Några kort med mobilen

Fick väl ta några kort med mobilen då.
Hittade även några från besöket hos Lova och från Norge. Fotar ju med båda mina mobiler och kommer sen inte ihåg vilken jag använt. Men skärpa på dem är det inte så det får ni har överseende med :)

Tugga på en gurkbit kan vara gott.

Men den kan oxå komma för långt in så man kväljs ;)

Med stora ögon...

I nya kläder, Tyckte att han var så fin i det.
Body med Bamse t-shirt och mysbyxor med siffror på.
Han e så stor nu och har strl 80.

Leker med favvo-Puh, Mr Grön och tuggis när mamma sitter vid datorn.

Tittar på sigsjälv i spegeln på H&M i Lilleström.

Sötaste Lova.

Pussas och kramas.

Full rulle.

Märkligt

Är det inte konstigt hur saker man letat efter jättelänge helt plötsligt kan dyka up, alla på en gång, precis på den plats som de ska vara...
Har letat ihjäl mig efter laddaren till min Ipod, inte hittat, nu hittade jag den bredvid laddningsplatsen, 10cm bredvid under byrån bredvid-kunde jag ju tittat tidigare. Har oxå letat efter laddaren till min lilla rosa kamera, hittade den på samma gång som jag hittade den andra, i lådan som den ska ligga i. Jag lovar jag har letat i lådan flera gånger, den låg rakt ner, inte gömd eller så.
Antingen så börjar jag bli blind, senil eller så har jag ställt in mig på att inte sakerna och därför blockerar hjärnan dem...ja jag vet inte.
Märkligt e det iaf men väldigt skönt att finna dem.

Något annan mkt irriterande är att "ö-knappen" på tangentbordet är trög så jag missar ofta att få med dem...

Ska gå tillbaka till skrutten nu, han sitter och smaskar på en bit gurka, den var väldigt skönt att bita på, kall och blöt.
Ville tagit ett kort men hade inget batteri i någon kamera. Skulle ladda den den ena (grå) och då hittade jag laddaren till den rosa. Vilket gjorde att jag letade efter Ipod-laddaren, kände att jag hade tur nu ;)
Ska även byta batteri i blixten på D60. Bra med flera kameror men av någon anledning så brukar alltid batterierna ta slut samtidigt i alla 3, det e oxå märkligt. Trots att de används väldigt olika mkt.

Lördag

Sitter och väntar på att skrutten ska vakna så att vi kan åka till K-d.
D har redan åkt, ska på fest hos Magge som fyllde 22år i måndags. Måste ju till systemet å så innan så de drog tidigt.
Vi hann iaf äta lunch ihop innan. Och bada Neo i badkaret. Han e för go, vatten överallt. Han älskar att bada nu när han är lite mer rörlig och kan sitta själv.

Nu har ångrat mig ;) Vi skiter i k-d, orkar inte. Skulle bara dit för att köpa nässpray men jag ids inte åka så långt för det. Vi åker till Grums sen bara och handlar innan vi ska till Annica och Hugo. Deras Tommy ska oxå med på festen så då bestämde vi att ha en myskväll. Blir ju hur bra som helst.

Jag hade BTW inte ont i halsen, eller det hade jag ju men det berodde på halsbränna. Haft det mkt nu, inte haft riktigt ont i halsen på flera år. Det känns likadant i början men sen märker jag vilket det är.

På tal om nässpray så e jag inte beroende längre, inte använt sen Neo föddes, bra va. Men nu hade jag behövt. E täppt i näsan å då får jag huvudvärk om jag inte tar nässpray, och gud va göt det e att ta nässpray. Förr kunde jag inte sova utan nässpray, blev som lugnande medel för mig, om jag hade svårt att sova va det bara att ta nässpray så somnade jag, även om jag inte var täppt.. Blev helt uppjagad om jag inte fick nässpray, när det behövdes, och kunde inte slappna av. Kan ju tro att det är något nedåt-tjack i sprayen men det ska det ju inte va ;)


Sötnosen



Lillgrisen äter fruktpure på McDonalds i Charlottenberg.
Söt som få!

I bilen på väg hem.
Kolla in snygga skorna han har på sig.

Det blir inga fler bilder, tyvärr. Jag har fotat massor de senaste dagarna,
men det blir inte så bra när jag fotar med mobilen.
Om Neo rör sig det minsta så blir det så suddigt.
Ska lägga ner en av de andra kamerorna i skötväskan, så att jag alltid har en.

Halsont

Fy vad trist, när Neo e frisk så blir jag sjuk.
Eller sjuk och sjuk, jag har ont i halsen och det e tillräckligt för att inte kunna hälsa på andra mammor och barn :(
Började igår och e värre idag.
Blir en massa tedrickande idag då.

Dagis

Vi har fått inbjudan till fika på dagiset här i Värmskog, Nallen. Jag antar att det då kommer finnas en plats för skrutten.
Lite jobbigt känns det iaf att tänka på dagis även om jag är glad att han får plats.
Usch, har svårt att tänka mig att lämna bort honom om 6månader. Jag vill helst va hemma med honom jämt.
Vill inte att någon annan ska ta hand om honom, jag e ju hans mamma.
Vi får se hur det blir. Hoppas att det går att pussla ihop mitt jobb med det jobb som D kommer få så att Neo kan va på dagis så lite som möjligt. Även om jag tror att han kommer få det jättebra på Nallen.

Roligt att de bjuder in alla nya för en träff iaf.


