Vardagsbilder

De e så goa när de sover ihop. Fotade dem när jag var upp på toa mitt i natten.

D på sin kära cross.

Grabbarna grus, när vi tittar på film. "wlk the line", en av mina och D´s favvofilmer.

Superman, så underbart söt i denna pyjamas!!!

Så här fin frisyr får Neo när han badat ;)

Mitt hjärta smälter när han ler..

Fest, fest, fest...

Den här helgen har varit riktigt bra. I fredags var D ledig eftersom han jobbade kvällsveckan så vi åkte till Arvika. Solen sken så det var en bra dag att gå på stan i. Gick i lite affärer och köpte 2 bodys till Neo sen gick vi hem till D´s kusin Daniel och ahns Ida och fikade. Alltid lika kul att träffa dem, de e så goa. De håller på och kikar på hus och kikar lite åt Värmskogs hållet, hoppas att de hittar något här, vore jättekul! På kvällen så skulle D repa med bandet och få spela på nya gitarren men Neo skrek igen så han fick komma hem ganska fort.

På lördagen så var det dop för Noah kl.11. Dopet hade de hemma i trädgården, det var verkigen lkyckat, så mysigt med bara de närmaste och i deras stora, fina trådgård. Passande nog så bor de jui gamla prsätgården och mågna barn har blivit döpta där men detta var första gången utomhus. Sen var det uppdukat med långbord inne med smörgåstårta och fina tårtor bakade av Noahs mormor och farmor. Tack så mycket för att vi blev bjudna!
Efter dopet så vilade jag och Neo en stund för på kvällen var det dags för fest. Oturligt nog så var det 2 fester som krockade så jag och D fick dela på oss. Han gick på 35års kalas för Linda hemma hos sin bror och jag på 30års kalas för Anette i K-d. Anette och Patrik hade verklgien lagt ner sig i sin fest. Vi var på Kroppkärrsskolan där de hade dukat och gjort jättemysigt för 45 pers. De bjöd på underbar mat och dryck. Jag stannad einte så länge för Neo hade inte mått helt bra kvällen och natten innan så jag var ltie orolig för honom. Under tiden var han hos syrran, ville inte ta med han på festen, det hade blivit för stirrigt för honom. Så jag åkte och hämtade honom och syrran så åkte vi till V-skog och till nästa fest. Där det var ännu mer livat visade det sig, så vi stannade inte så länge där heller. Var iaf kul att få träffa alla på båda festerna men jag insåg att det inte går att va med på allt när man har en så liten bebis, han blir lite stressad.

Idag så har jag mer flygit runt som en yr höna och städat och grejjat medans syrran tagit hand om Neo, D kom hem frammåt lunch och var väldigt bakfull så han fick jag inte mkt hjälp av.


Vi skulle nämligen fira att D fyllt år med släkten på em.

Såhär glad var Neo när han var i mormors famn!


Bakade 2 tårtor som blev väldigt lyckade. Hade köpt ingredienser till fyllningen på
Tårtpinglan när jag var där och handlade till dopet. Blev en vaniljtårta med passionsfruktsfyllnigen, toppat med vit choklad galsyr och grädde, silverkulor och passionsfrukt. en chokladtårta med cappuccinofyllning, toppad med choklad cream cheese glasyr, marsipanhjärtan och hjärtströssel. De blev hur goda som helst.

Glömde fota innan vi började äta på dem ;)

Äntligen sover han...

..efter några timmars slit.
Har varit ganska synd om Neo idag för han har mått väldigt illa och spytt en hel del. Vi har varit hemma hos Marie och Noah sedan våra kära smabos åkte till jobbet och det var väl då som han började spy ordentligt, stackaren. När vi kom hem så blev det värre. Han ville ha mat men det kom nog för fort tror jag för han spyde upp allt och lite till, under väldigt lång tid och han hade ont i magen och skrek. Fortsatte att skrika och ville ha mer mat men jag vågade itne ge honom mer för det är inte kul att spy. Efter ett tag gick det inte längre utan jag gav honom det andra bröstet som rinner lite lågnsamamreoch då gick det bra och han kunde äta lugnt och fint och somnade tillsut iminfamn i sängen och där ligger han än, så skönt. Gör så ont i mig när han inte mår bra, min lilla snuffs.

