mindre än 1 sek och jag var nog vaken 1h till, låg på spikmattan och tillslut somnade jag.

I väntan på D

När vi vaknade imorse (läs när Neo väckte mig 6.40) så gick jag in och lyfte upp honom och kände en bar rumpa genom pyjamasen. Va, glömde jag ta på blöja inatt??? Men, nej, han e ju torr, jag måste känt fel. Men, nej, han e bar. Var e blöjan då??? Han hade lyckats öppna blöjan och den låg nere vid foten :)

När Neo sov förmiddagsvilan så kom mina svärföräldrar förbi, Neo hann precis vakna innan de skulle gå så han fick busa lite. Efter det så åkte vi till Lisa. Det är ju så att min stora älskling fyllde år igår och ska firas imorgon och då behövs ju en tårta...eller hur! Vår ugn är ju trasig så Lisa var snäll och lånade ut sin. Ännu snällare var hon när hon bjöd på egengjord sushi, var så gott!!! Tyckte Neo med, även om ätpinnarna nog var de roligaste :)



Ett piano hade de oxå som var jätteroligt. Dit gick han hela tiden och spelade :)


När vi kom hem så fixade jag med tårtan och Neo passade på att möblera om...


Sen gick vi på fotboll. Neo var pigg så jag ville att han skulle va vaken tills D kom hem. Gissa om han böev göad när pappa var hemma när vi kom tillbaka.
Nu ligger han och sover, helt utslagen :)


3 små troll på fotboll.
Neo var även ute på plan i pausen och spelade boll med domaren :)


Åh, jag kan inte bestämma mig

Jag är en traderanörd igen, hihi.
Håller på och letar efter en overall till Neo. Han ska få en av mamma och pappa och jag vill gärna ha en Polarn och pyret overall så jag tänkte att jag kunde ropa hem en från tradera.
Det e ju alltid lite oroligt att buda på något man bara sett bild på, vet ju aldrig skicket, men det brukar ju inte va problem. Nej det är inte det some mitt problem, mitt är att jag itne kan bestämma mig...

En mörkblå med ljusblått på, en grön med mörkblått eller en klarblå med mörkblått.

POP overall blå/ljusblå vinteroverall stl 86 popPop overall i storlek 86


POP (po.p, polarn & pyret) skidoverall overall 86 + mössa

Kan inte ni ge mig råd?!

Annars har jag varit väldigt duktig idag. Lisa var underbar och passade Neo hela dagen så jag kunde städa. Jag bad henne ta Neo en stund, så de åkte till Arvika och tog en heldag. Jag helstädade huset, från topp till tå tom fönstrena i köket och hann plantera om några blommor. Sen kom skruten och stökade till igen, men det gör inget!!!

Idag fyller min stora älskling år!!! Grattis grattis grattis!!!!
Och imorgon kommer han hem, det längtar jag efter. Med det tidigare flyget, yes


Några bilder från de senaste 2v

Nästan alltid glad



Nektarin e smaskigt



Kan själv...




Besök av Chanel


På stan med moster



En skogstur med "faster Lisa"




Lekstund mellan regnskurarna




Krupp

Inatt var den hemskaste natten i mitt liv.
Skrutten har ju varit snorig i några dagar men började bli bättre under fredagen och lördagen så jag trodde att han skulle bli frisk. Istället så började han bli hes på kvällen och lite rosslig under natten. Vid 3.30 tiden så vaknade jag av att han rosslade mer och mer (hade sovit väldigt lätt hela natten och lyssnat på honom) så då tog jag och mamma upp honom och sen ringde vi sjukvårdupplysningen. Lillen hade fått krupp så vi fick en ambulans till oss och fick åka brådskande med blåljus till K-d sjukhus. Det var kul tyckte Neo, inte jag lika mkt. Otroligt vad skumpigt där e där bak, mådde så illa.
På sjukhuset fick vi hjälp snabbt så lillen började bli bättre och efter 2 timmar fick vi åka hem. Det var så synd om honom och jag mådde så dåligt när han hade det jobbigt under natten. Ni som haft barn med krupp vet vad jag menar, det var det värsta ljud man kan tänka sig tror jag, det lät som han skulle kvävas ihjäl och han var så rädd.
 
Han har "rökhostat" hela dagen och har varit väldigt gosig. Men jag hoppas att detta var en engångsförteelse, även om jag vet att det är vanligt och att det oftast är återkommande. Ärftligt e det oxå och mer vanligt hos pojkar. Nu vet jag vad vi kan göra för att lätta för honom iallafall. Men blir det så igen så skulle jag ringa efter ambulans direkt och åka till k-d.