3 dagars prognos

Idag har D varit på jobbintervju i i Lilleström, förort till Oslo.
Vi åkte med hela familjen. Neos första utomlandsresa ;)
Åkte lite efter 9, stannade till i Charlottenberg och käkade hamburgare, handla lite fruktpure till Neo och godis till oss ;) Norsk choklad e godare!!!
När vi kom fram så gick vi lite på stan, var inte helt lätt att hitta företaget, trots att vi visste vilken gata och nr så fick vi gå fram och tillbaka flera gånger.
När D var på mötet så shoppade Neo och jag. Köpte jeans och tröja på H&M och 3 tröjor på Name It. Sistnämnda var en väldigt bra affär, jätteskönt material i kläderna och en lekhörna som Neo kunde sitta i (jag stod 2 m från honom med full uppsikt). Skönt för honom att få leka lite, inte kul att åka bil en hel dag.
D tyckte att intervjun gick bra och fick bra kontakt med chefen. Hoppas att det går vägen för det verkade vara ett riktigt bra jobb. Berättar mer om han får det.
Neo va så snäll hela dagen, gnällde nästan inget trots att han inte fick någon riktig mat (lite ammning, ersättning och fruktpure och banan) och fick sitta i bilen i flera timmar. Han sov nästan hela tiden men när han va vaken så va så go och glad, tills vi närmade oss hem då va han less. Jag har aldrig sett honom så glad som när han fick komma in och ur bilstolen. Hela ungen lyste och han skrek av förjusning, körde gåbilen som en galning genom huset och pratade och skrattade, helt underbar var han. Han lärde sig att köra över trösklar, mattor och att backa tillbaka och vända när han körde fast, han var för glad för att vänta på hjälp och klurade ut hur han skulle göra själv.

Det var meningen att D skulle på fest imorgon så jag slängde ihop en fredagsmyskväll, med 2 rätterna middag. Nu ska de inte ut förrän på lördag, men god mat kan man ju inte få för ofta ;)
Till förrätt åt vi "levande skagenröra"; solrosskott, gurka, tomat, citron och en röra (samma som Birgita gjorde i måndags) på blötlagda solroskärnor, vatten, dill, citron och rödlök.
Till huvudrätt åt vi: ugnsstekt kycklingfilé, ungsrostat viltökspotatis- och kålrotsmos (liknande duchess) med rejäl sallad till.
Gud så gott!!!
Neo fick smaka på citron, inte mitt val utan det var D som gjorde det. Han har sett roliga filmer på You tube, men Neo tyckte det var gott och gapade det största han kunde efter mer. Han e rolig vår lilla pojk.

Neo hälsar oxå till Hugo att han numera slår honom i att kladda när han ska äta. Åh så roligt det är dra i hakklappen så den lossnar så det går att äta ännu mer på den. Kladda runt med händerna är oxå himla kul ;)

..................................................................................

Igår var det kyrkis, alltid lika kul. Neo har utvecklats väldigt sen sist. Det var en månad sen och nu kan han slå på trumman och ta sin lilla maraccas och skaka på den, jättekul att se hur mkt roligare det blir för honom att sjunga nu.
När vi kom hem så åkte vi till Arvika. D var tvungen att skriva på papper på jobbet, så nu e han arbetsbefriad och behöver inte gå tillbaka men har lön mars ut.
Shoppade lite till Neo oxå. Han har växt ut det mesta 74 så jag köpte 2 mysbyxor och 4 bodysar i strl 80. Han blir så stor min lille skit.
Till middags åt vi "levande sushi"; norirullar med samma röra som ovanstående, morots stavar, gurkstavar, avocado, fetaost, ärtskott och wasabi och soja. Blandade olika i olik arullar. Så gott, tom D tyckte det var jättegott. Roligt när det är gott, är relativt lätt att göra, ganska billigt och väldigt nyttigt.

 Kan fortsätta att berätta vad jag ätit denna dag.
Till frukost åt jag havregrynsgröt med linfrön som jag lagt i blöt under natten i kylen och sedan kokat ihop, samma till Neo fast utan frön. Ska vara lättare för kropen att ta upp näringen, att smälta maten och bli av med gifter ur grynen om den blötläggs. Jag gör alltid det när jag bakar bröd men hade glömt att jag kan göra det med gröten oxå. Inte så svårt och blir bättre, sånt gillar jag. Jag orkar inte om det blir för krångligt, e lite för lat för krångel.
Till lunch åt jag en sallad på isberg, riven morot, gurka, solrosskott, ärtskott, pumpafrön, solrosfrön, torkade brännässlor och alger. Fröna håller en mätt, dessa had ejag inte blötlagt men hade jag gjort det så hade det varit ännu bättre.
Till kvällsmat gjorde vi hallonkräm; halvtinade hallon, äpple, blötlagda dadlar och vatten. Neo älskade det, som allt annat, och vi med.
....................................................................................

I tisdags var vi på hos Linda, Mattias och Lova på fika på em. Va go Lova e och det var så roligt att se hur de kunde "leka" med varandra nu. De kramades och pussades iaf ;) Linda bjöd på jättegott fika som vanligt, tackar!!! Jag har ju "turen" att Mattias oxå e glutenintolerant så jag kan ju alltid äta det hon bakar...mums!

Efteråt åkte vi till K-d och lämnade Neo hos syrran och Andreas medans vi gick på bio.
Vi såg "Benjamin Buttons (någonting) liv". Den var så bra, se den!!! Jag skrattade, fnittrade, myste, grät och var fascinerad. D tyckte oxå mkt om den. Handlar Benjamin som föds som en gammal man och som blir yngre ju äldre han blir. Författaren till filmen har en otrolig fantasi.

.....................................................................................
Bilder kommer någon annan dag.

Sukk & Dukk

Igårkväll hade vi Sukk & Dukk-kväll igen. Så trevligt att träffas och umgås. Det är sånt här som är fördelen av att bo på landet. Alla kinnor i V-skog får komma, ingen åldersgräns åt något håll, ingen personlig inbjudan heller utan alla som har lust får komma.

Denna kväll hade vi äran att få lyssna på Birgitta. Hon pratade om
Levande föda. Jag har ju skrivit lite om det tätt som tätt och jag är så imponerad av hur duktig B är. Helt otroligt vad maten gör för våra kroppar.
Det är fler som dör i i världen av mat än av svält, det ni! När man har lyssnat på B kan jag inte förstå hur man eg kan äta vanlig mat, jag blir äcklad och arg på migsjälv att jag inte tar tag i det.
Men nu är det ju så att man inte bara kan ställa om dieten utan att ha bra kunskaper, det är lixom där som jag slinter iväg. Men nu har jag/vi bestämt oss. Under våren ska jag och Neo gå en föräldra-barn kurs och till sommaren ska jag och D gå en 10dagars kurs. Det kommer göra gott för oss, sen kommer vi väl inte bli några fanatiker så ni kommer kunna bjuda hem på middag ändå ;)
Vi har tänkt börja smått, byta ut några mål i veckan och frukost tex som e ganska lätt.

