September i Värmskog

Ingen kan säga annat än att Värmskog är vackert!





Hösten är fantastisk! Sånna här dagar gör hösten till min favorit-årstid, blir så lycklig.

Julstämning i dagarna två...

...ja inte på grund av vädret, har ju varit helt underbart väder i en vecka nu. Vi har passat åp och gått på många långpromenader och tagit en massa kort. Smart av mig att lägga ena digitalkameran i vagnen så att den alltid är med.

Julstämningen har kommit av maten vi ätit. Igår åt vi fläskfilé som jag hade marinerat i 2dygn med en potatiskaka till där en av kryddorna var nejlikor och det var även äppelcider i så det smakade jul. Idag åt vi kycklingklubbor med  ris till. Riset stekte jag med lök, saffran, kanel och chili så det både smakade och luktade jul. Så gott.
Maten igår var helt otrolig. Fläskfilé som varit marierad, stekt och sedan fått kallna är så gott och det blir så saftigt. Det tar tid men är inte särskilt svårt och blir fantastiskt gott. Vi har infört att ha myskvällar på söndagar-det är oftast den kvällen som vi inte har några planer utan bara har varandra. Väldigt skönt att ha en kväll bara för oss. Försöker även att göra någon riktigt god mat då.

När D kom hem från jobbet förut så åkte vi till Grums badhus för att bada. Förra gången visste jag inte riktigt hur jag skulle göra med duschningen å så, så Neo blev väldigt kall och ledsen. Denna gång var jag lite mer förbered och la in haddukar i bastun innan vi badade och jag visste vilken dusch jag skulle använda och vi gick direkt in i bastun och torkade oss där. Mkt bättre, inte ett gnäll. Badandet älskade han, förra gångnen var han ganska likgiltig men denna gång skrattade han och hade kul. Han fick simma bröstsim och det gillade han. Glömde kamera denna gång med, kanske kommer ihåg nästa gång för han e otroligt söt när han glider fram genom poolen i sina mini-"speedos" ;)

Igår fick jag en kasse trattisar av svägerskan L, hon är så underbar som plockar åt mig. Hade tänkt följa med denna gång men jag var så snurrig när jag vaknade. Vi var ju på sminkmässa i lördags, åkte strax innan 7 och kom hem runt 23.30 så det blev en lång dag med massa info och kul. Jag var dock väldigt dum och glömde bort migsjälv när jag försökte lyssna på allt och visa mina vänner som var alla produkter och det slutade i väldigt lite vatten och mat. Var yr när jag kom hem och vaknade yr och var yr tills jag ätit konstant i 2h. Blev världens frukost. Sen vilade vi lite och jag blev återställd och kunde gå på långpromenad med Marie och Noah.

I köket hänger nu mynta på tork och luktar gott, fick en massa av Marie som jag ska spara och göra bla te och raijta (typ tzatziki) på under vintern.

Lätt att spendera pengar...

...ja, det har det verkligen varit idag.
Jag älskar att shoppa men gillar inte att spendera pengar...går inte ihop jag vet :(

Började dagen med att lämna snoddas hos syrran och åkte till friskis för att träna jympa. Var skönt. Sen köpte jag med sushi och vi åkte till mamma för att luncha. Det har öppnat ett nytt sushi-ställe i Haga som jag varit väldigt sugen på att testa. Det var jättegott, kanske lite smaklöst ris tyckte jag men kändes fräscht och var prisvärt. Jag blev oxå mkt mättare än vad jag brukar bli. Rekommenderar att testa
Happy Kitchen, de har även en blogg.

