I love shoes :)

Idag har det var körigt, men det gillar jag. Började dagen med att åka till mödravårdscentralen, kanske inte det roligaste i världen, men fick iaf piller som jag hoppas ska passa mig, utan östrogen, samma som p-spruta men med mindre hormon, hoppas verkligen att det funkar. Skönt att slippa mensen :) som bara e i vägen, både privat och i dykningen...

Efter det var det dax att åka till
Skopunktenintervju och för att provjobba. Lite klurig intervju, svåra frågor, borde kanske föberett mig men jag e lite emot det, vill at tdet ska va spontant, känns bäst då. Gick iaf bra och jag tycker att det ska bli jättekul att börja jobba där. Verkar vara jättegulliga arbetskompisar som hela tiden skrattar och har kul ihop. Min chef e 3 år yngre än mig, tror att jag e äldst, men det ska nog gå bra :) Måste nog tacka nej tl Gina tricot, rädd attd et blir för mkt med 3 jobb...
Börjar jobba den 2/10 samma dag som vi flyttar till huset, bli mycket den dagen. Men vi får se hur det blir med inflyttnignen, måste ju ha en bil först, blir svårt annars. Har bett David leta upp en bil till mig, men han tycker att det kan jag göra själv, jag som inte kan något om bilar, har iaf mailat honom några bilar jag kikat på. Han ska hjälpa mig om jag orkar leta själv, ska följa med mig när jag ska titta på dem oså.

Fortsättning på min dag :) När jag slutade jobba vid 17.15 tiden var det i ilfart jag cyklade hem för att åka till Dykmagasinet innan de stänger kl.18 för å hämta lite grejer till Alice som bor i Säffle dit jag skulle för att hämta böcker til AI kursen imorgon. När jag kom hem va pappa inte hemma än, satt i möte å jag fick inte tag på honom....panik....Kunde ju inget göra så det e ingen idé att stressa upp sig, så jag satte mig för att måla, e snart klar nu, inne på sista lagret och det börjar bli fint :) Sen kom pappa vid 18.30, ringde Dykmag å de var fortfarande kvar så jag hann hämta grejerna och kunde komma till Säffle med gott samvete. Satt kvar å tölade med Alice och Mikael en timme eller två, de e så goa :) Sen köra hem, trött som faan å nu sitter jag å letar bilar å möbler å annat smått å gott på nätet...Men det känns som en bra iaf :)

Om ni inte förstod av texten så skrev David på kontraktet igår, jag va med. Han e så gullig, även om det e han som tar lån å fixar allt så vill han att jag ska va med på allt som händer, känner mig delaktig och det känns bra.

Imorgon kommer jag nog spendera hela dagen på Dykmagasinet om jag känner migsjälv rätt, va så längesen jag var där :)

Godnattkram till alla


Fortsättning av hus-köpet historien ;)

För er som följer husköpet :) vill jag meddela att jag och David var på banken i Arvika och fixade med lånet idag. Sen gick vi runt i olika butiker och kikade på grejer. Hittade underbara tapeter som vi vill ha, äntligen kunde vi enas :) Kikade på TV och sånna dyra nödvändigheter. Sen åkte vi till Värmskog och hade besiktning av huset, tog 3 h och 15 min, helt otroligt. Det var inga fel på huset, vissa smärre grejer på utsidan att fixa i förebyggande syfte så det var skönt. Ska skriva kontrakt imorgon här i Karlstad och sedan ev flytta in 1/10, så det går fort...

Lägger upp en bild till er som vill se David, finns även i föregående inlägg, så leta lite :)


Make up Stores modevisning

Den här helgen har varit utmanande, lärorik, nervös, stressig, utmattande och alldeles alldeles underbar :)
Har varit i Sthlm för att sminka på visningen som anordnades av Make up Store och Plaza Kvinna som fyllde 1 år. Det var så otroligt roligt och jag lärde mig en massa. Jag hann även med att springa lite på stan, min darling fyllde ju 20år i fredags å jag var på shoppinghumör så han fick en del paket när jag kom hem. Fick lite tid över på söndagen innan jag skulle åka hem så då passade jag på att träffa Jossan, så kul att träffa dig vännen, var alldeles för längesen. Du måste ta med dig Joel och komma och hälsa på. Var så trött när jag kom hem igår kväll att jag stupade i säng, blev inte många timmars sömn under helgen.
Lovade att ta en massa kor tså här kan ni kika och dreggla över underbara makeuper :)
Visningen var indelad i 15 grupper med kläder och makeup från olika stora designers och makeup artist. Vår grupp var sedan indelad i 8 grupper. Vi hade "Culture Chock" med afrikaner, kineser, japaner, mongoler, indier, indianer, tribe och thai.

   
Mina målningar: "Kines-målning" inspiration från pekingoperan. "Afrikan-målning". "Mongol-målning" med målad tatuering. Min "kines-tjej" i scenkläder och håret fixat.

     
Olika sminkningar inom vår grupp.

           
"Behind the scenes" och lite från genrepet. Den första bilden e rätt kul, hur det kan bli när man inte tittar vad man tar kort på :) Det sista kortet är på mig och O´Sira som är makeupsrtist från Singapore, jättestor, och det var han som designade sminklooken för vår grupp. Jättekul att jobba med så duktiga människor.


Förkyld - I hate

Jaha, då har man blivit förkyld oxå. Jag får bara inte bli sjuk till helgen, vill va med men hur fräscht e det med någon som snorar och bara kraxar när hon pratar.
Varför skulle det bli så kallt nu, varför ska det regna och varför har inte min torrdräkt kommit så jag inte behöver frysa när jag dyker...