Har varit ute på en liten promenad med skrutten, skulle gå till klubstugan och prata med vaktis man jag fann honom inte så vi gick hem till Marie och Noah. Stannade en kortis bara. Ska göra mig iordning för vi ska till Linda, Mattias och Lova och sen på bio. Båda mina pojkar sover, den ena i vagnen ute och den andra har inte gått upp än, har försökt väcka honom några gånger men han e seg...

Kassör

Lotta kom förbi förut och vi gick igenom lite fakturor, så nu börjar jag få ett grepp om vad det är jag ska göra.
Gick in till grannen, vår revisor och som var kassör förut, och fick lite hjälp med hur skatten ska räknas och lite div angående löneinbetalningar å så. Oj, vad det blev mkt, och snart ska det va inbetalat. Är ju lite osäker på allt eftersom det är första gången jag ska göra det och så e det såklart en undantagsmånad så jag kunde inte följa mallen. Men klara det, det ska jag.
Hade en fundering till så jag ringde förre kassören och det visade sig att jag hade missförstått lite, jag gjorde nu jobbet för nästa månad. Det som skulle göras nu var enligt mallen. Pust, va skönt.
Kan även tillägga att jag trodde att det var den 1/2 idag, så nu har jag ju 1v till på mig ;) Lite komiskt.

Och Lotta, du behöver inte va oroligt, känns inte som att det är för mkt, spec inte när jag märkte att jag gjorde dubbelt jobb nu ;)

Skrutten somnade precis och sambon ligger i badet och väntar, bäst jag skyndar mig dit. Känns så lyxigt med ett badkar. D har tänt ljus i hela rummet, hällt upp vin och fyllt karet med badskum. Vilken karl, det ni!!!


Hockey

I em var vi på hockey, Färjestad-Timrå.
Var riktigt kul att gå på hockey, blir inte så ofta som jag skulle vilja, inte ens i närheten. Det är så kul med hockey.
Matchen blev 6-3, gött att vinna!
Färjestad gjorde 2 mål i 1:a perioden, sen 2 i första delen av andra, då kände de att de kunde slappna av och Timrå gjorde 3 mål på bara några minuter. I sista perioden fick de in 2 mål till. Kul med en match med mågna mål som oxå blir spännande.


Efteråt hade vi tänkt äta på Alfies, jag har varit så sugen på Plankstek. Men vi kände att vi ville hem till skutten eftersom han inte e frisk än. Köpte med en badkarsblandare på vägen hem fårn en gubbe på Blocket, hade tänkt bara men jag e för trött för det nu. Skönt att äntligen ha en iaf så att vi iaf har möjlighet att bada!

Neo hade varit snäll och lekt massor med farmor. Skönt att komma hem till honom även om det bara var att ge honom kvällsmat och göra honom iordning för sängen och sen lägga honom.
Nu sussar han så sött.

Vi fick iaf en god middag, nästan som att äta ute. Jag stekte vitlöksmarinerad rostbiff i grillpannan och till det hade vi ungsbakad tomat, duchesspotatis, bearnaisesås, broccoli och haricot vertes. Drack Ramón Bilbao till, så gott vin, passar till allt tycker jag!

Feberfri

Nu är skrutten vaken.
Tog tempen på honom direkt och den visade 36,4! Han är ändå lite varm, vilket bevisar att han inte behöver mkt kläder på sig när han sover. Inatt sov han i egen säng hela natten, vilket är svalare bara det, i bara t-shirt och blöja med en filt på sig. Han brukar ha pyjamas och täcke, fast inte om han sover hos oss då räcker det med pyjamas.

Skönt att han är piggare och feberfri för annars hade jag nog inte kunnat åka ifrån honom idag. Vi ska nämligen på hockey, fick det i julklapp av D och sen ska vi äta. Under tiden e skrutten med sin farmor och farfar. Ska bli roligt att göra något med bara D, men då ska man inte behöva oroa sig heller annars försvinner ju hela grejjen.

Nu kurrar det i magen, har druckit en kopp te men nu väntar moroten och äpplet. Är så mkt fräschare än en smörgås och jag är mätt längre. Jag försöker äta lite nyttigare, följer ingen diet eller så men tänkte väl hålla mig ifrån socker och jäst iaf, och minska kolhydraterna och öka frukt och grönt. En dag till gott ska jag få ha iaf.

Igår tex var jag så sugen på efterrätt så vi gjorde kaffe med lite amaretto i och toppade med grädde med amaretto i. *Ilove amaretto!!! Inte nyttigt men klart bättre än en chokladkaka, nu åt vi visserligen lite chips oxå men det va bara fr att det fanns, jag va eg inte sugen. Det är så dumt, jag ska lära mig att bara äta om jag verkligen vill ha, tänk först ät sen!

Lätt jobb

Mitt jobb underlättar otroligt när familjens yngsta har lärt sig att stoppa in nappen själv när den ramlar ut. Som nyss tex, han gnydde lite, hade jag inte varit vaken så hade jag inte hört honom, jag gick in för att titta till honom innan han började gråta men då såg jag hur han stoppade in nappen själv och somnade om. Han har kunnat stoppa in nappen, om han haft den i handen åt rätt håll, i någon vecka men igår var första gången som jag såg honom ta upp nappen från golvet och stoppa in den, åt rätt håll, annars brukar han hålla i sugdelen och stoppa in plasten i munnen, men nu lyckades han, flera gånger, även med att få sugbiten år rätt håll - han vill ju inte ha de napparna som e raka, de som ska va bättre för tänderna. Jag tror att det är för att de måste han suga hela tiden på för att de ska stanna i munnen, de som är formade efter gommen sitter kvar även när han skrattar eller tar en sugpaus.

Han kanske har kunnat detta ett tag, vad vet jag, har ju ingen kamera på honom när han sover. Mamma sa att hon hört honom gny lite när hon sov här, vi har ju ingen dörr till datarummet/gästrummet så det går ju knappt att undvika att höra allt. Jag hörde dock inget och om han behövt nappen så hade han gnällt högre och högre tills jag kommit så han klarade det antagligen själv den gången oxå eller så kanske han bara drömde.

Jag upptäckte häromdagen att Neo kan resa sig själv om han bara får stödja sig på mina fingrar, förut har han ju gjort den om jag hållt honom i händerna och hjälp-dragit honom, jag har tagit för givet att jag måste hjälpa honom och blev så glad när han kunde själv. Ringde mamma och berättade men hon vart inte imponerad, för det hade han visste gjort länge med dem. Antiklimax!