Sen körde jag syrran till jobbet och började att beta av min "att-göra-lista". Mamma tog hand om Neo. Skulle lämna tillbaka kläder på Gina Tricot och Lindex. Köpte istället sockar och varma tossingar till Neo på H&M, overall och mössa till Neo på Kappahl. Mamma sa att Neo kändes lite febrig så jag köpte med panodil till honom ifallatt, och slängde även med tabletter till D-han har huvudvärk nästan jämt, försöker förklara att vatten och mat hjälper mer än tabletter men han lyssnar inte utan kör sin diet på godis och kaffe med kanske 1 mål mat om dagen och är han riktigt duktig även frukost. Linsvätska till D och kort och present till Hugos dop på lördag, men det hittade jag på Barnens hus. Sen fick jag åka till Elgiganten för kylskåpet som kom idag hade en trasig lampa, typiskt. Fick en ny som de petade ur ett annat skåp, säljaren tappade det i golvet så jag hoppas att det fungerar annars får vi kontakta Electrolux serviceavd. Efter detta var det dax att köpa jympadojjor. Jag hade bestämt mig för att köpa nya nästa v men på friskis sa de att det var klubbrabatt idag och imorgon så jag passade på. De jag har nu går jag med ute + att de inköptes när jag tränade friskis på gymnasiet-det är inte så bra, kanske därför jag får ont när jag hoppar. Var ju typ 10år sen.
Sen hämtade jag upp Neo för mamma skulle åka bort. Hade inte hunnit handla mat så Neo fick följa med och det gick ganska bra trots att han itne mådde så bra. Men nu är vi hemma sen en stund tillbaka och han ligger i babysittern och tuttar på sin napp. Ska försöka få honom och mig att sova snart.
Eg skulle vi hem till Marie och Noah men jag ville inte när Neo inte mår bra så vi får se imorgon kankse, M fyllde år igår-Grattis i efterskott, och vi hade tänkt fira henne.

Tog tempen på Neo både hos mamma innan vi åkte och när vi kom hem men den var bara på 36,7. Men något är det iaf. Han är väldigt varm trots att han bara haft på sig body idag, är trött och hängig och vill bara äta. Vi ska gosa lite nu han och jag.

Neos Dop 13 september 2008






MVC, BVC och kylskåp

Jag kan börja med att berätta att jag var på MVC och hos min BM igår för efterkontroll efter förlossningen. Jag blev godkänd och allt var som det skulle, har varit lite orolig så det kändes bra.
D och Neo följde med för att vi skulle träna efteråt men det var så mkt folk så det gick inte att ta med Neo in så vi fick åka hem. Gick på promenad i solen istället och det var nog bättre det, frisk luft är gôtt :) men jag var så fruktansvärt trött och det var segt i benen att gå så när vi kom hem så sov jag och Neo i några timmar och sen kändes det bättre.
Idag hade jag däremot hur mkt energi som helst så vi gick på en långpromenad, i nästan 2h var vi ute i det underbara vädret. Tyvärr var det även så att små myggor även gillade detta väder så jag har ett flertal bett på ryggen och en hittade även Neos haka innan jag satte på myggnätet på vagnen.
Vart energin kom ifrån har jag ingen aning om för vi har inte sovit mkt inatt. Neo har sovit väldigt oroligt och velat äta 1gång/timmen. Inte så kul, men jag har förvånansvärt nog inte varit trött idag.

Började dagen med ett besök på BVC. Neo väger nu 6518g och är 61cm lång. Han är så go och rund min lilla älskling. Sen åkte vi till K-d för att köpa nytt kylskåp, det var ingen rolig utgift. Vi valde ett som är så likt vår frys som möjligt och imorgon fm levereras det hem.

Neo är fortfarande förkyld, svårt att andas speciellt på natten så doktorn fick lyssna på honom idag. Han rekommenderade att vi skulle köpa nässpray till honom, har kommit en ny sort som kan användas från nyfödd och jag har precis testat. Han grät när jag sprejade, eller det är ju inte som vuxenspray utan mer som droppar man trycker ut ur en nässprays-flaska, han rosslade en stund och sen somnade han så det verkade fungera-hoppas det håller hela natten. Ska även lägga kuddar under madrassen så att han kommer upp lite.

