Shopping och camping light

Jag är inte på BB, ni som undrar.
Så fort bilen är borta lite för länge eller jag inte uppdaterat på några dagar kommer frågorna-men det är roligt att ni håller koll på mig :)

Däremot har jag varit väldigt trött de senaste dagarna och har inte orkat skriva.
I torsdags och fredags så hade vi shoppingdagar. I torsdags fick D kläder, tröja och 2 t-shirtar och tittade runt efter en systemkamera. I fredags så köpte han kamerna, lyckligare har jag knappt sett honom :) och jag fick 2 linnen, hårband och underkläder och lite saker på Ikea. Vi stannade hos mamma och pappa och grillade och åt jordgubbar innan vi åkte hem. Jag var helt slut efter dessa dagar, värkar hela tiden som rör mig.
Natten till fre var inte rolig, värkar och ont. Trodde nästan att det var på G och vi tog det lugnt på vår shoppingtur, åkte och vilade hos m+p mitt i allt när värkarna blev för mkt.
Hela D´s familj hade åkt upp till Kärrbackstrad (strax innan Höljes) för att fira att davids pappa fyllde 60år. De skulle grilla, fiska, fira och campa. Det var det sista som inte riktigt passade min gravida kropp. Lite trist. Vi ville så gärna följa med menjag var tvungen att inse mina begränsningar, spec när jag hade så ont på fredagen. 21 pers var de som var där, alla under D´s mamma och hennes syster,utom vi. D var så ledsen, jag med.
På lördags så sov vi ganska länge och jag kände mig ganska bra, pigg och utan smärta så vi bestämde oss för att åka upp. 20 mil längs fryken och klarvälven, det är en fin tur. Vi kom fram runt 15-tiden, och överraskade, det var bara D´s syrra som visste att vi skulle komma. Hade en jättemysig em vid älven, barnen lekte, männen fiskade i turer och en massa skratt och roligt. Det var verkligen värt att åka dit. Lite senare så grillade vi och dukade långbord i stugan som de hyrt för de "äldre" alla andra sov i husvagn eller tält. Var mysigt med all mat och tända ljus. En stund efter 24 åkte vi och var hemma runt 3.30, fick köra försiktigt pga djur. 2 älgar sprang över vägen, en vid Torsby och en i Krokserud (värmskog). I krokserud fanns även 2 till ute på fältet. Det var häftigt och jag fick se min första älg med horn!!! Vi var så trötta när vi kom hem. Hela hemresan var jag så kissnödig, behöver kissa minst 1gång/h nu, oftaste mer men på hemvägen fanns inget öppet förrän Nyängen, Grums-jag höll på att spricka men det gick inte att kissa ute-försökte ett antal gånger, men det går inte att huka gravid, ibland önskar jag att jag vore en man...

Ikväll är det fotboll, ska åka bort till killarna när det närmar sig, vilar lite innan. Jag håller på Spanien även om jag inte blir besviken om Tyskland vinner-jobbigt när man har anknytning till båda lagen.

En ganska långtråkig onsdagsförmiddag...

Solen sken så fint imorse men då var jag för trött för att oka gå ut, trodde at det ksulle hålla i sig men nu är det heldisigt, trist. Inte så kallt iofs så jag ska nog ta en promenad sen.

Har varit duktig de senaste dagarna, gått på promenader och i måndags så styrketränade jag tom, fast väldigt lite, men ändå det kändes så skönt!!! Längtar tills jag får/kan träna på riktigt...

Ingen bebise har kommit än, väntar med spänning men den lilla rackaren vill ligga kvar i magen ett tag till känns det som. Är väl iofs ok, den har ju 1v och 6dagar tills beräknad dag men jag tycker att den borde komma nu-e ju iaf tillräckligt stor för att komma ut.

Hos BM i måndags så hade bebisen borrat ner sig en bit, skönt-är på rätt väg och magen hade sjunkit 1cm. Hjärtljuden var bra och starka-en liten tjej-även om hon hade svårt att hitta hjärtat för att pyret rör sig så mkt. Vi skrev ihop gravidsammanfattningen och hur jag tänkt mig förlossningen-va fort man glömmer. Jag skulle beskriva graviditeten och nu mår jag ju bra så då känns det som om det alltid har varit så-kroppen är fantastisk så, glömmer fort. Men när vi gick igenom den månad för månad så kom jag ju ihåg hur det var men jag kommer inte ihåg att det var jobbigt. Kanske en trygghet för er jag skrämt med min graviditet :)
Hur jag vill ha förlossningen är jättesvårt att säga, vet ju inte hur det går till. Jag vill ha så lite smärtstillande som möjligt men det ska ändå vara genomförbart. Lustgas: JA och ryggbedövning (epidural) om det behövs sen kanske annat om det blir väldigt jobbigt men det kan jag inte säga innan. Vill inte dra ut på förlossningen genom läkemedel, vill inte ligga för länge-då får D se till att jag blir snittad istället. Känns bra att föbereda sig, väskan e helt klar och bilen e tankad :)

Jag och M gick ner till dagis igår och fick med ansökningsblanketter, hon ska lämna in idag men jag måste vänta tills jag har ett personnr på den lilla. D´s extramamma jobbar på dagis och hon har paxat att inskola vårt lilla pyre när det är dax och jag skulle inte vilja ha någon annan för hon är helt underbar! Lilla Tindra var på dagis, vågade inte riktigt hälsa på mig men hon sneglade, vände sig om och log flera gånger-kändes bra. Hade gått hem till sin mamma och sagt att hon sett mig och att jag hade en bebis i magen (e ju lite rädd för magen) och frågat vad den heter.