Det var iaf väldigt roligt att va hemma hos Marie, va ett tag sen vi var där. Skönt att bara va, e så avslappnande att umgås med dem. Utom när båda barnen skriker samtidigt ;) M fick även prova min  bärsjal och böra runt Noah som stormtrivdes så nu e hon oxå sugen på en, e jätteskönt att bära i den. Neo älskar att ligga i den. Har han svårt att sova så e det bara att lägga honom där i så somnar han på minuten.

Hade med bärsjalen när vi var på inflyttningsfest hos M och D i deras nya hus. Helt underbart hus måse jag säga, det har de gjort bra. Iaf så hade D fixat iordning en massa lekar och hade jag itne haft sjalen så hade jag inte kunnat va med, nu var det visserligen itne jättesmidigt att spela frisbee-golf i terräng med en bebis på magen men det fick gå, jag vann inte kan jag lugnt säga ;) De hade fixat en jättetrevlig kväll med lekar, trevlig blandning av gäster, god mat och livemusik. Spelades på gitarr, fiol, nyckelharpa, klarinett och låda. Tack så mkt vännen!!!

I måndags så fyllde D 22år, det firade vi i dagarna 3 :) Böjade i fredags med vin, ost och kex, fortsatte i söndags med samma meny samt lite tapas. Det var jättemysigt att bara vara vi 2, Neo sov som en stock. På själva dagen var mamma och syrran barnvakt medans vi åkte till Sthlm för att köpa D´s drömgitarr; en Angus-gitarr. Den var jättefin och D var världens lyckligaste. Det var dock väldigt jobbigt att vara i från Neo sålänge så det dröjjer innan vi gör så igen, sn stund går bra men inte en hel dag. Neo hade haft det jättebra han så han märkte nog inte av att mamma och pappa var borta...

Nu ska jag titta på ett avsnitt av OC och sen ska jag sova...

Växer så det knakar...

Ja, man kan nästan höra hur Neo växer :)
Vi var på BVC imorse för mätning och vägning. Jag visste att Neo hade blivit större för han har vuxit ut strl 56, men jag trodde inte att det var så mkt. Han väger nu nästan 5700g och är 57,5cm lång, det är 7hg och 1,5cm på 2veckor. Så jag behöver inte oroa mig för att han inte får i sig tillräckligt med mat. Så nu kan jag försöka få ner mängden mjölk i brösten. Jag har pumpat upp dem så att jag ska ha reserver men det har slutat i att jag fått pumpa ut 0,5liter extra varje dag och det sliter lite mkt på brösten.
Han utvecklas oxå hela tiden. Han kan fästa blicken mer och mer och kan följa en om man rör sig. Starkare blir han oxå för varje dag.

Igår var vi på mitt jobb och hälsade på, där han charmade allihopa :) Är lite kaos på jobbet så på måndag kommer vi ant få veta om vi har något jobb kvar eller inte. Kan tänka mig att det är ganska jobbigt för dem som är på plats att inte veta hur det ska bli.
Efter besöket så åkte jag och lämnade Neo hos mamma för att jag och syrran skulle göra några ärenden. Bl åkte vi till
Tårtpinglan för att köpa gerneringssaker till dopet. Finns så mkt kul där så jag och syrran bestämde oss för att gå en kurs så att vi kna lära oss att göra fina tårtor, det ska bli jättekul. Vi har inte bestämt datum än, ska leta upp 1-2 till som vill så att vi blir en liten grupp.

2 små kompisar

Neo är mkt större än Hugo trots att han bara är 6 dagar äldre.
Kanke inte syns så väl på bilderna, men Hugo kändes så liten och lätt som en fjäder trots att det bara skiljer 0,5kg. Men den lilla skillnaden gjorde väldigt mkt när de är så små.
Så roligt att vi är så många som fått barn samtidigt. Det är ju även lilla Noah som bor mittemot, han är lite drygt 2 månader äldre än dessa och sen Hugos kusin Amanda som är 1 månad äldre. Vi mammor och barn ska försöka hitta på lite bus framöver med våra små liv. Sen är det massa fler barn runtomkring som är födda iår så vi kommer ha kul på Kyrkis och babysim fram i höst.