Kylskåp

Vårt kylskåp började krångla för några dagar sen och igår slutade det fungera. I hopp om att det skulle gå att fixa kom en kompis til D hit. Han trodde att det var kompressorn det var fel på och det skulle kosta runt 6000kr att laga, lika mkt som att köpa ett nytt. Så nu får vi köpa ett nytt, tur att vi sparat lite pengar men det var inte på det jag ville spendera dem. Nu är då frågan om vi ska köpa ett liknande det vi har för att det ska matcha frysen om vi ska köpa rostfritt och även en ny frys...
Tråkiga utgifter är det iaf.

Som kylskåp använder vi nu uterummet, men vi kan inte ha mjölkprodukter för det är inte tillräckligt kallt. alltså måste vi köpa en ny kyl snart. Jag vill ha mjölk och fil!!!

Imorse var mamma här och hon hade med sin jättefins kläder till Neo. E så roligt att få saker till honom, finns så mkt fint. Hon hade även med choklad och lite sånt till oss ;) Tack mamma.

Doppresenter

Vi har inte hämtat några bilder från dopet än men jag har fotat presenterna.

TACK SÅ MYCKET ALLA UNDERBARA SLÄKTINGAR OCH VÄNNER FÖR PRESENTERNA!!!!
Vi är så glada för att ni var med och gjorde Neos dopdag till ett underbart minne!!!


         


Tårtorna


Min älskade vän Annika och André. De ska få en liten bebis i april, Grattis!!!
Annika är Neos gudmor.


Detta är eg ingen doppresent utan en present jag fick av Jocke-Neos gudfar-och Malin.
Jag älskar grönt så denna duk passade perfekt i vårt kök!

Förkylt

Jaha, nu har förkylningen nått vårt hem :(
D har inte mått så bra under veckan, Neo började att va lite täppt i nästan förra v. Idag så har även jag blivit snorig och nyser en del men jag mår inte dåligt så jag hade tänkt träna iaf. Men när D kom hem så gick han och la sig så det var bara att ta hand om honom. Gjorde en c-vitamin boost till honom. Fick receptet av M och O när jag började få urinvägsinfektion under graviditeten för att det inte skulle bryta ut-det funkade. Tänkte att det kanske kan va bra för förkylning oxå. Men annars så är den jättegod så det gör inget alls att dricka den.

3 citroner-saften
7dl vatten
1 - 1 1/2dl socker-smaka av

Har haft besök av Malin idag. Vi har fikat och gått på promenad. Träffades en kortis igårkväll oxå när jag åkte förbi för att lyssna på när D och bandet repade. De var riktigt bra, men fick inte höra för mkt för Neo blev hysterisk när jag var borta för länge.

Inbäddad...

Tror ni jag har köpt en för stor overall ;)


Den är en storlek för stor för att ta över när den grå är för liten, men detta var nog lite att ta i :)


Ska låna en skotskrutig åkpåse av mamma som jag tror att vi hade när vi var små, så köper jag en med ben på istället. Men söt var han iaf. Får ta en tur till Bergvik när jag ska till K-d på lördag och sminka M på hennes bröllopsdag, om det inte är sjuk mkt folk. Är visst 5-års jubileum i helgen.

Träna-åh vad skönt!

Fått upp suget för att träna igen, det var längesen jag längtade efter att träna. Har ju gått raska promenader med Neo varje dag och för 1-2v sen började jag att köra lite styrka hemma utan vikter, bara med kroppen för att väcka den lite. Men igår så var det dax att köra igång. Var på gympa nere på skolan, det var så skönt och det gick bra-kändes bra för självförtroendet. Ska börja med pass i Grums oxå, funderar på spinning imorgon-det är ett kortare pass så det kan nog va bra att börja med.