På tal om namn ligger dessa i topp:
Tjej: Tyra, Freja
Kille: Vido, Neo

Jag ska vila lite nu, e så trött hela tiden, vilar flera gånger om dagen och sover ganska bra på natten. Vi har inget vatten idag, igen, försvinner varannan månad-v'äldigt irriterande så jag får väntamed att duscha tills det kommer tillbaka, annars får jag gå till M-de har egen brunn.


Sex and the city

Var på bio med syrran och såg underverker "Sex in the city"-filmen. Den var så bra, längesen jag skrattade och grät så mkt i en film. Så M, jag håller inte med dig... (min vän tyckte inte den var så bra)

När den går att köpa måste jag ha den, inte många filmer jag vill köpa men denna är en sådan. Passar till den rosa boxen på hyllan :)

Vill se den igen snart...


Midsommar-helgen

Igår så firade vi midsommar kan man säga. Vädret var bättre än på midsommar.
Jag vaknade långt före D som vanligt och åt frukost och städade lite. Sen la jag mig på soffan och vilade/sov en stund, när jag vaknade efter 12 väckte jag D. Vi åt frukost igen och fixade fika som vi tog med till D´s syrra.
Solen sken och det var jätteskönt att sitta ute. Efter fikat så tog vi en tur med roddbåten på Näs-tjärnet. Jättefint på tjärnet, rodde hela vägen till brorsan F.
På 1:a bilden syns L´s hus och stora gräsmatta, helt underbart hus och läge.



När vi skulle åka tillbaka så kom stora svarta moln väldigt fort, så L fick ro på ordentligt-var imponerad av henne. Men vi klarade oss undan regnet. Var en jättetrevlig tur! Tack så mycket!!!

När vi kom hem så gjorde vi oss i ordning och gick hem till O och M. Skulle grilla och äta massa god mat. Precis vi kom fram kom även deras grannar och våra vänner oxå så det blev fika först, gissa om vi var hungriga när vi väl började fixa maten...Men det gick allt bra det oxå. Vi åt sill, färskpotatis, röra, bröd, löksmör, sushi (som O gjort), grillad korv/fläskfilé/kyckling, bakade potatiskakor och pastasallad. Så gott. Till efterrätt melon, jordgubbar, physialis och hallon-maräng tårta.
Lilla Noah sov hela tiden så jag fick gosa en del med hunden Sven ;)
Precis vi skulle gå så vaknade Noah (M fick nog inte sova mkt i natt för kl. var närmare 01 när vi gick å då hade ju lille N precis vaknat) och jag fick kramas, gick hem lycklig :) En perfekt midsommar, fast dagen efter.

Själva midsommar började vi med att fira på skolan, invigning och midsommarstång. Trevligt, lite som det ska vara på landet. Idyllisk morgon :) På kvällen träffade vi några vänner och grillade, de festade en del så vi gick hem runt 23-då hade jag tröttnat, inte så kul att vara höggravid på fyllefest, men det började väldigt bra.

Midsommarlunch med alkoholfri öl till mig.

Rund om magen :)

Vid grillen.

Lugn...nästan euforisk!

Jag har infunnit mig i ett lugn. Efter ultraljudet så har all nervositet släppt och jag känner mig helt lugn. Nu ser jag fram emot förlossningen som något häftigt. Ska bli en otrolig upplevelse.
De krämpor jag har känns oxå ok, hur ont det än gör så känns det ändå bra, konstigt va!
Kramades med Noah igår och han var så underbar, varje gång jag gosar med honom så längtar jag ännu mer efter vårt lilla pyre.
Känns konstigt att vara så lugn. Nu kan den få komma när som helst eller vänta. Inom 4v borde vi ha en liten bebis!!!
Pyret sparkar på ordentligt och sammandragningarna kommer någon gång om dagen, men änsålänge kommer de väldigt sällan.

Midsommar!

Jag önskar alla en underbar midsommar!

Vi har tänkt gå ner på skolan en sväng, invigning och Oscar ska spela. Den åka till Borgvik och det traditionella midsommarfirandet med forsöppning och midsommarstång. På kvällen blir det grillfest hos Anders.


Rosa skimmer...

Köpt nytt läppglans-helt underbart. Älskar E.Funkhouser N.Y!!!



Eftersom graviditeten inte är ett rosa skimmer som i alla filmer
så får man skapa sitt eget rosa skimmer, inte så svårt med detta underbara läppglans som smakar persika :)

Långt inlägg...

Äntligen var dagen för ultraljud igår. Jag har inte mått så bra under veckan, varit väldigt nervös och inte alls migsjälv. Jag vill ju som sagt inte bli snittad om det inte verkligen måste bli så, är lite rädd för att lägga mig under kniven. Jag vet att det går bra men jag är ändå lite nervös inför det. Jag var så sur och grinig hela onsdagskvällen och torsdagmorgonen. Stackars D. Ringde och grät flera gånger till jobbet och på morgon svor jag åt honom ett antal gånger. Men jag var så glad att han var med.
Barnmorskan som skötte kontrollen var helt underbar! Hon avdramatiserade det hela väldigt mycket och skojjade friskt, på ett sätt som gick hem hos mig. Det var helt omöjligt att vara nervös i närheten av henne.