Ska kurera mig nu och packa...

Jobbintervju idag

Igår hade vi mysmiddag, jag och David med mina föräldrar och firade att vi fått huset + att David fyller år imorgon. Åt kyckligfile (favorit), mini-färskpotatisar i ugn med örter på och gräddig grönmögelostsås, underbart vin till det och kärlekstårta till efterrätt. Hade bakat en chokladtårta i en hjärtform, hade marsánsås, banan och grädde och ananaskross som fyllning, garnerad med spritsad grädde, kakao och ett hjärta i mitten av sockerhjärtan i rosa och lila. Jättefin blev den, och god, gillar tårta ja, och får jag inte va med kalas så måste jag ju ordna ett själv :) Jag åker till Sthlm ikväll så jag e inte hemma på hans födelsedag, det gillar jag inte eg men jag vill va med på modevisningen. Sen satt jag och David uppe halva natten och tittade i kataloger och på internet för att lista ut vad vi gillar tillsammans, inte helt lätt. Ska bli intressant att få ihop så olika smaker :) Men det ska inte va några problem att kompromissa, vi gillar mkt like, förutom färger på väggar :) Men han ska till Philippinerna i nov/dec då har jag två veckor på mig att måla som jag vill *he he*

Kl.16 ska jag på intervju på Gina Tricot, ska bli kul, lite nyfiken på vad de har att erbjuda. Den ringde en jätegullig tjej från Skopunkten oxå igår och vill att jag ska komma dit på intervju på onsdag och även provjobba, verkar som att jag kan få mer tider där. Svårt val nu, få se ikväll, Har ju mina tider på Dykmagasinet oxå.

Kl. 18.13 tar jag tåget till Sthlm, och sedan pendeln till Haninge där jag sover en natt för att sedan låna Marie och Daniels lägenhet vid Tekniska Högskolan där jag även ska va kattvakt, hoppas att de e snälla mot mig :) Ska försöka hinna med några timmar på stan när jag e i sthlm, trist at bara jobba. Ska ant ta med lite mer grejer från lgh i Haninge oxå, fick inte med allt sist.

Önska mig lycka till i em.

Världens gladaste!!!

...för jag ska flytta ihop med väldens goaste kille! E så lycklig. David ringde för 2 timmar sen och talade om att vi fått huset!!! Fick bjuda lite mer än vi (han) tänkt oss (sig) men vi ville väldigt gärna ha det. Har flygit på moln, det behövdes efter en helveteskväll på jobbet.

Alla dagar e inte roliga att jobba med dykning som är en krävande och, kan va, farlig sport. Hade en väldigt jobbig person idag, slog alla rekord...men det löste sig och alla blev galda tillslut men det blev en sen kväll, komma hem till 00.00 inte ofta, blev mörkt för 3 timmar sen då var det bara att sätta på strålkastarna på bilen för att vi skulle se vart vi hade alla grejjer. Tur att man har bra arbetskamrater som gör att allt blir roligt. Otrolig trött nu men e nog fö uppspelt för att sova. Längtar tills imorgon då David kommer, vill nu!!!

Tack alla för söta sms ang huset! Nu får ni börja förbereda er på att komma till skogen :) Blir ant en inflyttningsfest i samband med att jag fyller 26, i slutet av oktober.

Ni som undrar vart Värmskog ligger, kolla
kartan. Annars ligger det mellan Grums och Arvika, ca 5min från Karlstad. Kolla flygfoto så ser ni hur fin naturen e.


En vanlig dag

Idag har det inte hänt så mkt. Börjar bli klar med mitt köksbord och stolar, iaf så har jag börjat måla och det var roligt, tills att världens åsk- och regnväder drog över...hoppas på bättre tur imorgon.
Har oxå varit på Biltema för att kika på gardinstångar, de som äger huset vi vill ha tipsade mig, och jag tyckte verkligen om dem, så nu ska jag nog byta ut de jag köpte på Hemtex.

Nu ikväll så har jag varit i k-d badhus och haft kurs med Johan, vi jobbar ihop väldigt mkt och det går bra och e roligt. Hade velat gå på Sven-Ingvars, ingen musik jag eg gillar men det e lite mysigt denna konsert i slutet på sommaren varje år, men eftersom det regnade idag så gjorde det inget att jag jobbade.

Vi lade bud på huset imorse, håll tummarna. Jag e lite nervös både för att inte få det och för att få det...flytta till Värmskog, till hus känns lite skrämmande, även om jag vill bo med David så känns det lite skrämmande, men skönt pirrigt :) Det e ju ingen liten grej...

MIO och Pavillion

www.mio.se där hittade jag underbara möbler, precis vad jag vill ha, kika på märket vineyard och indo..I LOVE!!! gå ex in på  bokhyllor och klicka på den serie du vill se. Anette har säng och sängbord från Indo, så det lär det väl inte bli...men det e fint

Smakprov
   Indo bokhylla    Vineyard vintrinskåp

Hittade oxå ett underbart bord som jag gärna sparar en månadshyra till

igår och idag

Igår var det kräftskiva hos Anette och Patrik. Det var såååååå trevligt. Tack för en lyckad fest :)

91278-53
Anette med en kräfta i högsta hugg, Linda e djupt fokuserad på sin

91278-52
Resten av gänget. Patrik går runt och bjuder på krondills-snaps, den "manliga, och hallon-snaps, den "kvinnliga" -han har sjävklart gjort dem själv. Hallonsnapsen var jättegod, med riktiga hallon i, även om jag har svårt för ren sprit - det bränner i halsen ;) Fattar inte hur vi kunde får plats så många, men de hade pusslat bra med lånade stolar och bord från Blue Moon.