Han är så stark, blir imponerad av honom. Han kan gå nu utan att jag håller honom i händerna, det räcker med att han håller i mina fingrar. Han blir mer och mer stabil hela tiden. Rulla runt vill han inte göra på golvet men jag vet att han kan för han brukar göra det i sängen och ibland på skötbordet. Han vill ju mest sitta eller stå på dagarna. Han försöker att ta sig frammåt när han hamnar på mage men han kommer ingenstans än och då blir han arg. Han kan snurra runt på magen iaf och dra sig lite frammåt eller bakåt men mer än så är det inte. Någon gång har han kommit upp på alla 4 och gungat men han ramlar ner ganska fort. Det är så roligt med alla små utvecklingar som han gör, för mig är det ju hur stort som helst. Kan tänka mig att ni tycker att jag är larvig, men ni som har barn vet hur det var med era och ni som inte har kommer märka sen när ni får, man blir lite löjlig.

Jag är iaf så himla glad för att jag kan/får va hemma med min skatt och upptäcka allt. Det är en bra sak med Sverige, inte många länder som man kan va hemma så länge på bidrag. Det är oxå helt fantastiskt att D har fått vara med så mkt han oxå, att vi kan va hemma tillsammans, även om det varit på bekostnad av hans jobb. Men även om han haft kvar jobbet så hade han haft mkt tid med Neo iom att han gick skift. Han får passa på nu för om han får ett resejobb vet vi inte hur mkt han kommer va hemma, tyvärr.

Läser i föräldratidningar och på försäkringskassan att det är så få pappor som tar ut föräldradagar och att de vill styra upp mer hur man får ta ut dagarna så att papporna måste ta ut en större del än idag (nu är det uppdelat 50/50 men man kan överlåta sin del, allt utom 60dagar, till den andre föräldern). Men i många familjer finns en pappa som jobbar skift, då får ju de en massa tid med barnen utan att ta ut pappadagar, detta kommer inte med i statistiken. På ett sätt tycker jag det är dumt om de ska bestämma för familjerna vem som ska va hemma samtidigt som det är ett bidrag så de har ju rätt att bestämma hur pengarna ska fördelas och ställa krav. 

Mot bättre tider ;)

Jag är så lycklig, lillskrutten har inte ätit på hela natten, förrän nu, inte sen han fick kvällsamningen runt 20-21 + att de få gånger som han vaknat till har han somnat om bums han fått nappen i mun. Ja, jag är så lycklig att jag inte kan somna om, är inte det typiskt ;)

Febern gick ner lite de gånger som han fick alvedon igår och upp igen när det gått ca 5h, men nu inatt har han inte känts så varm. Vill även tillägga att han sovit i sin egen säng hela natten, det har han inte gjort på över en vecka. Han har inte fått medicin inatt eftersom han sovit så bra, håller tummarna för att han mår bättre imorgon.
Jag hoppas även på att det är tänder han håller på att få. Han har inte kliat i mun så mkt undver veckan han varit sjuk men igår, när febern gick upp, kliade han väldigt.

Fick i honom lite mer frukt och yoghurt igår kväll, annars har han bara ammat i ett dygn. Ganska mysigt det oxå. Gnällandet blev lite bättre när jag förstod vad han ville. Han var så mammig men jag trodde att pappa oxå gick bra, men icke igår, då var det mammas famn han ville va i. Det gick bra att sitta bredvid mig oxå så länge som jag gav honom uppmärksamhet, pratade, busade och myste. Då var han go och glad. Tror han känner om någon e lite frustrerad på honom för då vill han inte va hos den, som D igår, han var så trött på Neo och då ville inte Neo va hos honom heller, vissa dagar är det tvärt om, barn e inte dumma. Han e så söt när han sitter och tittar på en och stäcker upp armarna och hoppar när han vill upp i famnen, då kan man inte annat än krama honom. Sov ganska mkt igår oxå, så under kvällen var han underbar.



"Soy el Rey de Casa = Jag är husets kung" -  stämmer ganska bra



Till något helt annat!
Mamma och pappa flyttade in i nya lägenheten igår. Har inte riktigt sjunkit in än. Känns konstigt. Var där i onsdags när flyttfirman packade ihop alla saker, det kändes konstigt. Så tomt. Mamma följde med hem och sov hos oss, lite ledsen var hon. Flyttlasset gick under torsdagen och på fredag morgon så lämnades det av i nya lgh så de hade fullt upp igår. Pratade med dem igår och det lät som de tyckte att det kändes bra. Nyfiken på att se hur de har det. De har fixat lekkamrater till Neo ;) Deras grannar var ett ungt par med en 3åring och en 10månaders, båda töser, blir bra det!


Lille sjuklingen

Nu har jag lite dåligt samvete för att jag klagade på hans gnäll förut...men till mitt försvar så hade han ingen feber igår eller inatt så jag trodde han höll på att bli frisk...
När han hade vaknat efter förmiddagstuppluren så försökte jag ge honom mat men han ville inte, gnällde mest, fick dock i sig kylskåpskall ananas och banan mos + att jag ammade honom. Tyckte att han var varmt om kinderna så jag tog tempen på honom, 38,4. Hans normaltemp är 36,3 så det va ganska högt. Stackarn.
Gav honom panodilsuppar som han bajsade ut direkt, de sista så klart så D fick åka till Grums och köpa mer. Under tiden tog vi en avsvalkande dusch/bad tillsammans. Satte baljan i duschen och duschade honom med ca:30grader varmt vatten fr att kyla ner honom lite och under tiden så fylldes baljan upp och det var roligt det :)

Han har inte velat plaska förut men idag så märkte han att han kunde det och hur kul det var. Först var han lite avvaktande och rädd som alltid när han får vatten på sig, men när vattnet sakta steg runt honom så att han satt lite stabilare så blev det roligt. Han var för söt.


Febern har inte gått ner än, och han är så varmt, ska avvakta en stund till och se, annars får vi ringa sjukvårdsupplysningen. Hostan var värre förut idag igen, låter lite bättre nu.
Jobbigt när det går upp och ner. Trodde han var på bättringsvägen när han i onsdags fick normaltemp och fick i sig kvällsmat, hela torsdagen så var han mkt bättre, åt som vanligt och utan feber, pigg och glad. Men natten var den värsta hittills. Känner mig så maktlös.