Jag har fortfarande en hel del att gå ner från graviditeten. Längtar tills jag får börja träna igen. Ska även försöka få bort mitt godis/choklad/kaka-sug som jag lagt till med. Jag och D ska försöka lägga om dieten från och med idag.
Önska oss lycka till ;)

En liten nisse...

Svärmor har stickat mössan (med en tröja till) och gett honom skorna. Svärfar har gett honom bodyn och med blå mysbyxor till blev han en liten tomtenisse :) Så söt!





Vad vi har haft för oss...

Man kan ju lugnt påstå att dagarn fylls på snabbt, det finns inte plats för mkt egentid. Inte för att jag klagar för det är en helt underbar varelse som ofta vilar i min famn. Men jag kommer lite efter i allt som händer, med nära och kära och i världen. Jag brukar sitta och läsa en bok medans jag ammar och de är avslappnande och då känner jag att jag får egentid.

Neo är väldigt snäll, han är inte särskilt gnällig. Men vissa dagar vill han bli buren mkt, han är tyst när vi bär honom så han är inte så jobbig direkt men jag blir trött i armarna av att bära på honom. Dum som jag e så brukar jag glömma att ta på bärsjalen men idag kom jag ihåg och den älskar han att ligga i.Han kommer ju så nära och det blir varmt och mysigt, så han brukar somna på bara någon minut. Underl'ttar om vi spelar rock oxå, han vill inte ha det tyst och han gillar rock-vädigt bra kille! Han fick en Motörhead-body av kusin O som eg ska vara för 3-6mån men idag kunde inte D hålla sig längre utan har den på sig, lite stor men det funkar så då lyssnar vi såklart på Motörhead oxå.



I fredags så var det kusinträff hos Lotta. Det var så roligt. Alla kom så vi blev 21pers. Lotta hade gjort en massa tillbehör på det hon odlar i trädgården, det var jättegott och kul att äta hemodlat. Utöverdet (som eg hade räckt) så hade alla med något tillbehör och kött så vi hade hur mkt mat som helst, och dte var så got. Så klart skule Neo ha mat när började äta så jag hann inte äta mer än en tallrick, men det räckte. Blir så lätt att man äter alldeles för mkt på kalas och jag har ju en dle vikt att försöka långsamt gå ner så jag behöver inte äta mer än att jag blir mätt. Det var en väldigt lyckad kväll och så kul att träffa alla. Jag åkte hem med Neo vid 00.30 då orkade jag inte längre, blir trött av att inte få sova hela nätter och att amma, vilket är synd för jag hade gärna arit kvar hela natten. De andra var uppe till frammåt 05. D sov kvar så jag och Neo fick hela stora sängen för oss själva.
 

Innan kalaset så var mamma och pappa här. va dem fick vi fina presenter. Neo fick sina "första gå-.skor". Han har ju fått skor av både svärmor och Lisa men de är mjuka skor som han kan ha inne eller i vagnen. Men nu fick vi stabila skor, men högt skaft och rejäl sula. Jättefina! Neo fick även en t-shirt men en liten kung på och texten "Soy el Rey de la Casa" vilket betyder "Jag är husets kung". Av Maria-som hjälpte oss med farfar i Spanien-fick vi en Costa del Sol-nallebjörn och 2 haklappar som hon sytt och broderat. vV är verkligen omgivna av underbara människor.

(mamma brunare än brunast)

Igår så tog vi en tur till Bergvik. Köpte bilbatteri, kostym till D, mössa och strumpr till Neo och lite mat. På kvällen kom Neos fadder Jocke och hans Malin på besök. Sen blev det en tidig sänggång för oss alla 3. Runt 03 blev vi väckta av Magnus som inte var alltför nykter och inte visste vart han var, han bor på andra sidan gärdet ;)

Nu sitter vi och väntar på att Tommy, Annica och Hugo ska komma. Neo längtar så efter sin lekkamrat :)

1 månad

Igår blev lillkillen 1 månad gammal. Som sagt, tiden går så fort.
Vi var på BVC igår och han väger nu nästan 5kg (4994g) och är 56cm lång. Börjar bli stor...Han följer sin kurva jättefint.
Bytte från strl 50 till 56 förra veckan men de börjar bli för korta i benen men 62 är alldeles för stort än, så han får vara lite mittemellan ett tag.