__________________________________________________________________________________

Idag åkte jag till Värmskog för att titta på huset, ledsen att jag tjatar om detta hus  men det är en så stor grej för mig. Jag blev iaf kär i huset och vill verkligen flytta dit. De som ska sälja vill oxå sälja till oss så jag hoppas att ingen bjuder över oss. Imorgon lägger vi budet till mäklaren, sen e det bara att hålla tummarna. Jag kommer att bli så besviken om jag inte får det. Har redan inrett huset i huvudet och David e lite sur på mig för han tror att han inte ska få bestämma något, men det e ju klart han får. Jag har mkt tankar men jag vill ju att vi båda ska tycka om det annars e det ju ingen idé att bo ihop. Var till Hemtex idag, rea på gardiner och massa annat och köpte saker jag tänkt till lägenheten som jag eg skulle flytta in i men nu när jag sett huset inser jag att dte inte passar in dr så ska nog lämna tillbaka för dt känns onödigt att inreda en lgh när man vill ha huset, ska nog inte flytta in i lgh utan vänta på huset och spara hyran-pengarna till möbler istället. Känns smartare, visserligen får jag bo hemma lite längre men det e det värt om jag istället får nya möbler :)

                   
Gardinstång, gillar svarta        



Gardiner till vardagsrummet, e helt inne på mörka möbler och gillar brunt. tycker det e fint att det e lite färg i ena gardinen så att det bryter av. Skulle passa så bra till den soffan jag vill ha, men inte till väggarna i huset. Finns en bild i reklamen på hur gardinerna ser ut ihop. Sidan två.


Gardiner och bordtabletter till köket. Jag älskar grönt och tycker att det e jätefint till brunt. Vill verkligen inte lämna tillbaka dessa saker men det e inte kul att ha saker liggandes till att det kanske någongång målas i färger som passar. Ska bli kul att se om vi kan enas så att båda blir nöjda :)

Jag e ju sån att jag gärna planerar i huvudet och tittar efter saker jag vill ha kataloger etc. Har vetat i flera år vad jag vill ha och det e ju inte lätt för David. Det betyder inte att det måste bli så men jag vill planera. Vill veta att vi får huset och åka dit igenoch kolla färgerna igen och planera mer. Jag älskar att inreda. Det e nog bland det enda jag brukar planera :) Kanske för att det har känts så långt fram i tiden att det känts safe ;) Nu ska jag nog fortsätt aat leta på sidor på internet efter inspiration :) så att David blir ännu mer irriterad på mig *skratt*

Lördag kväll/natt

Hemkommen från Blue Moon som var supertrist. Trodde att mina vänner började bråka (villket visst inte var sant-ena ringde precis och frågade vart jag hade tagit vägen, så fel det kan bli) och hittade ingen annan som jag kände, alla från kräftskivan var som bortblåsta, trist. Ändå ganska lite folk på BMB, fast ändå trångt, hur det nu kan komma sig :)

Var som sagt på kräftskiva hos Anette och Patrik, det var jättetrevligt. De hade gjort så fint och Patrik hade gjort goda pajer, bröd och underbara dippar...inte fel med kock i vänskapskretsen :) Vi var ganska många och vi åt å drack och sjöng och hade superkul. Lägger up bilder senare. Nu ska jag lägga mig i sängen och försöka sova lite.

Fredag i dag

Idag har jag varit duktig och gjort klart allt grovjobb med mina köksmöbler, som aldrig tycks bli klara :) Skaffade ju 2 stolar till när jag började se ljuset i tunneln ;) Men nu iaf så e det bara finputset, tvätten och målningen kvar, det roliga. Känns väldigt bra så nu letar jag nya projekt. Funderar på att köpa brädor på Obs och göra hyllor till mitt badrum och klädkammare.

Efter det var det möte på Dykmagasinet, ska gå Assisterande Instuktörs utbildningen, kommer inte ha något liv de närmaste veckorna, e så mkt plugg. Men det ska bli kul. Skönt att komma vidare i min karriär :) Pratade även jobb och det kommer bli extra under hösten och en del av vintern men i vinter/vår blir det heltid, känns bra. Inget välbetaldt jobb men det stuntar jag i för jag vill jobba med dykning, och det finns annat än pengar att bli rik på (tur att man har en kille med välbetalt jobb ;) )

Ikväll så har jag varit i Värmskog. Var så rastlös att jag satte mig i bilen och körde dit för att titta på när David hjälpte Fredrik och Linda att måla om deras hus. Kommer bli så fint, med olivgrönsaktigt och röda lister. Väldigt hemtrevligt, ska fota nästa gång så ni får se. Så kul att komma dit och umgås lite med dem, tycker så mkt om dem. Men det blev mest prat, huset står ju kvar ;)
När jag ändå var i krokarna så tog vi en tur förbi huset som David ska köpa, om ingen bjuder över honom...håll tummarna att vi får det!!! Jättefint, vill verkligen se det innuti...så nyfiken! Vi hade även ett långt prat och gjorde ekonomiska kalkyler på hur vi ska göra framöver. Jag ska iaf börja med att flytta till lägenheten, tar ju ett tag att få till huset oxå, sen flyttar jag när det blir klart. Klarar inte att bo hemma längre. Om vi inte får huset så kommer at David att bo en del i K-d hos mig men det e så långt för honom till jobbet men jag hoppas att han kommer va här mkt iaf. Kommer bli så besviken om vi inte får huset... Har tjaffsat lite med mamma och att flytta till Värmskog, hon e inte pigg på att jag ska göra det men jag tror att jag kommer trivas utmärkt + att jag vill bo med David. De tycker jättemkt om David och vill att vi ska det bra men eftersom jag pratat om att Sthlm va litet så tror att jag kommer få lappsjukan, orkar inte förklara hur jag känner för henne och då förstår hon ju inte. Känner mig som en femåring igen när hon tjatar på mig att hon vet bäst för mig...Vet ju att hon bara vill väl och jag e jätteglad över att hon bryr sig om mig, e tryggt. Pappa däremot som e uppvuxen i Säffle tycker bara att det e roligt (mamma e från Malmö och tycker att K-d e litet). Jag hoppas (igen) att vi får huset. Ju mer vi pratar om det ju mer vill jag flytta ihop med honom. David ska dit imorgon och lägga bud på måndag, eller imorgon om det går.

