Fredag

I em har vi varit hos svägerskan L och hon har hjälpt mig med mina pelargoner som jag trodde att jag lyckats övervintra men de hade visst fryst så jag fick nya, dessa ska jag ta bättre hand om.

Jag hjälpte tillbaka med att färga fransar och bryn, klippte även lilla K och färgade bryn, hon blev jättefin, ganska lik mig i håret men med en mkt snyggare frisyr, hon blev så som jag vill ha...

D hade satt i nya bilstolen så den fick Neo sitta i idag för första gången, han såg så stor ut.



Snöade jättemkt, därav de vita strecken.

Nu har Neo precis badat och ska gå och sova, å då tänkte vi passa på och ta ett bad, gött!!!

Matkurs

Idag var sista dagen på vår mamma-barn kurs i levande föda.
Hur avslutar man bäst om inte med fika-frosseri...mums.
Vi gjorde;
bild1) chokladkräm, chokladglass och hallonglass
bild2) fruktjuice/pure och kokosbollar
bild3) Neo med choklad runt mun
bild 4) chokladpraliner med pepparmynta

Allt baserat på växtriket, inget fabrik-iserat eller onyttigt. Detta godis äter man och mår bra av, det läker dig och gör dig mätt, helt ok att byta ett mellanmål eller middag mot detta godis och gott är det oxå.




Bara genom att äta maten som naturen har skapat den får vi en rätt balanserad kost och vi blir av med div sjukdomar som vi bär på och är resistenta mot sjukdomar som skulle kunna drabba oss.
Tex kan du bli av med ledvärk, muskelsjukdomar, olika sorter av cancer, PMS, mensont, klimakteriebesvär, försurad kropp, mag och tarm problem, Crohn etc etc.
Istället för att förstöra en vara genom att koka eller steka den så tar vi tillvara på hela produkten och förädlar den genom att blötlägga och grodda den, den processen gör att varan blir mer lättsmält och kroppen behöver inte jobba så hårt för att bryta ner den.
Istället för att dela upp varan och kapsla in den så att du måste äta kosttillskott i form av tex C-vitamin, fibrer, juice mm så äter du hela varan ex. äpplet.
Låter det inte intressant???

Jag köpte en hel massa produkter, har ju en del sen innan oxå, så nu kan vi börja lägga om kosten.


Äkta kakao, kallpressat kokosfett, helt bovete, naken havre, russin, dadlar, hampafrön, cashew, mandel, paranötter och kokoschips.

En bild från maten igår.

Då gjorde vi lunch/middag bestående av solrosskott, boveteskott, mungbönegroddar och paprika, alfalfagroddar, tomat-rödlök-dill-kalamata sallad, gurk-och-avocado-dressing, nötbollar och nötpaté.


Utmaning

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!



1. Vad heter du?: Jessica, eller fick jag inte svara det enligt reglerna ;)


2. Ett ord på fyra bokstäver: Jaså


3. Flicknamn: Jonna


4. Pojknamn: Jonas


5. Yrke: Jägare


6. Färg: Jacqueline 9-Beckers


7. Klädesplagg: Jacka


8. Mat: Jacket potatoes (bakad potatis)


9. Sak i badrummet: Jalusin


10. Plats/stad: Johannesburg


11. En orsak att vara sen: Jag försov mig


12. Något man skriker: Jävlar


13. Film: Jakten på lycka


14. Något man dricker: Juice


15. Band: Judas Priest


16. Djur: Jaguar


17. Gatunamn: Jättens väg


18. Bil: Jaguar

19. Sång: Jagged little pill

Jag utmanar
Lotta
Annika
Therese
Evergirl
Malin


Matkurs

Imorse var jag och Neo på matkurs hos Birgitta på Living Food Institute.
Hade inte glömt att det var idag men jag trodde att idag var måndag iom att vi kom hem igår.

Var riktigt intressant. Det mesta som sades idag kunde jag sen innan förutom hur man groddar och det var kul att lära sig.

Vi fick göra en nyponkräm (soppa) med sesamgrädde till, gröt med cashewgrädde och välling. Allt var gott. Neo var med och smakade på nyponkrämen och den gick hem. Sen var han för trött så D fick hämta honom. Fick med välling hem till honom men sugdelen på vällingflaskan vi har hade för liten öppning så kornen fastnade, får köpa en större sugdel till nästa gång. Imorgon ska D åka och handla ingredienser, en del har jag hemma så vi kan göra frukost imorgon men jag vill testa mer.

Imorgon blir det kyrkis, som vanligt och sen kör vi kurs på torsdag och fredag oxå. Då får vi lära oss lunch och middag samt kakor och glass.

Rock-helg

Åh vilken underbar helg vi fick, trots extremt lite sömn :)

Tågresan till Sthlm gick bra, Neo sov 15-20min bara men var hur glad som helst. Jag var ganska trött, men krafter får man tag på någonstans så det var inga problem.
 


På T-centralen mötte mamma och pappa up oss och sen kom resten av Värmskog-gänget som var på AC/DC dagen innan. David följde med oss och Malin och Anders åkte till hotellet.

Vi åt mat och fixade till oss sen kom vi efter. Förfest på hotellet och sen Medusa. De andra var lite skeptiska när jag berättade om storleken på puben, de e ganska liten. Men de vart frälsta. Hade så kul hela kvällen.