Hur gick det då?
Jo, bebisen mådde hur bra som helst och fick i sig rejält med näring. Var kanske lite knubbig men absolut inom normalgränserna. Normalvikt vid födsel är 2,7-4,7kg, ganska stort spann. Min kommer nog ligga lite åt det högre.
Som det såg ut på UL så vägde bebisen då 3,5kg, men det går inte att säga exakt eftersom hon mäter lårbenet och sen uppskattar vikten från det, kan diffa på 0,5kg upp och ner. Hon gissar på att bebisen kommer gå upp ca: 0,3kg/v fram till förlossningen. Normalt var runt 0,280kg/v. Så lite glupskare är han/hon.
Lite rund om magen som sin mamma, som BM sa (och syftade på gravidmagen). Aningen kortare än normalt (2mm kortare, knappt nämnbart) som sina föräldrar :) som inte är världens längsta. Huvudet var helt normalt i storlek så det kommer inte bli jobbigt under förlossningen.
Fostervattnet var ganska rikligt men absolut inte för mkt så det var ingen fara men det är därför pyret kan röra sig ordentligt i magen, det finns gott om plats. Huvudet låg oxå som det skulle, som vi trodde.

Slutsats
Det kommer inte bli svårare att föda även om pyret kanske är lite tjock. BM gissade på 4,3 vid BF. Huvudet är det som är svårast,resten bara kommer, om det skiljer bara mm mellan en liten och en stor bebis. Däremot har en större bebis mer kraft och kan hjälpa till att trycka sig ut vid förlossnngen på ett annat sätt en liten kan. Det kändes bra!
Jag ska vänta tills jag har rejäla värkar och inte be att bli igångsatt för tidigt för det kan bli jobbigare med en stor bebis, behöver hjälpen från bebisen. Jag ska däremot inte gå långt över tiden för då kan bebisen bli väldigt stor och livmodern kan vara ganska trött. Hon tyckte jag skulle röra mig mkt, fel att vara still med foglossning. Jag har rört mer på mig det sista och det tyckte hon var bra. Försöka med att ta promenader och gå i trappor mm för att få igång värkarna, men jag msåte även vila-minst 1h varje em ifall värkarna kommer igång på kvällen/natten så jag inte e helt utmattad då.
Kort och gott, det kommer gå hur bra som helst. Så nu är jag glad och pigg igen!!!

Efter undersökningen åkte vi till stan för att köpa amnings-BH till mig. Inte så lätt. På de billiga affärerna finns inte min storlek, de är jättesmå och inte så billiga heller runt 250-350kr. Gick till Change som har större och är mellanklass i pris. Köpte mina gravid-BH:ar där som jag är ganska nöjd med. Deras BH satt inte skönt, kostade 370kr, så jag avvaktade lite. Gick till Walter´s på Järnvägsg.
"Där köpte jag min första riktiga BH. Hade köpt på H&M o så innan men när jag fick bröst gick jag från noll till C på några veckor. På den tiden fanns det sällan större än B i butikerna, och jag fick köpa stora B och sy in runt om, jag var nog eg 70D men köpte 90B och sydde in. Tillslut följde mamma med och köpte en riktig BH til mig, passade så bra och den har jag fortfarande kvar. Hållt sen runt -93! Har haft den när jag tränat (bara sportBH funkar inte på mig). Det var den BH jag hade i början av graviditeten oxå så det är lite sprängd nu-sömmarna sprack ;)"
Iaf så gick jag in där och fick prova en BH. Den var så skön. Utan byglar men höll ändå upp min stora byst och i microfiber, D älskade att känna på den hihi. Men det var dyr 498kr!!! Men men, så fick det bli. Blev nöjd iaf.
Sen var vi tvungna att göra något manligt för D var inte så glad vid detta laget, åkte till Bergvik så han fick gå på SIBA och Expert. Nu började värkarna komma igen, vet inte vad det är med pyret och Bergvik. Handlade på Maxi, ganska fort för jag hade rejält ont. Åkte hem och vilade en stund, så ringde chefen och sa att jag fått löneökning-inte fel.
Kvällen var vi hos Anders, D och han skulle spela lite men det gick inte för sig för pyret. Pyret blev så stressad när de satte igång förstärkarna så jag trodde den skulle hoppa ur magen så de fick sluta. Tittade på fotbollen och sen åkte vi hem. Fick rygg- och fotmassage av min älskling, får fotmassage nästan varje dag-utan att be om det, det ni!

Har haft så ont hela natten, det värker så i buken och ländryggen och ner i bäcknet och ut i ljumskarna. Blir knäpp. Inte riktigt värkar men åndå samma känsla. Började igår vid Bergvik och försvann inte förrän frammåt 7 imorse, sen fick jag sova lite.

Nervös och irriterad

Jag är lite nervös för imorgon, tänker på det hela tiden och hoppas att allt ska vara bra. Hoppas oxå att det är slut snart för jag orkar inte så mkt mer. Känner mig lite deppig idag.

Jag är så trött på alla kommentarer om att jag väntar tvillingar eller fler. Det är inte särskilt roligt eftersom jag är nervös att något är fel för att magen blivit så stor. Varför anser alla att de kan säga vad de vill om en gravids kropp? Inte en chans att jag skulle kommentera en kompis eller främlings kropp, men så fort en kvinna är gravid är det fritt fram. Jag blir så arg. Det är ju svårt att missa att man är gravid och det är ju något fantastiskt så jag förstår att folk kan fråga och gratulera mm men måste det vara sån kropps/vikt-hysteri.
De flesta gravida är ju ganska känsliga och det är inte så roligt att känna sig som en flodhäst mot slutet och då är det inte roligt när alla påpekar det.