Han utvecklas varje dag. Låter han ligga på mage på en filt och han orkar hålla upp huvudet längre tid varje dag. Ögonen kan han hålla fixerade en stund och han tittar runt och är vaken mer och mer. Vakentiden är både rolig och jobbig. Om han ligger i babysittern eller i vagnen är det helt ok men om han ska vara i famnen hela tiden så blir det lite jobbigt. Han hade några väldigt keliga dagar men det tror jag nu i efterhand berodde på att han hade ont i magen, bajsade knappt på 2 dagar och sedan släppte det och även det dåliga humöret. När han är vaken och glad är han helt underbar. Men om han sover för länge så saknar jag honom...inte lätt ;)



Ikväll ska jag och D ha myskväll med kräftor och tillbehör. Längtar!!! Hoppas att lillkillen kan tänka sig att sova då.

Igår kom M förbi, D åkte hem till hennes A för att spela så då kom hon hit. Var så skönt att få prata med en tjejkompis utan att D var med, visserligen var lillen vaken men det var helt ok. Fick även prata om annat än bebisar, behövs faktiskt.

Pappa kom hit en stund idag, de kom hem från Spanien igår. Var så kul att träffa honom. Käkade lunch oxå hjälpte han mig med att fylla i familjeträdet i "Boken om Neo" från vår sida. Imorgon kommer både han och mamma. De har verkligen saknat Neo.

Imorgon kväll är det kusinträff med respektive och barn hos svägerskan L, det ska bli kul. Ser fram emot att träffa alla, lite otroligt att alla kunde komma oxå-inte alltid det passar alla.


Kan man bli sötare!?


Vart tog sommaren vägen...?

Tiden går så fort, idag var Davids semester slut,  veckor har gått. Det betyder att Neo är 4v, blir en månad på onsdag. Vart tar tiden vägen...? Tur att D har 2v pappadagar att ta ut så att han är hemma ett tag till. Vi har inte hunnit göra så mkt tillsammans. Mest shoping och turer hem till nära och kära men jag skulle vilja att vi gjorde något mer. Få se om vi kommer på något kul att hitta på.

På onsdag kommer mina föräldrar hem från Spanien så på torsdag och fredag får vi besök av dem, det ska bli kul. Man blir nog aldrig för stor för att sakna sina päron. Hoppas att Neo känner så oxå sen.

Ikväll skrämde han mig rejält. Han har varit lite gnällig och jag gav honom bröstet för dte brukar lugna honom och han åt och åt, men började gnälla igen och jag lyfte honom för att rapa honom och då spydde han lite som vanligt (gör han alltid när han ätit) och sen höll jag honom framför mig och då tokspydde han, trodde inte att så små kunde ha så mkt i magen. Det var som hon tjejen i "Sjätte Sinnet" som blir förgiftad av sin mamma. Det stod som en fontän ut mun på honom och hela jag och han, kuddar och golv var fullt. Neo blev lite chockad och vart knäpptyst så jag trodde att han slutat andas. Så klart satt D på toa och kunde inte komma på en stund. Det löste sig och allt blev frid och fröjd men jag vart lite stirrig en stund. Sen fick Neo bada i handfatet, det gillar han.

Tidigare idag så var prästen på besök för att gå igenom dopet. Det kommer nog bli jättebra, kändes riktigt bra när vi gick igenom "manuset". Trodde att det bara var prästen som pratade men jag och D kommer vara delaktiga och sen har vi farmor som ska läsa ett stycke (har vi tänkt, inte frågat än) och faster som ska sjunga en sång och M som ska sjunga 3 sånger varav O ska spela gitarr till 2 av dem. Känns riktigt bra! Vi åkte hem till dem efteråt för att gå igenom låtarna och dubbelkolla så att de verkligen ville vara med. Tycker så mkt om att åka till dem. Hoppas inte att vi kommer för ofta...