På lördagen vaknade jag av Neo runt 8, kramades en stund och somnade om till 10. Då fick vi frukost och sen tapetserade vi mamma och pappas sovrum, det blev riktigt bra.


Neo med favorit-tuggsaken hos mormor och morfar. Mamma försöker reda ut klumparna i tapetklistret.



När vi var klara åt vi middag, fixade till oss och sen förfest på hotellet igen, inför AC/DC konserten. Jag har ju inte varit så förtjust i musiken, innan jag träffade D hatade jag det, men han mjukade upp mig och innan spelningen tyckte jag att de var ok. Spelningen var grym, riktigt cool rekvisita och scenshow. Helt imponerad av dessa gammla gubbar. Nu tycker jag att de är riktigt bra! Vi träffade även bandmedlemmarna i Bullet och de stod vi med under spelningen. Killarna bjöd hem dem på fest nästa gång de e i Värmland.

På måndagen möttes vi upp alla 4 på stan kl.10 för att shoppa, eller iaf kika, ingen hade direkt mkt pengar kvar :) Vi gick några varv och sen kom mamma med Neo och vi åt lunch på Jensen´s Bofhus.
Tågresan hem gick bra, inte helt lätt med överfullt tåg och barnvagn, tur att jag inte var själv.

D hade nog en bra helg han med för förut idag så frågade han när vi ska gifta oss...nu kanske inte ett frieri e långt borta, hoppas! Ni får hålla tummarna för då får ni komma på en kul fest, jag har redan planerat det mesta. Det enda som fattas är att D ska sätta ett datum, eller det har jag redan bestämt men vilket år det blir ska han bestämma. Vi får se vad som händer.

Glömde nästan bort, D var på intervju idag. Han fick göra svetsprov och sen snackade de en stund, kändes bra och han får svar imorgon. Inget svar från Norge än, de e sega de.


Vilken natt

Det blev inte mkt sömn inatt.
Neo har varit helt hysterisk, vet inte alls vad det var med honom.
Han var väldigt mammig hela dagen igår så jag fick inte något gjort innan han somnade för kvällen. Fick inte i mig något annan än kakor för jag kunde inte sätta ner honom en minut själv. Bara det gör ju att jag får dåligt samvete och mår dåligt. På morgonen va han mest gosig men mot eftermiddagen hade jag lessnat på att gosa och ville göra något annat men inte Neo. Gick på 2 promenader för att få honom att sova ett tag men han vaknade direkt vi kom hem, brukar sova 2-4h i vagnen när vi varit ute.

Han somnade jättebra när jag la honom och sov till 2. Då var han hysterisk, inget hjälpte. Jag vaggade honom, sjöng för honom, gick med honom, gav honom välling-som han slukade, vyssjade, kramade, pussade och tillslut skällde jag på honom, det sista visste jag väl inte skulle fungera. När kl närmade sig 4 var jag helt slut, ringde D och grät. Visste inte vad jag skulle ta mig till. Tillslut somnade han...i en timme...kl5 var han hysterisk igen, skrek och sov omvartannat till 6.30. Då fick han välling igen och sen sov han 1h till. Nu leker han på golvet och gnäller och jag håller på och gör iordning allt vi ska ha med. Jag fick 2,5 + 1h sömn inatt. Perfekt!

Inte så sugen på fler barn och inte e jag så glad i den jag har heller...
Hoppas att dagen blir bättre, har laddat med mat som jag proppa i honom på tåget iaf ;)

Inte en lugn sekund

Lillkillen sitter numera inte still en sekund, och inte ska han leka själv heller.
Det e både underbart och otroligt jobbigt. Söt som tusen a han iaf när han grejjar. Får hålla i armarna på honom när han sitter i knät annars allt på skrivbordet antingen i hans mun eller på golvet :)

Idag har han för första gången sagt mamma tydligt, behövdes ingen tolkning utan han sa det helt rent.
Snacka om stolt morsa jag e nu!!!

Preventivmedel

Ja, det är ju någon som jag måste börja fundera på igen.
Eg vill jag inget ha för jag e less på att bieffekter.
P-piller, har jag ätit i massa år, från -94-05 tror jag. De torkar ut mina slemhinnor, i hela kroppen. Ögonen blir torra, munnen blir torr, jag får lättare svamp mm. Jag får lite mens vilket är ett plus men av mens får jag svamp, tampong torkar ut och bindor blir varmt, inget som pasar mig.
Minipiller, fick jag -05 istället och hade tills vi bestämde oss för Neo -08. Funkade bra för jag slapp mens = ingen svamp men däremot blev hormonerna helt avtrubbade i kroppen, det gillde jag inte. Blev lite som en kastrerad hankatt.
Kopparspiral, pratade BM om men jag blev lite avskräckt när bieffekten kan bli riklig mens. Att det ska va så jobbigt att va tjej. Hon pratade även om p-piller med lyckorus i, som gör en lite mer "på hugget", och det är ju bra.
Men det känns så skumt att exprimentera med kroppen så mkt.

Vi hade tänkt att jag inte skulle använda något p-medel för vi hade först tänkt att vi skulle börja jobba på ett syskon till sommaren, men det kommer nog dröja ett tag till, tidigast hösten -10. Så länge blir det jobbigt med kondom.