Nu ska jag försöka sova lite, imorgon blir det Dyk-skattjakt i Skivtjärn och sedan kräftskiva hos Anette och Patrik (i min kommande lägenhet) ska bli så kul!!!

Godnatt och sov så gott.
puss och kram

Söt länk

Jag var precis inne och kikade på en väns sida och såg denna underbart, söta, sorgliga länk...var bara tvungen att länka vidare...

Nu börjar det gå uppåt för mig, äntligen :)

Mycket bloggande idag :) Men det händer så mkt och då måste jag dela med mig, alla e ju på jobbet så jag har ju inte direkt någon att ringa ;) Men snart kanske jag oxå har ett jobb så då blir jag mindre rastlös och mer tillfreds ;)
iaf...en Make up Artist från Stockholm ringde igår så nästa helg ska jag till Sthlm och sminka på den största modevisningen någonsin i Sverige...hur kul som helst. Kommer tyvärr missa darlings födelsedag men jag lovar att gottgöra för det senare. Ska få mer info i helgen! Ska bo i syrrans lägenhet, och självklart är det samma helg som mamma, pappa, Gudrun och Conny ska dit...5 pers på 21m2, kommer bli intressant :) Inte någon som varit i sthlm på hela sommaren och nu ska alla dit samtidigt. Ska se om jag kan bo någon annanstans. Men hur som helst ser jag verkligen fram emot det, första modevisningen för mig + att det var ett tag sen jag gjorde extrem makeup, som jag älskar.

Andra bra nyheten e att en tjej från
Gina Tricot ringde för e stund sen och ville att jag ska komma dit på intervju nästa torsdag. Kul att jobba med kläder, och på Bergvik där det e sena dagar. Det var en extratjänst men det passar ju bra eftersom jag ska jobba på Dykmagasinet och kan stämpla oxå. Ska till Dykmagasinet på fredag för att ha möte om den kommande assisterande instruktörs utbildningen och om hur jag ska jobba framöver. Två lyckade dagar förutom mobilhistorian då förstås. David har oxå pratat med mäklarna och ingen har änsålänge lagt bud på huset och han ska på möte på banken på fredag .

Nu ska jag börja fixa till mig för att gå på E:s födelsedagskalas!!! Grattis gumman! Ska bli kul.
puss och kram

Elvis the comic

Elvis är ett måste varje dag! Jag älskar den lilla sköldpaddan och hans Hedvig :)


91278-51



Vuxenpoäng ;)

David har hittat ett hus i Värmskog som han vill köpa. Han ska försöka få titta på det idag.
Det är fler vänner som är intresserade, så vi får se hur det blir. Tycker att det vore kul om han köpte det. Då får jag kanske komma till Värmskog och hälsa på, äntligen ;) kanske t.o.m. bo :) E så mysigt med hus.

Så här ser det ut, ligger precis vid skogen, ca:200 m från vattnet, i den "centrala" delen av Värmskog. Finns fler bilder om du klickar på länken :) Har varit hemma hos några vänner till David som bor på samma gata, husen e stora, fina och bra planerade...iaf tyckte jag mycket om det då. Det e svårt att inte bli engagerad ;)

91278-50



Kraschad mobil!

Min mobil har gått sönder så jag har inga nr :(
Av/på stängningsknappen har krånglat lite och idag la den av helt. Batteriet dog och efter det kunde jag inte få på den igen...så trist. Man får inte va glad får då händer det något. Iaf så har jag alla nr på telefonen och inte på sim-kortet och med stor sannolikhet så kommer minnet att tömmas vid lagning och då e jag körd, kan inga nr utantill. Har telefonen på lagning i 2v och under tiden får jag låna en gammal av mamma. tur att vi har lite telefoner som ligger, David fick låna min gamla för ett tag sen när han tappade bort sin på fyllan...

Så sms:a över era nr så att jag kan fylla min telefon igen.


En underbar dag!!!

Var på Dykmagasinet tidigare och spenderade en massa pengar, men det var roligt, e så lätt att göra av med pengar där :) Beställde en torrdräkt, Cordura, och underställ. Så nu kommer jag kunna hålla mig varm när jag dyker, det känns bra. Trist att behöva skippa vissa dykplatser pga av att det e för kallt, tom på sommaren. Vill till Klartjärn nu och kusten under hösten och nu kan jag det...

Har oxå äntligen fått svar från A-kassan så nu dröjer det inte länge innan jag får cash.

Detta en toppendag :)

Annars går dagens energi till att fixa Erikas födelsedagspresent, hoppas att E blir nyfiken nu :)


Den e min...

Jag har fått lägenheten!!! E så glad :)  :)  :)
Kontraktet ska komma imorgon.
Så jag åkte till Solareturen på Våxnäs för
att kika på möbler och där hittade jag likadana pinnstolar som de jag köpte på blocket
och var ju bra, skönt att ha 6 stolar, har ju iläggsskiva till bordet
och det e roligare om fler kan komma på
middag!