Nu sitter han i bara blöjan på soffan med D och inget duger. Tycker synd om honom samtidigt som det är påfrestande med hans gnällande, får huvudvärk tillslut.


Jag blir så orolig. Åh ja, jag vet att han inte e sjukast i världen och att småbarn blir förkylda och får feber, men han är mitt barn och han är så liten, och jag vill bara ta hand om honom och få honom att må bra. Så tänker jag; tänk om det är något värre så sitter jag bara här och tänker att det ör normalt...det e svårt, blir lättare med barn 2, och barn 3 osv hoppas jag!!! Doktorn tittade i hans öron både förra tid och i måndags och då fanns inget, vi får avvakta och se.

Nu ska jag gå och krama på min lilla familj.

...som visst somnat, så söta...


(Tog kort med mobilen i mörkt rum, ville inte ta med vanliga kameran för de brukar vakna av klick-ljudet.
Därför den dåliga kvalitén)

Zombie

Jag är så trött, orkar inte blogga så mkt.
Neo e vaken mk på nätterna, gick lite bättre i 2 nätter men inatt har han itne sovit mkt, kännsinte så iaf. Han e nästintill otröstlig, bara amma som hjälper men det vill vi ju sluta med, så svårt!!!
Jag är som en zombie idag.

Kan tipsa om 2 roliga filmer, om ni inte redan sett dem.
"Hot Rod" och "Crank", vi tittade på dme igår och jag skrattade aå jag höll på att dö. De var så roliga.
Hot Rod handlar om en kille som vill bli/är stuntman på en skruttig moped.
Crank handlar om en kille som måste få adrenalinkickar för att överleva.

Se dem!!!

Nu ska jag krypa ner på soffan med en kopp te medans skruten sover, blir inget Branäs idag iaf, tyvärr, men orkar inte åka med gnällig unge.

Tack för utmärkelserna kära Lotta, tar upp det nästa gång jag skriver.

En (nästan) barnfri dag

Imorse var vi inte vakna länge tillsammans. Åt frukost sen somnade vi om, jag och Neo.
När vi vaknat så skulle jag strax göra mig klar för att åka på föräldrautbildning i Grums. Idag var det en logoped där som pratade om vikten av att prata med  sina små, redan när de kommit ut. Summan av kardemumman var att om vi inte uppmuntrar till att prata så kommer de får svårt att läsa och skriva sen. Det mesta var sunt förnuft men lite pedagogiska tips bjöd hon på iaf. Trevligt att träffa de andra mamorna, idag var det bara jag och Therese, båda utan barn och en mamma till och hennes parvel.
Efteråt så köpte jag medicin till Neo och sen handlade jag mat, tog ganska god tid på mig, kände mig inte stressad.

Åkte från Grums strax innan 17 och hade nästan kommit till Malsjö när jag blev omkörd av en brandbil och blev lite nyfiken på vart den skulle, hängde på bakom och såg att den svängde mot Värmskog. Usch inte en brand till tänkte jag. Jag visste att det att det var väldigt slirigt i skogen efter resan några timmar tidigare så jag körde sakta. Efter någon minut kom jag fram till olyckan, det var en buss som krockat med en liten bil. Just då visste jag inte så mkt, var första bilen på min sida på plats efter brandbilarna. Gick fram för att se om jag kunde hjälpa till, såg ju att det var skolbussen som låg i diket. Men de var många brandmän och poliser där och de väntade på ambulanserna,  fick höra att det handlade om 3 pers. Senare fick jag veta att busschauffören klarat sig bra och bussen var tom, i bilen däremot, som bara var skrot, fanns 2 unga killar som är bröder till en nära vän till D och mig, D känner ju dem i bilen oxå. Det verkar som att det kommer gå bra för dem, D har pratat med vännen, och de väntar på operationen men det handlar om benbrott, inget livshotande som tur är. Men det får en att tänka till. Satt och väntade från ca: 17.10 till 18.40 så jag hann bli rejält kall. Tur att Neo var hemma.

När jag kom hem lagade vi mat och sen åkte jag till förre kassören för VSK och fick en genomgång. Känns som att jag kommer att fixa det och snart ska jag sätta mig med Lotta snart och gå igenom en del andra saker, det blir nog klurigare än det jag fick visat för mig idag. Men det ska väl gå.
När jag kom hem därifrån var det bara att ge lillen mat och lägga honom så inte mkt kel idag inte...

Ska til Arvika imorgon bitti, D ska på något träff ang att jobba i Norge och då tänkte jag passa på att ta en tur på stan. Fick ett paket från Libero för ett tag sen som ska hämtas ut på Lindex bland annat. Sen ska vi till K-d, hälsa på mamma och syster.
Just det, D har blivit kallad på intervju till Norge, Lilleström, så dit åker vi nästa veckan, hoppas, hoppas! Inte vill jag eg att han ska till Norge, men om han ska ha ett resejobb kan han ju lika gärna jobba i Norge som betalar mer. Vi får se vad som händer. Han pratade även med ett jobb i måndags, i Glava, som tyckte att han verkade intressant så det känns lite ljusare nu.


VSK

Jag har ju glömt att berätta att jag fått den stora äran att bli kassör i Värmskogs sportklubb.
Nu när jag engarerar mig i fotbollen (!?) så är jag väl en äkta Värmskoging ;)

Det ska iaf bli kul. Imorgon ska jag hem till den fd kassören som ska lära upp mig, sen får vi hoppas att jag klarar av det ;) Svägerskan är ju ordförande och Annica (Hugos mamma) är sekreterare å vi kommer jobba ihop, det ser jag fram emot.

Mer engagerad än så blir jag inte i fotbollen, den dagen ni ser mig springa boll...he he he
Jag är däremot med på jympan. Det ska bli kul att komma igång igen. Och jag tittar på en del matcher, och om D eller Neo börjar spela så kommer jag väl stå där varenda match...

Utmärkelse



Gissa om jag blev glad när jag läste på
Sandras blogg att hon gett mig en utmärkelse, lilla jag...!

Jessica - Mamma till Neo, jordnära med ett riktigt varmt hjärta!

Det är sånt som värmer när sonen är sjuk och plusgraderna smyger fram och ger slask i januarivintern...