Det som känns bra nu är att jag känner mig ganska tillfreds efter alla hormonrubbningar som varit de senaste 20månaderna. Däremot är det konstigt att ha mens, har ju bara haft en sen -05, i höstas sen blev det ju en liten Neo i magen.

Vad rekommenderar ni, mina kära vänner och läsare?

Myspys

Dagenbörjade tidigt. Kl.5 vaknade Neo och hade bajsat så det var bara att byta bjöja och sen var han halvpigg. Fick ligga hos oss och gosa. Han låg bara och tittade med stora ögon och visste inte vem han skulle krama, flyttade sig mellan oss och var så go. Efter en liten stund somnade han, strax efter det var det dax för D att gå upp. Han åkte till sthlm idag för AC/DC konserten ikväll och kl.7 skulle han bli hämtad av snälla syster L.
Kl.7 tyckte Neo däremot att det var morgon, han låg och pratade, kramade och slog på mig i ca:40min innan jag orkade upp. Vi bytte blöja och åt frukost, lekte lite och sen lyste vi på soffan. Han har börjat mysa ni igen. Han lägger sig själv på mage i soffan och ligger helt avslappnad och tittar på TV eller mig och e jättego.


Innan kortet togs så låg jag bakom honom och kliade honom på ryggen, det gillar han.

Men sen var han tvungen att busa lite till, kravvla runt i soffan och bita på allt ;)


Bara några minuter senare så ville han sova, hann för engångsskull få honom att sova innan han blev övertrött, då går det på en sekund.



När Neo sover kan jag fixa lite med annat. Har ju en hel del som behöver grejjas med innan vi oxå åker till Sthlm imorgon. Ska bli så roligt att komma iväg lite och nu e det bra att mamma och pappa bor där, någonstans att sova och vi har barnpassning samtidigt som vi inte behöver va utan honom en lång en stund. Helt perfekt. Imorgon blir det
Medusa om jag får bestämma och på söndag blir det AC/DC, andra gången gillt för D denna helg och på måndag kommer vi hem igen.

Den senaste veckan i bilder

En bild till morbror

Glad...

gladare...

gladast...

Vem e jag lik? Mamma kan inte komma på.
Fullt med blåbär runt munnen har jag oxå.

My daddy rocks, jag med...

Spelar Playstation med pappa och Christian


Kyrkis x 2

Onsdag idag så då e det ju kyrkis som gäller.
Idag hann vi med 2 tom, det ni ;)

Var först i Värmskog som vanligt, 10-12. Idag gjorde vi semlor som pyssel, åh så gott. Första semlan i år och den var ljuvligt god!
Sen gick vi hem, åt lunch med D och Neo sov.
Halv två var det dax att åka till Grums för nästa kyrkis. Hade bestämt med Sandra och Ninja att vi skulle gå med dem. Det var så kul att träffa dem.
Jag och S jobbade ihop på ett telemarktingföretag i Linköping under några veckor våren-03, sen dess har vi inte setts. Med tiden rann kontakten ut i sanden men nu har vi fått kontakt igen, genom D, våra grannar och att vi har barn som e lika gamla, roligt hur det kan bli. S e ju så lätt att umgås med, genomgullig tjej.

Sen gjorde jag en shoppingrunda i Grums, med Neo i babyskyddet hängandes på armen, det va bra gjort det, kommer ant ha träningsverk i armarna imorgon ;) Vi var in på Leksaksaffären, Klingan och Systemet.

Vidare info e inte för känsliga!
När vi kom hem var det matdax igen. Självklart bapade Neo, gör ju alltid det i matstolen. Denna gång var det D´s tur, den 1/100 ;), och jag vet inte varför men det är nästan bara de gångerna som Neo gjort något riktig disgusting. Denna gång skrek D, som oxå hör till det vanliga, jag sprang dit och fick se ungen full i skit, fattar inte hur allt det kunde komma ur denna lilla kropp. Han var full från rygg ner till fötterna, blöja och byxor var fulla.
 Jag fick lyfta in Neo i duschen och skölja av honom medans D kämpade för att inte spy och hällde upp ett bad. När jag tvättat av Neo fick han krypa ner i badkaret med sin pappa och leka en stund medans jag tvättade hans kläder. Jag får alltid göra det roliga sakerna ;) Detta skrev jag inte under när vi blev föräldrar, men det kanske faller som min lott efter att ha krystat ut denna varelse ur min kropp medans D drack kaffe ;) Nej, D var ett otroligt stöd under förlossningen.
Hoppas inte att han e dålig i magen bara, jag e inte helt ok i magen, men jag fick tyvärr min mens idag och då brukar magen va i kaos.
E ganska nöjd med att mensen lät vänta på sig så pass länge iaf, nu e jag ganska glad att den kommit, inte för dens skull, för jag hatar det, men nu kanske hormonerna kan falla i sin ordning så kanske det kan bli lite action här hemma igen. Usch, får jag skriva så när släkten läser :)

Nu sover vår lilla ängel/monster när han inte får mat och får sova när han bestämt sig. Jag fixar med lite "egen-saker" och snart e det Grey´s Anatomy, det har jag längtat efter.

En dag i K-d

Idag har vi varit i K-d för att smygfira syrran.
Syrran fyller eg 26år den 3 mars men denna helgen e mamma och pappa här så vi passade på att fira idag. Men jag kommer fira henne igen på hennes dag.