Imorse var vi på Kyrkis. Det var dubbelt så många som förra v så det var ganska stimmigt och det gillade inte Neo idag. Han var så trött, hade somnat på vägen dit och vaknade när jag bar in honom och sen fick han inte ro att somna om. Han var mest smågnällig, somnade bara småstunder. Varmt som tusan var det oxå så han fick ligga i ett rum bredvid-jag satt i öppningen mellan å då gick det ganska bra. Annars var det jättekul att träffa alla mammor och små barn. Skönt att träffa lite vuxna-blir ju mest jag och Neo om dagarna.
När vi kom hem var Neo så trött och sov ändatills D kom hem, så jag hann städa-kors i taket, och laga mat utan att bli störd-rätt skönt faktiskt. Hade inte hunnit få undan allt från dopet än men nu är det fint hemma igen ;) och jag känner mig lugn. Jag buggde upp någon slags städmani när jag var gravid-har aldrig varit så noga av mig förr men nu mår jag inte bra när det är stökigt och dte är lite jobbigt att känna så...inte så att jag får panik, men jag vill gärna ha det rent och fint.

Nu skriker solstålen efter mat så det är bäst att lyda...


Vem är jag lik...?

Morfar upp i dagen...i alla fall på denna bild.
Neo har ju hela tiden varit så lik far sin men nu börjar andra drag uppenbara sig och ibland är han så lik min pappa, lillebror och farfar. Har fått några kommentarerom han liknar mig nu :) Men fortfarande är det mycket Willman i pojken.



Idag var vi alla 3 å badade i Grums badhus. På måndagar höjer de temperaturen i barnpoolen och mellan 16-18 får bara barn upp till 2å rvara där. Följde med Linda coh Lova en gång i våras, de var även där idag- Väldigt mysigt och Neo verkade gilla att bada. Han skrattade väl inte direkt men såg ut att njuta. Efter 15-20min blev han kall och började hacka tänder så då gick vi upp till duscharna där det var så kallt att han skrek ända tills han fått på sig alla kläder och luvtröja och mössa. Hoppas inte han blev avskräckt. Nästa gång ska jag torka honom i bastun efter duschen så han får upp värmen så får vi se om det går bättre.

På dagen idag så åkte till Bergvik, var tvungna att köpa badbyxor till Neo. Hittade ett par "speedos" till honom, lite stora men han var så söt. Med så lite kläder på och bredvid 1åringarna i poolen så såg han verkligen ut som en liten bebis annars tycker jag han är så stor och glömmer att han e så liten. Köpte även med 2 overaller, en 68 och en 74 så han förhoppningsvis klarar sig hela säsongen. Han har en overall i grå fleece nu som är lite fodrad-var den första presenten vi fick när jag var gravid och det var av Lisa (så klart :) ) Den kan vi nog börja använda lite smått. Nästa jag köpte var en vit i "prassel" tyg som var som en påse men hål för bälte-tänkte det skulle va smidigt + att det blir varmare när han inte har benen för sig, men vi ska prova den för det kan ju vara så att det är jättekrångligt. Nästa storlek var i brun manchester och den var varmast-tänkte den skulle passa jan-mars. Ska kolla lite hur storlekarna är tänkta att räcka.

Bilder å så från dopet kommer längre fram, vi måste åka runt och samla in bilder och då kommer även en beskrivning. Det var iaf helt underbart och vi är jättenöjda med allt. Ni kan kika på
L´s och M´s sida så länge. Tack så mycket alla som hjälpte till att göra dagen så speciell för oss med dukning, sång i kyrkan, fotografering och filmning, fikabak och kaffekokning, städning och undanplockning mm. Vi är så tacksamma. Tack även för alla fina presenter!!!

Shoppingdag-igen

Lillen är lite förkyld och väldigt kelig. Vill va nära hela tiden och det är mysigt men dagen blir inte så effektiv,tar evigheter att laga mat och sen hinne rjag inte göra så mkt mer än att ligga med honom i famnen och titta på film eller nåt.

Vi gick upp tidigt imorse för att åka till K-d och handla det sista inför dopet. Lämnade lillen hos mamma och syrran så att han skulle få det lite lugnt sen åkte vi till Bergvik. D skulle ha skjorta och slips, han blev så fin. Mat, bla 3,5liter grädde-det är mkt grädde det ;) Vidare till stan till 4Sound. D och bandet ska visst köpa mixerbord mm-inte så billigt det. Avslutade med jättegod middag hos mamma,även pappa hade kommit hem för att äta med oss. Väldigt trevligt.

Jag har precis gjort vår favvo-mat; tacolasagne. Allt med tacos går hem, men som vardagsmat är lasagnen underbar!


Igår fick jag en trevlig överraskning när Svägerskan L kom förbi med en kasse kantareller. Så mellan gunganddet av Neo i famnen så rensade jag svamp-det tog ett tag :) Tack så hemskt mkt för svampen-uppskattas verkligen. Hoppas på att vi kan ta en tur nästa vecka så jag kan lära mig hur och vart man letar.


trött, tröttare, tröttast...

Usch och fy vad jag är trött idag. Var tvungen ;) att läsa ut boken igår och blev inte klar förrän närmare 02, när jag även ammat Neo och D kommit hem och fått en godnattkram. Sen ville Neo äta hur många gånger som helst, han var jättetrött och orkade inte äta så mkt innan han somnade varje gång. Kl.23, 01.30, 04, 06, 08 och 9.15 skulle han ha mat. Brukar sedan någon vecka tillbaka bara vara 1-2ggr/natt beroende på hur länge vi sover. Jag var helt slut och somnade om efter sista amningen och D fick ta hand om en ganska pigg Neo.
Kl.10.10 kom D in med telefonen, det var BM Sofia som ringde och undrade vart jag. Jag fattade ingnting, var helt inställd på att det var imorgon som jag skulle på återkontroll. Jag visste att jag hade kontroll kl.10 och att Neo skulle på 2 mån-kontroll på BVC kl.11 och eftersom vi alltid är där på onsdagar var jag helt inställd på onsdag, men icke, tisdag var vi inbokade. Fick ställa några frågor över telefon och fick en ny tid om 2v, sen var det raskt tempo, på med kläder och in i bilen för att åka till Grums VC. Ingen bra start, tur att Neo var lugn.

Läkaren godkände vårt lilla underverk, han väger nu 6114g och är 60cm lång. Han är så fin och följer sina kurvor jättebra. Ögon, öron och hals såg bra och doktorn klämde och kände på honom-det gillade han inte och blev ledsen, men det gick över ganska fort.

När vi kom hem var det frukost dax eller snarare lunch så det fick bli en tonfisksallad, mums. Sen gick jag och Neo på en promenad till brandstationen där D skulle träna, var ganska jobbigt att gå dit men på hemvägen gick det lättare för då var jag lite uppvärmd. Om jag inte var trött innan så var jag definitivt då. Somnade på soffan och fick sova kanske 20min innan D skulle till jobbet och Neo ville ha mat. Efter att han ätit och jag fått i mig en smörgås så somnade vi tillsammans på soffan-det var mysigt och sov i 2h. Vaknade av att Neo ville ha mat. Jag går runt i någon slags dvala men vill inte sova riktigt än-då kommer jag inte sova alls inatt, Neo däremot sover han.

Diet

Det pratas en hel del om LCHF dieter och jag har 2 nära, L och M, som äter enligt denna diet. Jag har sjävl gjort det vid 2 tillfällen för några år sen och måste säga att jag mådde mkt bättre av att inte äta socker och jäst och jag gick ner i vikt. Däremot mådde jag väldigt dåligt efter ca.4v både gångerna pga fettet och äggen. Så fettet tycker jaginte om men jag skulle nog kunna äta mindre kolhydrater och borde nog göra det oxå.
Men istället för dessa olika varianter på dieter så skulle jag vilja slå ett slag för levande föda. Det är något som jag verkligen vill lära mig och vill leva efter iaf till större delen. Jag hoppas på att kunna gå en kurs när jag slutat amma.
Läs gärna om Birgittas kurser på Living Food Institute, recept kan ni hitta på denna sida. Birgitta är väldigt inspirerande och jag tycker att det jag provat varit väldigt gott. Det kan inte finnas någon bättre diet att leva efter, men ja det är inte superlätt och det kräver en del engagemang och tid.
Funderar på att göra en levande tårta till mina kära vänner till dopet, en väldigt god och nyttig så att de inte behöver sitta och titta på när alla andra äter + att de kan ha bra samvete när alla andra vräker i sig kaloribomber ;)
Levande låter så läskigt tycker jag, känns som man ska äta krälande djur eller något men det är ju inte alls så...så klart. Kunde valt ett bättre namn tycker jag, säger nästan hellre Raw Food även om det inte riktigt är samma sak. Se artikel på Aftonbladet.