Nu längtar jag tills jag får flytta in :)

Mamma...

...har varit väldens modigaste idag och vågat prova på att dyka fastän hon är livrädd för vatten och inte doppat sig sen hon var liten. Jag är så imponerad. Det var roligt att dyka med henne och vi ska till Västra Skagene imorgon bitti för att prova lite till sen ska hon ant ta cert. Då blir pappa nöjd!

Nu ska jag försöka sova lite. Dröm sött!

Tingbergsgatan 21A

Jag försöker ju få ta över Anettes lägenhet så vi åkte till fastighetskontoret och pratade med dem och verkar inte som att någon står i kö, men de visste inte säkert. Ska ringa imorgon igen. Jag kommer att bli så besviken om jag inte får lägenheten, den e dyr men fin...vill ha den så mkt. Har redan planerat allt för den :) 
Anette var världens sötaste och bjöd mig på Sushi...det e såååååååååå gott, I love! Och så fick jag tårta sen, Budapest...som jag tål :) Vet inte vad jag gjort för att förtjäna det.

Ska köra brorsan till flygplatsen strax, inte kul...snyft


Helgen som varit

Helgen har varit lugn, skönt...
I fredags var jag ju hos Erika och hade myskväll. I lördags träffade jag Elin på dagen och sen packade jag klart inför söndagen och David kom på kvällen. Vi tittade på Sällskapsresan i alperna, så kul :)

Igår var det dax att gå upp sjukt tidigt, kl.5 för att vara på Dykmagasinet kl.6 för att rodda inför att kunderna skulle komma vid 7.45. Vi skulle till Skår, Lysekil men det blev Släggö, Lysekil. Hittade inte riktigt men det gjorde inget för det var superbra dyk. Såg ål, sandorm och en jättestor hummer, coolt. Först gången jag såg alla 3. Syrran var med och hon var jätteduktig, har inte dykt så mkt så det var roligt att hon vågade och gjorde bra ifrån sig :)
Somnade tidigt som tusan...jättskönt.

Idag e en tråkig dag, brorsan flyttar till Luleå :(  Kul för honom men inte för familj och vänner...kommer sakna honom jättemkt...

Fredag kväll

Precis hemkommen från E.
Har haft en jättetrevlig kväll med god mat, underbar sallad gjorde E.
Nu ska jag krypa ner...ska bli skönt.
Märkte när  jag var hos E att min tå e stukad, slog i den i badrumsdörran förut idag,
eller om det var igår och sen tänkte jag inte mer på det, men nu gör det väldigt ont,
går över snart hoppas jag...

Godnatt och sov så gott. puss puss


Trevliga vänner och god mat :)

Erik, min underbara kompis som bor i Göteborg, ringde förut. Vi pratar så sällan, tyvärr, så jag blev så glad :) Han har precis fått nytt jobb och allt går bra med tjejen så där var det på topp. Men han känner oxå av, precis som jag gjorde i Sthlm, att det e lite ensamt i en storstad om man inte kommer därifrån, man inte sina "riktiga" kompisar där och det är långt till alla, det blir ingen spontanfika eller öl direkt. Bättre var det i Linköping, eller här i K-d där typ ingen e längre bort en kvart på cykel :) Saknar Erik måste snart åka till Gbg, har många vänner där som det var längesen jag hälsade på. Jag och David har pratat om att åka ner jättelänge, men jag väntar på att få in pengar, så det kan dröja :)

Ringde a-kassan idag och de e segare än segast, pratade med dem i måndags och då skulle mitt ärende tas upp mån el tis, men idag e det fortfarande inte på G, ev skulle de hinna med idag...får tjata igen på måndag. 

Har även ringt om Anettes lgh idag, hoppas, hoppas att jag får den. Var tvungen att vänta tills måndag då kontoret fått in hennes uppsägning, först då kan jag ringa. Hoppas att ingen annan e före på kö...

Ikväll ska jag hem till Erika och mysa, verkar som hon fixar skaldjur, vilken pärla, å så blir det lite vin och öl och annat gott :) Ska bli väldigt trevligt, va ett tag sen vi sågs... Lyxdag idag, för mamma kom hem med varmrökt lax från fiskbilen och det var supergott, jag älskar varmrökt lax!!! Fisk och skaldjur, speciellt kräftor kommer strax efter nachos, eller kanske före...


Davids nya bil...kanske

Idag har jag slipat hela dagen, fortfarande kul men skinnet på fingrarna blir tunnare och tunnare... Ska till Dykmagasinet nu på p-möte, har inte varit där sen i måndags, nästan absinens. Vill dyka! Längtar till söndag, om det nu blir något.

David funderar på att köpa bil. Jag är ingen bilfantast men jag tycker att den e fin, men d e mkt pengar att köpa bil, speciellt en sån här. Men jag förstår att han vill.

91278-49


Jobbigt att slipa...

Det var otroligt mycket jobbigare än jag trodde att slipa möbler. Tur att det är roligt iaf :) Har hunnit med 4 bordsben och en stol, pyttelite kvar, på typ 5 timmar...har en del att göra imorgon. Har varit iväg och köpt färg och mer sandpapper...

Nu kikar vi på friidrott, David e här oxå...han kom inte ihåg att vi vart tillsammans i 3 mån idag ;) som jag trodde ;)

Lite tidsfördriv...