Vi åt på Alfie´s och sen fikade vi hos henne. Syrran hade bakat en jättegod morotskaka och jag hade gjort en levande tårta, båda var jättegoda.

Var även in på Change för att köpa ny BH, ammar ju inte längre så jag vill ha en som ger lite finare lyft. Hade trott att jag gått ner i BH-storlek, men icke. Hade 80H när jag var gravid och när jag ammade, nu har visserlgien omkretsen gått ner till 70 eller 75 och då kupen upp en storlek till I, fattar ni hur stort det är. De BHarna som jag ville ha fanns inte i I så jag väntar en månad och ser om jag kanske minskar, hoppas det.

Nu ska jag och Neo åka hem, sen kommer mamma och pappa efter. Kul att ha dem på besök hela helgen.

Nyttigare

Jag sa ju att jag skulle återkomma med mer info om mamma-barn kursen i Levande föda.
Kursen blir tis 24/2, lör 28/2 samt tis 3/3.
Kursdag 1) frukost
Kursdag 2) lunch och middag
Kursdag 3) kakor och glass

Det är en anmälningsavgift på 300kr och sen kostar varje kurs 300kr/dag. Priser gäller för 1 vuxen och ett barn.
I kursen får man ett smakprov vid start, teori samt lära sig förbereda och laga maten och självklart sedan äta upp den.
Birgitta är jätteduktig så jag vet att ni kommer få ut mkt av kursen och vi kommer ha jättekul.

Jag jobbar inte för Birgitta utan jag känner bara att detta är så bra så jag måste berätta det vidare. Nätverksmarknadsföring ni vet!

Vill ni anmäla er till kursen så kontakta Birgitta på
www.living-food.se.

..............................................................................................

Fortsätter på den nyttiga banan med att tipsa om ett jättegott brödrecept.
Ni kan visserligen använda er av vilket brödrecept som helst, men använd ingen jäst, bakpulver, smör eller socker.

Degen innehåller mjöl men efterom den blötläggs i 1-3dygn så är det skonsammt för magen. Men man ska ändå inte äta för mkt bröd, detta är för de dagar som man e rejält sugen.

10 st, 15cm i diameter-tekakor

3dl havregryn
4dl mjöl, valfritt (glutenfritt/vete/graham/dinkel...)
1dl solrosfrön
1dl linfrön, blanda hela och nymalda
1dl fibrex, kan bytas mot rågkross
1tsk havssalt och 1msk torkade alger, eller 1msk havssalt
1msk brännässlor
1msk basilika
1msk oregano

Smaksättningen kan bytas mot soltorkade tomater/oliver...

Blanda samman allt och fyll upp med vatten så att det precis täcks, rör ihop och se att det flyter segt.
Ställ i kylen i 1-3 dygn, rör ibland. Kan även bara låta stå över natten, men det blir bättre för matsmältningen ju längre degen står.
Ta fram och stek i stekpanna, eller klicka ut på ugnsplåt, vid behov. Stek på 1/4 värme, tar ca:10min eller i ca:150grader i ugnen, tar ca:20min. Kan ju göra färskt till frukost/lunch/salladen eller så steker du upp alla och förvarar dem i plastpåse eller fryser in dem.
De är så goda.
Du kan även baka ut dem med mer mjöl och få den "vanliga" känslan på degen och sen trycka ut en tekaka i stekpannan.


De blir mjuka, ser bara hårda ut på bilden.
Den längst upp till vänster är stekt i stekpanna de andra i ugnen.

7 månader

Grattis på 7månaders dagen min skatt!!!!

Vi har den goaste ungen av alla :)
Han e så roligt och glad hela tiden. Kan inte fatta att vi har fått ett så underbart barn.
Varje stund med honom är en välsingelse.
Saknar honom så det gör ont så fort jag är ifrån honom en stund.


Han håller på och upptäcker saker med sigsjälv hela tiden.
Att klappa händer och vinka för några dagar sen och nu suger han på sina läppar hela tiden. Ser ut som en groda. Helt otroligt söt.


Vi var på BVC igår för att mäta honom igår, han brukar växa 2cm och gå upp runt 300-500g från månad till månad. Denna gång hade han växt 2,5cm och gått upp ynka 40g. Inte mkt det. Men så var han ju jsuk oxå, tur att han hade lite att ta av så att det inte märkts på honom. Han är nu 72cm och väger 9300g.

Har ju börjat fundera på att byta bilstol men det är fortfarande så smidigt med babyskyddet eftersom han kan sova kvar i den, men så sa Therese att hennes bara gick upp till 9kg, oops, vår unge väger ju mer än det. Var tvungen att kolla upp vår Brio stol, men den räckte till 13kg, jag hade för mig det oxå.