Detta inlägg är inte riktad mot någon speciell person utan i största allmänhet. Jag har inget emot uppmuntranade kommentarer eller att de i min närhet klappar på magen och känner efter sparkar. Det är inte så lätt att säga ifrån heller, inte för mig, e lite känslig. Hoppas jag blir migsjälv när pyret är ute. Jag är väldigt glad för min mage och jag tycker om att det syns ordentligt att jag väntar barn.


Upprörd

Upprörande nyhet 1)
Jag måste säga att det är helt otroligt att besinpriset ligger över 14kr/l. Det är så sjukt.
Fattar inte hur politikerna resonerar, ska man inte få bo utanför Sthlm längre!?

Upprörande nyhet 2)
Jag är inte så insatt men en vän som bloggar fick upp mina ögon ang den nya avlyssningslagen som det ska röstas om imorgon. Det är ju helt sjukt. Helt plötsligt kan det bli verklighet av boken
1984 av George Orwell, som verkade som en skrämmande men ofattbar verklighet när jag läste den för något år sedan. Läste lite på en persons blogg ang denna lag-helt ofattbart. Kolla in DN.


Lite bilder...

I söndags var vi på Ikea och Bergvik. Då köpte jag lite krukor och blommor.

Gul kalanchoe, kastenjeväxter (har 3 stora i vardagsrummet sen tidigare, men dessa små e så gulliga med flätad stam) och en pelargon i mitten som jag fick av Lotta.


Stora gråbruna krukor på Ikea, passade bra till kastanjeträdet och den andra-vad den nu heter :) Ska köpa en mindra och byta den vita krukan. De passade väldigt bra till tapeten.


Rosa kalachoe, 3 olika fäger. Fina gamla krukor som jag fick av mamma. Pelargoner som jag fått av Lotta i zink-baljan.


Var ute vid 8 imorse, kunde inte sova utan tog mig en tur i trädgården. Så här ser det ut vid den tiden.


Pelargonerna har fått flytta upp ett hack för att de ska behöva stäcka sig efter sol och bli höga och fina, tips från Lotta-som har så fina pelargoner-ett helt uterum fullt!!! De flesta har knoppat, ska bli kul att se hur de ser ut.


Jag älskar den här busken, bakom växer en klematis.


Det blommar rejält runt huset. Rosenbusken vid ingången börjar bli tät och fin.


Altan är underbar. Vi kan dock inte bestämma oss för om vi ska trapp runt hela eller bara på ena sidan, om vi ska räcke och då kanske små trappor eller va det nu blir. Jag tycker att den är lite hög i ena kanten för att itne ha något med D vill ha det som det är. Ja, vi får se.


Klematisen som växer i äppelträdet är så vacker.


Det har börjat komma flera vindruveklasar. Så roligt!!!

En underbar dag...!

Solen skiner igen, underbart!
Trodde det skulle bli jobbigt med värme men det var bara skönt. Har ju varit lite molnigt emellanåt så det blev inte så fruktansvärt varmt. Vi har varit ute hela dagen, men jag har faktiskt haft linne på mig hela tiden, vill skydda magen lite mer nu, känns som att huden är så tunn-är den säkert inte men säkra före det osäkra. Däremot har jag inte haft keps för jag hoppas att jag ska bli lite mer solblekt, blev så mörkt när jag klippte bort en massa år förra veckan.
Grillade till lunch gjorde vi oxå, mums. Flintastek (väldigt mkt godare än jag trott-inte ätit det förut men denna sommar har det blivit en del. Har alltid sett det ssm något som killar köper för att de inte bryr sig :) ), potatissallad-vilket jag inte eg gillar men om man blandar ut med rödlök,gurka, kanske frukt, kryddor och yoghurt så blir det väldigt gott och sallad till det.

Har tagit fram "gamla" gravid-tidningar, de jag redan läst och märkte att det var mkt som gått förbi. Jag har inte varit mogen för all info hela tiden utan tagit åt mig av det som handlat om tiden runt där jag befunnit mig, så det var väldigt intressant att gåt illbaka och läsa, nu inriktar jag mig på förlossning och amning-inte så konstigt kanske :)

Fick ett brev från Ultraljudsmottagningen förut, så på torsdag 10.30 har jag tid för mätning av pyret, koll av mängs fostervatten och kontroll av hur pyret ligger. Jag känner stor skillnad från förra veckan. Nu har magen rest sig och jag känner mkt bebis i övre delen av magen, under brösten mot att jag i någon vecka känt bebisen mest i buken. Hoppas inte att hon/han vänt sig.

En liten återblick;
v.33    Bebisen ligger långt ner i bäcknet, bara nacke känns och bebisen trycker på neråt. Förvärkar börjar. Svårt att gå pga foglossning och rejält ont (mer än det varit förut). Omkörd av rullator. Magen sjunkit.
v.34    Rejäla förvärkar en kväll. Fort. svår foglossning
v.35    Foglossning avtar och inga sammandragningar. Samlar på mig vatten.Magen sjunkit mer.
v.36    Bebis fixerad i bäcknet, inte lika långt ner. Mot slutet av veckan mkt sammandragningar och foglossning igen. Kan inte göra mkt. Svårt att andas pga trycket och väldigt andfådd. Mer svullen. Magen gått upp lite och även måttet.
v.37    Rejäla sammandragningar to-sön. Glad om jag fick vila en timme mellan. Foglossning. Andfådd.
           Inga sammandragningarna under mån+tis. Ingen foglossning. Svullen, börjat med stödstrumpor när det varit lite svalare ute. Bebis ev med rumpan neråt. Råmjölken började komma. Magen väldigt hög och stort mått. Börjat få tillbaka lite sexlust, är lite för osmidig men skönt att känna något igen-var 8 månader sen den försvann.
v.38    Går in i imorgon.