E hade en liknande sån här för ett tag sen på sin blogg, men jag fick en värsting av min vän Mio på mailen, den e kul men tar lite tid, så har du tråkigt så kan du knåpa lite... ;)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sätt ett kryss vid alla saker du gjort, eller ta bort krysset vid
något du inte gjort, och skicka det till alla dina vänner (inklusive
mig)
Bara kopiera detta och skicka vidare till era vänner och den du fick
detta av.


This is for your entire life:
(x) Rökt en cigarett
(x) Druckit så mycket att du spytt
(x) Krockat någons bil - jag har allt lyckats köra in i saker och skrapa pappas bilar, en gång körde jag in i en annan bil med Ulrikas, min roomie, bil...
(  ) Stulit en bil
(X) Varit kär
(X) Blivit dumpad
(x) Haft sex på offentlig plats
(x) Snattat
(  ) Fått sparken
(x) Sagt upp dig
(x) Varit i handgemäng
(x) Smygit ut ur dina föräldrars hem
(x) Blivit påkommen av någon när du har sex
(x) Haft känslor för någon som inte känt tillbaka
(  ) Blivit arrestrerad
(x) Gått på en BLIND DATE
(x) Ljugit för en vän
(x) Skolkat
(  ) Sett någon dö
(x) Varit till Kanada
(x) Varit till Mexiko
(x) Flygit flygplan
(x) Gått vilse
(x) Rest runt i Sverige - Ja, en del i mellan och södra men inte över Uppsala, så vill norr över :)
(x) Besökt Washington DC
(x) Simmat i havet
(x) Känt som du skulle dö
(x) Gråtit dig till söms
(x) Lekt tjuv och polis
(x) Nyligen ritat med färger
(X) Sjungit kareoke
(  ) Betalat för maten med enbart mynt
(x) Gjort något som du lovat dig själv aldrig göra
(x) Busringt
(x) Skrattat så mycket att någon dryck kommit ut ur näsan
(x) Fångat en snöflinga på tungan
(x) Dansat i regn
(x) Skrivit till Jultomten
(  ) Blivit kysst under en mistel
(x) Sett solen gå upp med någon du tyckt om
(x) Blåst såpbubblor
(x) Grillat på en strand
(x) Gått på en fest du inte var bjuden till
(x) Åkt rullskridskor
(x) Åkt skridskor

3. Något smeknamn?
Jess, J, Jajman, Jessie, Jessica persika lingonsylt mfl

 4. Pappas namn?
Bruno "brunbjörn"

5.Vilken är din favorit dricka?
Iskall coca-cola på glasflaska, Canadian Clearwater (som inte finns längre här, men som en ingrediens i nya alkoläsken Aquatini, smaken strawberry crush är jättegod). Men en varm sommarkväll finns det inget som slår en kall öl...

6. Tatuering?
nej, tror inte att det kommer komma någon heller även om jag tycker att det är superfint

7. Kroppspiercing?
Det kommer en inom en snar framtid...vart? Gissa :)

8. Hur mycket gillar du ditt arbete (1-10)?
10 för att jobba med dykning, fråga igen när jag fått något annat heltidsjobb

9. Födelseplats:
Karlstad sjukhus

10. Favorit semesterort?
Oj, jag har så många och fler lär väl komma. Vill till alla länder i världen. Men eftersom jag älskar att leka, film (tecknad och vanlig) och annat barnsligt måste jag nog säga Orlando :)

11. Någonsin varit till Afrika?
Ja, i Marocko men jag vill längre ner i Afrika.

12. Någonsin stulit en trafikskylt?
Nej, e en ordentlig tjej ;)

13. Varit med i en bilolycka?
Ingen stor, men jag var liten, pappa körde mig till fritids på morgonen och det hade frusit på under natten, en annan bil kastar sig ut framför oss, pappa fick väja bästa han kunde och körde upp på refugen mitt i vägen och in i en stolpe. Fick en bula i pannan, men kollades aldrig på sjukhus, vilket jag tycker e lite skumt så här i efterhand, kanske därför jag e lite knas ;)

14. 2 dörrar eller 4 dörrars?
Beror på vad det är för bil, finns snygga 2 dörrars, men e bekvämare och rymligare med 4. Jag tycker ju om bubblor :)

15. Salladsdressing?
Ceasarsalladsdressing, mums

17. Favoritpaj?
Smulpaj är bland det bästa jagvet med massor av vaniljsås, gillar alla bär men favoriten är rabarber eller plommon, antagligen för att det görd så sällan i vår familj, skulle se vilka klena rabarberstjälkar som finns på vår baksida :) Men som matpaj gillar jag ost och baconpaj som vi brukar göra till kräftskivan. Paj är gott, helt klart.

17. Favoritnummer?
Får nog säga 6.. ;)

19. Favoritfilm? Ja, det finns ju så många filmer, men de som hängt med längst är Sound of music, Grease och Dirty Dancing, dessa skulle jag inte klara mig utan. Sagan om ringen triologin kommer tätt inpå. En annan film jag alltid hyr när jag e sjuk, borde nog köpa den, men det elite tjusning att göra samma sak ;) är Skönheten och Odjuret (tecknat)

22. Favoritmat? Nachos

23. Favoritdag i veckan?
Lördag

 24... Favoritmärke på kroppstvål?
Body Series bodygel, luktar gott, trokar inte ut med rätt PH värde. Men på sommaren ivll jag ha Palmoliv aroma cream, orange eller rosa.

