recept
Blev du sugen på att baka?
Nyttiga havretekakor
50g smält smör
3dl mjölk
Värm till 37 grader
50g jäst
ev 1 msk husk (gör att brödet blir saftigare och håller längre, finns i glutenfriahyllan, liten påse)
Rör i mjölkblandningen, låt husken svälla i 10min
1 msk socker (försvinner vid jäsning)
1krm salt
3dl havregryn (ev fiberberikade)
3dl grovt mjöl (ex. skrädmjöl, graham/rågkross/rågmjöl etc)
2dl mjöl (ex. soja/majs/ris mjöl)
Tips! Byt ut 1dl mjöl mot 1dl linfrö/linser/fibrex etc
Om du bara tag soja- eller majsmjöl blir det ett sötare bröd utan att va sötat och onyttigt.
Blanda samman alla ingredienser, gärna i matberedare. Jag gör 3 satser på en gång, kolla vad din assistent klarar, går utmärkt att röra för hand-gör min mamma :) Degen ska va kletig.
Låt jäsa i 20min. tryck ut platta, runda kakor på bakplåtspapper, med hjälp av blöta händer, ha en bunk vatten bredvid för att dopp ahänder i mellan varje kaka
Ugn: 250grader ca:7-15min
Lycka till!
Nyttiga havretekakor
50g smält smör
3dl mjölk
Värm till 37 grader
50g jäst
ev 1 msk husk (gör att brödet blir saftigare och håller längre, finns i glutenfriahyllan, liten påse)
Rör i mjölkblandningen, låt husken svälla i 10min
1 msk socker (försvinner vid jäsning)
1krm salt
3dl havregryn (ev fiberberikade)
3dl grovt mjöl (ex. skrädmjöl, graham/rågkross/rågmjöl etc)
2dl mjöl (ex. soja/majs/ris mjöl)
Tips! Byt ut 1dl mjöl mot 1dl linfrö/linser/fibrex etc
Om du bara tag soja- eller majsmjöl blir det ett sötare bröd utan att va sötat och onyttigt.
Blanda samman alla ingredienser, gärna i matberedare. Jag gör 3 satser på en gång, kolla vad din assistent klarar, går utmärkt att röra för hand-gör min mamma :) Degen ska va kletig.
Låt jäsa i 20min. tryck ut platta, runda kakor på bakplåtspapper, med hjälp av blöta händer, ha en bunk vatten bredvid för att dopp ahänder i mellan varje kaka
Ugn: 250grader ca:7-15min
Lycka till!
Kommentarer
Trackback