Jobbat lite

Imorse fick jag gå upp i otten, usch vad ovant och hemskt det var.
Jag skulle va på Karlstad Universitet innan 8 för att sminka. Det var ett reklamjobb för den nya Handelshögskolan som blir i K-d. 9 modeller skulle sminkas av mig och få håret stylat av en tjej från Soda.
Det är kul att göra sånna här jobb, ganska enkelt och tacksamt. Lätta maker som går fort. Skulle va kul att få göra något extremt snart, va längesen.
Alla, utom en väldigt dryg tjej, blev jättenöjda, men det spelar inte så stor roll om de blir nöjda elelr inte. Modellerna har ju inget att säga till om, de ska bara sitta snällt och bli stylade, oavsett om de gillar det eller inte. Detta fattar ju riktigt modeller, men inte alla i sånna här jobb, det var ju studenter som agerade modeller idag.
Meningen är ju att projektansvarig, fotograf och iblnad öven makeupartist och frisör (annars följer vi order) bestämmer hur det ska se ut, för de vet ju hur det blir och vad som gäller.
I detta fall var det en tjej som irriterade mig otroligt. Hon hade taskig attityd direkt hon kom. Gillade inte vad frisören gjorde, trots att det blev jättefint, gillade inte sminket, trots att hon blev jättefin och blev tjurig och ville inte va med. Lät som en trotsig 3åring, så tragiskt. "Om jag inte får som jag vill, vill inte jag va med". Ingen brydde sig särskilt mkt om henne men jag gjorde om hennes läppar så blev hon nöjd sen, iaf tillräckligt för att vilja plåtas. Jag fattar inte hur hon tänkte, trodde hon att hon skulle får en makeover eller något. Åh vag arg blir på migsjälv för att jag bryr mig...
Ja, ja 3timmar jobb, lite skönt med extra pengar.

På väg in i morse trodde jag inte att jag skulle komma fram. I en skarp kurva, som alltid e hal, och i denna kyla som en isbana, brukar jag släppa på gasen en bit innan för att slippa bromsa. Idag hände inget, shit tänkte jag, e det så halt att jag bara glider, försökte bromsa men inget hände, försökte motorbromsa men då skrek bilen fruktansvärt, försökte trycka på gasen men den var helt död. Bilen glider på i 80 genom denna kurva, bara det e läskigt. Det fanns inget motstånd, då fattade jag att gasen hade låst sig, lite oroväckande. När jag kom upp på raksträckan så vågade jag bromsa hårdare och efter en stund så började bilen bromsa och gasen hade släppt. Sen gick det bra och det blev inte så igen. Jag säger bara: Fredag den 13!!! 

Modevisning á Neo

Jag hittade mammas glasögon och pappas mössa och var bara tvungen att prova...vacker som en dag ;)


 


 


Fast jag tror jag är sötare i min egen...

Inte mkt lust

Just nu har jag ingen lust att blogga, känner inte att jag har något att skiva.

Gör en kort resumé.
I helgen hade vi jättekul i sthlm och Neo hade det toppen hos moster och Anderas, nästan för bra ;) Han hade inte saknat oss, kan bero på att han nog fick mkt mer leksällskap där än hemma. Jag orkar nämligen inte leka med honom från morgon till kväll, tycker att han kan underhålla sig själv ibland oxå, jag är alltid i samma rum som honom iaf.
Jag längtade ihjäl mig efter honom, det var riktigt jobbigt och pga dåligt väglag på vägen hem så kom vi hem så sent. Ville inte väcka honom då utan tog med honom hem och lät honom sova tills han vaknade av sigsjälv runt 3, då fick jag snosa på honom, klart han fick sova hos oss :)

Det är helt underbart att vakna med Neo, vi tar in honom till oss när han vaknar på natten och han pussar och kramar mig när han vaknar, det absolut bästa som finns i hela världen. Jag kan inte komma på något annat som ger så mkt känslor i kroppen som när mitt lilla barn ler mot mig, sträcker ut armarna mot mig och drar sig intill och pussar mig i hela ansiktet. Han är det underbaraste som finns på denna jord, min lilla skatt. Jag är övertygad att alla mammor känner så!

Nu har vi varit på kyrkis och träffat de andra mammorna och barnen, vad de växer från vecka till vecka, det är otroligt. Sitter nu och väntar på att Anette ska komma hit, det var så längesen vi sågs så det ska bli så kul. Saknat henne. Det är så dumt att vi ses så sällan, så långt e det inte till K-d men tiden bara rinner mellan fingrarna på mig, fattar inte.

Snöar som tusan

Det är inte klokt vad det snöar ute. Kommer inte bli kul att köra i.

Skrutten har kommit in i sina nattrutiner igen efter magbesvären. Inatt vaknade han bara vid 3 men somnade ganska fort efter att han fick komma in till oss. Sen sov han till 8.15 då jag vaknade av att låg och pratade, så fort jag slog upp ögonen så såg jag världens leende och fick kramar och pussar. Kan man vakna bättre!!! Nu är jag inte alls orolig för att lämna honom hos syrran.

Trevlig helg på er, snart åker vi till huvudstaden!

Lite om dagen

D åkte till Arvika runt lunch och jag och Neo stannade hemma.
Vi lekte lite i snön, drog runt honom i pulkan, men jag tror inte han förstår riktigt för han sitter bara och tittar, gör inte en min. Sen gick vi på en promenad så han fick sova, och han sov i 2h, skönt. Under tiden dammsög jag och styrketränade lite.
Jag har tvättat idag...igen...förstår inte vart alla kläder kommer från. Vi har precis vikt 3 maskiner och ytterligare en torkar i tumlaren...

Klippte mig förut oxå, har inte fixat till det än men änsålänge så känns det som det bästa på länge. Tror jag fick till det så som jag vill ha det. Det märks imorgon :) Kanske kommer ett kort på det senare.