25. FavoritTVshow?
Friends, OC, Gilmore girls, Prison Break, Sex and the City. Tittar inte på TV utan köper eller laddar hem :)

26. Tandkräm?
Colgate och Glister

27. Favorit doft?
Donna Karen: Be Delicious på girlies men på killar e det vsårare, finns så många: Jean Pul Gaultier: Le Male, Clinique: Happy, Georgio Armani: Acqua di Gio

28. Vad gör du för att koppla av?
Tittar på film, tar ett bad, kramas, umgås med mina vänner, tränar

29. Meddelande till dina vänner som läser detta:
E så många av er som jag saknar, alla borde bo i samma stad, jobbigt att flytta runt och tappa vänner på vägen. Men alla e välkomna att hälsa på vart än befinner mig.

30. Hur ser du dig själv om 10 år?
Ja, då hoppas jag verkligen att jag jobbar med någon jag tycker om och har ett stabilt liv, gärna 2 kids, hus i skogen vid en sjö eller hav eller värstinglgh i en stor storstad, lite kontrast...men det e väl sån jag e ;)

31.Vad gör du när du är uttråkad??
Går ut och går, ringer någon å tôlar

32. Vad tycker du om att få?
Kramar, kärlek, uppskattning, tid med den jag tycker om, sms av nära och kära

33. Längst bort plats du kommer skicka detta meddelande?
Paris, fast över bloggen kan det ju blir hur långt som helst

34. Vem svarar snabbast?
Ja, svårt att säga, tror nästan att de flesta inte kommer orka svara, tog mig över en månad tror jag ;)

35. Minst troligt han/hon svarar?
.....


Söka jobb...gör jag inget annat?!

Nu har jag sökt fler jobb. Blev visst lite Ica jobb som jag lovat migsjälv att inte söka igen...men men när ångesten blir för stor och A-kassan inte hör av sig måste man...Har iaf inte skickat dem än, de ligger å väntar. Inget fel eg. med ica jobb men jag e så trött på det. Vill ju att alla arbetsgivare ska höra av sig samma dag som man skickar i väg dem, så vet man ju om man ska söka fler...Bäst vore ju om man slapp söka och att det bara ramlade in jobb ändå...Har varit med om det en gång, precis jag flyttade från Sthlm till K-d och inte ville tillbaka för allt krångel som var då, ni vet, så ringde det minst 3 sminkjobb/v och ville ha mig, snacka om otur...Var verkligen inte på humör för det och då händer det, när man minst anar något så kommer det...varför e det så?

En liten parantes för idag, jag och David har varit tillsammans i 3 mån, sött va :) Han har nog ingen koll kan jag tänka mig, men det var iofs han som hade koll på när vi blev tillsammans så kanske...men jag e eg. inte för sån´t, funderade bara igår på hur länge vi har träffats och då märkte jag vilken dag det var. Årsdagar däremot tycker jag att man ska fira, det e mysigt. Några jag känner hade 10års jubileum för en vecka sedan och då gjorde de precis samma sak som de gjorde på sin första dejt för 10år sedan, det va riktigt gulligt :)

Nu ska jag ut och sandpappra och slipa mina fina möbler, blir jag nöjd får ni se bilder när det e klart :)

Ha en bäst dag. puss och kram

Kan själv...!?

Nu har pappa tittat och godkänt mitt inköp och planer :)
Kära pappa har tagit fram slipmaskin
och arbetsbord.
Några goda råd har jag oxå fått.

Så om vädret tillåter blir det snickarverkstad
hos fam. Hultstrand imorgon :)

Köksmöbler

Idag åkte jag till Råtorp och köpte mig ett köksbord och 4 stolar som jag hittade på blocket. Det kommer nog bli jättefint när jag har slipat och målat. Pappa ska få kika på det och se vad jag kan göra med det. Jag fck iaf tag på ett runt bord, precis som jag ville ha och pinnstolar, gillar när det ser gammalt ut. Ser fram emot att fixa till...

Vaknade med världens huvudvärk idag, drack och åt inte tillräckligt igår och det får jag betala för idag. Blev inte bättre av att går ut och gå även om det var skönt att  ta en långpromenad med syrran.

Kär i en byrå...

Jag var på stan med Anette och David i torsdags och tittade bland annat på antika möbler, i en liten butik vid bron över till Haga. Där hittade jag en byrå som jag blev kär i. Den e så fin, så jag vill ha den väldigt mkt, men den e dyr, eller inte egentligen men jag har inte mkt pengar. Fick jag ett jobb nu så vore det inget problem...men...det verkar altid finnas ett men, e hopplöst :) I butiken fanns också ett hörnskåp som jag vill ha. Var in idag igen och tittade med mamma, hon gillade inte byrån, men vi har inte samma smak heller. Hon tyckte att den såg för gammal ut, och det e precis vad jag vill ha. Mörk, gamla möbler, robusta ska de va oxå, e så trött på allt ljust...ska sova på saken och tänka...svårt!
Jag e väldigt förtjust i 50-tals saker till hemmet oxå, speciellt kökssaker, möbler, brödrostar, kylskåp å sånt. E så fint med de runda formerna/kanterna och plastiga färgerna. Å det e lite komiskt för David har ju en förkärlek till 50-tals bilar...han håller visst på att leta bil :)

Hungrig, ensam och trött...