Jag känner iaf att jag måste göra något NU för att få ner mitt sötsug. Har ju en del kilon att tampas med och det blir inte lättare för att jag äter godis och kakor ;)
Började iaf att träna lite smått i helgen, väcker kroppen kanske man kan säga. Känns skönt och nu ska jag träna lite varje dag för att stärka mig innan jag kan börja gymma igen. Går ju promenader med Neo nästan varje dag och har nu börjat med att göra armhävningar, sit ups, utfallssteg, dips mm. Får träningsverk av att bara använda min egen kropp så ni förstår hur otränad jag är.

Baka, baka kaka...

Jag älskar att baka, har alltid gjort och nu på senare tid har jag även börjat intressera mig för att dekorera det jag bakar.
Hittade den
här härliga bloggen med fantastiska muffins.

Det finns så mkt man kan göra. Bara man har fantasi...

Börjar bli kallt om kvällarna, bäst att tända i spisen...

Under helgen så har vi haft myskvällar. Tänt en brasa och blåst upp luftmadrassen och legat där innen, D sov där tom men det var lite för varmt för mig och lillen så vi sov i sängen.



Helgen har inte varit så produktiv pga regnet. I lördags så var jag och Neo hos svägerskan L när D repade. Färgade och plockade brynen på L och K, borde jag göra på migsjälv oxå. Men klippa mig hann jag med i fredags, ska hinna klippa D oxå innan dopet. Vill ha fina kort då :) 


På kvällen hade vi som sagt myskväll. Igår så handlade vi mat, ska baka en hel del under veckan, och sen gjorde vi inget mer. D jobbade fm, eller natt eller vad man ska säga, 05-11, och sen spelade han in musik med bandet, men på kvällen fick vi honom för oss själva ;) Farmor kom förbi en sväng oxå. Hon hade varit ute och plockat svamp.

Idag började vi med att bada Neo, han älskar att bada. Badlakan för barn med huva på e så otroligt söta, kolla in godingen nedan. Sen har jag bakat några satser med fotkakor (mördegskakor formade som fötter) till dopet, väldigt goda om jag får säga så själv, men nu så slappar vi. Neo sover bredvid mig och jag känner mig lite risig i halsen så jag ska göra mig en kopp te och fortsätta läsa min bok. Vill inte va sjuk till helgen.


En vanlig fredag och lite torsdag...

Sitter nästan ;) lr kanske inte men gôtt va d att luta sig mot alla kuddar och gosedjur.
Hade en lite lässtund igår kväll i Neos rum.


Hoppborgen han fick av morbror och Malin. Används flitigt av besökande barn.


Dagen 1:a ombyte. Det finns så mkt fina kläder till bebisar och vi har en hel del av dem hemma :) så det gör inte så mkt att han spyr ner några ombyten/dag. Nyser gör han flera gånger om dagen och har gjort sen han föddes.


Dagens 2:a ombyte.


Sen var det dax för dagens träning. Han gillar att ligga där en stund men blir det för länge blir han arg...



...idag blev han så arg att han skrek tills han somnade på soffan med sin kossa.

När pappa kom hem från jobbet så blev jag väckt. Vi skulle ut på promenad till Sockenstugan.


Efter promenaden så surfade vi lite...


Sen var det dax för mat igen. Va fin min amningskudde e, eller hur!