Så idag har varit en seg dag. Vi har varit lite trötta och ur gängorna. Neo har mest gosat och varit lugn.

Tur att mamma och pappa var här igår annars vet jag inte vad jag hade gjort. De åkte vid lunch men jag vet att jag har flera runtomkring som hjälper till om vi behöver. TACK alla för att ni e så goa! Älskar att bo på landet!!!

Igår så firade vi Andreas som fllde 25år i tisdags. Vi var i hans föräldrars stuga vid Tennsmide, Arvika, och fick jättegod mat. Var väldigt kul att träffa hans släkt och få se deras fina stuga.



Som vanligt

Ni får nog tyvärr stå ut med att jag är såhär ojämn i bloggandet.
Vissa dagar hinner jag inte och en del orkar jag inte eller saknar inspiration. Men jag skriver ju mest för min skull, för att komma ihåg i framtiden + för brorsan som bor så långt bort (och D). Undrar ni hur det är med oss så kom förbi eller slå en signal ;) Vi älskar att få sällskap!!!

Det största och viktigaste som hänt sen sist är att lilla underbara Chanel kom hit igår med sin mamma och pappa. Gissa om de var efterlängtade. Det var så roligt att träffa dem. Lillan har hunnit bli 4 månader, e inte klokt. Neo fick jättefina presenter. Han fick 4 tavlor som Annika målat själv, ska ta ett kort så ni får se. På den ena står hans namn, nästa födelsedatum, nästa födelsevikt och nästa födelselängd. Han fick oxå en gosegris och ett pussel.
Vi ska försöka ses en massa nu de 3 veckorna som de är här och sen håller jag tummarna för att de kan flytta hit snart.

Imorse så åkte D och det var tungt. Saknar honom redan. Det är så underbart att ha honom hemma i 7 dagar men det är så jobbigt att inte se honom på 7, tur att det finns telefoner. Även om jag kan bli vansinnig på honom ibland så är han det bästa som hänt mig och jag kan inte tänka mig att det kan finnas någon annan i världen som skulle passa mig bättre. Vi hade det väldigt bra innnan Neo men nu har vi fått en ny djupare kärlek till varandra som jag inte trodde var möjlig. Det är så häftigt att se D i Neo. Neo gör samma miner som D och det går inte att beskriva hur fantastiskt det känns. Jag vet att jag inte har varit lätt att leva med under graviditeten och ammningen å så, jag gick genom så mkt att jag knappt orkade med själv och hade väldigt svårt att ge av mig till D, Neo fick allt och sen var jag slut men jag har försökt och vi har pratat mkt. Nu äntligen börjat jag känna mig som en kvinna igen och det har gjort att jag blivit helt nykär (kär har jag varit hela tiden) i min D igen och då e det ju ännu jobbigare när han åkt. Nu ska jag "bara" gå ner lite drygt 10kg så jag känner mig fin igen så blir det ännu bättre. Känner att jag förändrat mig mkt, har blivit mer innåtvänd och tystare, funderar mkt och många frågar mig om jag e sur eller trött, men det är sällan jag e sur men tyvärr så åker nog mungiporna ner när jag funderar men jag förösker tänka på det oxå men påminn mig gärna ;)

Efter lunch idag så åkte jag och Neo till syrran. Vi har inte umgåtts så mkt under sommaren, mest hämtat och lämnat Neo där. Hade med mig en bricka med ost, kex, kallskuret, frukt, egen potatissallad, mozzarellasallad, kladdkaka och tårta som tack för att de haft Neo så mkt i sommar. Sen gick vi på stan och köpte present till Andreas och doppresenter till Annie och Chanel som båda döps nästa helg. Ikväll skulle jag eg målat uterummet men jag orkar inte. Skrutten är jäteförkyld så jag vill även va nära honom för att höra så han får luft å så. Varit synd om honom idag. När han vaknade såg det ut som han hade ansiktsmask av allt torkat snor i hans ansikte. E så jobbigt när han inte mår bra, även om han e pigg och glad så e det itne lätt att va så snorig och tjock i näsan. Han var så kelig när vi kom hem och ville va i famnen hela tiden, kunde knappt klä av honom han ville bra luta huvudet mot mitt bröst och kramade mig hårt och pussade mig, han var så go så jag kunde ätit upp honom.