Känner mig så ensam idag, fick så mycket tid med David i slutet av förra vecka och helgen, men nu har han börjat jobba å då kommer vi inte att kunna ses så mkt under veckorna...:( Tycker att det e trist att gå och lägga mig själv...blir så snabbt van, även om han snarkar och låter som en gris så vill jag hellre ha det än att sova själv ;)

Idag har jag varit lite social mot familjen, iaf girlisarna :) hade en skön dag i trädgården, var varmt men underbart, orkade inte åka till Skutberget så en sprayflska med vatten fick agera Vänern, ungefär samma sak ;)

Blev då lite mer blöt på kvällen när jag hade prova-på-dyk i K-d badhus, som var otroligt rent, det märktes att de hade haft stängt en månad och städat och renat vattnet, inte en hårboll, helt underbart. Annars e jag den som brukar få kväljningar när jag dyker där, fick nästan panik en gång, var tvungen att tvinga migsjälv att va kvar i vattnet pga allt äckligt som simmar omkring...burrrrrr
Hade en trevlig kväll med många nyfikna och förväntansfulla elever, e så kul med prova-på-dyk för de har ingen aning om hur det ska vara och de lyser av förväntan :) Gick alldeles utmärkt förutom att jag var så hungrig. Trodde att vi hade tid 18-19 så jag åt inget innan jag åkte vid 16 för jag var inte hungrig då, så kom jag till dykmag å då sa de att tiden va 20-22 och att vi skulle ha teori innan, ok, magen skrek när jag kom hem frammåt 23...men det var det värt, jag älskar att dyka!!!

Sagan om ringen...

Jag och David var på bröllop igår. Det var min vän från modellbilder, Jeanette och hennes Pelle som skulle gifta sig till temat "Sagan om ringen". Superkul tema, och de hade verkligen lagt ner tid på detaljer, jag var mäkta imponerad.
Jeanettes tre syskonbarn var utklädda till Frodo, ringbäraren, som lämnade över ringarna i kyrkan, en liten alvflicka och Legolas. Helt underbara.
Allt började med att jag sminkade brudparet, sedan var det fotodax med Alf (modellbilder). Medans de fotade letade jag och David oss ut kyrkan, som låg närmare Katrineholm än Örebro :) i en liten by som heter Brevens. Jag blev förälskad i denna by och hittade ett hus jag ville ha, men David va inte sugen på att flytta dig, ni vet det finns ju inget annat än Värmskog i hans tankar :) 
Kyrkan var helt underbar och brudens vänninor hade smyckat varje fönster med rosa gerbera, som för övrigt är min favoritblomma. Jag och Jeanette verkar ha lite samma smak på mkt, hennes färgväl för bröllopet var grönt, vitt och rosa, och grönt är ju min favvofärg + att jag gillar rosa ganska mycket :) Så detta var ett bröllop i min smak :)
Så roligt att deras kläder var uppsydda och orginella, de var så vackra. Min ögon började fyllas med tårar direkt de kom in i kyrkan och sedan var det bara att ha näsduken i handen resten av ceremonin. Vigseln var väldigt avslappnad och prästen rolig, Pelle sjöng för Jeanette och ringbäraren var adorable. Kan inte tänka mig att det kan bli bättre. Skrämde nog David lite för jag blev väldigt giftassugen ;)

Festen fortsatte i Odensbacken, lite närmare Örebro till 5 på morgonen, vi gick vid 3 tiden. Fullt med lekar och sånger. Jeanette hade lagt ner hela semester (och den e lång för hon e ju lärare) på att göra detaljer. Det var saker överallt i lokalen och häftet varje person fick vid sin plats var imponerande. De hade bla gjort rim till alla ca:70 gästerna!!! Slå det...
Nu kan jag tänka mig att ni e sugna på lite bilder...

91278-41  91278-45

91278-42
Pelle har en förkärlek till Mini-bilar och hade fått tag på en Minilimo :)
91278-4091278-3991278-38
Att kasta ris på brudparet sägs ju dringa olycka så istället fanns det mini-blåsa-såpbubblor-flaskor elelr sockerkorn i små fina paket. Väldigt roligt för de små...och stora :) gästerna
91278-46 91278-47
Lägg märke till Arwen-smycket som Jeanette har, så vackert!
91278-37

91278-49 91278-48
Fina utsmyckningar överallt, se häftet i bakgrunden. Min bordsplaceringslapp med texten från Härskarringen, vilket jobb :)


Jeanette och Pelle var urgulliga och lät oss sova i deras hem medans de tog in på hotell, var fullt hus med gäster. Sov länge och hade mysfrukost med alla, sedan tog vi en tur till IKEA kände inte att det var läge att köra hem, blev en del dricka under väldigt lång tid. Var ju int jag ledsen för :)

Vi hade iaf jätteroligt och vill tacka brudparet och deras vänner Jenny och Linda för en underbar dag!!! puss på er


Piercing...vill ha

E grymt sugen på att pierca mig...funderar på att åka till Stockholm nästa helg (11-13/8). Frågan är inte om jag vill, för jag VILL men frågan är om jag har råd...inte kul att behöva vända på varenda krona... Känner iaf att jag vill gå någonstans där de vet vad de håller på med och som har vana, vill inte bli missbildad efteråt :) Hört mkt gott om East Street, där jag även har en bekant som jobbar.


91278-36


Satt halva natten och skrev jobbansökningar. Ska skicka till allt som finns, nästan... ;) Vet du något ledigt jobb så säg till. Känner att jag hellre jobbar än börjar plugga så jag hoppar lärarutbildningen. Anledningen till att jag tänkte börja plugga var att jag ville ha ett liv snart, men det e inte rätt väg att gå, kommer bara tröttna om jag inte gör det för att jag verkligen vill. Vill hellre jobba ett år eller så och sedan dra utomlands för att jobba med dykning 1 eller fler säsonger.

Men jag måste ha ett jobb för det så mkt jag vill köpa på IKEA :) Jobbar visserligen på Dykmagasinet men det lägger jag undan för att kunna köpa dyksaker, måste ha det oxå för att kunna jobba överhuvudtaget om en månad eller så när vattnet e kallt som f*n.