Korvgrillning

Det var en perfekt utedag idag igen.
Sånna här dagar älskar jag. Solen skiner, närmare 10 minusgrader men ändå inte kallt, vindstilla, en eld, korv och underbara vänner.

Vi hade bestämt sen tidigare att vi skulle hitta på något med Linda, Mattias och Lova. Igår bestämde vi att vi skulle grilla korv och vi hade tänkt åka till dem. Men imorse ringde Linda och sa att Mattias var sjuk så de kom till oss istället, hon och lilltösen alltså. D kände att han villa ha med någen kille oxå så han ringde Jocke och Malin.

Jag och Linda gick bort med barnen i vagnarna och de andra 3 åkte skridskor. Vi kom fram först och lekte med Lova på isen, Neo sov så klart :) När de andra kom så gjorde de en brasa, å vad gott det är med grillad korv. Malin grillade falukorv och det var jättegott, har jag inte smakat tidigare.
Neo vaknade när han kände korvlukten, och då fick han åka pulka på isen. Han var måttligt road, förstod antagligen inte vad som hände.

Charmtrollet Lova med en korv i högsta hugg.

Neo va så söt i sin pulka som han fått av faster Lotta.

Linda och Lova skulle vidare så de gick hem före oss andra. Vi bestämde oss för att laga mat så jag och Malin åkte till Grums för att handla. Killarna beställde knäckebrödspizza och kycklingsoppa, härlig kombination men väldigt gott! Till efterrätt drack vi Tiramisu-kaffe. Åh vad gott. Då hade även Magnus hittat hem till oss ;)

2 port.
Brygg starkt kaffe eller espresso.
Vispa 2 äggulor och 2 msk socker.
Blanda 2 msk mascapone med 2 msk mjölk/grädde och valfri mängd amaretto.
Rör ner äggblandingen.
Lägg lite socker och en isbit i 2 martiniglas, häll på kaffe tills isen smält och toppa med mascaponeblandningen. Pudra kakao över.

Neo älskar Malin så han har myst med henne hela kvällen.
Malin skulle upp och jobba tidigt imorgon så de åkte lite innan 23 och vi andra spelade yatzi. Börjar bli en kvällstradition nu :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback