Ingen svans än iaf

Jag tog vaccinsprutan igår, lite nervös var jag, men inte för att ta den utan för att jag inte skulle få ta den ;)
På morgonen så bytte jag jacka det allra sista så jag fick inte med mig kort-etuiet, inget körkort alltså inget leg.
Märkte när jag skulle betala parkeringen på jobbe, tur att jag nyligen lagt lite mynt i bilen.

E alltid lite nervös när jag kör utan körkort, e ju inte kul att bli stannad då.

Trodde att man var tvungen att legitimera sig på VC men det behövdes inte så nu sitter jag här med ömmande arm. Ganska skönt att ha det gjort, efter mycket om och men, men nu e det klart så får vi se om det växer ut svansar på oss eller vad som händer...
Sticket kändes inte, och jag e lite löjlig, tycker alltid att det gör SÅ ONT att ta spruta, men som sagt jag märkte det knappt. På väg hem så stramade det lite armen, men det var nog mest för att jag kände efter. Men mot kvällen blev jag så trött, frös så jag skakade (men det kan berott på att vi itnte eldat på 2 dagar) och la mig på spikmattan vid 20 och somnade 20.30, gött dä! Blir varm av mattan men det tog emot att klä av sig och lägga sig på den när jag frös så.
Ont i armen hade jag då och det var jobbigt att inte kunna sova på min favvo-sida men men. Ont i huvudet idag vet inte om det beror på sprutan eller allt annat runt omkring, kom redan under dagen igår men e värre idag.

Försöker att inte tänka för mycket men jag e dålig på att släppa saker.

Vi vet nu att det är vårt kundskapsområde som kommer drabbas vid nedläggnigen av en avdelning på jobbet. Vi vet inte vilka det gäller än men jag e ganska säkert drabbad. Jag e väl inte så nervös för det, känns som att det löser sig och jag ser det som en möjlighet att göra annat. Det som e jobbigast är om vi får reda på det här och sen måste jobba kvar länge, eller om det blir dagen före jul för även omd et känns ok så känns det ändå ledsamt, det har jag ingen lust med eller om det drar ut på tiden och vi inte får förlängd uppsägningstid. Iaf så dansar lite tankar runt som jag förösker mota bort.
Sen vill jag få klart innan advent. Baka lite lussebullar och få upp lite ljus å så men jag har så ont i huvudet och e så trött. Neo e på dagis för jag orkar inte ha honom hemma, jag e ju hemma från jobbet.
Igår fick vi även veta att vattnet är giftigt så vi kan inte dricka det, antar att det är därför som vattnet smakat illa ett tag och vi varit halvdåliga i magen ett tag, jag och Neo. Nu får vi hämta vatten i e tank på skolan, eller gå till Prästgårn som vi gjorde igår, mkt trevligare att gå dit och umgås lite å så får barnen leka. Neo var iofs lite för trött efter en jättelång dag på dagis men det gick ganska bra. Fascinerad av lilla Annie e han och helt frälst i hunden Sven, Noah däremot e han rädd för men det gick bättre igår.

Trevlig helg!

Välkommen!!!


Du kommer väl!?

Det gick bra, pust!

Sprutan är tagen och Neo mår bra. Även hans mamma och pappa ;)

Vi åkte till Grums VC i ganska god tid med inställnigen att vi skulle få stå i kö länge, ganska mågna barn under 3år i Grums kommun som alla skulle vaccineras på samma gång.
Men vi blev förvånade, många var dte där men fort som tusan gick det.
Massa vänner att prata med, det var positivt.
När det strax skulle bli vår tur och vi stod vid dörröppningen till det ganska stora rummet, med många skärmar där det satt en sköteska bakom varje + en gallskikande unge...då tittade Neo på oss med stora ögon.
När vi satt och pappa höll honom, jag drog ner hans byxor och gav honom en leksak, då förstod han attd et nog inte stod rätt till, orolig blev han men han hann inte tänka många sekunder innan sprutan var klar. Ont gjorde det och han grät, men så fort plåstret var på sa han inte ett ord till. Duktig kille!

Utanför pratade vi med Hugos  och Amandas föräldrar och hade trevligt när en annan sköterska kom och frågade vilka som parkerat längs gatan...Vi hade det, inte många parkeringar till alla dessa familjer...då sa hon att vi fick rusa ut för en lapplisa var på hugget...-Spring, sa hon till David, -Jag håller barnet, och tog Neo. D började rusa, Neo gallskrek och innan jag hann få tag i honom (typ 5sek) var han helt vettskrämd. Fick med honom och vi rusade ut. Hann få undan bilen, de andra oxå tror jag för det stormade ut föräldrar och alla bilar var borta på 1min. Jäkligt fult tycker jag, finns ingen förbud skylt och man ska få stanna längs med vägar om det inte är förbud och om man inte ställer sig i terrängen.
Upplevelsen blev inte den bästa för Neo och de andra undrade nog vad som hände, hann inte säga hejdå, tror jag :)

Sen åkte vi till stan för att hämta D´s förstärkartopp, handla och hämta blöjorna och vällingflaskan som jag glömde på Maxi när jag handlade i tisdags. Lite komiskt. Bytte in fel storlek och lämnade kvar i spelbutiken när jag skulel handla mer, när jag betalat för det andra åkte jag hem. När jag skulle göra välling på kvällen så märkte jag att flaskan och blöjorna var kvar i stan...suck!
Neo har inte mått dåligt alls idag och han har inte fått någon feber. Verkar reagera bättre på denna än de "vanliga" vaccinen. I vanliga fall grinar han länge efter sprutan och har fått feber direkt. Hoppas att det håller i sig.