Ombyte nr.3, denna gång pyjamas. Mamma trodde jag skulle va trött och gå och lägga mig, men tji fick hon. Jag kan väl inte sova när vi har besök heller.


Tacos, mums. Men det bästa e sällskapet. Tog ett tag innan vi kunde äta för pyrena ska ju ha sitt först ;)


Tommy och Hugo busar. Att Tommy är hockeyspelare, kan man nästan se på lill-killens kläder. Färjestad body och strumpor och NHL överdragsdress.


Familjen Sandström Svensson


Det har varit en jättebra dag. klockan är nu 02 och vi ska gå och lägga oss, Neo sover sen 2h och ska nog ha mat snart, men hoppas vi får någon timmes sömn innan dess.
Nu har ni fått en inblick i hur det kan gå till hos familjen Hultstrand Willman en vanlig fredag!

Fredag igen!

Så var det fredag igen, tiden går så fort och snart e lilla Neo 8v och nästa helg blir det dop. Snart är han väl tonåring och sticker iväg på moppe oxå...fast iofs om han pappa får betsämma så blir det nog en barnmoppe eller 4hjuling snart ;)
Jag vaknade ju för några veckor sedan när han låg och sjöng att han skulle köpa en 4hjuling tills sin älskade Neo. Det är ganska roligt att ha en sambo som pratar i sömnen ibland...men snarkningarna kunde jag vara utan. Har en på varje sida om mig som snarkar.
Men det är skönt att veckorna går fort för det är så tomt utan D när han jobbar.

Har precis pratat med Volvia, som vi hade som försäkringsbolag för V70. Vi sålde bilen den 22/7 men jag märkte att de fortfarande drog för den. Blev lite orolig att den inte var reg som såld och satte D i att ringa runt lite, men allt stämde. Anl att jag blev orolig va för att jag pratade med Volvia när vi tecknade för den andra, skrev över den på mig för 2v sedan, och då sa de att V70 skulle försvinna automatiskt. Men nu är det klart och jag får 2månader tillbaka i slutet av månaden.

Har hunnit med dagens promenad, är så skötn att komma ut varje dag. Spec idag eftersom jag knappt lämnade sängen igår. Har en massa energi så om Neo tillåter ska jag städa lite och kanske träna lite. Längtar så efter att få börja träna så jag tänkte börja lite försiktigt här hemma. När D kommer hem ska vi ta en kik i Sockenstugan om alla dop-gäster får plats och sen ikväll kommer Tommy, Annica och Hugo hit. Då blir det tacos och mys-ser jag fram emot.

Sjuk, lr nåt...

Ja, jag vet inte vad jag ska säga. Var yr när vi gick och la oss och orkade inte titta klart på filmen, Blow, som annars verkade vara en bra film. När jag vaknade mådde jag ganska bra, sovit ordentligt för lillen hade inte ätit mkt inatt. Efter frukosten däremot mådd ejag pyton och blev så svag at jag inte orkade hålla Neo. Mådde bara mer och mer illa men kunde inte spy. Frös som katten så vi kurade ner oss i sängen igen, jag under 2 täcken. Försökte få hem David men det var inte så lätt. Inte nog med att jag mådde illa så ville inte Neo äta. Han åt 21 igårkväll och sen gjorde han några sug i natt som slutade med att han spydde mer än han åt sen sov han till 10 då jag försökte få honom att äta igen, sög lite och spydde desto mer. Sen ville han inte ha mer. Ringde sjukvårdsupplysningen vid 12 som sa att om han inte började äta snart så var jag tvungen att åka in med honom...Lite lätt orolig blev jag, och jag orkade inte köra någonstans men det hade nog ordnat sig om vi hade behövt, som tur var behövde vi inte åka in. Runt halv 13-13 så åt han ordentligt och då ökade även mitt illamående så jag fick lägga ner honom och kräkas. Efter det mådde vi båda bättre och kunde sova några timmar till. Har mått bra sen under em och kväll men varit väldigt trött så D har haft Neo och jag har läst. Lånade "Isprinsessan" av svägerskan L, skriven av Camilla Läckberg. Upptäckte denna otroliga författarinna för någon v sen då jag läste "Tyskungen" som var sååååååååå bra. Nu börjar jag från början i hennes polis/mord-serie.