Under helgen kände jag att nu är det nog inte långt kvar men nu är det hur kugnt som helst så nu känns det som att jag kommer gå över tiden. Det är iaf 3v (precis) kvar till beräknad nedkomst. Ska bli skönt med ett ultraljud på torsdag, hoppas att det gör mig lite mer klok på vad som händer.

Idag mår jag väldigt bra, bara lite trött men det är ju inte så konstigt, höggravid och pollenallergisk. Vi tog tom en promenad!
Nu ska jag duscha lite och sen hälsa på vännerna tvärs över oh gosa lite med bebisen :)

MVC

Imorse var vi hos BM för mätning av magen.
Magen hade växt + att BM inte var helt säker på att huvudet låg neråt. Hon letade efter rumpan men kunde inte hitta den säkert så därför ska jag göra ett nytt uötraljud för mätning av storlek på bebisen och se hur mkt fostervatten som finns samt så ska de göra en lägeskontroll på bebisen. Kändes inte helt bra efter besöket, tur att D var med.

Nu väntar jag på att BM ska ringa med tiden för ultraljudet...ring snart...

Bebisen rör sig som vanligt iaf, så det känns bra. Har rört sig ännu mer de senaste dagarna så om den vänt sig är jag inte förvånad men då måste jag säga att vi har en liten krånglig krbat där inne som inte vet vad den vill :) v.32 var den på väg ut, v.34 fixerad med huvudet neråt och nu v.37 ev rumpan neråt. Jag får börja ställa mig in på att det kan bli kejsarsnitt, jobbigt att behöver ladda för 2 helt olika saker. Jag har ju varit helt bestämd på att föda vanligt men kejsarsnitt är ju inte det värsta som kan hända. Gick ju så bra för Marie och lille Noah ju. Ja, det är bara att vänta och se. Glad att jag har semester.
På tal om att vara ledig så gick sjukskrivninngen igenom hos Försäkringskassan så jag blir inte utan pengar för de veckorna, det känns jätteskönt. Har fått mer åderbrock och är svullen som tusan, fick lite "skäll" :) idag för att jag inte har stödstrumpor, men de är så varma. Jag vill ju helst bara gå i underkläder.

Studentbalen

Igår skulle Lisa och Sofie gå på studentbal. Vad roligt! Jag fick så mkt flash-backs till min student.
Vi var med på Lisas student-skiva i torsdags kväll, vi hann inte till skolan och fick inte se när hon sprang ut men det var roligt att vara med på kvällen. Hennes föräldrar hade fixat en väldigt trevlig fest till henne med massa mat och tårta :) Lillasyster My var väldigt fascinerad av min mage och frågade en massa och fick känna sparkar. Men när jag fick sammandragningar fick hon lite panik ;) Hon trodde bebisen skulle ploppa ut direkt och höll för öronen, så söt :)

Igår iaf så begav jag mig till Arvika tidigt på morgonen. Skulle sminka Lisa 9.30 och hon blev så fin. När vi var klara så åt vi en snabblunch och jag hann med en vilostund innan Sofie kom från frisören. Sminkade Sofie och innan vi var klara så kom Lisa tillbaka så jag fick se hennes frisyr. Hon var så fin. Hade velat se dem helt klara i sina klänningar men när jag sminkat båda så var jag väldigt trött och åkte hem. Handlade mat och hämtade upp D på vägen. Sen låg jag på soffan ett bra tag. D tvättade bilen och sen höll hann mig sällskap. På kvällen så kom Anders och vi kollade på fotbollen.
Efter fotbollen var jag sovtrött men började titta på Criminal Minds av någon anledning och jag kunde inte gå och lägg mig uan var tvungen att veta hur det slutade för annars hade jag haft mardrömmar. Jag måste veta att det blir ett bra slut.


Lisa-skulle ha en isblå klänning


Sofie-skulle ha en svartklänning med vitt undertyg

Studenten

Jag har gjort en märklig upptäkt :) Kanske inte så märklig iofs men ganska idig. Jag har redan börjat få bröstmjölk och bebisen ska ju inte komma förrän om 4v. Lite roligt tyckte vi det var och var tvungna att undersöka och skratta lite.

Idag tar flera vänner studenter (eg D´s kompisar men jag räknar dem som mina). Vi kommer hinna med en person för D kommer inte hem förrän frammåt 17. Det är D´s "lillasyrra" Lisa som tar studenten idag. GRATTIS vännen!!! Vi ska upp till Arvika på fest så fort D bytt om. Denna gången så var det han som bestämde att han skulle ha skjorta och den skitsnygga Lindeberg-slipsen som vi köpte förra året och som han inte använder så ofta. Ni som känner D vet att mysbyxor och trasig t-shirt är det man ser honom i. Oftast får jag tjata för att han ska klä upp sig lite. Vi brukar få kompromissa men nu gick det ju väldigt lätt, kanske han börjar lära sig :)
Vi hade en liten disskution häromdagen då jag påpekade om att det inte gör något om han klär upp sig lite hemma, för mig. Inte klär upp sig med kostym men med snyggare shorts och snygg t-shirt. Han har en massa kläder i garderoben men oftast är det det vanliga han tar på sig. Men om han inte vore D så hade jag inte älskat honom lika mycket!!!

Jag klippte mig häromkvällen och nu e jag mörkblond igen, det mesta av det solbleka försvann så nu får gärna solen komma igen :) Inte har det regnat mycket heller, är mest mulet så blommorna måste vattnas iaf.