Jag jobbade sista dagen i söndags, nu e jag ledig tills oktober så jag börjat på telia igen och det kommer nog gå bra, Pratade med chefen igår och det lät väldigt bra så nu känns det bra igen.
Annars så har vi mest åkte runt eller haft folk hemma och umgåtts under veckan D varit hemma, varit en bra vecka och jag känner att jag fick massa ny energi, hoppas det håller i sig :)

Tisdag

Idag har vi umgåtts hela dagen.
Vi hade bestämt att vi skulle åka till Annica och Hugo när de vaknat å så..typ lunchtid :)

Neo sov rekordlänge till 9.30, gud va skönt. Så vi var lite sega på morgonen. Vid 10 ringde Linda och de hade tråkigt för Martin hade tagit hennes bil till jobbet. Iom att A och H sover länge så tänkte jag att vi hinner båda. Gjorde iordning frukost och åkte dit. Riktigt trevligt. Vi brukar ses på tisdagar, vet inte varför men det blir alltid så. Lille Eric, som blir 1 år till veckan, har lärt sig så mkt sen vi sågs sist, nu kan han gå med gåvagnen, så duktig. Vi fikade och lekte till 12.30 sen åkte jag hem och slängde in lite mat i bilen och åkte till Sågartorp.
Barnen sov en stund och sen lagade vi mat. Avancerade köttbullar och spaghetti blev det med kladdkaka till efterrätt som uppskattades av barnen ;) Vi bestämde oss för att åka till skopunkten för barnen börjar ju snart på dagis. Ett par vinterkängor, ett par fodrade gummistövlar och ett par gjympaskor fick Neo, jag får kika en annan dag,så nu har han dubbel uppstättning. Det var ingen höjdare att ha med barnen (läs Neo) dit, borde lärt mig förra gången men han sprang ut hela tiden och gömde sig bakom hyllor, klättrade på vagnar och ramlade ner och rev ut alla skor på några hyllor och vagnar. Tror personalen var glada när vi åkte :)


Klockan var mkt när vi kom tillbaka så ungarna fick gröt och sen åkte vi hem i ilfart, dels för att det var efter Neos sovtid, ikväll igen, och för att jag skulle klippa Karolina.
Skulle ha badat Neo men han var för trött så det får bli imorgon, han somnade på direkten, eller vaknade inte kan jag nog säga, sov när han drack välling. Strax efter kom K. Är ett kaos här, hade tänkt städa imorse men ville hellre umgås med Linda och Eric så det får bli imorgon. Har knappt varit hemma på 1v nu.

Måste ju berätta att min kära vän och gudmor till Neo, Annika, kommer till helgen med sin familj. De stannar kägne hoppas jag, förhoppningsvis för alltid om allt går som det ska. Gissa om vi kommer umgås massor nu. Och du, Annika, klart vi tar en tur till Lotta. Dop för lilla Chanel blir 30 aug. Längtar så efter dem!

Lördag/söndag

Vill ni se lite fler bilder från vår Sthlm-semester?
Om inte så sluta läsa...hihi

På lördagen så gick vi ner till Nybroplan och tog färjan till "Sthlm´s närmaste skärgård" Fjädelholmen.


Neo var helt fascinerad av allt han fick se. Alla båtar, byggnader, fåglar mm. Pekade på allt och sa, "titta" och "där". Mitt lilla charmtroll!
Blev som lite sight-seeing på vägen ut, resan tog ca:20min.

1) Nordiska muséet och Wasa muséet. 2) Strandvägen - hamnen. 3) En jättefärja, kolla hur liten Viking Line ser ut bredvid.

Framme på Fjäderholmen så lekte och åt vi hela dagen. Neo busade hela tiden, vi fick bytas av för att orka ;) En jättefin ö att åka till.



Det fanns ett piratskepp som barnen kunde leka i. Runt omkring så gick fåglar, väldigt många och olika sorter, som Neo jagade för glatta livet ;) Det hade precis öppnat ett nytt café som var supermysigt.
Som avslutning så fick Neo bada och det var hur som kul som helst att få gräva runt bland stenarna.



1-3)Neo lika fscinerad på vägen hem. 4) Stora färjen e ute och åker. 5) Gröna Lund. 6) Färjan vi åkte med.

Några bilder från söndagen så vi tog en shoppingtur innan vi åkte hem till Värmskog på em.




En trött och otroligt svettig pojke på tåget hem. Det var olidligt varmt på tåget, borde inte få va så.

Tack så mkt mamma/mormor och pappa/morfar för en underbar mini-semester, ni har skämt bort oss!!! Vi hade hur kul som helst och kommer gärna igen, snart!!!


Hemma igen

Vi har kommit hem igen, kom igår.
Fredrik hämtade pss på tågstationen i K-d efter en hemsk hemresa. Allt var eg bra men det var så vansinningt varmt på tåget så Neo led. Det var hemskt. Alla var varma men av honom rann sveten och han var knallröd i ansiktet och drack en massa vatten. Vi öppnade alla fönster i vagnen men det hjälpte inte mkt. Neo var ändå go och glad och lekte med alla :)

Idag har jag jobbat så Neo har varit hos moster.