Imorgon e jag ledig och då ska vi hitta på något, jag och D när Neo e på dagis. Mysigt att bara vara vi. På kvällen ska ev A passa Neo så att jag kan hjälpa tjejerna med förberedelserna inför VSK-festen på lördagen, annars ska jag försöka göra vad jag kan hemifrån. En budget ska jag och Lotta försöka få ihop, iaf en preliminär tills årsmötet på lördag.


Vaccinering idag

Tack för kommentarerna, både på bloggen, jobbet och via telefon.
Ni e så goa.

Jag bestämde mig för att vaccinera honom ganska snart efter att jag skrivit inlägget och då kändes det bra. Neo e ju inte dirket den enda ungen i Sverige och Europa som blir vaccinerad ;)

Snart ska jag åka hem för att hämta min lilla skrutt och förbereda mig mentalt för att ge honom 1:a sprutan.

Vaccinering

Jag mår verkligen jättedåligt för detta med vaccinering.
Jag brukar inte ha svårt för att bilda mig uppfattningar om saker men i detta fall e jag helt borta. Kan inte bestämma mig. Det känns så stort och så viktigt, det gör mig illamående.
Så mkt som pratar emot att vaccinera sig men det som pratar för är så kraftigt.
Neo får ju lätt hosta och han har fått krupp flera gånger, det talar för att han kan bli väldigt sjuk om han får svinis.
Jag vet att ingen annan än jag eller D kan bestämma oss för vad vi ska göra och jag har fått en massa för och emot men det hjälper mig inte, jag behöver bara skriva av mig. Känns som jag ska spy så illa mår jag.
Vet att jag överanalyserar enormt mkt men jag kan inte sluta...suck!!!

På tors så kan småttingarna bli vaccinerade på dagis.
Jag har tänkt vaccinera mig 25/11.

Myskväll

Syrran följde med hem efter jobbet. Gissa vem som var överlycklig när moster hämtade på dagis :)
Neo satt och myste på soffan med fröken Åse och läste bok när vi kom, sist på plats var han. Sen skuttade han upp och skulle visa allt.

Neo´s nya fras, glömde den häromdagen: "Vaede?" Som ett ord -vad är det? oftast precis efter "Titta!" eller "Dä!".

Syrran och jag åt jättegod mat när Neo somnat. Inspiration från "Halv åtta hos mig". Parmainlindad kycklingfilé fylld med fetaost, soltorkade tomater och basilika med rostade ungsfrukter till, mums.
Nu myster vi på soffan.

Matvrak

Sovmornarna håller i sig.
Fick väcka ett ruffsigt litet troll imorse 10min innan vi skulle till dagis.
Men lika glad e han.
Fick av honom kläderna i farten, han vill in fort på dagis. Innan jag hunnit hänga upp jackan så satt han i matstolen med haklappen på sig ;)
Personalen e lite förvånade, kanske imponerade av hur mkt Neo äter. Igår var det pannkakor, de andra småttingarna åt 1 och gick sen för att sova, inte Neo inte, han skulle ha 4st!!! sen kunde han sova.
Men så e han ju inte still en sekund heller.


Utveckling

Jag tycker inte att jag har så mkt att skriva om för tillfället, har inte orkat ladda batteriet i kameran heller, så inga bilder har jag att bjuda på.

Men något som kanske e roligt för er att veta är att Neo försöker prata hela tiden och lär sig en massa ord.
Nya orden är;
mamap - apa
maman - banan
moffa - morfar
mammo - mormor
fammo - farmor
faffa - farfar

Han gör även slängpussar med riktiga pussljud, så söt.

Semester på jobbet!?

Idag e d jättelugnt på jobbet, känns som semester mot allt som jag brukar göra hemma.
Bara halv styrka pga sjukdom, jättelugnt i telefon...
Dagen kommer nog gå ganska sakta, men då kanske jag inte e så trött när jag kommer hem.

Skrutten har sovit till runt 8, 2 dagar i rad, helt otroligt.
Jättekramig när han vaknar och mer harmonisk på dagis, hoppas att detta e nya rutiner för honom nu.

Home coming

Min älskade vän och Neos gudmor flyttar hem i jul!
Med sin lilla familj.
22dec kommer Annica och Chanel och 1 jan kommer André-
Gissa om jag längtar!!!

Ett litet dilemma bara, inget jobb eller bostad. D e inte så att de står på bar mark men de vill ha något eget.
Så om ni vet något som är till uthyrning eller något jobb som de kan söka så säg till.
Lgh/hus runt om kring vore bra. Helst i Värmskog då :) och vi tackar väl inte nej till en barnfamilj...!

Lycklig, lyckligare, jag

Vilken otrolig kväll och natt vi hade igår.
Tack mina underbara vänner som kom och gjorde gårdagen till den roligaste jag haft på länge. Och tack för alla fina presenter jag fick.
Jag älskar er allihop!!!

Vi minglade, åt tacos å jättegod tårta som Malin gjort till mig ;) Sen pratade vi, drack vin och skrattade hela natten. Kollade inte en gång på klockan och den tickade på fort som tusan, märkte jag när de sista skulle gå. När vi bara var 5st kvar så sjöng vi Singstar. Eller ja sjöng vet jag inte, var nog mer att vi skrek och skrattade, gisses va hes jag va när jag vaknade :)
Linda sov kvar och vi sjöng en stund till när de sista gått. Kl 4 kom vi isäng.

I em så hämtade jag min lille skrutt på flygplatsen, gissa om jag saknat honom. Vi har busat och gosat hela kvällen. Så skönt att ha honom hemma igen, även om jag verkligen e tacksam för igår. Denna helg hade varit helt perfekt om D oxå hade kommit idag. Men men man kan väl inte få allt...

Jag vet att jag sagt det förr men det tåls att säga hur många gånger som helst; jag e så tacksam för min underbara familj och våra underbara nära och kära.