Ont som tusan-kommer bebisen snart...!?

Idag är ingen rolig dag.
Har så ont i ryggen och bäcknet så jag blir galen. Det enda positiva är att det sägs att man får en lätare förlossning om man haft foglossning.

Orkar inte göra så mkt idag men jag har bakat lite. Hade några bananer som blivit bruna så jag gjorde en banankaka och sen Snabbgott till kaffet. Ska iväg och köpa lite ingredienser sen ska jag baka bröd i em/kväll. Bakade frallor igår och det var så gott att jag måste baka fler + den otroligt goda havrelimpan. Känns bättre att fylla frysen nu ifall det kommer en bebis snart.

Idag har jag varit gravid i 36v, dvs går in i 37 och det är bara 4v kvar. Hoppas innerligt att det går fortare än så.

Igår var jag och D på första mötet i föräldragruppen, bara vi och ett par till kom så vi fick mkt tid att ställa frågor. Var verkligen värt det så det ska bli kul med kommande möten. Efter det åkte vi till K-d för att köpa grästrimmer och studentpresent till Lisa. Orkade inte gå så mkt så jag fick tillslut titta på en bänk när D sprang runt. Sen fick han dumpa mig hos mamma när han skulle iväg med Anders och köpa bas, till Anders alltså. D ska visst lära honom spela och sen ska de starta band. Det har D längtat efter länge så jag e glad för honom.

Yoghurt är min last...

Väldigt god yoghurt. Tyckte att det lät lite skumt med lakrits i yoghurt och var tvungen att prova :) Smakade hur gott som helst. Jag brukar nästan uteslutande köpa den i bakgrunden, Arlas Milda Yoghurt (tror det är grekisk yoghurt) men helst den ekologiska. Den ekologiska smakar så mkt bättre men det är inte alla ställen som har den. Men ibland för att variera mig köper jag någon Yoggi variant, oftast samoa(tropiska frukter) coh denna gång blev det jordgubb/lakrits/vanilj.
Arlas grekiska yoghurtar är så goda, har du inte smakat dem så köp nästa gång. Den absolut godaste vaniljyoghurten av alla vaniljyoghurtar. Min eg favorit, honungsmelon, har utgått vilket jag är lite besviken över med den naturella är så god att det inte behövs några smaker.


Jättebebis...?!

Min oro för min stora mage var befogad visade det sig hos BM.
Magen hade växt flera cm och nu låg den långt över översta kurvan, inte så roligt eftersom jag är rädd för att föda en stor bebis. Har sagt det hela tiden men BM har lugnat mig, men nu så hade den stuckit iväg lite väl mkt. Jag ska inte oroa mig än för det kan vara så att bebisen gjort ett ryck i växandet, stod still för några v sedan. Jag fick iaf en ny tid nästa måndag för att mäta igen och om jag ligger på samma plats i kurvan eller ökat så får jag ett nytt ultraljud för att mäta bebisen så vi får se hur stor bebisen är och om den är stor så blir det nog aktuellt med ett kejsarsnitt.
Jag var så ledsen, höll mig från att gråta hos BM men storstjöt när jag pratade med D. Var tvungen att åka och shoppa mig glad, en rosa kjol och svart linne på HM, svart hårband på Glitter och en svart kjol på KappAhl. Kände mig nöjd. Sen åkte jag till mamma och grinade lite till :)
Vi satt i solen och pratade ett tag. Mamma visade mig hennes journalen från sina graviditeter. Vad gör man utan sin mamma...

Skulle eg på Yoga men jag var inte alls upplagd för det, kände att jag inte kunde koncentrera mig. Åkte istället till Maxi och handlade lite mat, till ByggMax för att köpa trallskruv och sen till Köp Barnvagn för att köpa myggnät och regnställ till vagnen.

Pratade med M när jag kom hem och hon peppade mig verkligen. Hon gjorde ju själv kejsarsnitt för lite mer än en månad sen. Huvudsakligen är att bebisen mår bra och det gör den.

Varma nätter, varmare dagar

Inatt var det olidligt varmt, trodde det skulle vara lite svalare eftersom det blåste lite igår kväll, men icke. När D gick upp kl.5 kunde jag inte somna om. Slumrade till några gånger men vaknade hela tiden av att jag var sjösvett, flyttade mellan olika rum men alla var lika varma. Pust!
Vi ska se om vi kan investera i någon slags AC till sovrummet, för sortsätter det så här så avlider jag och bebisen kommer inte må bra när den behagar komma ut.

Ska strax till BM, intressant och se vad hon tycker om min mage, den har växt massor och är så tung så tung, känns som ryggen ska gå av när jag reser mig eller vänder mig i cängen. D får ofta dra upp mig :) Den sjunker mer och me riaf och det är positivt, alla säger att den sjunkit, jag ser det inte så väl efterosm jag ser magen hela tiden, känner ju att den blivit lägre eftersom mesta tyngden är i buken-oxå därför den är så tung.


Spricker snart

Frossarkväll :)
Jag blev så sugen på godis och coca-cola i eftermiddags så när jag hade släppt av D hos sin bror för fortsatt resa till Arvika på 50-års kalas så åkte jag till Grums. Där köpte jag arraksbollar, kokostoppar, coca-cola, lösgodis och ostkaka. När jag kom hem mumsade jag i mig en del sen somnade jag, ant av allt socker. När jag vaknade 2h senare så åt jag mer, kändes som att jag skulle spricka. Inte bra när D inte e hemma...men har har lovat att hålla kol på mig när bebisen ploppat ur för så e det slut på sockerintag.