"If I don´t sleep nobody sleeps..." stämde väldigt bra inatt, så den pyjamas får han nog inte ha på sig igen ;)
Tänk om han alltid var lika lugn som på bilden under, men det kanske skulle bli tråkigt...

Loppis á la Willman

Igår hade vi en riktig slappardag. Sov till 10 sen gick vi upp och tog en promenad, frammåt lunch, hem till grannen och sa hej sen sov vi middag i några timmar. På em ringde D´s mamma och bjöd hem oss. De hade rensat vinden på böcker, spel och leksaker och som de nu ville dela ut. Vi fick med oss några barnböcker och träleksaker, älskar träleksaker. Kul med lite gamla saker från D, har bara haft en massa från mig och min mamma hittils. Fika bjöds det på oxå. Riktigt trevligt att träffas stora familjen så där lite spontant.

Kv'llen spenderade vi med att föröska planera för Neos dop. Allt verkar nu vara mer eller mindre klart väntar på OK från prästen. Vi får inte tag på honom.

Neos namn är nu bestämt. Han ska heta: Neo Karl Folke Willman. Folke efter min farfar och Karl efter Davids morfar.

Shoppingdag

Så har vi varit i K-d idag igen då, är rädd att jag kommer uppfostra en shopaholoc ;)
Jag älskar att gå i affärer, inte min kära sambo...men ändå följer han med och gnäller en hel del. Men jag måste säga att det är ganska kul att släpa på honom, trots surläppen ;)

Idag var vi inne i stan, bruka rinte åka längre än Bergvik annars, det är ju där IKEA finns, men idag gick vi faktiskt inte in där. Iaf så skulle vi ha tag på fotoalbum. Vi framkallade massa kort förra veckan och jag köpte album på Coop men fickorna var för små, så vi fick leta viddare. Trodde faktiskt inte att vi skulle hitta för höjden var 11,3cm (brukar vara 10) men jag hittade ett med fickor som var 11,5cm-mkt bra. Fanns en massa fina inne på Bokia-Herman Anderssons. Fick så klart inte titta oprdentligt. D tycker att hittar man en som passar så ta den, måste inte kolla igenom alla om det finns någon bättre. Vilket jag tycker är roligt. Ville även titta ut ett fint att ha som dopalbum men då var dte nog tyckte D. Ganska träng affär för en barnvagn var det men det gick.
Sen gick vi vidare till den nya tatueringsbutiken. D vill ha en text och jag vill ha stjärnor. Få se när det blir. Gick vidare till Lindex där vi köpte rea-kläder till Neo, 4 bodys för 60kr, helt ok. Kikade på H&m oxå men de byggde om och jag blev helt snurrig där så vi åkte och köpte mat på BK istället.
Åkte sen ut till Bergvik där vi träffade Lisa och syrran. Lisa hade köpt Puma skor till Neo. Skitsnygga! Tack så mkt!!! Vi tog en fika och se handlade jag vidare. D skulle till Biltema för att köpa batteri till bilen. Den är väldigt opålitlig så jag tycker inte att den är alltför rolig att köra innan batteriet är bytt. Så klart var de slut men han fick tag på lampor till altan. Kommer bli fint. Spotlight som lyser både uppåt och neråt. Jag gick vidare på Bergvik och köpte 2 byxor, mydress och en body till Neo på Kappahl. När vi sen var klara och hade handlat mat så visade klockan att vi shoppat i nästan 7h, det e länge d. Inte undra på att vi var helt slut när vi kom hem. Alla 3 ramladei säng. Men snart kom Lisa på besök, hade mer presenter. Hon skämmer bort oss. Fick ett jättsött badlakan som ser ut som en kanin till Neo. Vi skulle eg med och titta på fotbollen men vi orkade inte oxå regnade det ute, inte så kul.

Glömde att D köpte tv-spel. Så nu sitter han och Magnus och spelat Tekken, Play station 2. Kommer de ant göra resten av natten ( och sommaren). D har nämligen blivit kär i en av karaktärerna med big boobs ;) Jag äter bullar ja, det är väl så man går ner i vikt ;)