I min tur nominerar jag vidare;

Lotta - Min bästaste svägerska som skriver otroligt roligt!

Ratherbeen - Min kära vän som alltid har något nytt i-landsproblem att blogga om!

Annika - Underbar människa och gudmor till Neo som bloggar om livet som svenska i Holland, dessutom gravid .

Therese - Mamma till Amanda, en god vän och visar bara bilder, inget dravvel.

Linda - Mamma till Lova, otroligt snäll, kär vän och bloggar alltför sällan ;)

Matilda - Neos kusin som får mig att drömma tillbaka till gymnasiet och allt vad det innebar!

Inanna - Ensamstående mamma till Sebastian, toppenbra arbetskamrat och en duktig fotograf.

Jenny - En supermamma till 4 som var ett stöd under min graviditet.

Fortfarande sjuk

Neo blir inte bättre, snarare sämre med hostan så jag är inte på topphumör.
Det gör så ont i mig när han inte mår bra. Han hostar som attan och igår grät han när han hostade så imorde ringde jag till första BVC och sen till VC för att få en läkartid. Kl:11.20 hade vi tid men kom inte in förrän nästn 12, seg doktor och inte var han trevlig heller. Han konstaterade att det inte satt i lungorna, vilket jag var rädd för, så det fanns inget mer att göra än att fortsätta ge honom Bricanyl. Är han inte bättre inom 1v så ska vi ringa igen.
Ska även ge honom alvedeon/panodil för febern. Måtte han bli bra snart.
Han har tappat matlusten, vill bara amma eller ha mjölkersättning, kanske är det jobbigt med mat när han är slemmig i halsen, han hostar väldigt när han äter iaf. Har fått upp mjölkproduktionen de här dagarna, tur är ju det!

Nu har han äntligen somnat, han har inte velat sova själv de här dagarna och blir panikslagen när jag försöker lägga honom i sin säng. Lägger vi oss tillsammans i vår så somnar han ganska snart, men han bökar runt så vi får en dålig söman båda två, men vad gör man inte för sin lilla parvel när han e sjuk.
Är det inte konstigt hur kroppen fungerar, jag har knappt sovit på 2 nätter, i natt tex fick jag sova i 20min-intervaller, han vaknade och grät varje gång han hostade. Men ändå e jag inte trött. De är häftigt att va mamma, säger så för D känne rinte alls samma sak ;)

Det är på grund av att Neo är sjuk som jag inte har tid att blogga så mkt.


Hur gick det sen då...

Vet inte vad som hänt, antar att jag har underskott på B vitamin för mina naglar ser ut som skrot. Får nog ta fram burken med B vitaminkomplex igen, för så här vill jag inte se ut ;)
De har varit så fina ända sen jag blev gravid men nu så ammar jag så lite så jag antar att det är mitt straff ;)
Har visserligen inte valt att inte amma, utan mjölken började sina och då fick jag ge annan mat och då sinade det ännu mer, men jag har till frukost och mellanmål till Neo, oftast iaf. Det värsta är att mensen antagligen kommer snart igen,varit så skönt att va utan det så länge. Innan jag blev gravid åt jag minipiller så då hade jag ingen heller men nu vill jag inte börja med hormoner igen så jag får väl acceptera det, e ju inte den enda kvinnan i världen med mens direkt, men usch vad det är hemskt och bökigt...

Kladdkakan blev väldigt god förut, mindre mjöl än vanligt, mer kakao och kortare gräggningstid ledde till en välsigt mäktig och kladdig kaka, mums...Men jag tränade oxå, var riktgit skönt och gick ganska smidigt. Neo satt bredvid och skrattade åt mig så honom kunde jag inte titta på för då tappade jag koncentrationen.
Skönt att jag inte tappade denna dag med träning, ska hållai detta nu. Var så duktig innan jul men sen så var D hemma vaarje dag och då gjorde vi andra saker men nu är vi laddade båda 2.
Har börjat med frukosten, jag vill inte äta bröd längre, så trött på det + att det blir en klump i magen + att jag inte håller mig mätt särskilt länge + att det blir väldigt dyrt, så jag har ätit riven morot och rivet äpple flera dagar och det är gott, imorse åt jag makrill i tomatsås och tomat och löksallad till (kvar från gårdagens lyxmiddag). Känns bättre, ska börja kolla mer på living oxå, åt ju det några gånger/vecka + till frukost innan jag blev gravid och inte klarade av att äta grönsaker längre (konstigt hur det kan bli).

Ska mysa lite med D nu, lillen sover sen ett tag, han har blivit så duktig med sovandet.

Vill önska syrran och min svåger lycka till med flytten imorgon, hoppas allt går bra. Vi kommer på söndag och tittar!


Living food

Jag är så seg. Vet inte om jag har någon bakerie eller virus som lurar i min kropp men något är det iaf.
Neo har hostat sen i onsdags em, tror han blivit smittad av kompisen Hugo som hostat ett tag. Immunförsvaret var nog lite svagt när vi var på "kyrkis" hos Therese i onsdags då han hade "sprut-feber" efter vaccineringen. Han var så klängig och gosig hela dagen. Började med bricanyl igårkväll och än har det inte hjälpt, tyckte inte att det gjode det förra gången heller men han spydde upp slemm då iaf så något hjälper det väl.

Nu ligger han och sover, D är och tränar, hade oxå velat följa med men vill inte ta ut Neo när det är runt -10 och han inte e frisk så jag får gott stanna hemme. Bakar en kladdkaka, ungefär samma som att träna ;)
Tänkte faktiskt köra lite styrka på golvet. Vi har gått till "gymmet" och tillbaka i några dagar nu och tränat lite, killarna har tränat mer än mig, jag e lite för svag för grejjerna som finns där, men bara promenaden har fått igång min otränade kropp och nu är det inte jobbigt längre. Jag ska gå ner mina kilon till sommaren, iaf innan året är slut. Står nu på 77kg och det ska bli iaf 65, helst 60kg.

Till sommaren ska jag och D gå kurs hos Birgitta på
Living-food kursgården. Det ska bli intressant, jag tycker verkligen att dte är bra och gott koncept. Helt otroligt att man inte äter så redan, det kan ju inte finnas något bättre att äta.
Birgitta ska hålla en kurs för mamma/pappa och barn under våren. Det ska bli kul, hoppas att fler mammor/pappor känner så. Ska prata lite mer med henne om upplägget och sen ska jag lobba för det, jag är helt såld på denna idé. Vem vill itne ge sitt/sina barn det bästa som finns, och att du mår bättre på kuppen och kanske tappar några kilon, eller går upp om man hellre vill det. Öppna era sinnen och lyssna på Birgitta. Hon håller föredrag för Värmskogs kvinnor den 26 januari kl.18, kom dit och provsmaka och lyssna. Ni måste göra det!!!

6 månader

Jag är inte så orolig längre för jobbet. Inte för att jag är säker på att jag får va kvar men jag måste lära mig att inte jaga upp mig i onödan, jag är en riktig grubblare vilket inte många tror om mig, tror jag. Eller det kanske märks i min blogg. Många tror att jag alltid är glad och bekymmersfri men ack vad de bedrar sig ;) Nej så illa är det inte, är oftast glad och speciellt när jag är bland de jag gillar men jag tänker mkt och jag analyserar och tänker lite till och grubblar och kan haka upp mig på saker, inte bli arg eller så, är inte långsint, men jag tänker ofta på om jag kunnat gjort saker si eller så, annorlunda eller bättre och det kan handla om saker som hände för 10 eller 20år sen, eller idag...det retar mig...så ja, jag måste lära mig att slappna av. Ibland är det svårt att somna, men jag har blivit mkt bättre. D är ett bra stöd, han tog tag i mig igår när jag gick runt här som en skållad råtta och inte kunde slappna av. Har även fått salvia av Marie som jag ska bränna under fötterna för att bli av med mina demoner, har itne testat än men det vore skönt om det fungerade.
Jobbet då! Jo jag pratade med chefen i em och det handlade om samma nedskärningar som de kämpat med i ett år snart. De vet inte vilka som drabbas, inte hur många det blir eller vad som kommer hända med de som varslas. Chefen hoppades på att vi inte skulle bli drabbade och det verkade otroligt eftersom de visst har massor att göra, har både frivillig övertid och beordrad samt fått förlänga vikariat och ta in personal från andra avd. för att täcka upp kundtiden. Det är ju skönt att höra. Jag måste verkligen åka dit och hälsa på, har bara varit där 1gång sen Neo kom. Finns inte riktigt tid bara när jag är i K-d. Men jag har lovat att avsätta tid för dem, kanske ska åka tillsammans med Annica.

Imorse var det BVC dax igen, som jag har längtat. Tycker ju att Neo har växt som attan, men det tycker jag alltid ;) Han hade blivit lite större, följer sin kurva jättebra så han hade inte blivit så stor som jag trodde. Han väger nu 9262g och är 69,5cm lång. Läkarkontrollen (6mån) gick bra, fick även kikat i hans öron, han gnuggar så på dem och drar i demså jag ville kolla att han inte har öroninflammation men det såg inte så ut. Han hade väldigt mkt vax i vänstra örat så det ska vi ta bort genom att droppa matolja(!) i örat på honom och sen ska de kika i örat igen så att det ser fint ut.
2 sprutor fick han och det gjorde ont, grät så stackaren men så snart de släppt honom och han fick stå upp igen så gick det bättre. Han vill ju alltid va glad så han försökte skratta samtidigt som det gjorde ont så han gråt-skrattade en stund efteråt.

Trodde att han var oberörd av sprutorna men efter någon timme blev han trött och sov i 3 timmar ute, när vi gick på promenad och tränade. Farmor och farfar kom för att gratta honom på 6månaders dagen och då började han få feber. Han blev varm och vattnig i ögonen och trött. Tog tempen och han hade 37,6 inte särskilt högt men han blev slö av det, brukar ha 36,3. Han fick amma och halvsov en stund sen fick han kvällsmat men han var så trött att han bara ville sova och nu har han sovit hela kvällen, skönt för honom.

Grattis på 6 månaders dagen min lilla skatt!!!
Vart tar tiden vägen!?
Vi älskar dig över allt annat!!!


De senaste dagarna

Jaha, nu ska de säga upp över 1000 till på Telia, måste ringa bossen imorgon och kolla läget. Klart jag blir lite orolig, inte kul om vi båda blir av med jobben...
D fick iaf veta att han är lite överflödig på jobbet nu så han e hemma på obestämd tid, får lön iaf så det är ju bra. De skulle ringa om han behövs tills dess är han hemma. Känns bra att ha honom hemma, har ju vant oss vid att va allihopa så det skulle bli så tomt utan honom. Detta är ju det bästa som kunde hända som situationen ser ut nu, det absolut bästa vore ju att konjunkturen vände och massa ordrar strömmade in så att han fick behålla jobbet, men det ser ju inte ut att hända.

Annars så har vi tagit det ganska lugnt idag. Neo sov hela natten, förutom ett "sakna-nappen-uppvaknande", han åt inte förrän kl.7, rekord!!! Sen sova han till 9, fick lite mer mat och vaknade helt 10.40, det ni! Vi myste lite, och sen gick vi till Amandas gammelmormor och gammelmorfar (Thereses mormor och morfar) för att få våfflor. Åh så gott!
När vi kom hem så hade D kommit hem från jobbet. Vi myste lite med te och levande ljus.

Helgen då. Jo i lördags så spelade killarna hockey och vi grillade korv, var tanken iaf, men det blåste så mkt så jag och Neo gick hem. Lite senare så kom Therese, Thomas och Amanda, Annica, Tommy och Hugo, Malin, Jocke och Malins systerbarn Tuva och Leo på Taco-kväll. Det var jättetrevligt och full rulle. Tur att jag har en pyssellåda så barnen hade något att sysselsätta sig med annars vet jag inte hur det hade gått ;) Helt underbara är alla barnen iaf, både stora och små och det var riktigt kul att träffa alla.
I söndags så hade vi planerat att gå hem till Lotta men det regnade och var så tråkigt ute så vi tog bilen dit istället, gick bra det med ;) Kl.15 var det julgransskakning på skolan, dansade lite runt granen och svärmor gjorde succé i pjäsen ;)
Min älskade mor fyllde även 52år denna dag så kl.18 var vi bjudna dit på middag. Även syrran och Anderas kom. Var nog den sista gången som vi var där och åt för nästa vecka så flyttar de.