Har spendera tkvällen på soffan, tittade först på det sista avsnittet på Grey´s Anatomy säsong 2, sen filmen The Holiday-så underbart bra film. Jag trodde att den var väldigt förutseende när jag läste på baksidan men jag hade fattat helt fel och blev positivt överraskad, ny favorit. Sen tittade hag på en gammal favorit- Mona Lisas smile-rekommenderar dessa filmer till alla, iaf tjejer, att se. Jag älskar dem!

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite. E inte alls trött, beror till stor del på att det är så varmt trots att jag har allt öppet som går. Men nu måste jag väl stänga dörrarna annars e hela gatans katter här inne sen. Ska läsa en bok, behöver få lite djupare insikt efter alla amerikanska filmer och serier som jag tittat på :)

När jag sov förut så drömde jag så märkligt, att bebisens konturer syntes helt på magen, benen och armarna stack ut och huvudets form syntes, så det var som att ha en bebisen på magen fast med hud emellan, lite läskigt. Drömmer väldigt mkt om bebisen och förlossningen men det är väl ett sätt att förbereda mig på antar mig. Har hört att man drömmer många mardrömmar under grav. men jag kan inte komma ihåg att jag haft någon, men det har jag säkert. Nu är det 4,5v kvar till BF.

Lång Udde

Badade vid Lång udde imorse igen. Det är så mysigt där.


Altanbygge fort.

D har stått vid solväggen och skruvat trall hela dagen. Fattar inte att han orkar.
Fint blir det och han blir brun och stark ;)


Nästan hälften klart av altan, han har jobbat på bra i den ofantliga värmen. Vi invigde den lite halft när Thomas kom förbi. Gick att sitta på rad iaf :)

Tar en paus från solen

Varmt idag, igen...e så känslig jag som älskar värmen. Började dagen med att titta på starten av den årliga "Veteran-moped och Grålle (traktor) loppet" som går genom Värmskog på Nationaldagen. Det var roligt att se alla, var runt 40 mopeder och några traktorer. Sen åkte vi och doppade oss i sjön, himmelskt!

D har skruvat trall på altan hela dagen, börjar bli fint, han e så duktig. Själv har jag tvättat och gått ut och in. kan inte bestämma mig för vart jag vill va. E ju inte särskilt svalt inne heller, termometern visar 28grader. d har lovat ett dopp till i sjön, men jag vill gärna doppa mig innan solen försvinner och myggen kommer fram.

Ola och Marie var här på fika förut oxå, med lille underbara Noah. fick gosa med underverket en stund :)

Ikväll pratas det om att åka ut på sjön, få se vad jag orkar, e rätt sliten. Vi ska iaf grilla innan ;)

Tisdag, onsdag, torsdag

Nu var det några dagar sen jag skrev något, förlåt...

I tisdags så tog jag det väldigt lugnt, var så trött så jag sov mkt. Orkade inte vara ute nästan någonting och hela kvällen spenderades halvsovandes på soffan.

Igår började vi med att bada, är så skönt att börja dagen så. Lugnt och skönt, svalt och härligt :) kl.14 skulle jag vara på jobbet för en avskedsfika. Bakade en "tårta" som bestod av kladdkaka med mörk choklad i, nästa lager med chokladmousse gjord på kokosmjölk och toppat med grädde, mandarinklyftor och aprikoser. Det blev jättegot. Jag har fått väldigt svårt för chokladbakverk, jag har alltid älskat kladdkaka och dyl men nu blir jag väldigt dåligt i magen av det och jag tycker inte att det är så gott heller, däremot går vanlig choklad hur bra som helst. Fattar inte riktigt...
Det var kul att träffa jobbkompisarna, var ju ett tag sen jag var där. Jag fick plocka ihop min arbetsplats och krama alla hejdå, nu dröjer det ett tag innan jag ska tillbaka. Jag fick sammandragnignar på jobbet, blev nog lite mkt så jag fick åka hem till mamma och vila. Skönt att komma hem till dem, någon som tar hand om en och ger en mat. Idag gick jag även in i v.36, dvs 35 avklarade 5 kvar...

Idag åkte vi till k-d tidigt. 8.30 var vi på väg till ByggMax för att köpa trall till altan. Det tog ett tag och det var varmt även om det var tidigt. Jag tyckte att det var varmt och jag satt bara och tittade på när D bar 300m brädor upp på släpet, stackarn. Sen fick vi åka förbi Bergvik, D ska på 50-års kalas på lördag och hade fått i uppgrad att köpa ölglas. Vi valde 2st Kosta Boda i serien Line, de var så fina. Jag skulle gärna vilja ha den serien själv. Jag fick oxå glas, Boda Nova glas med gröna detaljer på. Har de sen tidigare och även en karaff men 2 glas har gått sönder och nu var det rea på dem, perfekt.
När vi kom hem åt vi Ceasarsallad och åkte sen till Fredrik och Linda och tittade hur det går med deras altan. Lilla Tindra och hennes kusin Alva badade och hade det gott i uppblåsta poolen, såg väldigt härligt ut.
När vi kom hem fixade D lite med grunden till altan och jag vilade. Kan inte röra mig för mkt, får sammandragnignar direkt. Lite senare kom svärföräldrarna på fika-alltid lika trevligt. Svärfar kommer imorgon bitti och hjälper D börja med altangolvet.