Jag har lagat en massa mat idag, matlådor till Neo för hela helgen, blir en del det. Visserligen säger de att barnen kan äta samma sak varje dag, men det vill inte jag ha så då tycker jag inte han ska få det heller. Han ska va hos syrran och Anderas i helgen när vi åker till Sthlm. Blir roligare för Neo, vi har en busy helg så han skulle mest få flänga runt och det tycker jag inte e rätt mot honom. Efter sen lunch imorgon ska vi lämna av honom  och kommer hem på söndag kväll, gissa om jag har ångest. Kommer nog sova dåligt inatt, e redan upp i varv och har snart packa hela huset, D packar upp och tycker att jag är knäpp...

Ikväll har jag och Neo även varit hos
Lotta medans D repade. Var ju tvungna att se deras kök och hall och det hade blivit så fint. Jag blev ju inte mindre sugen att fixa iordning hos oss...suck! Jag har så mkt planer för vårt hem, men om vi ska göra allt så måste vi veta att vi ska bo här länge för annars känns det onödigt.
Har ju lust att fixa köket, uterummet, båda toaletterna, måla om i vårt sovrum igen och i Neos rum, helst oxå datarummet-men det får vänta tills det blir ett nytt bebisrum. Jag skulle ju kunna säga att jag vill göra om alla rum utom vadagsrummet, tv-rummet och hallarna. Resa vill jag göra oxå, långt bort och länge. Någon som har 1 miljon som ligger och skräpar???

Kommer nog inte bli någon uppdatering förrän till veckan så ni får ha en trevlig helg.
puss och kram

Mer utveckling

Igår lärde sig Neo att klappa i händerna.
Han satt i på sin filt och klappade igår, så go.
Igårkväll när vi fikade så hoppade han i D´s knä och när han stannade så klappade han händerna. Alla skrattade och klappade åt honom. Detta älskade han, skrek av skratt och gjorde om igen, fler gånger. Han e helt underbar.

I morse så vinkade Neo till mig, åt fel håll så klart. När jag sa hej, så vinkade han igen. Vet itne om detta vara bar en tillfällighet eller om han kan det med.

Små saker, men stora för en förstagångsmamma ;)

Fotoafton

Igår kväll var vi hos Bengtssons och firade Jocke.
B hade gjort en så god tårta som även Neo kunde äta ,och han smaskade vill jag lova.
Han fick inte nog :)

Ni som nu blir oroliga, det var ingen vanlig tårta med allt vad det innebär, utan en levande tårta.
Gjord på kokos, banan, carobpulver, dadlar, någon nöt och kanske något mer i bottnarna och avocado och något mer i toppingen med hallon till.
Var gjort som en prinsesstårta till utseendet. Chokladbotten (smakade precis så), kokoskräm ovanpå, toppat med avocadogrädde. Massor med hallon runt omkring. Fröjd för öga och mage.
Neo åt mest avocadosmeten och lite hallon, han fick smaka på bottnarna, men bara pyttelite iom nötterna.

Jocke visade bilder från när han var i Nepal och vandrade i Mount Everest området. Jättefina bilder, helt otroligt att han varit där. Högt upp kom de oxå, närmare 6000m.
Bilderna fårn när han och Malin sen reste runt i sydostasien får vi ta en annan gång, blev för sent för Neo.
Vi kom hem lite innan 23, gav skrutten välling med linfrön och sen slocknade han.

Inte haft ont i natt, så skönt. Han var iofs ledsen runt 4.30 men då fick han komma till oss och allt blev bra. Vaknade kl.8 och var dödshungrig :) Så sen dess har vi varit uppe, nu sover han en liten stund. Sen ska vi ev till Arvika, D ska dit iaf. Vi kanske stannar hemma och leker i snön. SKa nog hem till Marie och Noah oxå.

Lite allmänt

Igår var jag och Neo på Me&I-party. Kläder för barn och mammor och pappor.
Det var så fina kläder, fanns massor jag velat köpa men priserna höll mig tillbaka.
Var på ett party i höstas och då köpte jag en body med el-gitarrer på som vi var nöjda med men det vara bara för gitarrernas skull som jag köpte den. Jag får 3 bodys på typ Lindex för samma pris och ser inte riktigt meningen med att betala så mkt mer.

Kanske kan handla där när Neo är lite större och kan ha kläderna under en längre period, nu byter han ju storlek från månad till månad.

Det var iaf kul att träffa lite mammor och barn och se kläderna. När vi blir rikare kan jag handla mer ;)

.........................................................................................

Imorse var det kyrkis igen. Det är så roligt. Jag ser verkligen fram emot varje gång. Få sjunga med barnen och prata med mammorna, vi blir ju tajtare för varje gång och jag tycker verkligen om allihopa. Ann-Sofi som håller i det är helt underbar. STämningen är toppen där.
Annica, Hugos mamma, har börjat jobba och Tommy e pappaledig istället så han var med idag. Kul med en pappa bland alla mammor, hoppas han tyckte att det var kul med. Tommy e en så go pappa, så mysig med Hugo. David skulle oxå varit med men det gick inte att få liv i honom imorse men han kom när vi fikade, de sista 30min iaf.
Det är något speciellt med pappa-barn tycker jag. Papporna ser så mjuka och goa ut när de har ett litet barn i famnen. Om vi tar Tommy igen då, stor stark hockeyspelare och lilla mjuka goa Hugo, ser helt underbart ut.