Fler bilder från "jullovet"

Vi hälsade på Marie, Ola och Noah. I magen finns även en liten lillebror eller lillasyster till Noah! Grattis!!!


Marie har fullt upp med våra små busfrön ;) och hunden Sven.
Är inte Neo tuff i sitt Batman-linne, som han fick av Anders och Malin för att matcha far sins tatuering.
.............................................................................................................................................................................................................
En solig lördag. Korvgrillning och hockey, någon som är förvånad!? Men det är mysigt...Denna dag blåste det lite mend et gick bra iaf. Tjejerna, läs Malin, tände brasan och killarna spelade hockey.

Långt där ute spelar de.

Therese och Amanda.

Finns det ingen grillkorv så går det bra med falukorv, han man ingen grillpinne så går det bra med en kvist ;)


Fin dag

Tog några bilder när jag va ute och gick för några dagar sen.
Som det är ute nu så e det svårt att tro att det nyss var såhär fint.
Det är fint i Värmskog!!!


Vårt hus i bakgrunden, kortet taget på Maries gård.

Sovposition

Min lilla ängel är det sötaste son finns, tycker jag!
Han var jättetrött när jag la honom i sin säng förut, men han ville inte sova utan kastade sig på rygg (sover bara på sidan, om det inte är i vagnen) och sparkade lite med sina små ben,men han gnällde inget. D gick förbi efter 2-3 min och kikade in, såg inget men hörde att han snarkade. En stund senare så tittade jag till honom, då såg han ut så här:

Han har tagit kudden, som han låg på, och håller om den i ett fast grepp, nappen har han spottat ut och suger istället på sin tunga, tungspetsen kikar ut, och täcket är bortsparkat men det ligger lite över fötterna. Så underbart söt.
Ibland hittar jag honom på natten liggandes åt fel håll, med huvudet vid fötterna och allt omvänt, men ibland fastnar han på vägen och ligger mellan långsidorna och kommer ignenstans, då e han arg/ledsen vill jag lova.

Lite pics


Neo älskar sin Nalle Puh som han fick i julklapp

...men ännu mer älskar han sin gåstol...men allra mest hoppgungan...

Vår älskade vän Annika, med sin lilla mage. Pyret var här 25v gammal.

Lille, alltid så glada Neo på nyårsafton leker med sina leksaker, det mesta julklappar. Myser med mormor och morfar.

Far och son sover, de e för söta...

Älsklingen i sin nya jättefina pyjamas, Snygging! I love Lindex!!!

Ser ni hur bra han sitter!
Han har ju suttit med stöd sen 5månader ungefär men på nyårsafton så satt han helt plötsligt själv.
Helt underbart befriande att han kan sitta och leka själv.
Men han vill fortfarande helst stå och "gå";
därför passade julklapparna så bra.

Tog en liten paus

Oj oj oj vad det var längesen jag bloggade.
Jag har varken haft ork, lust eller tid. Litte snuten har varit förkyld sen helgen innan jul och det har blivit värre de senaste dagarna. Ja, på dagarna e han på topphumör och vi märker inte av det men på kvällarna och nätterna så e han så tät; gråter, skriker och kan inte sova. E så synd om honom. Vi har inte direkt fått mkt sömn. Någon som tycker att de läst detta förut, ja det var precis såhär vi hade det för någon månad sen.
Annars så har det varit fullt upp, passat på att va ute i det fina vintervädret som varit, grillat korv, åkt skridskor, lekt på isen, fikat med vänner å så. Vi har bara haft kul och tagit vara på dagarna innan D ska börja jobba igen.
Det kommer kännas så konstigt på måndag efter att ha varit hemma i en månad och inte jobbat mer än 6 dagar/månad innan dess. Få se vad som händer framöver, hur de ska jobba å så.

Neo växer så det knakar så det ska bli jättekul att mäta honom på tisdag, på 6månadersdagen. Det går så fort, snart 6 månader, kan inte fatta att han funnits så länge hos oss. Han ska även få sprutor då och D jobbar så jag ska dit för 1:a gången själv, eller eg så var jag själv sist för jag blev så arg på D i bilen att han inte fick följa med in. Ville inte att BVC-tanten skulle känna av att vi var ovänner. Jag e ju så larvig, jag vet, men jag har fått för mig att de tar honom ifrån oss om inte allt är perfekt. Är någon sjuk, fix idé jag fick när jag hade fött honom. Vet inte alls vart det kommer från, men när vi skulle till BVC 1:a gången var jag så nervös. Har väl sett för många Hollywood-filmer och Unga mödrar.

Nu ligger skrutten och sover, D är å repar med bandet, huset är städat, tvättkorgen är tom...så jag har fått en stund för migsjälv. Skönt faktiskt.

Vi började städa bort julen iförrgår och nu är allt borta. Känns riktigt skönt. Jag älskar julen men när nyår var över var jag trött på alla tomtar och julgardiner så då rykte allt, utom granen, den får va kvar tills på tisdag. Då ska vi fira att Neo fyller 6 månader och så ska vi dansa ut granen. Ni som vill komma är välkomna!!! Säg bara till så jag vet.

Mamma och pappa flyttar ju snart, den 23/1. Från hus till lägenhet, gissa om det blivit saker över när de rensat. En hel del har åkt till tippen, en del till antikhandlaren och massor till oss. Vi är så tacksamma för allt vi fått, hur bra som helst. Men sen e jag lite som min pappa, vill inte slänga i onödan, kan ju va bra till något så om jag inte hade haft D som e helt tvärtemot så hade vi nog inte kommit in i huset ;) Men mkt blev det iaf, det har tagit tid att sortera in i olika vrår å så. 
Jag brukar ha 1-2 dagar per år då jag går igenom alla lådor å sånt och slänger allt som jag inte kommer använda eller har haft på ett år så då ryker mkt. Brukar ta en kväll och en natt att göra det, tänk annars vad saker vi hade haft. Nu gjorde jag det ihop med det nya vi fått så det känns bra. Har fått mkt mer plats i datarummet, ska iväg till IKEA och köpa lite förvaringslådor så att det ser rent och fint ut i hyllorna. Tycker att det ger ett mer städat och harmoniskare intryck än när man ser varenda sak + att det är lättare att hitta vad man letar efter när det står på etiketten på lådan ;)