Nu springer D runt och städar medans jag vilar. Känns så fel att inte göra något själv och bara delegera uppgifter, men jag vet att jag mår så dåligt om jag grejjar, jag orkar inte. Och mår inte jag bra så mår inte pyret bra så det e bara att gilla läget. Jag har faktiskt planterat om några blommor.
Som sista grej för dagen drog D igång ett städprojekt och jag kände att jag inte kiunde låta honom göra allt så jag hjälpte till med att dammtorka hälften, skaka några kuddar ochtorka av toaletterna medans D gjorde hälften av mitt, dammsög och svabbade golven. Han e allt underbar ibland. Han kommer va död imorgon; lasta på alla plankor + av hemma-själv, grejjat ute med altan och trädgård och nu storstädnning. Gissar på träningsverk imorgon. Vi gjorde en ordentlig städning och det känns så bra. Imorgon ska vi tvätta sofföverdragen, kuddarna borstade vi av och rollade ikväll och alla mattor är skakade och ligger ute för natten.


Bad, mat och värkar

Igår hade jag en jättebra dag. Började med att jag och D åkte till Lång Udde för ett morgondopp. Så mysigt att ligga där, helt själva, tyst...Jag vaknade för att det var alldels för varmt , 27grader i sovrummet, och min gravida kropp klarade inte av det, började få panik så jag väckte D och på mindre än 15min var vi i sjön. Himmelskt!

Sen åkte jag till mamma, syrran var oxå där. De hade fixat Ceasarsallad, det är så gott. Sen låg vi i solen en stund och pratade :) Det är inte så ofta som vi ses alla 3.
Vid 16 tiden åkte jag till gravidyogan, hann inte i söndags ftersom jag var på musikalen då. Fick vara med i en annan grupp och den ledaren var oxå väldigt bra. Vi gick igenom hur vi kan ta hjälp av andningen och yogan under förlossnignen och värkarbetet, även vid förvärkar. Vilket jag skulle komma att ta hjälp av under kvällen men det visste jag inte då. I denna gruppen skulle alla ha barn under okt/nov, i min grupp ska alla ha under sommaren så det var lite andra strl på magarna :)

Efter yogan åkte jag till mamma och pappa igen. Syrran vara kvar och vi grilllade. Så klart, vad annat äter jag på sommaren :) Jättegott och med jordgubbar och grädde till efterrätt. Under middagen så fick jag lite sammandragnignar men det förstod jag inte då, trodde det berodde på att jag var så mätt. Så jag och pappa åkte till Maxi, jag skulle handla och behövde hjälp med att bära o så. Magen var stenhård emellanåt, men jag fattade inte riktigt. Börjde mig ner vid ett tillfälle då jag hade tappat min väska och då kände jag att något inte var som det skulle. Det tyckte på ordentligt. Kände att blodet fick svårare att ta sig till huvudet, kändes som det ströps på vägen och magen drog ihop sig igen. Vi fortsatte handla. Men sammandragningarna blev intensivare och höll bara i sig en liten stund och sedan släppte det lite. När vi var klara gjorde det så  ont, magen spände, det tryckte neråt och jag fick en molande värk i ländryggen. Kände mig jättegravid när jag vaggade fram med en hand under magen och en i ryggen och andades pustande för att få kraft. Pappa gick i förväg till bilen för jag behövde gå på toa. Det kom fram en kvinna till mig och kollade läget, väldigt snällt. Stod vid bilen en stund innan jag ringde förlossningen. BM har ju sagt att jag måste ringa om jag får sammandragnigner/förvärkar eftersom bebisen ligger så långt ner. Där rådde de mig att lägga mig 1-2 timmar för att vila och om det inte släppte skulle jag komma in, annars sova kvar i K-d för jag fick inte köra hem. Fick en värk till i bilen på väg till m+p och sedan en när jag lagt mig ner men sen slutade det, tur! Ont hade jag i flera timmar, livmodern blir så öm och värken i ryggen ville inte släppa. Tillslut somnade jag och idag mår jag bättre. Magen är tung idag, bebisen ligger lågt. Nu får jag inte göra någonting framöver, måste ta det lugnt, det är så trist.

Idag skulle jag börja med akupunktur hos sjukgymnasten för foglossningen men det går inte nu när jag fått sammandragningar...suck!

1:a doppet

I förmiddags så åkte vi till sjön. Det var så skönt att ligga där istället för hemma, där det är olidligt varmt när man bär så mkt extravikt som jag gör nu...Tog 2 dopp och det var underbart. 21 grader, inte så kallt. Jag duschar i ca: 23 grader varje morgon och em ändå för att kyla ner mig, nu kan jag åka till badplatsen istället.

I em så har jag varit på musikal, West Side Story. D´s systerdotter M hade en av huvudrollerna och var så duktig. Hon sjunger som en gud och stal showen totalt, kändes mkt proffsigare än de övriga. Det var en högstadie/gymnasieföreställning för musikskolan i Arvika. De var duktiga och det var roligt att se.

När jag kom hem grillade vi, ovanligt va hihi. Vi älskar att grilla!

Magen har varit jättetung under helgen, tror bebisen legat utåt. Haft svårt att ta mig ur sängen. Har haft några sammandragningar och det har tryckt mkt neråt och utåt. Bebisen verkar må bra trots värmen. Jag har försökt hålla magen sval med handdukar dränkta i kallvatten, suttit i skuggan, kallduschat eller som idag badat.

Altanbygge fort.

David och hans pappa mäter ut vart brädorna ska fästas.


Ramen är på plats.


Idag har D skruvat fast de sista planken för grunden, eller jag de sista vi hade hemma. Det fattas 2 plank, sen ska golvet på så e det klart. D har varit jätteduktig och jobbat jättehårt i helgen. Jag har suttit bredvid och tittat på :)