Ikväll ska vi till Jocke, Neos gudfar för han fyller 24år idag.
Grattis, grattis grattis!!!
Han ska visa bilder från hans och Malins resa i Asien, det ska bli kul.
Eg skulle vi gått på bio ikväll men vi skippade det, kände att detta var roligare. Var sista dagen att använda biljetten men äsch då.
Känns inte lika viktigt att gå på bio när man kan ladda ner filmerna, visst är det annan stämning på bio men jag tycker att biljetterna e ganska dyra. Bion vi gick på förra tisdagen kostade 110kr/pers, vi hade biljetter så det spelade ingen roll, så jag fattar att man laddar hem.

...........................................................................................

Har väl blivit ganska klart med Living food kursen för mammor och barn nu.
Datumen blir tis 24/2, lör 28/2 och tis 3/3.
En 3 gångers-kurs där vi kommer lära oss frukost, lunch och fika, tror jag.
Varje tillfälle är 3,5 timme, kl: 9.30-13. Upplägget kommer va teori, matlagning, äta maten och eftersnack.
Priset blir; anmälningsavgift på 300kr samt 300kr/gång. Ett riktigt bra pris, specialare för oss mammor.
Jag längtar! Är så taggad på detta.

Dadelpaj
Levande tårta. Gjord på frukt, nötter och frön. Grädden tex är av mandel.
Ser gott ut va, och tänkt att kunna äta utan dåligt samvete, varje dag om man vill ;)

Det retar mig...

...att folk inte kan låta saker va ifred.
Brorsan bor i Luleå, med sin Malin, och han har en bil som han har parkerad på egen parkering utanför sin lgh i ett studenthus. Det är andra gången nu på kort tid som den har vandaliserats. Första gången så hade någon/några målat runda röda fläckar över hela bilen, ruta, däck och allt. Han polisanmälde och fick det fixat via försäkringsbolaget. lite komiskt i efterhand att de orkat måla detta, borde ju tagit ett tag, men inte så kul när man e på väg till jobbet och inte kan köra för att man inte ser ut genom rutan ordentligt.
Denna gång skulle Malin iväg och gick ner för att ta bilden, då hade någon skurit sönder alla däcken, slagit söner spoiler och haft av ena sidospegel, repat lacken, och det var fler saker. Så surt, den var ju helt förstörd. Brorsan fick polisanmäla igen och försökringsbolaget fick bogsera bort bilen och ska fixa det. Det enda som e tur i detta är att det inte e någon självrisk när det görs en polisanmälan. Jag fattar inte att folk har så lite att göra att de måste förstöra saker för att underhålla sig, de hade ju inte brutit sig in i bilen.
Stackare, jag lider med dig kära bror!!!

En anna sak jag finner helt otroligt är vaxningen på nya spat i Karlstad, Spring spa.
Det e enda spat i K-d som gör brasilian vaxning och jag blev så glad, hade tänkt boka tid. Velat göra länge men inte orkar åka till typ Sthlm för att göra det. Men det kommer nu inte hända för syrran ringde och varnade mig. En vän till oss hade nämligen kommit in till henne på jobbet och frågat vad hon kan göra med söndervaxat underliv.
Hon hade bokat en sån vaxning och lagt sig i stolen, hudterapeuten som inte kan ha haft någon utbildning i detta hällde vax över hela underlivet, även på delar som absolut inte ska vaxas, börjar på k. Terapeuten kunde inte få bort vaxet och efter 1h och 45min(!) pillande så sa hon till vännen att gå in i duschen och försöka duscha bort, för det är ju så enkelt med vax, not. Spec inte om det inte finns duschslang, utan hon fick tillbringare med vatten att skölja bort vaxet med. Har ni hört något så sjukt. Stackaren kunde inte ha underkläder på sig efteråt, i flera dagar. Terapeuten skyllde sen på vaxet, vännen pratade med chefen men blev inte särskilt nöjd efter det samtalet. Jag hoppas för spat skull att denna person inte får jobba med vaxning mer eller skickas på kurs. Jag kommer då inte boka in mig där för vaxning iaf. De hade BTW inte lyckats vaxa benen på henne heller, var stickig efteråt för de hade bara brutit av stråna, inte dragit ut dem. Väldigt dålig reklam blir det och det är ju dumt när de är nyöppnade och det finns flera span till i stan.


Lite pics




Så här såg det ut fram till för några dagar sen när Neo åt, lite mat runt munnen men inte mkt mer.


Neo nu...mat överallt. Den hårda haklappen drar han av och suger på så vi får ha "haklappströja" men den ska såklart oxå in i munnen. Handen ska oxå in med maten och sen klappas i bordet med så det sprutar mat ;)


2 jobbiga nätter

Är du känslig för bajs-prat så sluta läs nu!

Åh vad jag fick äta upp att jag sa att Neo va duktig och sov om nätterna...
Natten till igår skrek han hjärtskärande nästan hela natten, han sov i 5-20 min intervaller och var hysterisk därimellan. Ingen av oss fick sova mkt då. Hoppades att han hade en dålig natt men det var samma sak igår.
Vad är det för fel? Vi blev både oroliga, arga och utmattade.
Jag var rädd att det var öroninflammation, så upp med ungen och tog tempen, men ingen feber. Ringde sjukvårdupplysningen, som hade 30min väntetid, jättekul kl.03. Sköterskan sa att de kan ha öroninflammation även om de inte har feber så jag skulle trycka honom på öronen, han reagerade inte, hade då somnat gott i sin pappas famn. Så det kunde vi utesluta, hon frågade då om förstoppning. Och ja han har haft svårt att bapa i några dagar, får ta i så han nästan spricker och det kommer oftast bara små kulor men ibland är det normalt. Fick tips att massera honom medurs på magen och massera i rumpen med vaselin på en tops. Annars köpa laxermedel och det känns inte så roligt på en så liten. Om han skrek mer skulle vi åka in med honom för det var inte bra att skrika av smärta.