Pyret verkar ha somnat så nu finns väl lite tid kvar av kvällen till mig och D.

Måste tillägga att Neo har vari u nderbar när jag mådde så dåligt, han måste ha kännt på sig att hans mamma inte mådde bra och då varit snäll. Det tackar jag för!


Sminkprovning

Igår var första gången i föräldragruppen och det var riktigt trevligt. Det är 3 pojkar och 3 flickor i gruppen, bra fördelning och alla är ungefär lika gammal, 4-1,5månad. Neo känner redan 2 av barnen, Huga och hans kusin Amanda, och Emilia har han bara träffat när de båda låg i magen ;) för vi gick samma grupp som gravida, sen var det 2 barn till. BM Lisbet och Eva är jättegulliga tycker jag så det kommer nog bli bra detta. Nu första gången så handlade det mest om att lära känna varandra och gå igenom förlossningarna men framöver kommer det vara olika teman, med olika besöksplatser och olika "gäst-talare". Nästa gång är i oktober och då ska vi till kyrkan i Grums.

Nästa onsdag börjar även kyrkis i Värmskog, ser vi oxå fram emot. Ska bli kul att lära känna lite fler mammor här runtomkring. Hugo och Amanda som eg bor i Grums kommer gå på kyrkis hos oss, det är bra tycker vi.

Idag så har jag provsminkat Maria, en vän till syrran som gifter sig 20/9. Hon blev så fin. Jag älskar att göra brudmaker, visst själva sminkningarna är inte jättekul att göra eftrersom de inte är så avancerade men det är så roligt att få med och hjälpa till att förgylla "deras" dag. Annars älskar jag att göra extrem-makeuper-typ modevisningar och reklam. Iaf så hade vi en väldigt trevlig em. Vi var hos syrran och hon tog hand om Neo som sov i hennes famn hela tiden. När vi var klara så ammade jag honom och sedan skulle jag byta på honom.
VARNING FÖR KÄNSLIGA LÄSARE ;)
Det hade inte hänt så mkt men när jag var på väg att ta på blöjan så öppnade sig rumpen och ut kom en fontän med bajs, jag trodde för en sekund att jag skulle kunna hålla för med en servett, men tji fick jag och en dl bajs i handen ;) Vi skrattade ihjäl oss utom Björn som höll på att spy. Neo började sparka med ben och fötter i detta och lyckades få en del på kläderna. Syrran fick hålla i fötterna medans jag tvättade av händerna och då kom en ny fotän :) När jag var klar med att torkaav honom och skulle få på ny blöja så kissade hen ner sig, och golvet-hann inte få fram en handduk i tid :) Bara att flytta på honom och torka honom igen. På med nya kläder och åka hem till ett bad. Tur att han gillar att bada, men nu är han piggelin och det är lite drygt för jag och D hade velat haft en stund tillsammans.

Märkte att jag nog har glömt att betala för min hemsida för jag kommer inte in på den och mailen är helt raderad, men jag använde den inte så mkt, inte uppdaterat den sen dec-05. Får väl skaffa en ny och någon som kan hjälpa mig med hur man lägger upp en och hur man uppdaterar, jag har ingen aning. Så nu har jag iaf inte kvar den mailen: [email protected]

Noah

I måndags blev vi hembjudna till Marie och Ola för att äta sushi och fota Noah i dopkläningen.
Jag älskar sushi och Ola gör helt underbar sushi. D börjar sakta lära sig, och var ganska nöjd han med :)


Man ska inte sova så...



Jag och David skrattade så vi skrek när vi lyfte på täcket och såg hur Neo sov...
Det kan inte vara bekvämt.
Men allvarligt så är detta en av hans favoritpositioner, det är så han har huvudet när han blir buren.

Söt är han iaf!