Jag kommer uppdatera med mer bilder från semestern en annan dag.
kram kram

Skansen

Imorse vaknade skrutten tidigt, halv sju.
Då fick han va hos mormor och morfar ;) och läsa grisboken.



Igår så lärde han sig att gå upp själv på köksstegen.
Med resultat att han klättrar upp hela tiden och efter frukosten så fick han tag på en nektarin, han favvo.


Sen klippte jag hans lugg (och migsjälv).
Före:
 Efter:

När morfar kom hem vid lunch så gick vi till Skansen, tog ca:15min.


Där fanns en massa djur, hus, utställningar och lekparker. Så kul, både för stora och små. Neo sprang sig trött och vi fick ta 2 glasspauser i hettan ;)
Det sötaste står mellan minigriskultingarna och björnungarna, även älgkalvarna va goa. Djurbebisar e helt otroligt söta, precis som människobarn.

Självklart fanns det grisar; stora, minisar och kultingar även vårtsvin och deras kultingar men även några i sten. Gissa vem som var glad...


Bland höghusen mitt på kortet så ligger mammas och pappas lgh.



Vi gick hem oxå men sen var jag trött, mör i benen, blev en ordentlig dagstur.
Har precis grillat på balkongen och mamma badar Neo medas jag skriver lite.
Jag har underbara filmer från när Neo klappar grisara, och ryser då de sticks lite :) Kanske lägger upp vid annat tillfälle.

Det mobila bredbandet strejkade igår så jag hann inte klart med den loggen, finns några fler bilder idag om du vill se.

Semester i storstan

Vi är på semester hos mina föräldrar i Stockholm och har det superbra.
Igår hoppade vi på tåget med lite hjälp av D och åkte till sthlm där mamma mötte upp oss till Neos förtjusning. Han var så nyfiken på allt på tåget så han märkte inte att D försvann som tur var för han e riktigt pappig när D e hemma.
När vi kom fram så åkte vi t-banan till mamma och pappa, jättehäftigt med alla människor och alla nya ljud så neo visste inte vart han skulle titta :)

Neo sover bland bagaget - men jag satt bredvid och hade koll.

På T-centralen med mormor.

Vi käkade lunch, köttfärssås och ris (lite variation) och sen gick vi pappa på jobbet och fick en rundtur. Han kontor har flyttat och ligger nu 5min promenad från deras lg. Lgh ligger precis vid Värtahamnen så de har fin utsikt över havet och ser när färjorna går. Neo tutar med när båtarna tutar vid avgång och ankomst, så söt...
Sen så hade vi myskväll.
En del mardrömmar blev det för Neo men inte så konstigt med alla intryck han fick under dagen.



Idag så har jag och Neo varit på stan och fikat med Jossan. Det var så kul att träffa henne, alldeles för längesen. Vi jobbade ihop på Ica Bonden när jag bodde här. Vi tog en liten shoppingtur oxå. Köpte en skinnjacka till Neo och ett par mysbyxor med gitarr på och en basketdräkt på KappAhl och en kofta till mig på Gina Tricot.



När vi kom hem så tog vi en långpromenad med mamma, visste inte att de bodde så nära allt :) Underbart väder har vi haft båda dagarna men det har ni haft hemma oxå hörde jag, gött!!!

Anledingen till att jag inte bloggat på länge är att jag jobbat som mkt under tiden D varit hemma. Men nu e det en helg till och sen e jag ledig tills jag börjat på Telia i oktober, på halvtid. Ska bli skönt att bara va mamma ett tag nu, och sambo såklart :)
Vi hann iaf med en dag tillsammans som vi spenderade på Mariebergsskogen med Fredrik, Linda och Tindra och Viggo. Det var en jättekul dag med massa djur och lek. Neo hade hur kul som helst och det gjorde att vi oxå hade det.
På kvällen hade vi styrelsemöte för VSK och där beslutade vi att vi ska ha en aktivitetsgrupp som jag och Martin och ev Elisabet är med i och Annica så snart hon e piggare. Hon har en massa idéer så vi ska träffas och prata och sen ska jag och Martin träffas och vi ska kolla med Elisabet om hon oxå vill va med. Vi måste få till lite bra idéer om hur vi kan aktivera mer av bygden och göra roliga saker tillsammans. Kommer bli bra hoppas jag.




Trött kille på väg hem med sin goa nackkudde.

Nu ska jag äta god mat med föräldrarna så ha en trevlig heög och ha tålamod med mig att jag e lite ojämn i bloggandet.