Nästa gång han vaknade skrek han hysteriskt och vi fick båda hjälpas åt att hålla i honom på skötbordet medans jag masserade. Magen var stenhård på honom, och han skrek när jag klappade honom på rumpan. Efter en stund lugnade han ner sig. Sen sov han i 3h, så skönt. Vaknade och var pigg imorse, kändes mkt bättre. När jag gjorde honom iordning så masserade jag honom igen på magen och i smörjde in rumpen. Då kunde han bapa, och det var ordentligt och stenhårt. Smörjde igen och mer kom ut, sen var han så lycklig.
På kyrkis så bapade han igen, helt normalt, så glad jag blev. Hoppas att det håller i sig nu.

Jag tror att vällingen är boven. Den kan ju förstoppa deras små magar och nu har jag fått en massa tips på vad man kan göra. Mala ner 1 msk linfrön, bildar slem med vätskan som gör att det blir mer lättsmält och smörjer tarmarna samt ger Omega3 eller ta 1 msk messmör eller 1 msk katrinplommonpure. Katrinplommon hjälper inte på Neo utan jag ska försöka med linfrö först och se hur det går annars köper jag hem messmör och testar.

Ska även ge honom mer vatten, försöka få i honom några droppar mellan måltiderna oxå.

Badhuset

Ikväll har vi varit och badat i Grums badhus.
Det blev 3 kvällen i rad osm Neo badat, han som bara badat 1 gång i veckan. Tvättar honom varje kväll och morgon men han har inte varit så förtjust i att bada så jag har skippat det.
Men nu när han lärt sig att plaska så har han tyckt om det å då har han fått :) även mkt roligare i badkaret än i badbaljan.

Trodde att han skulle haft kul i badhuset men han var inte alls förtjust. Förra gången hade han jättekul men denna var han mest rädd och trött. Stackarn. Log inte en gång tror jag och var stel som en pinne. Han plaskade lite men blev mest nerplaskad av sina kompisar som e lite tuffare än honom. Amanda, Hugo och Lova va med. Lova va hur go som helst mot honom men de andra busfröna plaskade som fasen, det e ju så det ska va, men vår lillskit fattade inte att han skulle göra så då oxå å blev rädd av allt vatten han fick i ansiktet.
Ett stort plus var iaf att han nu kan sitta, gör duschandet mkt lättare. Han kunde sitta på golvet och lbi duschad och då kunde ju jag med duscha, så bra ;) Har börjat känna igen flera mammor så det blir bara roligare och roligare. En liten kille som e lika gammal med Neo och heter Leo var där igen, ganska kul.

Nu blir det soffan och Lipstick Jungle, Neo sover sen en stund tillbaka. Fick välling av sin pappa och slocknade för en halvtimme sen. Jag har varit duktig och jobbat, hehe, skrivit ihop en faktura för Sportklubbens räkning, ojojoj vad det vart jobbigt. Slitsamt att va kassör, hehe.

Sover om nätterna!!!

Neo blir mer och mer rörlig hela tiden.
Han kan stäcka sig efter saker, lägga sig på mage från sittläga och böka runt.
Mer och mer som han upptäcker och som han tycker är roligt.
Det är helt fantastiskt att se.

Nätterna blir bättre och bättre.
Började i fredags.
Han fick välling och sen sov han hela natten, vaknade runt 6 och ville ha mat. Somnade om och vaknade runt 9.
I lördags var vi som sagt hos Annica och Hugo. Annica bjöd på jättegod kycklinggryta och sen pratade vi halva natten, hade jättetrevligt. Neo somnade efter vällingen runt 21 i Hugos säng och sov hela tiden. Även när jag klädde på honom och körde hem, han vaknade inte förrän jag la ner honom i sin egen säng. Då va han lite ledsen men somnade om efter några minuter och sov ända till morgonen.
Samma sak igår, välling och sen sov han till runt 01 då han vaknade av något men somnade om efter en stund och sov till 8.
Så skönt.
Visserligen vaknar han tidigare men det gör ju inget när jag får sova hela natten.

Om han vaknar på morgonen i sin säng så ligger han och pratar och leker en stund och är nöjd men om han vaknar hos oss ska han bli underhållen nästan direkt :)

Utmaning

Svägerskan har utmanat mig.

Gå in i mappen mina bilder. (eller Bilder för de med OS X eller din egen personliga bildmapp)
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade.


Jag fick 2 bilder, beror på hur man räknar.
Om jag tog av mina mappar så blev det en bild från min mobil på Neo från när vi låg på avd11 efter förlossningen.
Om jag räknade med alla mappar så blev det en av Davids bilder. Det är från hans Filippinerna-resa för 2 år sen. De har precis kommit fram, väntar på flygplatsen för att åka till dyk-hotellet.

I min tur utmanar jag:

Ratherbeen
Sandra
Therese
Annika
Linda
Jenny